Gissa magen.

13:30 12 Dec 2016

Egoina:

egoina

Först tänkte jag skriva en putslustig rubrik – typ ”gissa vem som är gravid” – men så insåg jag hur jävla opassande det skulle vara med tanke på Egoinas nyligen genomförda operation där läkarna fick ta bort hennes ena äggledare. Det är tur att jag besitter lite av ett filter i alla fall.

Men alltså, hennes mage! Blir man så där uppsvullen av en bukoperation? Det känns ju som att de glömt tömma ur all luft de sprutade in under ingreppet.

Hoppas du mår bättre, Regina och att magen drar ihop sig lagom till jul så du kan fylla på med julbord istället!

25 kommentarer | “Gissa magen.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Erica nr 2 skriver:

    Fy stackarn. Jag blev aldrig uppsvullen av min opretion mot x.

  2. Engsir skriver:

    Jag har opererat magen fyra gånger och jag har alltid sett ”gravid” ut efteråt.

  3. Joanna skriver:

    Jag tycker faktiskt att det var rätt osmakligt av dig ändå att skriva sådär som du gjorde nu.

    Och då är jag en jävligt tålig person som tål mycket, men detta tyckte jag inte var ok.

    1. Linda skriver:

      Fast i sitt inlägg skämtar Egoina själv om det. Något om att ”tänk om någon tror att jag är gravid och tittar snett när jag dricker drinkar” så i ljuset av det tycker jag itne det var så farligt 🙂

      1. anonym skriver:

        Tycker in det det var fel skrivet utan ok. Ja blev så både av njursten o gallsten operation. Tog för mej lång tid innan magen var ok efteråt. Den tål fortfarande inte mycket fett. Så ibland får man springa på toa som en galning. Men skönt stenarna borta. Gallstensanfall så smärtsamma.

  4. X skriver:

    Har gjort samma operation. Blev inte så värst svullen. Däremot hade jag ont, ondaste jag varit med om, i ett par veckor. Tog nog iaf en månad innan jag funkade någorlunda normalt. Skulle inte ha klarat av flytt och fest två veckor efter operationen som Egoina lyckats med i helgen. Så jag antar att man kan må olika och kroppen ksn reagera olika efter samma ingrepp. Ja just ja, jag blödde kraftig från livmodern i typ en månad också. Inte så sugen på fest och sånt när man måste ha dubbla nattbindor och ändå riskera att blöda igenom.

  5. hej skriver:

    du skulle skriva det men det vore opassande så du skrev det ändå ??

  6. ? skriver:

    Varför har människan gravidbyxor på sig då?

    1. Thess skriver:

      Det undrar jag också..

    2. Regina skriver:

      För att man inte har så många val när man är svullen och inte kan ha resår över magen eftersom det är stygn på lite olika ställen (tacksamt med kompisar som har mammakläder att låna ut!). Men den främsta anledningen är för att det är bekvämt. Du borde prova! Bästa plagget.

      1. Cathrine skriver:

        Jag ÆLSKAR gravidbyxor. HM har fantastiska mjukisbyxor med sån dær kant. jag har aldrig varit gravid, men jag kommer ALDRIG vælja vanliga mjukisbyxor med vanlig resår ever again.

      2. anonym skriver:

        Ja och min mage blev så öm o man vill ju liksom inte ha ondare såklart skönt med något som inte sitter ont jag gjorde operationen på Ersta jättebra personal o rent o fint.

    3. X skriver:

      För att hon inte kan ha kläder som sitter åt över magen just nu ( magen är nyopererad och öm) eller skaver på operationssåren. Känns väl ganska självklart när du tänker efter, eller hur?

  7. emmah skriver:

    Japps. När jag opererade bort allt ”kvinnligt” till följd av cancer såg jag ut att vara i femte månaden – men pyttsan, gravid var typ det enda jag inte kunde bli.

    1. Li skriver:

      Beklagar verkligen cancer, hoppas du är ok nu. Berätta mer om operationen, hur går det till att ta bort livmodern och hur ont har man efteråt?

      1. Barnmorskan skriver:

        Det beror på hur dd väljer att operera bort livmoder. Det kan antingen göras via buken – en sk abdominell hysterektomi. Eller via vaginan en sk vaginal hysterektomi eller via titthålsoperation en sk TLH- total laparascopisk hysterektomi.
        De flesta blir kvar på avdelningen minst 1 natt och de som brukar ha mest ont är de som får operera via buken då det är den största operationen.
        Buken brukar se väldigt svullen ut på de flesta kvinnor och speciellt då tarmarna inte har kommit igång ordentligt. Många upplever smärta innan pruttar och avföring kommer igång.
        Man får med sig information, smärtlindring och ofta blodförtunnande injektioner med sig hem för att inte drabbas av blodproppar då man är mer stilla än i vanliga fall.
        Fråga på om du undrar mer.
        Ang smärtan är det väldigt individuellt!

  8. Cathrine skriver:

    ang dessie

    När man går in på UIs hemsida så kan man gå in och få en presentation med øversikt på deras olika bloggare och hur deras statistik ligger till, men inte på Dessie. Dær finns knappt några siffror alls. Why?

  9. M skriver:

    Sådär uppsvullen kan jag bli om det vill sig illa under mensen. Inga konstigheter förutom att jag ser gravid ut och är sjukt öm. Kvinnokroppen är bra speciell den…

  10. E skriver:

    Jag har Endometrios och kan inte använda kläder som sitter åt om buken alls! Jag får väldigt ont och får kramper. Och sväller ännu mer. Då är det omöjligt att ha något på sig alls. Använder hms mammaleggings och byxor, det finns ibland en mammabyxa utan tyget över magen, men med resår i sidorna. De är guld!

  11. Makeupglam skriver:

    Jag har Endometrios och blivit opererad 2 gånger i buken på grund av det. Blev jätte svullen efteråt eftersom det var mycket luft i buken och tarmarna hade inte satts igång. Höll kanske i 2-3 veckor innan jag mådde okej.

    Att ha mjukisar eller mammabyxor är otroligt bekväma och sköna, speciellt om man opererat i buken eller har endometrios. Jag tycker det är obekvämt med jeans, så jag köper hellre mammabyxor! 🙂

  12. Sofia skriver:

    Jag fick akut operera bort en cysta förra året… Och jag fick en rejält uppsvälld mage efter det, ungefär som hennes skulle jag tro…. Höll i sig ett par veckor iaf. Sen kanske hon putar lite extra med magen för effekt…

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp