Jackies pappa och vad som hände..

13:50 21 Apr 2016

brising

Jackies man Ola Brising berättar med egna ord HÄR om vad som hände när hennes pappa – Lars Svartenbrandt – omkom i en brand.
Det är en otroligt sorglig läsning men den gör på samma gång hennes pappa mer ”mänsklig” och inte bara den där brottslingen det brukade stå om i tidningen.

”Fredagen den 15 april omkom Lars Carlander, tidigare Ferm och i folkmun känd under sitt ännu äldre efternamn Svartenbrandt, 70 år gammal i en lägenhetsbrand i sitt hem i Kopparberg. Jag blev uppringd vid åttatiden på kvällen av hans fru Lena Carlander, 48, som gråtande och osammanhängande fick fram att hon trodde att Lars var död. Läkarna hade ännu inte bekräftat något.

– Han valde att brinna som munkarna. Jag fattar inte. Det är så jävla sjukt, hasplade Anna Lena ur sig…”//Ola Brising

Bild och text från Hänt.se

6 kommentarer | “Jackies pappa och vad som hände..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Din Yoga Girl är ansiktet utåt för Ellos, ser henne på reklamen nu 😉

  2. Lina skriver:

    Jag är uppvuxen med missbrukare, min mamma missbrukade alkohol och det var hos oss alla alkisar hängde och festade många ggr dygnet runt, jag har fått slängs ut, städat upp m.m efter mamma och hennes många ggr väldigt äckliga kompisar. Fick inte mycket sömn och jag började leva i min väska och flyttade runt bland olika vänner när det var som värst. Pappa skaffade ny fru så där passade man inte in, även han väldigt glad i spriten i perioder. Men dom är trots mina föräldrar som älskar mug trots allt dom har gjort mot mig så är dom i grund och botten inte hemska människor utan dom har hamnat på fel spår i livet och missbrukare är som två olika personer, när min mamma är nykter så är hon världens snällaste och på fyllan oftast en vidrig person. Sen tycker jag säkert att hon är vidrigare än andra just för att hon är min mamma. Men för fem år sedan så ringde min bror mig flera ggr på natten oxh till slut svara jag, jag kände att nåt var fel. Min mammas sambo sedan många år tillbaka hade blivit brutalt knivmördad mitt framför mamma av hennes ex. Allt började med bråk om mamma och att hennes ex misshandlade sin hund vilken mammas sambo blev fly förbannad över. Sen hämtar han stora köttkniven i köket oxh hugger honom om och om igen. Det sista han sa var till min mamma när blodet forsade ut genom bröstet på han ”Allt kommer ordna sig Elisabet” sen dog han efter en stund. Läste sen på Flashback att dom var ju alkisar och att mamma hade skaffat en ny älskare som var deras inneboende vilket inte alls stämde men så är det, det börjar spekuleras för i andras ögon så ser dom bara att det är en brottsling eller en missbrukare eller båda och men jag som jag växt upp i den här miljön ser människorna under all den där misären. Ursäkta för världens längsta kommentar men jag kan verkligen relatera till Jackie i det här. Nu var han inte min riktiga pappa men han såg mig som sin dotter och bar ett kort i plånboken som han stolt visade upp för alla och sa det här är min dotter. Jag lider verkligen med Jackie över hennes sorg.

    1. Lina skriver:

      Och ursäkta för alla stavfelen. ;(

    2. Hmm skriver:

      Stor kram på dig Lina och väldigt fint att få läsa någon som ser på saken som du gör. Jag blir ledsen över många som bryter och slutar älska sina föräldrar för mycket mindre än vad du fått utså.

      Självklart var och ens val och alla har rätten att göra det som får dem att må bra, men jag tycker din empati är fin att se och jag hoppas att det är den som får dig att få ett lyckligt liv som plåster på såren efter allt du varit med om.

  3. Amalia skriver:

    Kan vi kanske avsluta detta med Lars Svartenbrandt/Carlander och låta honom få vila i frid? Att dottern råkar blogga behöver inte betyda att vi måste älta det hela varje dag.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Och att hennes snubbe skrev om det i Hänt Extra?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG