Jag blir som ett litet barn..

11:37 22 Mar 2016

nyttigt-godis-vegan vegan

Gaaaah…jag blir så provocerad av sånt här.
Som ett litet rabiat barn skulle jag lägga mig ner och skrika och sparka omkring mig om jag fick ett ”nyttigt” påskägg.
Hellre inget påskägg alls än ett påskägg fyllt med nötter och russin…

Barnkalasets besvikelse går att återupplevas oavsett hur gammal man är:
Man får den tunga godispåsen i sin hand och tänker ”SCORE!”… och så visar den sig innehålla en clementin och en ask russin.
Det var ju som att världen stannade och jag tankar om att sno tillbaka sitt paket började gro…
Det är ett av de elakaste saker man kan utsätta ett barn för men det bygger säkert karaktär inför framtiden eller något annat skit taget ur närmsta Paulo Coelhobok.

Det är säkert bra att Ida Warg visar att det finns alternativ till godis men det vet jag ju redan. Jag vill bara inte ha det! *räcker ut tungan*
Ja, jag är mogen…

”Nyttigt godis” är som att gå till Mc Donalds för att äta en sallad eller ta en taxi till gymmet. Som att gå till en prostituerad för en kram.

17 kommentarer | “Jag blir som ett litet barn..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Josse skriver:

    Varför är allt så ”magiskt” för Ida? Undrar hur många träffar man får om man söker på ordet ”magisk/magiskt” på hennes blogg…

    1. Olivia skriver:

      hahaha jag veeet!

    2. Hurr skriver:

      Hon kanske inte har så stort ordförråd? Verkar ju lite lätt retarded när man lyssnar på henne prata i hennes videobloggar. :’D

  2. L skriver:

    Men tack, lite påskgodis (riktigt godis!) gör en gott 🙂 Det är sån jäkla hets att allt ska vara så nyttigt i dag, självklart är det bra att sträva efter att vara hälsosam men jag tror inte det är nyttigt att vara besatt av att vara hälsosam heller.
    Jag har pms lagom till påsk så mitt påskägg kommer garanterat innehålla en massa mjölkchoklad och annat gött.

    1. Cajsa skriver:

      Tror mer det handlar om att folk är besatta av att visa upp att de är nyttiga. Tror inte det hade varit lika viktigt utan sociala medier och ständig bekräftelse. Bekräftelsen är folks motivation nu för tiden, sorligt.

  3. Malia skriver:

    Åhh, så trött på detta överdrivna, veganska, nyttiga nötiga trenden som gått omkring. Alla ska vara vegan, alla ska äta nyttigt… Byta ut vårt hederliga påskgodis mot nötter och blåbär? Nej tack.

    1. E skriver:

      Finns ju veganskt ”vanligt” godis också. Jag skulle bli galen om jag fick nötter och russin i mitt påskägg 😛

  4. Matilda skriver:

    Haha och jag vill hellre ha detta i mitt påskägg än massa godis som ändå bara försätter mig i sockerkoma! Antar att jag är en av de där nyttiga personerna ni älskar att störa er på 😉

  5. Agnes (en annan) skriver:

    Och hallå, fatta va DYRT sånt här ”godis” är…
    Ett större påskägg till pojkvännen skulle ju gå på halva csn :O

  6. s skriver:

    Beskrivningen sen också… det här godiset ska alltså boosta kroppen… så om jag äter jättemycket av det blir min kropp superboostad? Vad händer då liksom? Kommer aldrg mer må dåligt? Ser mycket choklad här också men det är väl magisk choklad…
    Roligt också att vanligt godis ”bryter ner” och ”förgiftar” kroppen… låter ju värre än heroin! Akta er för dödsknarket socker!

    1. Thess skriver:

      Socker stimulerar samma område i hjärnan som kokain och heroin gör. Det är även mer beroendeframkallande än kokain. Tester har gjorts på råttor som först fått kokain i sitt vatten, för att sen få sockervatten också att välja på, och alla råttor som redan var beroende av kokain valde istället sockervattnet. Och med tanke på hur många människor som dör av socker varje år (diabetes, fetma osv) så skulle jag säga att socker är ganska farligt.

      1. L skriver:

        Har du några källor på den där studien?

      2. s skriver:

        Haha tur att jag inte är råtta då! Eller ja, sockerråtta kanske… Varför likställer du socker med fetma förresten? FInns massa smala människor som vräker i sig socker, men de har ju förstås ett åtråvärd utseende så då är det inte lika viktigt..
        Ja samma område i hjärnan som ger alla goda kickar? Kanske ska sluta skratta och äta mat också då, så inte min hjärna blir beroende annars… Visa gärna på alla som blivit hemlösa och svikit sina nära och kära och stulit för att kunna knarka sitt socker 😛

  7. Thess skriver:

    Och det var inte alla, men 94% som hellre ville ha socker.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg