Dessie testar hårinpackning.

09:53 24 Maj 2016

Dessie:

Jag har inte varit Dessies största fan när det kommer till hennes vloggar men den här är faktiskt riktigt rolig.
Hon ska testa en hemmagjord hårinpackning gjort på majonnäs, ägg och olja och den slutar i en katastrof.
Min enda synpunkt är att jag behöver komma hem till henne och visa hur man extraherar äggulor och att hon borde klippt ner just den biten lite.

Men att hon bjuder på sig själv så här trots att resultatet blev ett flottigt hår som luktar majonnäs – tummen upp från mig även om inpackningen fick tumme ner.

Och ett tips till Dessan – när jag sparkades in på gymnasiet så täcktes man från topp till tå av all sjöns äckliga saker – surströmming, ruttna ägg och liknande (så gör man på landet) och eftersom jag visste detta så täckte jag håret i vaselin.
Så himla äckligt men så himla effektivt.
Jag använde YES handdiskmedel som är extremt fettlösande och jag fick ur allt vaselin efter ett par tvättar.

Kanske inte det bästa för håret men kanske hellre det än att lukta majonnäs och se koslickad ut? =)

14 kommentarer | “Dessie testar hårinpackning.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Hade ju varit bra om hon kunde stava majonnäs också..

  2. Sanna skriver:

    Jag förvånad gång på gång vad folk är beredda att göra för publicitet och klick… Men i Dessies fall är jag inte förvånad, finns inte mycket hon inte skulle göra för uppmärksamhet.

    Hon har förresten inte mailat mig efter att hon hotade med att avslöja min IP adress trots att jag uppmanade henne flera gånger att höra av sig om hon hade något problem med mina kommentarer (jag skrev min riktiga mailadress med kommentarerna). Liten fegis den där Dessie….

  3. Sanna skriver:

    Haha, men söt hon är!
    Men alltså… Majonäs är väl ägg och olja? Så i stort sett har hon bara haft majonäs i håret, eller har jag fel? 😛
    Jag brukar köra på vanlig jäkla rapsolja i håret någon gång i veckan, låta det sitta i typ en kvart och sen tvätta bort med vanligt schampoo, funkar hur bra som helst! ?

  4. Ess skriver:

    Oj, vad hade hon väntat sig? Jag är för övrigt starkt skeptisk till allt utvärtes bruk av oliv- och rapsolja då de har för stora molekyler för att kunna tränga in i celler. Massa kladdande i onödan med andra ord.

    1. Sanna skriver:

      Mnja, lita på kemisten, förklaringen att molekylerna är ”för stora” är dels förenklad, dels helt fel. Vissa oljor har mycket god förmåga att tränga in i kroppen. Dit hör dock inte olivolja och rapsolja. Men vissa oljor har ganska bra förmåga att tränga in i hår och hud eftersom vissa av deras molekylstrukturer är små (korta egentligen) nog. Både olivolja och rapsolja hör till den gruppen och rankas högt på förmågan att nästan helt penetrera hud och hår. Olivolja är bättre på det än rapsolja. Och båda fungerar bättre på hår än hud.
      Mineralolja och jojobaolja är helt verkningslös och kan inte tränga in alls.

      1. Emmas skriver:

        Sanna! Hoppas du ser detta! Hur e det ned den nu så extremt populära Cocosoljan? Förr vet jag bara att man hade cocosfett när man gjorde ischoklad eller fågelmat, men nu finns det ju i fina glasburkar och ska visst göra susen på både ut och insida?
        Vad är skillnaden på det ”margarinförpackade” cocosfettet och det tjusiga svindyra på glasburk?

      2. f skriver:

        till sanna, kokosolja funkar skit bra som hudkräm. och vad jag vet är det nog ingen skillnad men jag hittar bara glasburkarna när jag handlar.

      3. f skriver:

        jag menade till emma

      4. Ess skriver:

        Jaha, vad intressant! Blir däremot förvirrad nu då jag för bara några månader sen läste om en studie om olivoljans effekt i kroppsprodukter och där kom man fram till att den var i stort sett värdelös just på grund av sin sammansättning. Minns inte källan men la de på minnet för att ”det här var tillförlitligt, det måste jag minnas”. Är kemiforskarna kanske lika oense om ditt och datt som övriga forskarkårer?
        Mineralolja är som du säger skit och det kan inte betonas nog! Jojoba har jag ingen direkt uppfattning om men den är väl ofta ingrediens i hår- och kroppsprodukter?
        Mandelolja har jag hört bra om…men det kanske bara var till sminkborttagning..

  5. Emmas skriver:

    Sanna! Hoppas du ser detta! Hur e det ned den nu så extremt populära Cocosoljan? Förr vet jag bara att man hade cocosfett när man gjorde ischoklad eller fågelmat, men nu finns det ju i fina glasburkar och ska visst göra susen på både ut och insida?
    Vad är skillnaden på det ”margarinförpackade” cocosfettet och det tjusiga svindyra på glasburk?

    1. Sanna skriver:

      Kokosolja är faktiskt bäst av alla och är den olja som lättast absorberas av hud och hår. Kokosfett (de som jag tror skönhetsbranschen ofta kallar cocobutter, går också in i huden men sämre än olivolja och rapsolja. Om jag minns rätt framställs den på ett annat sätt och får därför en annan konsistens och en annan molekylär sammansättning. Oljan kallpressas och fettet har hettats upp. Jag kan inget om näringsupptag men jag skulle tro att kallpressade oljor är bäst eftersom upphettningen förändrar molekylerna.

      1. Eller? skriver:

        Cocobutter? Eh, njae, så är det väl inte? Cocoa butter = kakaosmör, och coconut oil = kokosolja.

    2. Ess skriver:

      Kokosolja är inte samma som kokosfettet i margarinförpackning. Kan inte förklara närmare men vet att det är olika och oljan är bra (för insidan), fettet är dåligt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg