MBFW: ALTEWAISAOME

4:15 31 Jan 2014

I onsdags var det som sagt den tredje och sista dagen av Stockholms modevecka och utöver den efterlängtade Beckmansvisningen visade också ALTEWAISAOME sin A/W14 kollektion.

 

ALTEWAISAOME A/W14 (Bilder Stureplan.se)

Natalia Altewai och Randa Saome är Stockholms modeheroes, tack för att ni finns. Som vanligt känns allting som visas upp så himla osvenskt på något vis, det saknar den där krystade återhållsamheten som så mycket annat har. Likt tidigare kollektioner gick denna också i geniernas tecken. Vi fick se de där klassiska ALTEWAISAOME- vassa skärningarna som de gör så bra, de kontrasterande materialinslagen och färginslagen samt de där rektangulara detaljerna och linjerna som bryter av så mästerligt. Jag älskade de konstiga blomdetaljerna i något oklart material som kändes så himla awkward på ett helt underbart sätt. Kollektionen var verkligen ALTEWAISAOME rakt igenom men de gjorde det kanske ännu lite bättre denna gång? Jag var nog inte den enda som satt med dregel i mungipan under visningen i alla fall. Någonting som avvek från tidigare kollektioner var att de vågade röra vid kvinnokroppen på ett helt nytt sätt (se utöver ”kvinnokropparna” på bilderna), de gjorde sina boxiga plagg men drog åt dem i midjan och blandade boxigt och kroppsnära från första till sista look. OCH jag vill ha allting.

Sådär, klart slut från modeveckan nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG