Om att göra dåliga val..

11:09 23 Jul 2016

Monas Universum:

mona-1

Den här småmysiga kommentaren lämnade en Lisa inne hos Monas Universum.
Är det något i vattnet som gör att folk med namnet Lisa är extra osympatiska nu för tiden? Det var ju en galenpanna vid namn Lisa som härjade runt tillsammans med Tyra och Dessie för ett tag sedan gällande min blogg också.

Att skuldbelägga en människa – vilken som helst – för att välja fel person att dela livet med känns bara SÅ lågt.
Menar den här Lisa att hon aldrig gjort val i livet som hon senare ångrar? Val hon frågar sig själv om ”hur fan tänkte jag här”?
Att någons dåliga val får så här oanade konsekvenser är kanske ovanligt men hej, jag valde en knarkande och misshandlande man att leva med. Han verkade som det ultimata kapet när det begav sig. Bra val? Inte mycket.

En handuppräckning – hur många av ER har gjort dåliga val som ni idag ångrar?
Lisa, du får inte svara för vi anar av din kommentar att du är perfekt och bara gör magiska och glittersprayade val i ditt liv som är en klar 12 på en skala från 1 – 10!!

18 kommentarer | “Om att göra dåliga val..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. .. skriver:

    Läste precis hela inlägget om dottern.. Och jag finner inga ord. Tänk hur dåligt Mona måste må efter detta.. ??

  2. .. skriver:

    Och dottern förstås

  3. ... skriver:

    Sindys paus höll ju länge.. En dag typ? Och direkt ska hon lägga upp saker för att få reaktioner från Michael. Klipp där hon visar tuttarna o.s.v.. Goals morsa det där

  4. Camilla skriver:

    Det är väl klart att man gör misstag i livet men så länge man lär sig av misstagen så kan man bara bli en bättre människa. Om man inte har gjort ett enda misstag i livet sitter man hemma på en stol och tittar på färg som växer?

    1. Camilla skriver:

      Hahaha färg som torkar ska det vara

      1. Sara skriver:

        Jag vill ha lite växande färg ? Tänk, man behöver bara dutta lite på väggen och så växer det över hela rummet sen. Hur bra som helst ?

    2. KisseKatt skriver:

      Haha! Undrar vad du har för spännande färg hemma 😀

      1. Camilla skriver:

        Ni skulle bara veta mohaha 😉

  5. KisseKatt skriver:

    Fetemånga misstag! Men lite klokare har man ju iaf blivit tack vare dem och det är ju det viktiga! 😉

    1. Harkel skriver:

      Håller med
      Jag gillar ditt uttryck för färg som växer!

  6. Sara skriver:

    Apropå dåliga val så instagrammar Sindy igen trots sin ”paus” ?…

  7. Anna skriver:

    ”Då hade du inte valt en psykopat som pappa”.
    Alltså. What?

    Människor utan särskilda kunskaper inom psykologi låter sig väldigt lätt duperas av psykopater. Folk utbildade inom vården som stöter på personer med psykopatdrag eller fullblodade psykopater missar dessa ibland. Varför? För att de är så otroligt duktiga på att smälta in i omgivningen. För att de är trovärdiga. För att deras lögner är svåra att se igenom.

  8. Jag är lite av ett proffs på misstag…. så att säga.

  9. Marie skriver:

    Fast Lisa har ju rätt i att Mona inte drar sig för att hänga ut människor i bloggen och vara rätt elak. Hon framstår som en rätt självupptagen dam. Vad gäller resten av kommentaren är den ju rätt oskön, men man kanske kan gissa att någon ur motståndarlaget har ledsnat?

    1. M skriver:

      Mona borde för sakens skull lägga ut hela konversationen. Det är uppenbart att det är en tidigare kontakt som är upprinnelsen till Lisas inlägg.

      Man behöver inte ha studieskulder, vilket Mona ju inte har för att förstå att Mona kommit med någon form av ip-hot mot Lisa.

      Jag hoppas att det sk motståndarlaget inte finns. Om den finns så hoppas jag de förstår att det bara finns förlorare i det här.

      Lyssnar man på flickans egna berättelse så framstår det ganska solklart att den person som varit viktigaste för henne är bonusmamman som gick bort i cancer. Dottern pratar med innerlig värme om henne.

      Flickan säger inget positivt (inte så mycket negativt heller) om Mona. Med tanke på vilken fantastisk bild Mona målar upp av sitt liv och som mamma så är det verkligen märkligt.

      Utan att Mona ens lyssnat på Ångestpoden så vet hon att dottern gärna vill träffa Lisa och tala om hur fantastisk mamma Mona är. Dottern ska alltså försvara mammans rätt till att känna hat mot dotterns pappa? Varför då? Det fattar väl vem som helst att Mona känner starka känslor mot exet. Men det får hon väl stå för själv? Har inte flickan nog med att bearbeta sina egna känslor?

      Det är något som är riktigt fel i Monas Universum. Svaret till Lisa är fullständigt galet. Fullt av påhitt, misstolkningar, hot, hån, snurrigt och inte riktigt friskt någonstans.

      Alla som heja på denna galenskap Mona håller på med borde ta sitt ansvar och sansa ner Mona. När man hänger ut människor skadar så skadar man även andra som inte alls heller har någon skuld i situationen.

      Dottern själv var, i podden, väldigt mån om sina syskon och deras mående. Hur fan kan Mona utsätta dotterns syskon för risken att någon galning kommer skada dem för något exet har gjort?

      Förstår inte Mona att de barnens mamma kommer känna samma känslor för Mona, som Mona gör för exet om något händer hennes barn?

      Uppriktigt sagt tror jag inte Mona har den empatiska förmågan.

      // M

  10. LISA skriver:

    Pernilla
    21 juli, 2016 kl. 14:44

    Så rätt du skriver, att ifrågasätta Mona. Denna kvinna verkar ha tappat det helt, vad gäller att sälja sig. Hon missar ALDRIG ett tillfälle att locka läsare till sin blogg. Hon är så jäkla osmaklig, på alla sätt och vis. Systrarna Graaf genomskådade detta beteende av Mona ganska fort… och nu har de ingen kontakt längre.
    Svara

    monasuni
    21 juli, 2016 kl. 15:26

    Hej ”Pernilla”, vilken himla tur att du har sådan koll på mig! Och vilken himla tur att du har jättekoll på mig och Magdalena! Not. Pratade med henne senast i förra veckan. Inte så mycket koll på den andra systern heller! Kanske vore det en idé att ha på fötterna när du ska skriva kommentarer hos bloggare. Och just det, sa jag att jag har världens bästa IP-kontroll? Här inne har vi bara en trevlig ton och känner du att du inte kan ha det så får du gärna hålla till på andra bloggar.

    Den här kommentaren och många andra överdrivna kommentarer mot en oliktänkare fick mig att tröttna fullständigt. En bröllopdag är en glädjens dag. För man en personlig vendetta mot någon på bröllopsparets bekostnad offentligt på nätet så har man problem. Och reagerar man ,skriver en kommentar och inte fastnar i Monas sensur så blir man offentligt hånad.
    Så jag försvarade bara ‘Pernilla’. Vem det nu är. Min kommentar publicerades aldrig i kommentarsfältet utan hon skrev väl ett hotmail först och sedan fick jag en egen artikel. Jag skrev inte min mailadress då jag inte viil dras med dolda hot i mailform från Mona . Det har Bloggbevakning själv skrivit så duktigt om att Mona gör.Så hon kände sig tvungen att attackera mig offentligt och skriva ut ip adressen. Vilket är big no no. Och dessutom uppvigla hatet så att andra skulle sprida hat mot mig och visa mitt ip nummer. Bloggportalen nappade betet. Tack skall du ha för det. Det var ju moget. Ena stunden publicera info från advokater mot Mona och andra stunden håna den som står upp mot hennes beteende. Ja, Lisa och Eva är rätt brända namn i bloggosfären. Tänkte inte på det. Är inte perfekt jag heller. Mona är ansvarig utgivare för sidan och därmed juridisk ansvarig för den hatkampanjen som hon för mot olika människor. Något som är säkert är att Mona är bäst på att hata.

  11. Lisa skriver:

    Jag vill att du suddar min ip-adress, Camilla.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG