ELLE-GALAN & RICCARDO TISCI

5:32 22 Jan 2014

I fredags ägde den årliga Elle-galan rum och i vanlig ordning har jag blandade känslor över vilka vinnarna i de olika kategorierna blev. I år fastnade dock min främsta uppmärksamhet vid en kategori och en vinnare, där det absolut inte var några blandade känslor för min del. Vinnaren i kategorin Årets Internationella Designer blev Givenchys chefsdesigner Riccardo Tisci. Att Elle valde att utnämna Riccardo Tisci som vinnare i år är helt klockrent.

Riccardo Tisci började som designer för Givenchy 2005 och har sedan dess lyckats sätta sin helt egna prägel på märket. Responsen på hans tillkomst till märket var tveksam när han visade sin första kollektion, men redan när kollektion nummer två (AW06) visades upp blev hans namn en succé. Han har genom åren berättat en originell modehistoria färgad av en slags vemodig romantik. Hans inspirerande kollektioner med en tydlig Givenchy-Tisci estetik, där han alltid leker med kontrasterande material och gör en skicklig blanding av de mer klassiska Givenchy/Audrey Hepburn-formerna med mer boxiga eller asymmetriska silhuetter kan inte annat än göra en salig. Med sin senaste kollektion för SS14 tog han dessutom ett steg ännu längre och lyckades på ett mer återhållsamt sätt designa sina vemodigt drömska och effektfulla plagg.

Jag kan inte känna annat än: vad skulle Givenchy vara utan Tisci? Och: kan han vinna varje år?

givenchy_aw06_0.jpg

givenchy_aw06_2.jpg

Givenchy AW06

givenchy_aw13_3.jpg

givenchy_aw13.jpg

Givenchy AW13

givenchy_ss14_3_0.jpg

givenchy_ss14.jpg

givenchy_ss14_2.jpg

Givenchy SS14

2 kommentarer | “ELLE-GALAN & RICCARDO TISCI”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. micke skriver:

    najs!

  2. Olle skriver:

    Bra att Riccardo fortfarande kan langa fram de morbida sidorna utan sin högra hand, Marcelo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp