INFÖR MBFW STOCKHOLM A/W 2014: ATT ÖVERLEVA MODEVECKAN

11:24 26 Jan 2014

Amanda delar med sig av sina allra bästa tips för hur du med värdigheten i behåll överlever (halv)modeveckan.

Modeårets roligaste, och mest ansträngande (halv)vecka är här. Under tre intensiva dagar ska 27 märken visa sina nya kollektioner för nationell och internationell modepress och övrigt branschfolk som ska ska syna kläder – och varandra – i sömmarna. Det ska plåtas, bloggas, festas och minglas. Hur kul som helst, men ansträngande. Det tajta schemat tillåter inga bryt, varken av klackar eller psyken. Det gäller att vara förberedd. Amanda delar nu med sig av de mest nödvändiga tipsen för att ta sig igenom dessa tre dagar på ett någorlunda värdigt vis.

TA SIG FRAM
Det är dags att vidga sina vyer. Vi lämnar stan och blickar ut mot landet – paviljongen i Kungsträdgården är i år ersatt av Båthall 1 på (Kungliga) Djurgården. Har du sittskor? No need to worry, det är inte särskilt långt bort, och det finns såklart villiga assistenter som kan dra dig på snowracer.

KLIMATET
Stockholm i januari är kallt. Svinkallt. Kombinationen snygg och varm är i princip omöjlig nu när PETA bannlyst angoraullen från alla visningar, suck. Lösningen: lager på lager. Tänk på att en stor del av kroppsvärmen går ut genom huvudet – så på med mössan, sorgligt nog i polyblend (läs: ej angora).

MAT
Riktiga måltider är bara att glömma. Möjligtvis kan du hinna med en omelett på Bistro Berns, men annars är det bara cola som gäller. Det delas dessutom ut gratis på hela Berns under dagarna.

PACKA LÄTT
Förutom cola, mobilladdare, mobil och för den konservativa: block och pennor. Packa lätt. Att dra omkring på en massa är bara korkat då det kan försvåra snowracerfärden.

HYGIEN & HÄLSA
Modebranschen är den mest hygieniska av de alla. Kindpuss går alltid före handslag. Risken för E-coli är därmed minimal, men tänk på att det är herpestider då det efter x antal glas bubbel kan kännas aktuellt att hångla.

NO-NO’S
– Barn.
– Fota med iPad (du blockar min iPad).
– Om du har ståplats – kan du lika gärna skita i att komma.
– Överdrivet parfymerande. Dofter att undvika: Allt som kan hittas på Åhléns (dvs inte Byredo).

 

OBS: Detta är en satir som endast är baserad på skribentens banala fördomar om modevärlden, detta har absolut ingen koppling till Stockholms modevecka eller tidigare publicerad artikel.

2 kommentarer | “INFÖR MBFW STOCKHOLM A/W 2014: ATT ÖVERLEVA MODEVECKAN”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Alba August skriver:

    Asså så FETT att du skriver på Nöjesguiden!!!!!

  2. www skriver:

    tyckte sista kommentaren va lite kul, åhlens största parfymhörna är ju typ byredo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg