Skärpning Gynning!

16:13 16 Apr 2016


Jag fattar att en hjälm totalt skulle förstöra din Greta Garbo-look men att rida utan hjälm är BARA dumt – framför allt som nybörjare!

Jag skulle aldrig komma på tanken att rida utan hjälm – så jävla dumt!
I min värld tyder ridning utan hjälm på dumhet och ignorans och då kanske det är EXTRA viktigt att försöka skydda det lilla man har innanför pannbenet.

Att säga att man rider utan hjälm för att man är duktig och känner sin häst är som att hävda att man kör bil utan bälte eftersom man faktiskt KAN köra bil.
Det där med medtrafikanter, väglag, incidenter som djur på vägen och tusen andra saker som kan hända – som är helt utanför ens kontroll? Totalt ovidkommande tydligen..

Vad tycker ni?

20 kommentarer | “Skärpning Gynning!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mikaela skriver:

    Hennes beslut. Typ så? Ett egoistiskt sådant dock.

    Ridit utan o det är dumt. 99% med! 🙂

  2. Emilie skriver:

    Hon har väl ridit i typ två veckor?!?
    Alltså hjälp, jag har fasen svårt att köpa att stora delar av världseliten rider utan hjälm och här snackar vi liksom om en nybörjare som dessutom är småbarnsmamma!
    Snacka om egoistiskt!
    Vet så många som fått men för livet i form av hjärnskador och liknande när de ramlat av MED hjälmen på. Jag skulle aldrig våga chansa!

  3. Anna skriver:

    Hon verkar tycka mer om stilen än ridningen. Ingen vettig människa rider väl med sjalett och solglasögon.

    1. Ess skriver:

      Håller med. Schalett och solglasögon är så långt från en snygg och ändamålsduglig ridlook. Som att ha ridhjälm eller kask på en Harley Davidson 😀 Kavajen passar in i looken hon försöker åstadkomma men det hon pyntat huvudet med hör hemma i Thelma & Louise och de galopperade (förlåt, skrittade) inte iväg längs vägen om jag minns rätt.
      Hon hade sett tjusig ut på den där hästen i en snygg hjälm utan solglasögon, hade matchat snyggkavajen fint!

  4. E skriver:

    Alltså utan hjälm hade jag säkert inte levt idag. Eller haft typ hjärnskador. Så jävla dumt att rida utan. Om eliten rider med bör man nog som hobbyryttare också det. Spelar ingen roll om hästen är ”snäll och aldrig gör något”. Nä, det fick jag också höra. Sen skenade han iväg över ett gropigt fält och jag ramlade av i en sväng rakt på huvud och fot. Hjälmen gick sönder. Olyckor händer!

  5. J skriver:

    Eller så har hon hjälm men tagit av den för bilden? (Då kanske man skrivit det förvisso).

    1. K skriver:

      Varför skulle hon ha tagit av den? Det är ju en i övrigt usel bild. Ljuset är knepigt, bilden är tagen snett (dvs med hästens rumpa närmare kameran än huvudet), hästen tittar bort, en hov är kapad etc. Det är ju inte som att ”äh, du får ta av hjälmen, den förstör heeela bilden”.

  6. pim skriver:

    Hon använder mest den här hästen för att göra bilder med olika kläder tror jag.
    Även om hon bara fotas just här utan hjälm, så kan hästen stegra sig och hon kan ramla i backen och i värsta fall spräcka skallen.

  7. Johanna skriver:

    Ser ut som att hon försöker efterlikna Englands drottning när hon är ute och rider 90 år gammal hahahaha.

    Ang. Hjälm får man se till att skydda huvudet själv om man ramlar av, i så fall. Jag rider helst utan hjälm (i smyg, för att slippa dryga kommentarer) eftersom jag alltid (än så länge (den dagen den sorgen tänker jag)) har turen att landa på rätt sätt i rätt ögonblick. Har en märklig förmåga att landa på fötterna.
    En gång blev jag sparkad på knäet när en häst bockade av mig, precis när jag vände mig om för att se hur det gick för min kompis, – men rider inte med knäskydd för det 😀

    Jag anser att antingen har jag inte så mycket att skydda – eller så är jag helt enkelt mycket smidigare än de flesta andra (dock väl medveten om att det en vacker dag kan gå riktigt illa) som inte slår halvt ihjäl mig med dunder och brak när jag har ramlat av….

    1. Hmm skriver:

      Du är min drömkandidat för att skriva upp dig som organdonator.

      Hoppas du gjort det. 🙂

    2. Johanna skriver:

      Förresten har jag alltid haft hjälm när jag har ramlat av så vem vet hur det hade gått utan – trots det är jag i alla fall för tillfället dum nog att ofta välja att rida utan…
      Yolo!! Haha.

      1. N skriver:

        Vi får se vad du säger när du råkar illa ut. För med den attityden kommer du inte långt. Man kan skada sig allvarligt trots att man har hjälm, så att inte ha hjälm är bara korkat.

    3. F skriver:

      Alltså det är ju inte riktigt samma sak att skada sitt knä som att skada sin hjärna (??!).

      1. Gofers United - för rätten till knäskydd, akvavit och rättstavningsprogram skriver:

        Nä, inte samma sak så klart, de är ju faktiskt två olika saker så där finns ju inte mycket kvar att orda om. Vad som är värst, däremot, ja, därom tvistar de lärde än… Jag har själv i gryningens karga ljus nu på morgonkvisten suppit på min kammare och kontemplerat över sakens natur, och efter mången både beska och starka droppar uppenbarade sig – in vino veritas, fiat lux! – denna min ståndpunkt att det ju ändå helt enkelt måste bero på hur dum man är.
        För den som lämpar sig bättre som springschas än som VD bör rimligtvis knäna smälla högre än dumburken uppå axlarna, och är det då inte avsaknaden av KNÄSKYDD, kamrater, som hos er ingjuter en långt större oro än den förvisso lika påtagliga, men ändock i sammanhanget avsevärt mindre beaktansvärda, avsaknaden av huvudskydd? Byfånen blir inte mindre byfåne av att slå huvudet i, men vem ska om byfånens hälsa ombesörja, om han halt och lytt ej längre kan förmå att på byfånars vis härja omkring och ställa till ett jävla hallå? En hjärnskada må dra ner gardinen ytterligare lite till, men en knäskada skulle släcka gnistan helt. A man without a purpose is no man but simply a dweller in an unknown land.
        Så jag säger: Släpp idioterna loss! Må dem snubbla, må dem av fallskada börja lalla, må dem ALLA… fridsamt och fritt få ströva vidare, som de alldeles speciella små kugghjul i samhällsmaskineriet som de ju är.
        Även byfånen är viktig In the circle of life, så låt oss därför skydda det som skyddas bör! …Och sätt för faan på dig knäskydd nästa gång, Carolina!

    4. C skriver:

      Haha! Tänkte precis samma sak om drottningen. Var och en gör såklart som den vill, men jag kan inte hålla mig ifrån ett ”skyll dig själv” om man inte rider med hjälm, trillar av och skadar huvudet.

  8. Inger skriver:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21612010.ab Detta är vad som händer, dock körde denna tjejen på jobbet och fick typ inte ha hjälm tror jag :/

  9. Annika skriver:

    Fast man har ridit i många år och känner sin häst, så kan den ändå bli rädd för minsta lilla, bli övertaggad så att den bockar iväg, snubbla till på hinder och sen åker man av rakt ner i backen. Jag rider alltid med hjälm, oavsett om jag känner igen hästen bra eller inte.

  10. Lina B skriver:

    Visst är det dumt! Men jag tror nog mer att hon vill se classy ut för fotot 😉 Såg att hon hade hjälm tidigare så detta var nog bara för fotot. Just saying.

  11. Blomma skriver:

    Hennes kropp, hennes val. Jag bryr mig inte.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG