Jaha jaha…

10:54 22 Jun 2016

Tyra:

Från Tyras blogg November 2015
korvis

Från idag

korvis2

 

27 kommentarer | “Jaha jaha…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Stella skriver:

    Tyranni ska helt enkelt inte ha häst! Såhär har hon gjort o kommer göra med alla sina hästar! Tur för corvara att duktiga cornelia finns! Tycker inte tyranni alls besitter ens kunskap för att ha häst. Hon frågar sina läsare om de mest självklara i sjukdomsfall on hästar som man ska veta Oman hålla på länge men det har ju inte hon vad hon än säger. Tycker helt ärligt hon borde börja på ridskola som vi sa många andra gjorde när vi var barn o lära sig rida ordentligt med från grunden för hon saknar helt grundridning!

  2. Anna skriver:

    Jag förstår inte varför Tyra envisas med att skriva så definitiva saker, som ”jag kommer aldrig göra detta” eller ”jag skulle aldrig tycka något annat” eller ”ni kan lita på att jag kommer att göra detta”, och sen gör hon tvärtemot. Och om någon skulle påpeka det för henne bland kommentarerna så blir hon rosenrasande. Jag förstår verkligen inte det beteendet…

    1. Sandra skriver:

      Jaaaa! Det här tänker jag också så himla ofta!
      Varför i hela friden ska hon alltid envisas med att vara så definitiv med allt och sen som grädde på moset bli förbannad på de som säger något annat.
      Hon måste ju vara medveten om att saker ofta inte blir så som hon först tänkt.
      Jag undrar om det har att göra med hennes behov av självhävdelse och att visa sig duktig. Att nu ska ni bannemig få sig på vad jag kan och ska göra!
      Sen när det går åt pipan stretar hon emot så svetten skvätter för att hon inte klarar av att ”misslyckas”, framförallt inte inför andra.

  3. Stella skriver:

    Ursäkta är min jobbiga autocorrect stavning på mobilen. Ska givetvis stå tyra och inte tyranni osv.

    1. Anna skriver:

      Haha, jag trodde faktiskt att det var nåt kreativt smeknamn för Tyra! 🙂

      1. Jj skriver:

        Jag med! Var liksom passande 😛

      2. Stella skriver:

        Haha jo jag märkte det själv o skrattade lite! 😉 det passar men var verkligen omedvetet. min nya telefon haha

    2. A.j skriver:

      HAHAHAHA neeej nu blev jag besviken jag trodde du var allvarlig med Tyranni och jag älskade det xD obs jag näthatar inte nu!!!!!

      1. Stella skriver:

        Haha 😀 det var omedvetet men blev bra haha

  4. Jossan skriver:

    Hon är den mest osympatiska person jag vet, det skär sig fan med alla hon lärt känna senaste fem åren.
    Kommer snart ett snyftinlägg om hur dåligt hon mår och att någon varit dum mot henne och därför Jon inte orkat blogga och varit trött

    1. Evelina skriver:

      Jossan jag håller faktiskt med. Jag har verkligen försökt gilla Tyra men osympatisk är verkligen rätt ord. Tål henne inte.

  5. M skriver:

    Härligt! Grattis till Cornelia och Corvara, de passar varandra perfekt och Cornelia har gjort ett otroligt jobb med henne, hatten av för dessa två tuffa tjejer.
    För en gångs skull får man väl vara glad att (mar)Tyra aldrig håller vad hon lovar, hon skulle ju ALDRIG NÅGONSIN sälja Corvara…

  6. Linda skriver:

    Jag tycker alla hästmänniskor verkar så osympatiska… Säljer sina hästar hit och dit så fort de inte når upp till människans mål, oavsett hur starka band man sägs ska ha haft till hästen. Fattar verkligen ingenting. När jag var liten brukade jag läsa hästböcker och där verkade det som att hästar var känsliga varelser precis som vilket djur som helst (hund, katt, whatever) som mår bäst av att få vara trygga på en plats med en ägare som tar hand om dem i vått och torrt, men det kanske inte är så i verkligheten? :/

    1. Sandra skriver:

      Klart att de känner!
      Sen att de inte känner som människor är en annan sak, det gör inte katter eller hundar heller men de känner likförbannat. Tror inte en sekund på att de lallar runt och inte fattar eller känner något. De är nog bara bra på att anpassa sig efter situationen precis som alla andra djur och människor oftast är.
      Sen används ju hästar som redskap många gånger. Typ som att en som tävlar i bilsport uppgraderar bil när den gamla inte håller måttet längre.

    2. Emma skriver:

      Linda, riktigt så funkar det inte i verkligheten. Klarar man inte av en häst så är det helt rätt beslut att sälja den till någon som gör. Vilket i Tyras fall var rätt beslut, bara trams att hon skrivit så innan. Sen tävlar man professionellt så är det så det får gå. Har hästen inte kapaciteten kan man inte behålla den. Hårt men sant. Tror även att dessa människor har en annan relation till sina hästar. Men verkligheten stämmer inte överrens med ponny-böcker. Hästar är flockdjur och så länge de har en flock de passar in i så är de nöjda 🙂

      1. Linda skriver:

        Skönt att höra. Bra de kommer till bra ägare då. 🙂

    3. Sara skriver:

      Men va, snacka om att dra alla hästmänniskor över en kam! Finns såklart de som säljer hästar hit och dit men det finns la gott om människor överlag som tröttnar snabbt på saker och ting. Kolla blocket.se på omplaceringshundar tex. Jag har haft min häst i 17 år och planerar att ha kvar henne så länge hon lever.

  7. Anna skriver:

    Jag kan inte låta bli att undra om Tyra, med facit i hand så att säga, fortfarande tycker att hon och Cornelia rider Corvara lika bra. För typ ett halvt år sedan var det ju väldigt viktigt för T att poängtera detta. Synd att T inte publicerar sådana frågor, alternativt ballar ur och undrar om skribenten har ridit två år på ridskola istället för ett sakligt ja eller nej-svar.

    Jag tycker själv att T gjort ett bra jobb utgående från hennes utgångsläge med noll unghästvana och kunskapsnivå, många hade nog misslyckats ordentligt och gett upp tidigt med ett så här knepigt sto, däribland jag trots lika lång ridvana som Tyra.

    1. Matilda skriver:

      Tror hon egentligen har bra hand med hästar men ridningen och commitment saknas. Hon kan liksom inte bestämma sig för om hon ska vara proffsryttate, hästhandlare, eller en glad amatör som bara älskar sina hästar. Hon kan inte ens bestämma om hon ska ha egen gård eller full inackordering. Samma som med bloggen/bloggarna. Så håller med om att hon har gjort ett bra jobb med Corvara men tycker hennes företagande (bloggen) är uselt.

  8. k skriver:

    Skönt att den hästen äntligen fått komma ifrån Ohyrans okunniga händer. Cornelia och Corvara passar varandra som handen i handsken och jag tror absolut att vi får se detta ekipage i stora klasser i framtiden. Cornelia är verkligen en beundransvärd ryttare.

  9. Anna skriver:

    Grattis Corvara!

  10. Elle skriver:

    Kan det vara så att Tyra behövde cash och att det var därför hon sålde hästen.
    Jag vet inte, spekulerar bara.

    1. Jossan skriver:

      Högst troligt! Säkert gick dessutom det stora samarbetet om intet dessutom så nu letar hon nytt företag stt jobba ihop med innan hon behöver förklara för läsarna fler kommer skylla på att servar oseriösa

  11. Fia skriver:

    Helt jäkla underbart att Cornelia nu äger hela hästen. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med Corvara .

  12. Stella skriver:

    Återigen släpper tyra bara igenom hejjar kommentarer på bloggen. La in en kommentar som absolut inte var annat än kritik. Andras efter har godkänts men inte min. Kanske därför vi bars ser 14 åriga hejjar kommentarer?

    1. KisseKatt skriver:

      Jag skrev också en kommentar för någon dag sedan som inte släppts igenom. Och den var dessutom ett svar till en annan som kommenterat och inte till Tyra 😛
      Men den innehöll ordet ”dubbelmoral” så den kanske fastnade i filtret tillsammans med kommentarer som innehåller ”hycklare” och andra ord som Tyran anser vara näthat.

      Det är även kommentarer som har blivit raderade som inte har varit elaka, men som strukit henne mothårs.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg