VFiles: Hyein Seo

1:13 7 Feb 2014

HEJ BLOGGEN

Nu tänkte jag tjata om den där pälsen igen, men det får ni stå ut med/glädjas åt(!?). Jag tänker tjata tills att det inte finns något mer att tjata över.

Hyein Seo A/W14 (Jag lyckades alltså göra ett litet spexigt kollage, börjar bli helt bloggrutinerad nu).

Igår drog New Yorks modevecka igång som håller på till den 13e februari, dag nummer ett hade Modehemsidan VFiles en visning där vi fick se tre kollektioner av tre stycken unga ”up-and-coming” designtalanger. VFiles anordnade en visning (för andra gången) för att stödja och lyfta fram unga designers. Det är ett väldigt bra initiativ då unga designers behöver både ekonomiskt stöd liksom möjligheten att få ta plats och synas. Det är SÅ viktigt att lyfta fram unga designers som har nya och färska idéer- vilket krävs för att en bransch ska kunna utvecklas, och modebranschen har ett speciellt behov av att utvecklas och ändras. Nu till en av de som visade upp sin kollektion: 26 åriga Hyein Seo som går sin mastersutbildning på Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen. Kollektionen var inspirerad av 80-tals skräckfilms hjältinnor blandat med ”street culture”. Hyein Seo menar att kollektionen skulle vara komisk och inte läskig, trots skräckfilmsinspirationen och ”Fear”-texterna. Jag tycker att kollektionen är läskig, den gör mig mörkrädd. Jag blir rädd när en ung människa, som har möjligheten att ta fram och visa upp nya perspektiv, inte gör det utan är med och reproducerar ett såååå ledsamt pälsideal. Fear-texterna för mina tankar till rädslan som djuren instängda i burar på pälsfarmar måste känna inför att bli mördade- för att sedan bli omkringburna av någon okritisk diva. De stora luddiga plaggen var tydligen gjorda i fuskpäls men- kom igen, det är fortfarande ett pälsmode som inte bara visas upp utan också uppmanas. Enligt Style.com var även en hel klänning gjord av angoraull (den längst ner längst till höger i det lilla kollaget) vilket känns rätt- ja, pinsamt. Kanske någon som har missat den enorma modedebatt som pågått världen runt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg