Odd har lämnat TV4ENT

11:41 28 Jul 2016

Odd:

Jag antar att det inte blev någon vidareanställning för Odd på TV4Ent.
Om han lämnat eller inte fått förlängt låter jag vara osagt men slutat har han.
Lagom till Sally ska börja på förskolan.
Vad ska han göra nu tror n? Vilka dokusåpor går att söka till?

Gud vad glad jag är att jag inte fick det jobbet. Den storsatsningen verkar gå på knäna, minst sagt!
odd

 

Tack Annika för tips!

46 kommentarer | “Odd har lämnat TV4ENT”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Ihopskrivningar, bindestreck där det inte ska vara några, ”tillgänglig omgående MEN flexibel”?! ”Är jag den personen”.. inte ”är jag rätt person” då? Nej du Odd. Lite bättre än så får du väl ändå göra ifrån dig.

  2. sara skriver:

    En sak som jag reagerar på är ordet entrepreniörella, även bella använder det ordet idag i sitt inlägg ”Bert karlsson”. Har aldrig sett det böjas så, är det ens ett ord? 🙂 Kändes skumt att se det på 2 ställen precis efter varandra när man aldrig sett det förut iallafall.

    1. Fisen skriver:

      Har inte läst Bellas inlägg men om de båda gör samma misstag (för visst heter det väl entreprenöriell?) har de säkert hjälpts åt för att ”snygga till” sitt språk.

    2. A-K skriver:

      Dessutom har han felstavat ordet.

  3. Elin skriver:

    ”Entreprenöriella färdigheter”, vilka pratar du om då Odd? Här söker han ett jobb, gärna i ledarposition men utan utbildning och vad jag vet utan erfarenhet av personalansvar och ledarskap. Att han dessutom skriver som en kratta hjälper inte, det första jag kollar på i ett CV är om personen kan göra sig förstådd skriftligt. Det andra är reell erfarenhet..

  4. The real Hmm skriver:

    Jag reagerade också på ”Entreprenöriella”. Var det inte han som tydligt och klart deklarerade att vara entreprenör inte var något för honom när han fick nuvarande jobb? Eller minns jag fel och det bara var att driva eget som inte var för honom?

    Någon som sparat de sita inläggen på hans blogg?

    1. The real Hmm skriver:

      PS Hoppas det inte var för att hans arbetsgivare fick reda på att han sökt till polisen som han inte jobbar kvar.

      1. Milan skriver:

        Haha juste, han vill ju bli polis nu också. 🙂

        1. Bloggbevakning skriver:

          Han och Martin Melin kanske kan ha polisprogram ihop?

      2. Matilda skriver:

        Fast utbildning kan aldrig vara grund gör uppsägning. Du har tom rätt att ta tjänstledigt för studier. Jag tror alla arbetsgivare idag är medvetna om risken att förlora sina (unga) anställda till studier osv.

      3. The real Hmm skriver:

        Matilda: Nej men låt säga att han hade en provanställning. Även om arbetsgivaren inte säger det högt så kan det mycket väl ligga till grund till varför man inte permanentar anställningen.

      4. Milan skriver:

        Haha Martin Melin. Odd och Martin måste vara de två män genom tiderna som åkt mest räkmacka på sin fru.

      5. Matilda skriver:

        Ja, fast det ska nog mer till om han var uppskattad på sin arbetsplats. Iaf om det är seriösa arbetsgivare.

      6. The real Hmm skriver:

        Matilda: Man kan ju hoppas det, men det ska till så lite idag för att man inte ska få ett jobb. Och om de redan har problem med hans chefer så drivs ju inte den avdelningen så bra.

        Jag som arbetsgivare hade nog varit mycket tveksam om en av mina anställda sökte till annan utbildning under tiden hen jobbade för mig och jag hade inte vågat sattas på hen hur bra hen är om hen inte är fantastisk. Risken för att hen försvinner och jag förlorar en massa tid på att behöva sätta in en ny anställd (vilket man brukar räkan tar ca 6 månader innan fullt produktiv) är alltför stor för att jag skulle kunna riska, framförallt i ett uppstart-företag.

      7. The real Hmm skriver:

        Senmoralen till er alla här. Berätta inte för någon som har någon from av anknytning till ert jobb eller dina jobb-kollegier om ni funderar på att gå vidare innan allt är klart, och då menar jag kontrakt i handen. Detta även om ni har fast anställning och även det bara är ett jobb på Mc Donken.

        Om det kommer fram så kan det enbart påverka er till det negativa och ibland på sätt som ni inte kunde förutse.

      8. Elin skriver:

        Kan ju bara tala för mig själv men jag som chef skulle aldrig neka mina anställda tjänstledighet eller fortsatt anställning på grund av studier/studiedrömmar. Jag har ansvar för att mina anställda mår bra och finns viljan att utvecklas eller prova något annat så måste dom få göra det. Jag driver ett företag, inget fängelse. Sedan hur det är på ENT kan inte jag spekulera i men hoppas verkligen att något annat än den sökta utbildningen ligger bakom hans avslutade anställning.

      9. Matilda skriver:

        Elin: exakt. Dessutom ser jag det som lättare att hitta/få ett jobb än att hitta rätt personal så skulle aldrig avsluta en anställning i förtid (om jag var nöjd) pga ev Studiefrämjandet. Alla går vidare efter ett tag, och bör också, men stöder alltid personal som är redo att ta nästa steg. Bara att tacka för den tiden, inga konstigheter. En vinner mkt på att vara en bra arbetsplats, även om många företag inte har fattat det alltid.

      10. Binnky skriver:

        Skulle säga att så fungerar det inte alls på välfungerande och seriösa arbetsplatser. De vill det bästa för sina anställda och lyckönskar dessa om den anställde väljer att gå vidare. Alltid bra att avsluta anställningen schysst och få bra referens och ha kontakt kvar inför framtiden

      11. The real Hmm skriver:

        Elin: Men det beror ju helt på vilket företag du driver eller hur tryggt där är med deras inkomster eller hur lätt du har att ersätta den anställde.

        Frågan blir då också för mig hur hög chef du är, nej jag vill inte egentligen veta utan är hypotetisk, och hur stort ansvar du har för att företaget ska g runt.

        Jag pratar så klart inte heller om ett fängelse men om hur engagerade mina anställda är i sitt nuvarande jobb eller som de har tankarna på annat. Tror jag inte på att de vill vara där egentligen så kommer de ju inte heller prestera på topp och då indirekt kunna vara till skada för mitt företag.

        I Odds fall så hade ju hans utbildning inte varit en merit för hans nuvarande jobb utan ett karriärbyte.

        Jag tror svenskar behöver sluta vara så naiva att tro att deras arbetsgivare alltid ser till deras bästa. De gör de inte (så klart att de gör det i möjligaste mån. En glad anställd = bra anställd). De har sitt förtag som första prio och det är som sig bör för annars så skulle ingen ha ett jobb om inte företaget gick runt.

      12. The real Hmm skriver:

        Binjy och Matilda : Men då pratar vi ju om när de står inför faktum att hen ska sluta. Inte för att hen funderar på att göra det.

        Men så klart så är det lättare att på en stor arbetsplats sötta någon till att söka sig vidare. Ju mindre företag desto större förlust och indirekt problem med inflöde av kapital = problem för alla anställda.

        Men om ni nu inte förstår vad jag säger, varför tror ni det är problem med en kvinna i fertil ålder att få jobb på lika villkor som en man? Kan det vara för att hon förväntas vara borta från jobbet i ett år eller så?

        Lämnar nu…

      13. The real Hmm skriver:

        Förlåt,,, Binnky skulle där stå…

      14. Elin skriver:

        The real Hmm:

        93 anställda i ett AB, verkställande direktör och majoritetsägare. Detta innebär ett fullt ansvar för hela verksamheten. Om en anställd har tankarna på annat, så vill jag att den ska säga det och en tjänstledighet kan ibland leda till något positivt, många av mina anställda kommer tillbaka efter 6 månader. Så jag har bara sett positiva effekter av detta förhållningssätt, sen varierar det såklart utifrån verksamhet. Att ha personal som prövar något annat ett tag, även om det är helt utanför vårt område, kan leda till att personalen hittar tillbaka till passionen för det man gör, eller inte. Och gör dem inte det så är ingen oersättlig.

      15. The real Hmm skriver:

        Elin: Klart att det är bra för dig att veta.

        Frågan var ifall du hade satsat på den anställde och gett hen mer ansvarsfulla uppgifter eller om hen var på provanställning om du gett hen en fast när prövotiden gått ut.

      16. Anna skriver:

        Enligt lag har man rätt att ta ledigt för studier, och få en anställning igen när man har studerat färdigt. Dock gäller det att man har sagt till i tid innan (minns inte hur länge). Men om man säger till i rätt tid så har man rätt som anställd att ta ledigt för studier.

  5. Antonia skriver:

    Vi vet ju inte heller alla förutsättningar för jobbet när han började. Enklast är väl att anta att det rörde sig om provanställning som inte blev omvandlad till tillsvidareanställning. Annars finns det naturligtvis massor med alternativa förklaringar att spekulera kring.
    ENT verkar inte gå så bra och chefen slutade i tysthet före sommaren efter mindre än ett år på jobbet. TV4 har nog förlorat tålamodet med ENT eller håller åtminstone på att göra det.
    Dessutom har Odd sökt till polishögskolan vilket han förmodligen gjorde just därför han inte skulle fortsätta hos ENT.

    1. The real Hmm skriver:

      ”Dessutom har Odd sökt till polishögskolan vilket han förmodligen gjorde just därför han inte skulle fortsätta hos ENT.”

      Eller så är det tvärtom.

      1. Antonia skriver:

        Ja, så kan det ju också vara.
        Vad kom först? Hönan eller ägget?

      2. Lisa skriver:

        Bara för det ser jag Odd framför mig vara allmänt förvirrad och helt plötsligt hamna på bögklubben Blue Oyster bar och dansa loss när han egentligen skulle gjort något annat.

      3. The real Hmm skriver:

        Med tanke på att han föst nu går ut via linked in så gissar jag på hönan, eller i detta fallet fjädern. 😉

        Tror annars så fort han viste att de inte skulle bli något mer så hade han sökt annat. Men iofs så ville han kanske inte gå ut officiellt förrän in i det sista utan hoppades på att kontakter skulle fungera i första hand.

        I vilket fall så hoppas jag inte CamCam varit en bidragande orsak.

      4. Lina skriver:

        Nä jag har många vänner inkl mej själv som sökt till utbildning långt innan en hade tänkt att gå den… Det är liksom aldrig ett skäl att inte få fortsätta på sitt jobb. För arbetsgivare får inte säga upp en med den anledningen.
        Att skylla på Camish i detta fall tycker jag låter som att göra en höna av en fjäder… lite mer ansvar har väl Odd för sitt liv än så?! Han är ju trots allt vuxen 😉

      5. The real Hmm skriver:

        @Lina: Nu var det ju inte riktigt så jag skrev… 😉

      6. The real Hmm skriver:

        PS Om du och dina kompisar stod i tur på att få en befordran, tror ni att ni skulle fått den när det kom fram eller hade den gått till någon annan?

  6. Anna skriver:

    Nellie har nu två gånget skrivit att smilla ska i äg och tävla SM, det ska hon inte. Hon ska dit och rida i kringklasserna och alltså inte rida i SM

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hur vet du vilka klasser hon ska tävla? Kan man se det någonstans?

      1. Mia skriver:

        Hon kommer väl starta i childrens SM, antar jag för hon har ej kvalat till junior SM

      2. sofia skriver:

        Finns en app som heter ”Equipe” där startlistor till alla tävlingar finns 🙂

  7. Dressyrryttare skriver:

    Du har virus på sidan 🙁

    1. H skriver:

      Ja vad är det som händer? Kommer upp hela tiden

  8. Sabrina skriver:

    Jag får inget meddelande om virus och jag använder iPad/safari iallafall.

    1. A skriver:

      Använder iphone och får upp

      1. Antonia skriver:

        Jag fick meddelande om att ”min enhet” (iPhone/Safari) drabbats av virus.
        Är det Tyras fans som hackat bloggen?

        1. Bloggbevakning skriver:

          Så här skriver mitt datasnille:
          Nej, det kommer antingen från någon bild eller från google adsen, jag kör uteslutningsmetoden nu. Bloggen är inte hackad.

  9. Ida skriver:

    Det kan ju vara så att han visste att han skulle sluta på ENT men inte visste om han kom in på Polishögskolan och nu när antagningarna skickats ut och han inte kom in så får han söka sig jobb istället.

    1. A skriver:

      Antagningen för polisutbildningen har inte kommit ut än (det var ju VT17 han sökte till, inte HT16). Resultaten kommer i december.

  10. Soffan skriver:

    Men suck, kan han inte be någon korrekturläsa texten alternativt ögna igenom den en gång extra innan han lägger ut den. Vansinnigt oproffsigt att ha så många fel på en så kort text! Är det dessutom inte brukligt att informera om ev. utbildning, eller sparar han det till sitt CV? (Han skulle väl dessutom inte vara entreprenör längre eftersom det inte passade hans personlighet, har han tänkt om?)

  11. Sofi skriver:

    Odd och Martin Melin, vilket jädra radarpar!!
    Hehe. Att inte 3:an eller 5:an har kommit på att göra tv med de två ihop.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg