Vad hände här?

08:09 13 Mar 2016


Foki undrade igår – tillsammans med Warner Music och Spotify – vem som skulle ta hem den mycket eftertraktade sångfågeln som är priset man belönas med om man vinner Melodifestivalen.
Eller ”lilla Melodifestivalen” som jag brukade kalla den för när jag var liten. Lilla och STORA Melodifestivalen där den stora, europeiska finalen var som ett kulturellt bollhav av språk, rytmer och dirigenter där jag brukade dyka i varje år för att inte komma upp för luft förrän jag lärt mig varenda låt på varenda språk.

Nu – nu för tiden ska alla sjunga på engelska så att det verkligen inte ska kunna undgå ett enda par öron hur nödrimmen fullkomligen står som spön i backen, och tro mig… det undgår ingen..
Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om alls men sidospår är lite av mitt signum och så länge det inte finns någon här som sprutar på mig med en vattenpistol när det ske så kommer det fortsätta vara ett återkommande inslag här på min blogg.

Fokis fråga är ju lite inaktuell just nu eftersom Trams-Frans vann med låten ”If I were sorry” men jag kan ju köra min alldeles egna omröstning.

1. Kommer det gå bra för Frasse i ”Stora Melodifesivöen i Globen?
2. Tror ni Samir & Viktor låtit även fillingarna falla om de vunnit igår? Har Mello en sån där 5 sekunders fördröjning som Super Bowl har? Ni vet… efter The Janet/Timberlake nipslip…
3. Om Molly Sandén vunnit – tror ni HON hade uppskattat det om någon av det andra finalisterna försökt stjäla hennes vinnarmoment i strålkastarljuset genom att tala om för pressen att dennes kändiskärlek friat och att de ska gifts sig. I think not so much..
 

16 kommentarer | “Vad hände här?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. I. skriver:

    Tänkte precis samma sak om Molly… Sneaky!

  2. E skriver:

    Orelaterat till inlägget, men kan inte du göra så att när man klickar på länkar så öppnas de i ett nytt fönster/tab? Suverän blogg i övrigt ^^

    1. Bloggbevakning skriver:

      Absolut! Ska försöka få till det idag.. =)

      1. E skriver:

        Super 😀 Kul att du lyssnar på folks input btw. Inte direkt sett det hos många bloggare.

      2. Erica skriver:

        Jättebra blog!! 🙂 Det skulle vara mycket roligae att titta in om du ändrade färg och typsnitt på rubrikerna, de blåa får mig att tänka på ”länkar” om du förstår vad jag menar?

    2. Andrea skriver:

      Håller med! 🙂

    3. Lovisa skriver:

      Beroende på webbläsare men i många (t ex Internet Explorer, Chrome och Firefox) kan man med högerklick välja mellan att öppna länken i ny flik eller nytt fönster.
      Då slipper man backa tillbaka till blogginlägget när man är klar med länken. Räcker att klicka på fönstret där bloggen fortfasrande finns öppen.

  3. Anna skriver:

    Svarar bara på första frågan: Nej!! Har aldrig i mitt liv hört någon med sämre engelskt uttal. Kan man inte få hjälp med sånt!? Låten är faktiskt bra, men pallar inte lyssna på hans engelska, jag skäms.

    1. V. skriver:

      Om vi ska skämmas så skäms jag över dig som är så inskränkt – hört talas om att det finns engelska dialekter? Frans har bott i England – hans pappa som är från Nigeria bor där.

      1. Leopold skriver:

        Spelar nog ingen roll vilken dialekt man talar i Storbritannien för tror ingen uttalar det som han.
        Sorrey
        Storey
        Glorey
        Är inte korrekt någonstans.

      2. Eazy skriver:

        Jag tyckte faktiskt att han lät ganska Sydafrikansk / Jamaicansk. Stör mig tusen gånger mer på den dialekten många svenskar har när de pratar engelska.

      3. Anna skriver:

        Så man är inskränkt för att man anser att någons engelska uttal är dåligt? Det var nytt 🙂 det där var ingen engelsk dialekt, det var en svensk dialekt. Så som det alltid låter när svenskar pratar engelska. Illa alltså 🙂

    2. N skriver:

      Han sjunger ju på brittiska.

      1. Anna skriver:

        Haha NEJ, sådär låter inte brittiska, är du helt jävla döv eller?

  4. L skriver:

    Haha, så jäkla genomskinligt av Molly att släppa ”bomben” att Danny friat till henne nu…
    Tycker ”If i were sorry” är en ok låt, känns som en sån skön bakgrundslåt när man typ städar eller håller på och fixar o donar hemma. Inget man direkt minns eller kommer ihåg. Hade hellre sett Robin eller Oscar som vinnare.

    1. Lovisa skriver:

      Undrar om Molly och Danny tänker bli civilsamhällets motsvarighet till Sofia och Carl Philip? Ofrälse kungligheter så att säga. Lite som makarna Beckham åtminstone tidigare.
      Vet inte vad Molly och Danny har att vara malliga över med något verkar ha stigit åtminstone Molly åt huvudet. Och Danny gör väl som hon säger.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp