Läsarna tipsar..

17:50 17 Apr 2016

joss

Vad tror ni?
Kan GabJoss föda barn och kommentera på Instagram samtidigt?
Multitasking a la GabJoss eller fusk?

25 kommentarer | “Läsarna tipsar..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Moa skriver:

    Absolut att man kan, men som helt nybliven mamma har jag svårt att tro att kommentarer på blogg och instagram är vad man har i åtanke under värkarbetet. Speciellt inte eftersom hon skriver i sin förlossningsberättelse att hon hade så ont hela tiden och var så trött (vilket också hennes F bekräftar i sin version). Därmed inte sagt att hon fuskar eller på något sätt ljuger, det är bara min egen reflektion på det hela. Å andra sidan hade jag inte haft en blogg där jag la ut bilder från förlossningen samt på min bebis heller så vad vet jag?

  2. Isa skriver:

    Klart som korvspad hon fuskar, men det gör tyvärr väldigt många andra också.

    Är lite suspekt att folk med 100k följare som får lika mycket gillningar på en bild som någon med 1k följare. Ännu mera suspekt nu när man kan se hur många som sett ett videoklipp. No way att du på något naturligt sätt har 99% ghostfollowers på ditt konto.

    1. AJ skriver:

      Jag kollade in en bloggares mans Instagram och han hade ca 50 följare den ena dagen och många tusen ett par dagar senare.
      Ett tag senare hade han plötsligt flera tusen mindre.
      Han är ingen bloggare själv men hade tydligen ett ”behov” av många följare…
      Patetiskt.

      1. Eva skriver:

        Jag kan ingenting om det här men blev väldigt nyfiken: hur gick det till när han gick från 50 till tusentals följare på ett par dagar? Är ghost-followers personer som följer men inte gör det aktivt? Och hur skaffar man ghost-followers på ett onaturligt sätt?

        Jättetacksam för svar!

      2. AJ skriver:

        Vet inte exakt, men ett sätt är att köpa följare. Typ 10 000 följare för 500 spänn.
        Instagram verkar gå in och rensa bort den typen av följare med jämna mellanrum dock.

  3. VV skriver:

    Svar till Eva:

    Det finns vissa hemsidor där man kan köpa följare för en viss summa pengar. Detta är massa ”ghost”-konton dvs fejk konton som inte är riktiga. På så sätt kan man öka i flera tusen följare på bara någon dag. Instagram städar ganska aktivt upp efter sånt här där de inaktiverar tomma konton och då förlorar vissa väldigt många följare på kort tid. Det blir ganska genomskinligt då 🙂 Bara att googla ifall du fortfarande är nyfiken

  4. Antonia skriver:

    Mest kända företag som säljer passiva följare (”ghosts”) är Rantic:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rantic
    http://www.rantic.com
    Sociala medier för en ojämn kamp mot dessa företag som säljer följare och likes på Instagram, Twitter, YouTube och Facebook.

  5. My skriver:

    Haha, har inget med inlägget att göra men kolla in dessans nya bilder o pose i jeans och vitt ?

  6. Pernilla skriver:

    Man ser ju om man går in på hennes följare på instagram att hur många som helst är ”följare” med inga egna bilder jättekonstiga namn. Undrar hur många riktiga följare hon har.
    Och hennes lista med 100 hemligheter om henne å ”f” är ju inte 100 hemligheter, bara fånig utfyllnad. Nr 1,2,3 borde ju tex sitta ihop. Så fortsätter det genom hela listan. Pinsamt

    1. helen skriver:

      Ja jag ser det, pinsamt! Cirka 1/3 av hennes följare verkar ju vara påhittade konton. Lord! Att människor inte lever i verkligheten istället.

    2. Sanna skriver:

      Var tvungen att kolla och det finns en massa konton utan pressbild eller bilder överhuvudtaget, låsta konton och har ca 15 följare och följer ca 200 pers. Sen varför skulle utländska personer följa henne när hon endast skriver på svenska?

  7. Mimmi skriver:

    Vet inte hur det är med hennes följare, men är det ingen mer som tycker att GabJoss förhållande är lite ohälsosamt? Hon säger det själv: ”Vi är nästa ohälsosamt besatta av varandra.” och säger att de bara varit ifrån varandra en vecka under hela deras förhållande och att det var den värsta veckan i båda deras liv?!

    Jag ryser när jag läser hennes lista. Hoppas hon skriver så för att hon tror att det är gulligt och kärleksfullt och inte för att de verkligen har det så. Visst att man är ihop med en person för att man vill spendera mycket tid med den och för att man trivs ihop och älskar varandra, men man måste ju ha ett eget liv också?

    Jag hade fått panik om min pojkvän ville ha ett sånt förhållande. Just nu är jag borta i Amsterdam på ett jobb i fem veckor (inne på tredje veckan nu) och visst saknar man varandra, men man kan ju fortfarande njuta av upplevelser på egen hand och tycka om sitt eget sällskap?

    Umgås de aldrig med några andra än varandra och ev familjen? Verkar ju ha varit likadant i gymnasiet?

    1. Linnea skriver:

      Tyckte också listan var lite obehaglig och visade inte på nåt drömförhållande i mina ögon. Tycker inte alls att det är gulligt när folk sitter ihop i varandra utan något som helst eget liv. Blir bara lite creepy då man vill göra allt för att visa upp en perfekt bild så det bara blir FÖR mycket…. Tror Tutty är en dominatrix som har ett koppel på F som hon tar av då de ska fota gullifnullpussbilder.

    2. Nathalie skriver:

      Jag tycker nog den här meningen är mest weird.
      ”63. Vi repeterar alltid vad den andra säger.”
      Jag blir så nyfiken på hur en frukost ser ut hemma hos dem, sitter hon och pratar och han säger efter henne? Eller tvärtom? Vem är the leader, och vem får repetera allt den andra säger?!?!

      1. Kristin skriver:

        Det skrämmer mig även mer att hon vill familjematcha mannen, sonen och sig själv i liknande jackor ;-D

    3. Agnes (en annan) skriver:

      Kommer ihåg när hennes kompis skrev nått inlägg om deras förhållande å sa att dom ena sekunden vill döda varandra å sen är dom besatta å kära igen.. ”Gulligt” not.

  8. Eva skriver:

    Tack AJ, VV och Antonia för att ni förklarade för mig! Hade ingen aning om att det här existerade men det är ju helt självklart att det finns en marknad för att köpa fejkade följare när man tänker på saken. (Man behöver inte ens tänka länge.) Sjukt och logiskt på samma gång.

    1. Isa skriver:

      Är man medveten över att detta existerar är det ganska lätt att känna igen konton som använder sig av det, synd att företag inte alltid är lika smarta och skickar hem gratis produkter till instagram ”kändisar”. 🙂

      1. Antonia skriver:

        Är man ett företag som vill marknadsföra sig genom sociala medier bör man anlita en konsult specialiserad på denna typ av marknadsföring. Finns ganska många idag bl a Cure Media och Avantime.
        Är företaget ovant vid denna typ av marknadsföring är det risk att man kastar bort pengar och skickar grejor till bloggare och instagrammare som inte alls har det inflytande man räknar med. Finns många golddiggers på sociala medier nu för tiden eftersom det blivit ganska lätt att tjäna pengar när företagen är desperata efter alternativ till gammelmedia.
        Konsulerna kan hjälpa till med att optimera med hänsyn till vilken produkt och målgrupp det är fråga om. Företag som United Influencers är mest intresserade av att maximera för sina egna bloggare och inte för företagen som betalar.

  9. Mallan skriver:

    Ja väldigt uppenbart att något inte står rätt till med siffrorna:
    http://socialblade.com/instagram/user/gabriellajoss/monthly

    1. Maria skriver:

      Fast där ser man ju att hon ökar stadigt med samma summa varje månad typ?

      1. Isa skriver:

        Mjaaa inte riktigt, varför får hon flera 100 följare en gång i veckan och 0 resten av dagarna? Hon kan ju såklart gjort någon shoutout. 🙂

      2. Mallan skriver:

        Nja titta en gång till.
        Hon ökar med flera hundra, en dag i veckan. För att de andra dagarna snarare tappa followers. Ser väldigt märkligt ut.

  10. sara skriver:

    Gud, är så trött på din gnäll om Gabriella Joss. Läser hennes blogg och tycker om henne som person. Förstår ej varför du ogillar henne så mycket.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg