När dyrt blir billigt by association

2:50 26 Apr 2017

Häromdagen klickade jag hem ett par Prada sandaletter från eBay (se ovan, bli avis). Ett par jag drömt om sen 2012. Det är livets skor. Fäller en glädjetår nu när jag tänker på att de enligt www.canadapost.ca befinner sig i Vancouver “being forwarded to destination country” och påväg hem till mig.

Inatt drömde jag att min vän var på besök och att jag lyckligt visade upp mina nya skor. Då sa hon till mig att “du borde inte ha dyra kläder på dig, det ser ändå bara billigt ut”. Som om allt jag vidrör blir lika fattigt som jag. Som om skorna blev billiga by association.

Det hemska är att jag tror att det är så det funkar. Klass sitter så djupt rotat. Jag ser inte dyr ut för att jag har en dyr outfit på mig. Tyvärr gumman.

Ett vältränat öga ser på mils avstånd att mitt hår är tvättat med “vanligt” schampoo och balsam, att naglarna är målade hemma av mig själv, att min jacka aldrig kemats och att min väska är fake. Jag kan inte föra mig som Emilia de Poret och Ebba Von Sydow. Så mina skors faktiska pengar-på-banken-värde sjunker på grund av… mig. Och kan inte se dyra ut.

Nu har jag inga ambitioner att ha klass eller vara överklass (pga föraktar dess existens) men ändå. Jag kunde inte inte tänka på och försöka ”analysera” min kompis kränkande(komplimenterande?) kommentar.

XOXO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg