Den feministiska kampen?

11:13 19 Feb 2017

Kissie:

kissies2

Kissie plockar bort icke-feminister på sin Facebook på samma sätt som jag och andra plockar bort SD-anhängare och skriver idag om en person som delat ett inlägg om feminister som gjort sig ”fula”.
Kissie får då frågan ”vad hon gjort för den feministiska kampen” – skaffat silikonbröst, lösnaglar mm”?
Tydligen tillhör hon inte bara kategorin ”Farstaglitter” utan även ”glitterfeminister”.
Mycket glitter alltså..

Men vad innebär det här?
Vad ska man göra för att vara en ”rättmätig” kämpe i den feministiska kampen?

 

36 kommentarer | “Den feministiska kampen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emelie skriver:

    Kan sådana som Cecilia bara avgå. Låt en kvinna leva för fan.

  2. Amanda skriver:

    Haha alltså är inte grejen med feminism att en kvinna inte ska dömas efter utseende, ses som ett objekt och att kvinnor inte ska behöva få en jävla massa hat.

    Känns som att hata på andra feminister pga utseende gör en till ickefeminist utan snarare kvinnohatare.

  3. Anonym skriver:

    Kissie använder bara feminismen som click bait för sin blogg. Hon bryr sig inte ett dyft om feminism, hon lägger upp lite photoshoppade bilder med påmålat hår och mens och låter kommentarerna rulla in. Hon vet att feminism är trigger för många människor och hon utnyttjar det. Om hon vore feminist på riktigt skulle hon använda sin plattform till annat än reklam för diverse skönhetsprodukter från tvivelaktiga bolag och rensa bort alla kommentarer om olagliga bantningspiller.

    1. Joanna skriver:

      Du sa det!! ????

    2. Lady Dahmer skriver:

      Jaså? Visste inte att man som feminist hade en skyldighet att göra feminism precis hela tiden? Det var nåt nytt.

      Personligen är jag av åsikten att man som feminist får göra vad fan man vill med sin tid och sina plattformar. Vill jag blogga om krukväxter, matlagning eller mina katter så ska jag få göra det utan att nån ska ifrågasätta huruvida jag är en riktig feminist eller ej för att jag valt att inte lyfta feministiska frågor på min plattform.

      1. Till lögnaren Lady Dahmer skriver:

        Jaså du, så lät det inte när du skrev om mondokanels glitterfeminism och att tjejer som dansar och säger att det är en feministisk handling, inte utövar riktig feminism. Enligt er två är ramarna väldigt snäva vad man får kalla feministiska handlingar och vad som inte är det. Gå tillbaka till din egen blogg och plocka points där säger jag bara. Mig lurar du åtminstone inte.

  4. Anonym den här gången skriver:

    Ja, det är ju svårt. Jag skulle nog säga att många svenska feminister bara är en del av den s.k ”white feminism”. (Inget med hudfärg att göra. Eller jo, lite. Men, en mörkhyad person kan också vara ”white feminist, även om hen troligtvis inte skulle vara det”)

    1. Anonym skriver:

      Om du har några bra förslag på hur feminister kan hjälpa kvinnor med annan hudfärg så är det bara att skriva ut det här, annars blir det bara gnälligt. Det är alltid bättre att komma med konstruktiv kritik istället för att påpeka fel. Min personliga åsikt är att feminismen idag är mycket snack och lite verkstad oavsätt om frågorna rör en liten grupp vita kvinnor eller alla.

    2. Saris skriver:

      Jag vet att många även kallar det ”högerfeminism” (i Sverige då)

  5. Sandra skriver:

    Alltså, Kissie skickar ju ut de budskap hon läst på Facebook att feminister ska tycka.
    ”man får ligga med hur många man vill”, ”mens är naturligt”, ”tjejer är bättre än killar”.

    Det är ju såklart bra (förutom att skriva att tjejer är bättre än killar då feminism givetvis bör stå för jämställdhet) men jag anar att hennes åsikter är mest för att få en bättre image då hon inte känns så inläst på feminism.

    Att hennes utseende däremot inte skulle kunna göra henne till en feminist är skitsnack. Det är hennes kropp, hennes utseende och hon får göra vad fan hon vill med det. Att hon dessutom gör karriär och blir framgångsrik genom dessa ”ofeministiska attribut” är bara ett ännu söttre fuck you till dem som säger att hon inte kan se ut så.

    1. Johanna skriver:

      Sen har hon ju bara tagit sin framtid i egna händer, startat och drivit ett superframgångsrikt företag, tjänat massor med pengar, varit sin egen chefer, brutit sig loss från män som vill tjäna pengar på hennes prestation utan att bidra själva, slagits med näbbar och klor för att ta sig till toppen, inte givit upp trots motgångar. Det om något tycker jag är att vara en feministisk förebild enligt mig!

      1. Johanna skriver:

        Detta skulle vara svar till Anonym högre upp!

  6. m skriver:

    Jävligt less på ‘white feminism’, suck.

  7. Anonym skriver:

    Oj, visste inte att jag inte räknades som en riktig feminist eftersom jag både har sillisar och jobbar med skönhet. Blir så trött och arg, ja självkart har jag privilegier som vit kvinna, men vad är det för feminism egentligen ifall det ger rätten till andra kvinnor att förminska mig eller ta ifrån mig rätten att slåss mot orättvisor som drabbar just mig? Ja, jag tycker att livet blir lättare att leva om man passar in i normen och jag orkar inte slåss mot kvinnohat vartenda eviga dag, det är mitt privilegie att kunna välja att smälta in men det är inte på samma villkor som män. Jag står alltid upp för andra kvinnor och skulle aldrig föra vidare kvinnohat som jag upplever att man kan få från feminister som uppfyller måttet. Kvinnokampen ska innefatta ALLA kvinnor.

  8. ET skriver:

    Den bild som Kissie projicerar på sina unga läsare, alltså att du inte duger som du är, är väl ändå ganska motsägelsefullt mot vad feminismen, bland annat, står för?

    Jag skulle ha lättare att tro på att det inte bara är för klick som hon lägger ut sina inlägg om feminism om det inte var så att hon i alla andra inlägg sänder helt fel signaler för övrigt.

    Även i de sk feministiska inläggen där Kissie visar sin mens och håriga armhålor (där håret var fejk) ser hon till att hon är photoshoppad till max så att det inte ens syns en enda por i ansiktet.

    Sorry, kan inte ta henne på allvar.

  9. Anonym skriver:

    Kissie vill själv gärna påtala att hon exkluderas inom feministiska kretsar p.g.a sitt utseende. För mig är problemet att hon för det mesta ger ett intryck av att vara okunnig och opåläst och inte hennes utseende.

  10. Korralin skriver:

    Lol Cecilias definition av glitterfeminist är ju heeeelt off.
    En glitterfeminist är en sådan som helt saknar analys och som tror att feminism är detsamma som en massa kvinnor i bolagsstyrelser och tröjor där det står ”feminist” på. En sådan som saknar materialistisk analys och som tänker att patriarkatets fall är fristående från upplösningen av klassamhället.

    1. ABCD skriver:

      Precis. Det har inte med utseendet att göra utan vad man gör, aktivt. BB kan väl kallas glitterfeminist light, även om hon inte vill se sig själv som en feminist (enligt egen utsago).

  11. Johanna skriver:

    Arg blatte på youtube har gjort samma utspel om Clara Henry och gjort både en video och skrivit nån kommentar att hon inte bidrar till något egentligen till feminismen typ. Mitt nyvakna minne är lite si sådär kan jag erkänna ?

  12. Kajsa skriver:

    Lady Dahmer skriver väldigt bra om fenomenet på sin blogg.
    Och sedan så är det ju självklart att en kvinna som inte eftersträvar patriarkalt godkänd perfektion kommer att möta många fler hinder än någon som inte gör det.
    Alla ni som går i affekt utan att faktiskt kolla upp vad uttrycket verkligen handlar om, ta en minut och googla istället.

  13. Anna skriver:

    Men hur tröttsamt är det inte att kvinnor ska hålla på och basha andra kvinnor hela tin. Det är helt absurt att tänka att det är varje kvinnlig feminists skyldighet att stå utanför de normer som präglat vår uppväxt och omgivning. Dessutom är det så jävla hårda samhällsstraff på att kliva av normtåget (tänk armhålor och mello) så var och en får väl påverka och främja kampen för jämställdhet utifrån sin egen grund och tjocklek på huden.

  14. Juso skriver:

    Känner rent spontant att utseende inte har med politik att göra. Dem två grejerna går inte riktigt ihop i min värld, men vad fan vet jag, är inte riktigt insatt.

  15. Vivvi the one and only skriver:

    Utseende kvittar om man är Feminist. feminister ska alltid stå bakom andra kvinnor och deras val… punkt!

  16. Anonym skriver:

    Fjantigt att ta bort folk från sin Facebook för att de inte delar samma politiska åsikt ?

    1. Emelie skriver:

      Det är väl en sak om du t ex är moderat och en gammal vän är vänster. Jag själv har däremot plockat bort ett gäng sd-are utan att tveka. Dom var ändå aldrig mina vänner. Umgås inte med rasister och vill därför inte att dom ska få synas i min feed.

      1. The real Hmm skriver:

        Alla folkmord som kommunister stått för och deras intolerans för oliktänkande är bättre menar du?

        Jag förstår inte hur och varför det blivit rumsrent att vara kommunist. Så var det inte alltid varit.

        1. Emelie skriver:

          Vad fick du det ifrån? Skrev jag att jag var för kommunism någonstans? Inte vad jag kan se. Du har ingen aning om hur jag står politiskt. Bara att jag är emot rasism och Sd.

      2. Anonym skriver:

        De var ändå aldrig dina vänner, men du hade lagt till dem på Facebook?

        Löjligt att kalla alla SDare för rasister.

        1. Emelie skriver:

          Har inte dom flesta haft ”vänner” (alltså bekanta) på facebook från typ 2009, som man sedan plockar bort av olika anledningar? Så var det för mig i alla fall. Inga konstigheter alls. Andra prioriteringar helt enkelt.

    2. vvv skriver:

      Jag har tagit bort flera gamla fest kompisar för dom har skrivit för mycket kvinnoförnedrande bullshit och alltid kommenterar allt med inte alla män osv. Jag pallar inte bli irriterad för att jag ska dela lite bilder till släkten. Däremot är dom ju roliga att käfta med på krogen när man stöter på dom, men slipper gärna det hemma och i mobilen.

  17. Sofia skriver:

    Hm!!! Sen när har de (lite som Alexandra själv skrev) sen när har urseeendet med fanenism och göra?
    Sååå jävla tråkiga människor som tror att den typiska famenisten är typ osminkad, och typ inte bryr sig om hur hon ser ut.
    Asså snälla. Det handlar det ju inte om det. Utan allt om ex jämnlikeht, kvinnans lika rätt överallt osv.
    ”Kampen ”‘har med åren tagits långt här i bla Sverige men den har mycket kvar oxå.
    Är inte direkt femenist själv skulle jag nog vilja påstå då jag har mycket mycket kvar om det och lära.
    Men näää blanda in olika kvinnors utseende i det hela visar ju att man har en lllåååååånng väg kvar i sin ”kamp” för oss kvinnor.

  18. Emma skriver:

    Hur ställer du dig till att Sd:are kanske läser din blogg?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hur jag ställer mig till det? Det är väl trevligt att de öppnar upp för annan information än bara räkneexempel och Avpixlat.se.

      1. Emma skriver:

        Tja, läser man din blogg faller ju ditt argument platt, på en gång. Om jag läser denna kommentar har jag ju redan läst något mer än bara räkneexempel och Avpixlat. Jag tycker mycket om din blogg men känner att om jag inte är välkommen som vän på Facebook (om det nu skulle slumpa sig så att tillfället uppstod) men jag är välkommen här. Tanken slår mig att jag kanske är mer värdefull som läsare än ”vän”. Jag gillar din blogg och önskar dig lycka till. Du gör ett bra jobb men har, i min smak, lite fel inställning i denna fråga, så jag flyttar vidare till andra delar av nätet.

        1. Bloggbevakning skriver:

          Va?

      2. Anonym skriver:

        Vilket tramsigt svar Cam-Cam

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg