Nu jävlar har hon rökt på ordentligt..

15:50 21 Jul 2016

Dessie:

Eller ska hon månne konfirmeras, det lilla livet?
Har hon sett ljuset?

Ena dagen selfies – andra dagen religion.
Igår googlade hon sminkrecensioner och idag googlar hon på Gud.
Hon får A i engagemang i alla fall! ???

85 kommentarer | “Nu jävlar har hon rökt på ordentligt..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Camilla skriver:

    Wow hon hinner verkligen förlöjliga allt och alla

  2. S.s skriver:

    Hahahaha åh jag dör av garv bokstavligt talat!! Jag är ärligt talat en av dom som jämt försvarar dessie då jag tycker hon får överdrivet med hat ibland…Men i dessa situationer vet jag inte vad jag ska säga. Alltså jag kan inte låta bli att undra..tror hon inte att vi läsare som läst hennes blogg i flera år och vet på vilket sätt hon skriver o formulerar sig, att vi inte märker att hon kopierat o klistrat in mycket av det hon babblar om här? Det är så genomskinligt så jag dör inombords med skämskudden i famnen! Encelliga organismer o.s.v alltså detta är ord hon ALDRIG använder. Tror hon på allvar att folk faktiskt ska tro på att det är hon själv som skrivit allt detta utan att ha googlat fram en massa skit som hon kopierat och försökt ”skriva om” lite för att det ska verka som att det är hon själv som skrivit. Alltså nej, jag orkar inte

    1. Nat skriver:

      Jag tror faktiskt inte att hon tror och tänker på det, att människor ser igenom hennes inlägg alltså. Det är nog svårt från hennes sida att se och förstå. Det jobbiga med situationen, tycker jag, är att Dessie verkar vara en himla godhjärtad person. Hon är inte elak mot människor och hon skriver inte taskiga saker men hon är väldigt naiv och inte så allmänbildad vilket gör henne till ett öppet mål. Jag har väldigt svårt för att bli irriterad på henne och även att se ner på och håna henne eftersom hon känns så himla ung och oerfaren. Jag menar inget illa med det och jag är också flera år äldre än henne.
      Tycker alltså att hennes läsare är onödigt hårda mot henne typ alltid. Man skulle aldrig skälla ut ett barn som inte förstår bättre (eller skratta åt det) om det inte har några onda avsikter, vilket jag inte upplever att Dessie har.

  3. J skriver:

    Hahahahaha! Hon borde verkligen ha gått klart skolan :/

    Är det föresten inte bevisat för länge sen att det är en myt att människor bara använder en liten del av sin hjärna?

    1. Binnky skriver:

      Japp, vi använder hela vår hjärnkapacitet. Var tvungen att kommentera under Dessies inlägg

      1. Lynn skriver:

        Reagerade på det jag med. Haha hon måste ha sätt filmen Alice eller vad den heter och trott på att det var sant. ?

  4. Margit skriver:

    Älskar argumentet att ingen vetenskapligt har bevisat att gud inte finns. Som om det skulle vara något slags bevis för en gudomlig existens.

    Ja, jag säger då det. Det här var dagens hjärnflipp.

    1. Fisen skriver:

      Haha, ja eller hur!
      Brukar ju i alla andra sammanhang vara den som gör ett påstående om att något finns eller har inträffat som har bevisbördan. Att bevisa att något -inte- finns är ju snudd på omöjligt

      1. vvv skriver:

        Jag är helt säker på att man-bear-pig finns och om jag ska ändra på min åsikt måste jag ha bevis att den inte finns, I’m super cereal

    2. Nettan skriver:

      Jag är rätt sugen på att hänvisa till poppers falsifieringskriterie för att något ska vara sant eller vetenskapligt. Går det inte att falsifiera är det inte sant/vetenskap.

      Gå och lägg dig dessie. Helt orimligt argument.

  5. V. skriver:

    Dessie resonerar: ”OK, det verkar som om mina läsare tycker att jag skriver lite för mycket om min kropp. Hm…vad ska jag då skriva om? Jaaaa, nu vet jag – religoooon verkar ge uppmärksamhet. Sedan har jag hört talas om något som heter Google, där kanske jag kan klippa&klistra ”lite” ifrån”.

    Jag brukar försöka att se det från Dessies synvinkel, men här vet jag faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta.

  6. Rrk skriver:

    Hehe hon har kopierat allt hon skriver rakt av från en sida som heter www. finns gud. nu/fragor/har-vetenskapen-bevisat-att-gud-inte-finns

    1. Hmm skriver:

      Haha såg det oxå. Lär väl bli blockad om man skriver det på hennes instagram :p

      1. vvv skriver:

        Ja eller så är man blockad som jag är när man testar att gå in för första gången idag, hon måste verkligen hatat något jag skrev på någon annan sida. 😛

      2. The real Hmm skriver:

        Hur känns det ”Hmm”?

        /Hmm

  7. Andy skriver:

    Har hon uttalat sig tidigare om religion, tro, och liknande? Annars… kan det vara så att någon har kapat hennes konto?

    1. vvv skriver:

      hon har nämnt nån gång att hon tror på gud men jag trodde hon drev

  8. Hmm skriver:

    ?? roligaste jag läst idag

    1. The real Hmm skriver:

      Läser du mycket?

      /Hmm

  9. Joanna skriver:

    Wow, hon skriver också att andra där inte är insatta och pålästa inom religion…. Förstår hon inte hur pinsamt detta egentligen låter när man läser detta som hon skriver?
    Jag hade aldrig vågat skriva om saker jag inte känner att jag har 100% kunskaper om. Religion har aldrig varit bland mina bästa ämen men jag vet vart gränsen går när man inte ska uttala sig om saker man inte vet ett dugg om.

  10. Amanda skriver:

    Tycker inte att det är speciellt snällt att sitta och håna någons tro. Jag tycker det är fantastiskt att Dessie vågar stå för vad hon tror på, blev fantasy glad av hennes instagram post! Skulle ni skriva likadant om någon skrev något liknande om Islam, eller är det bara kristendomen som är ok att håna?

    1. Cajsa skriver:

      Ja samma med islam. Hånar inte, men ifrågasätter. Sen om du tror att dessie helt plötsligt har gått och blivit religiös och du tror att orden kommer från hennes mun, är det upp till dig haha. Det är därför vi skrattar, uppenbart kopierat.

    2. B skriver:

      Som någon skrivit där uppe, hon har kopierat allt från en sida. Inte hon själv som skrivit allt.

    3. vvv skriver:

      Jag anser att alla religioner är okej att håna då dom människor som tror på det måste vara väldigt naiva, dumma eller bara väljer att se sin del av verkligheten vilket också är en form av okunskap. För att jag ska tro på något behöver jag mer bevis än att ”det har inte bevisats att han inte finns” och om jag kollar inom mig så ”vet” jag och alla andra konstiga förklaringar.

      1. Harkel skriver:

        Alla är saliga på något vis.
        En del tror på Gud och Jesus.
        Andra tror på Allah eller Buddha.
        Tror man inte på ovanstående så kan det vara ufon,moder natur, satansdyrkande eller på vetenskapen

      2. M skriver:

        @Harkel Det äcklar mig att du sätter vetenskap och forskning i samma mening som UFON och olika gudar… Wtf!? Vetenskap är ingen tro, snälla någon människa?!

    4. M skriver:

      Om det inte vore att Dessan plagerat hela kittet… ??

      1. Harkel skriver:

        M.
        Är åskådning bättre ord för dig?

    5. Blomma skriver:

      Håller med. Är ateist, men för religionsfrihet och hånar inte andras tro.

      1. Harkel skriver:

        M.
        Vetenskapsteori är diskussion om vetenskap utan referenser till empiriskt underlag.
        Det vill säga inte vetenskapligt beprövad.
        Exempel Big Bang =vetenskaplig teori.

      2. Harkel skriver:

        M.
        Teori =antagande =tro

    6. Alex skriver:

      Om man lever i denna tid, där vetenskapen har gett oss så otroligt mycket, får man nog förvänta sig att bli ifrågasatt när man tror på en/flera gud/gudar. Det gäller oavsett vilken gud det är.
      I mina ögon är det ignorant, för att inte säga ett hån, att det finns människor som på riktigt lever i en värld med så enkel tillgång till kunskap, och som bara vägrar att ta emot den.
      Forskare tar fram helt fantastiska saker såsom bromsmediciner och om vi har tur, snart ett botemedel mot cancer.
      Och så finns det vuxna människor som bara håller i bromsen och skriker ”neeej det var gud som skapade allt”. Sådana människor borde på riktigt skämmas. Att bara vägra ta till sig information för att den inte passar in i det som de vill tro på. Det är så fruktansvärt dumt.
      Att folk trodde på gud för hundra år sedan och bakåt, absolut, jag köper det. Men idag? Nej, det är faktiskt bara konstigt. Speciellt med tanke på att de som tror på ex den kristna guden tycker det är helt orimligt att tro på Allah eller jultomten.
      Om man nu ska tro på något borde man åtminstone vara öppen för att tro på andra fantasifigurer såsom enhörningar och påskharen, men nej, då helt plötsligt är det vi ateister som är orimliga..

      Ger inte mycket för Dessies eller någon annans tro, och tänker inte heller ”hylla någons mod att erkänna sin tro”. Den dagen någon av gudarna bemödar sig att sätta en fot här på jorden och förklara vad fan de håller på med, ja, då är jag beredd att diskutera. Men likväl är det fortfarande så, att om det finns en eller flera gudar, då är de verkligen arslen.

    7. Viktor Den Store skriver:

      Jag tycker egentligen precis tvärtom. När folk väljer att täcka sina kunskapshål med ren fantasi när vi faktiskt redan har svaren på många av dessa frågor, då ska det förlöjligas. Religion är som en stor jävla bromskloss för mänsklighetens utveckling, och då är det vår skyldighet att göra vad vi kan för att få religionen att försvinna. Det sker bäst genom utbildning och att peka på hur fullständigt genomgalen religionen är.

    8. Mummi skriver:

      En teori är en vetenskaplig hypotes som blivit prövad, mot en nollhypotes, och har hållit så många gånger att den upphör att vara en hypotes (den blir accepterad som en teori vilken ”stämmer tills vidare”). Teori i vetenskaplig mening är inte ett ord som är synonymt med ”teori” i vardaglig mening. En vetenskaplig teori är tvärtom, att inte tro någonting alls.

      1. Mummi skriver:

        Min kommentar var ett svar på Harkels kommentar.

  11. E skriver:

    Någon måste hackat hennes instagram. Jag och sambon skrattar så vi gråter ?

  12. S skriver:

    Hur mycket svamp har hon tuggat egentligen??

  13. Wyy skriver:

    Ok jag har tänkt på detta ett tag nu men känns att jag inte vill skriva sålt om folk jag inte känner på nätet. Detta fick mig dock att skrika inombords så jag måste dela med mig. Det har länge känns att dess skapar ett drömscenario i sitt huvud av hur hon vill vara och då ska hon subtilt måla upp en bild av hur hon är för alla andra med. Hon hade sånt gettoromantik ett tag (tror egentligen att det här inlägget är av samma anledning) där hon är en ride or die girl ute i orten med dem farliga killarna för hon är en i gänget men på samma gång en fin fru o mamma som alla tänker #wifeygoals om. Känns som hon vill vara troende för det känns coolt att vara någonting som inte många är. Vägrar att tro på att hon faktiskt tänkt på religion och kommit fram till detta resultat. Vill ge henne lite mer respekt. Nä fy för alla unga religiösa. Jag ser det som ett sådant waste av intellekt. Skriver från mobilen så blir ofta fel. Ha överseende plz

    1. M skriver:

      Wifeygoals??! Det är så jag sätter rosévinet i strupen och googlar ”skilsmässa” direkt…
      Gud bevare mig ( vilket ju helt passar sammanhanget?)!

  14. Binnky skriver:

    Undrar hur lång tid
    Det tar innan jag blir blockad.. Är jag som är pi1inky. Brukar inte bry mig om det hon skriver, då jag förlängesedan insett att hon är otroligt omogen och osäker och inte verkar ha egna åsikter, bara lånade. Men det här var för bra för att låta bli.

    1. Bloggbevakning skriver:

      Och hon har ett utomäktenskapligt barn!!!!!! Hon kommer till helvetet HELT KLART! ??

  15. Lotta skriver:

    Aj så illa nu har det allt slagit slint på ‘donnan’,,,vad har hänt????

  16. Bella skriver:

    Hon säger att hon inte tror på vetenskapen utan hon tror på gud.. Men hon slänger sig med argument som ”Det är inte vetenskapligt bevisat det du säger!!” Jaha okej? Hur är det ett argument för henne om något är bevisat eller inte när hon ändå inte tror på vetenskap

  17. Fisen skriver:

    Och att det inte får att tro på forskningen för att forskning vid tidigare tillfälle inte varit lika omfattande (användingsgrad av hjärnan)? Ja om forskningen inte utvecklades genom nya metoder skulle vi ju fortfarande tro att jorden var platt. Vi skulle inte veta något om rymden, atomer, läkemedel eller sjukdomar. Eller big bang, som hon inge verkar förneka mer än att det inte är förklaringsmodell till människans uppkomst. Det är ju supersmidigt att välja och vraka vilken forskning som är trovärdig, utifrån ens egna förutfattade meningar.

  18. HannaPanna skriver:

    Jag såg det där och var helt övertygad om att någon kapat hennes konto eller telefon. Är det hon som skriver?! Är hon full? Eller hög?! Eller bara jävligt desperat efter klick?

  19. Keso skriver:

    Alltså ???? jag tror att vårt medvetna är en olycklig slump i evolutionen, alla på hela planeten hade haft det bättre om vi fortfarande hängde i träden och pillade loppor av varann.

  20. Evelina skriver:

    Jag köper gärna ett hg! ???
    Kanske får kompispris om vi är fler?

  21. Emelie skriver:

    Hon verkar ju inte direkt ”följa” religionen i sig så har svårt att tro att hon är religiös. Man är inte religiös för att man ”tror” och ”ber” ibland. Man ska följa och uppnå då oxå, vilket jag anser att hon inte alls gör. Men det får ju stå för henne isf och alla andra som tror på en bok men inte vill följa den. Det är som om jag ska tro på ett träningsprogram men jag tänker inte träna för resultat etc.

    För övrigt så tycker jag om kommentaren jag gav till Dessies bild som man ser där i början. Den är sarkastisk men talar för sig själv.

  22. nina skriver:

    Helt sjukt att man i Sverige inte längre har religionsfrihet, i varje fall inte om man kollar denna blogg. Hon får väl tro vad hon vill. Vem är ni att mobba henne för det? Äckligt!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jorrrå, det har vi men vi har också nått som kallas yttrandefrihet. Det du! Hur bra är inte Sverige?! ???????????????????

    2. Cajsa skriver:

      Men du. Vi är ett modernt samhälle. Ta en runda på ett äldreboende så kan du hitta asta 95 sitta och be med kors på väggarna, men knappast vanligt i dagens moderna samhälle. Folk kan få vara religiösa för sig själva och be 500 ggr om dagen, men tryck inte upp det i ansiktet på andra. ”Syndar du ska du straffas(???)gud är med oss alla” osv. Nej gud är inte med oss alla, och syndar jag ska jag fan inte straffas, av vem då!? Så jäkla stenålder. Religion har skapat det elände som finns i världen idag, tänker aldrig tycka det är något bra.

      1. Hanna skriver:

        Religion eller någon gud har verkligen inte sagt åt människan att döda varandra, skapat svällt på jorden, gjort människor giriga och trångsynta, hatiska eller onda.
        Krig är pengar och pengar är makt! Krig handlar oftast om makt, pengar eller politik. Dom krig som anses vara religionskrig är förvridet av människan själv, inte någon helig bok.
        Det är människan som orsakat all elände och fortsätter med det. Det är människan som är ond. Sen skyller man på religion?!
        Om inte religion skulle finnas skulle folk Hitta något annat att hata, kanske politik? Om inte det fanns kanske hudfärg? Pengar? Positioner? Olika kön? Förstår inte behovet av att hata hos människan..
        Det är människan som skapar hatet, inte någon tro.

      2. Keso skriver:

        Men Hanna, om Gud nu finns och har skapat människan till sin avbild så vem är ond egentligen? Jag anser också att mänskligheten är helt fucked up och eftersom Gud inte finns (enligt mig) så har vi människorna skapat religionen och den är lika hemskt som vi själva. Religionen är inte något som ”bara finns”, det är som att säga att internet inte har något med mänskligheten att göra. Religionen skulle helt enkelt inte existera utan oss människor, det är vi, och enbart vi som har skapat den och eftersom vi människor är så störda, hur skulle vi kunna skapa något fullkomligt?

      3. Hanna skriver:

        Keso: Bra fråga! Jag tänker såhär (absolut ingen fakta)
        Om Gud tog ifrån oss vårt fria tänkande och vårt moraliska medvetande och gjorde oss till instinktiva varelser, som djuren, så skulle vi inte kunna begå några onda handlingar – men då skulle vi inte heller kunna bli lika Gud.
        Gud har gett oss den fria viljan och det fria tänket för att kunna bli som honom.
        Tänker att gud hade kunnat förhindra ondskan – genom att bara skapa varelser som saknar moraliskt, medvetet tänkande och bara agerar instinktivt. Då skulle inte ondskan finnas. Men då hade vi inte varit en avbild av honom. Så det är ingenting som jag tror att han skapade för att vi ska göra illa varandra. Varför vissa väljer att göra det, är ju en gåta.

      4. Keso skriver:

        Men varför skapade han oss då? Då skapade han en värld av lidande, han är allvetande och visste hur vi skulle hantera fria viljan. Varför ville en allsmäktig Gud vilja se om ofullkomliga skapelser kan leva upp till honom, varför skulle han bry sig om vi tillber honom? Och jag anser att vi fortfarande har våra djuriska instinkter, det är det som skapar allt lidande, han han tagit bort dom också isåfall och bara gett oss medvetandet och moralen så hade han varit schysst. Nu känns han bara som en man som vill se en katastrof. Tänk om vi hade gett kossor medvetande och fri vilja, deras liv hade veklingen varit ett stort lidande, det hade varit fruktansvärt och sadistiskt. Varför gjorde Gud så med oss?

      5. Hanna skriver:

        Keso: Det är moralen han har gett oss tillsammans med fria viljan, så vi kan se och känna skillnad på rätt och fel.
        Jag tror att troende och icke troende har svårt att komma överens om den frågan du ställer, vilket för övrigt är en väldigt bra fråga.
        Jag tror ju personligen att det rätta svaret finns hos gud, alltså i en tro på en gud, men det blir ju svårt att intyga för någon som inte tror.

      6. Keso skriver:

        Jag är uppväxt i en starkt troende familj och trodde själv på Gud tills jag var 16 år, dessa frågor fick mig att inse att jag trodde på något som inte fanns. Det finns inget gudomligt eftersom det finns inte ens en gnutta av dess reflektion i oss människor.

      7. Hanna skriver:

        Keso: jodå det finns, det finns människor till eldsjälar och överlägset av all befolkning i världen vill ju gott.
        Man ska inte tappa bort hoppet om godheten och det fina.
        Jag praktiserar ingen religion och många skulle väll kalla mig som någon slags ”hobby troende”
        Men för mig är gud en kraft, det är något mycket större än vi. Vissa kanske väljer att kalla det för attraktionslagen, universum, jaa you name it. Men jag tror absolut på gud, kanske på mitt egna och för andra kanske konstiga sätt.
        Bigbang för mig känns jätte ologiskt, ingen har ju kommit fram till vad som fanns innan bigbang, troligtvis ingenting. Det sägs ju att ”ur ingenting föds ingenting” men vi är ju nånting.
        Jag har däremot läst mycket om olika religioner för att skapa mig egen kunskap, men har inte ”hittat hem” i någon. Men som icke religiös så har jag lärt mig enormt mycket, och blir nästan mörkrädd över hur mycket falska saker det sprids om religioner nu förtiden.

      8. Keso skriver:

        Ja, fast nu pratar du om personlig tro, jag pratar om religion och att det omöjligt kan vara godare än människan själv vilket gör den rätt så meningslös. Oganiserad religion har i mina ögon aldrig gett något mer än skuldkänslor, skam, självförnekelse och ”goda” män som rättfärdigar sig själva. Eftersom du själv inte har erfarenhet förstår jag inte varför du försvarar det? Eldsjälar finns alltid, men inte många och inte något genomgående för människan, då hade världen inte sett ut som den gör.

      9. Hanna skriver:

        Keso: Jag har inte erfarenhet som praktiserande nej. Men det som jag själv har läst mig fram till har övertygat mig om att det inte är religionerna som får människan att bli ond. Det är människan själv som väljer att göra onda handlingar, inte via eller pga av en religion.
        Jag är en av dom som förut inte förstod hur människor kunde vara troende, och jag trodde också konstiga saker om religioner, mest tack vare sociala medier. Är tacksam att jag tog mig tiden och tog reda på saker själv istället för att lyssna på andras okunskap.
        I slutändan när allt kommer omkring så tycker jag att alla får tro eller inte tro på vad dom vill, vad som känns rätt och bra för en själv. Som jag skrev lite längre ner, att så länge det inte skadar någon annan vilket jag förutsätter att dom flesta håller med om.

  23. KisseKatt skriver:

    Fast neeee.. nån har ju kapat hennes konto.
    Annars har hon fått en psykos.

  24. Cissi skriver:

    Det är så sanslöst övertydligt hurpass krystade hennes inlägg är.. Man får en känsla av att hon inte vet vad hon ska skriv om så hon sitter och kommer på massa ämnen som egentligen inte engagerar henne… blir jävla tråkigt och innehållslöst. Hon vill bara ”skapa diskussion” för att slippa leverera bra inlägg själv. Gääääsp.

  25. Malin skriver:

    Fast tycker detta är lite fel att skratta åt, visst hon har kanske inte skrivit texterna själva, hon är väl ingen fanatiker heller direkt, men hon kanske faktiskt står för det texterna innebär. Jag tycker religion av alla slag är något fint om det inte används för att skada andra 🙂
    Om dessie är hackad eller bara försöker plocka poäng så okej, men om hon faktiskt tror på det hon skriver så säger jag GO DESSIE 😀

  26. Tragiskt... skriver:

    Alltså. Naej… Känns ju snarare som att Dessie använder 3% av hjärnan. Inte alla andra. Bara hon.

  27. Hanna skriver:

    Vad håller alla på med?? ”Skrattar så ni dör” ”dessie har fått psykos” ”hon är pinsam”
    Ni är pinsamma och har hamnat i någon hat psykos.
    Hur och varför provocerar det människor så mycket
    om någon tror på någonting oavsett religion.
    Varför inte glädjas åt henne om hon känner sig hemma i sin tro? Låt henne få bekanta sig med sin tro som hon nu funnit, utan era påhopp, om ni inte håller med så behöver ni inte håna henne för det.
    VARFÖR kan inte människor acceptera alla som dom är, det är 2016!!

    1. Alex skriver:

      Ska vi glädjas åt att Dessie tror på fantasifigurer? Den dagen Dessie tror att kunskap is the shit och bestämmer sig för att både gå klart gymnasiet OCH vidarutbilda sig så kommer jag att jubla. Men sålänge hon tar steg bakåt kan jag faktiskt inte gratulera..

      1. Alex skriver:

        En sak till, om Dessie hittar sin självkänsla och sin egna styrka så hade det vart tusen gånger bättre än att hitta en gud.

      2. Hanna skriver:

        Varför inte? Du talar ju om dina sanningar, vad du anser att är ”rätt”. Om hon är lycklig och mår bra i sin tro, hur kan det vara fel? Sluta snälla kritisera människor efter din lära om vad någon annan borde göra istället.
        Det kanske är hennes rätta väg. Vem är du att döma det? Eller ifrågasätta det, Eller tala om vad hon borde göra?

        Medier predikar ”våga sticka ut och våga stå upp för den du är och tror på”, sen kommer såna som du och berättar hur personen borde göra istället

      3. Malin skriver:

        Och din väg är den enda rätta vägar och alla som gör på ett annat sätt gör fel enligt dig? ursäkta men tycker du uttryckt dig riktigt illa och hoppas verkligen jag tolkat dig fel! Tror inte att Dessie ser detta som sin rätta väg, men det finns människor som verkligen tror på religion, och det skadar inte dig så varför hata det så mycket?

    2. Alex skriver:

      Hanna: Det är tyvärr väldigt vanligt att religiösa gömmer sig bakom skyddsmurar ”ska ni döma mig för att” ”min tro är sann för mig” ”jag har hittat min sanning” osv. Religion bygger på tro och känsla, och vetenskap bygger på väl underbyggda och testade teorier. Det är känslor mot fakta, och det kommer alltid låta ”hårt” när en ateist diskuterar mot en troende. Men likväl kommer jag som ateist alltid fortsätta att argumentera för min sak, för att jag kan inte se på när folk blundar för fakta. Vet du varför? För när folk blundar så går det så ofta illa. Det finns barn i väl upplysta i-länder som dör i sjukdomar som är i princip utrotade i västlandet. Varför? För att antivaccare har bestämt sig för att inte ”tro på” vaccin. Barn till Jehovas vittnen som dör av idag botbara sjukdomar för att deras föräldrar inte ”tror på” blodtransfusion.
      Därför måste jag ifrågasätta när människor som Dessie, som har möjlighet att påverka unga människor, gör helt galna uttalanden.

      1. Hanna skriver:

        Jag håller med dig fullständigt! Självklart ska man kunna diskutera och byta meningar med varandra oavsett tro eller inte. Men om man tänker sig tex dom 3, 4 eller 5 största religionerna i världen så finns det inget inom dom religionerna som skulle motsätta sig till hjälp. Vad jag har kommit fram till är att inom alla religioner finns det människor som gärna vill ändra på något, som tex jehovas, det finns olika ”rörelser” inom alla religioner. Jag tror att alla som tror på något, tror egentligen på en och samma gud, men att människan har sen långt tillbaka skapat ”egna religioner” och bildat egna ”rörelser” inom olika religioner. Om säkert 100 år finns det några till..hoppas att du förstår vad jag menar.
        Sen tror jag absolut inte att dessie skulle börja predika om att inte ta emot medicinskt hjälp. Det är en mindre % skara av troende som inte tror på medicinskt hjälp, oftast mindre ”rörelser” eller vad man nu kan kalla det inom någon specifik religion. Alldeles för många såklart, men det är också människan som förvridit det, inte någon tro. Det står ingenstans att man ska motsätta sig medicinsk hjälp.

      2. KisseKatt skriver:

        Hanna. Nu är ju medicinsk hjälp bara ett exempel bland många där människor kommer till skada pga en religiös tro.

  28. J skriver:

    Jag kan i många fall tycka att denna tjej får allt för mycket hat och med det sagt förtjänar hon inte hat nu heller. Men… Detta var ta mig fan BARA märklig läsning. Jag får ungefär samma vibes som när en främmande man, tillika Jehovas vittne, tog mina händer och började be för mig när jag väntade på tåget för några veckor sedan. Get the fuck away from me. 😐

    1. Sanna skriver:

      Men gud! Jag hade blivit förbannad! Alla får ha sin tro, men sluta försöka tvinga den på folk liksom! Är som det där ”talesättet”:
      Religion is like a penis. It’s fine to have one and it’s fine to be proud of it, but please don’t whip it out in public and start waving it around… and PLEASE don’t try to shove it down my child’s throat.

  29. Viktor Den Store skriver:

    Sådär dum kan man väl omöjligt vara, även om man är hög som ett jävla hus?

  30. Hanna skriver:

    Malin: menade du mig? Ber om ursäkt om jag uttryckt mig klumpigt. Det ända som jag ville komma fram till var att om Dessie har funnit sin sanning i en tro så är det ju härligt för henne, om det får henne att må bra och lycklig. Jag tycker inte att någon annan har rätt att säga vad hon borde göra eller tro på istället.
    Likväl som alla andra har rätt att välja sin egen väg, oavsett vad det är. Så länge det inte skadar någon annan. Men det förutsätter jag att dom flesta håller med om.

  31. Millan skriver:

    Läste lite på donnans instagram, där skriver hon att hon INTE läst hela Bibeln…kan hon ha gjort det och sedan glömt det?! ??
    http://www.dessies.com/2012/03/14/lite-kristendom-eller/

  32. Sara skriver:

    Oh shit, when you thought you have seen it all…

  33. Mel skriver:

    Jäklar va bra hon stavar nu då! Hehe

  34. anna skriver:

    HHAHHAHAHHA woooow det här är ju värre än när paow sa att hon var djävulsdyrkare XD

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp