En förlängd poddrekommendation.

16:30 26 Feb 2017

Real-Crime-Profile-Share-Image-2

En av mina absoluta favoritpoddar är ”Real Crime Profile” som leds av Jim Clemente, Laura Richards och Lisa Zambetti – alla tre experter på ett eller annat sätt när det kommer till True Crime.
Jim Clemente är en fd. FBI special-agent, profilerare och åklagare och Laura Richards är en psykolog inriktad på ”domestic violence”, stalking, sexuella brott och är även en ”criminal behavior specialist” som tränats av FBI.
Lisa Zambetto är catsing director för bland annat Criminal Minds och en riktig nörd när det kommer till True Crime.

Om ni älskar True Crime så kommer ni älska den här podden och om ni älskar den här podden så kommer ni älska det här programmet av Jim Clemente och Laura Richards om mordet på JonBenet Ramsey.
De går till botten med vad som hände henne och analyserar om massor av indicier. Programmet är 3 timmar långt uppdelat på två avsnitt men det är SÅ sevärd!!!!
Jag har 20 minuter kvar i skrivande stund och jag vill aldrig att det ska ta slut.
Mordet på JonBenet var överallt när jag flyttade till USA och så hade det ändå gått 3 år sedan hon dog när jag flyttade. Hennes bild fanns på varenda omslag och det var som att världen inte kunde få NOG av det tragiska öde som drabbade henne.
Att sedan utredningen skötts sämre än mordet på Olof Palme är skrämmande. Riktigt skrämmande!!

Så är du en True Crime-junkie som jag så är detta en HET rekommendation!

 

14 kommentarer | “En förlängd poddrekommendation.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    De ska förhoppningsvis göra en Netflixserie om det fallet!

  2. Anonym skriver:

    Bella och Odd missade deras första flyg. Onödig info, i know.

  3. Sabrina skriver:

    Kolla in Dr.Phil avsnitt 1 & 2 av säsong 15 så handlar det om just den här lilla tjejen och hennes familj. Intressant! 🙂 (går o streama via watchseries om ni googlar)

  4. Lisa skriver:

    Jag har sett hur många dokumentärer som helst om det här. Fallet kommer aldrig lösas eftersom polisen gjorde misstag från första början. Men brodern är förmodligen den som är skyldig och mamman visste om det.

    1. Josephine skriver:

      Vet man vad för motiv brodern skulle ha? Har enbart hört talas om fallet men blev nyfiken nu.

      1. Bloggbevakning skriver:

        En lillebrors svartsjuka

        1. Tatiana skriver:

          Nej….Jon Benet var 6 och hennes bror var aldre. Kolla fakta. Manga spekulationer om vad som hande hos famijen Ramsey och Jon Benet ar fortfarande news har i USA.

      2. Lisa skriver:

        Han var nio år när det hände och innan JonBenet föddes var han mammas ögonsten. Men sedan kom lillasystern och Patsy ville att hennes dotter skulle delta i skönhetstävlingar som hon själv gjorde när hon var ung – inte som sexåring som är helt absurt men som en ung vuxen. Då hamnade allt fokus på henne och storebrodern blev svartsjuk och ville döda sin lillasyster.

        Det är en utsaga som sägs och den andra är att Patsy dödade sin dotter för att hon inte levde upp till den bild hennes mamma ville ha. JonBenet var sängvätare och det gav en negativ bild av hela familjen så Patsy dödade henne.

  5. Johnjohn skriver:

    Ni som är intresserade av en god bok som är en skönlitterär variant av fallet. Läs Älskade syster av Joyce Carol Oates. Spännande.

  6. Anna skriver:

    Werner Spitz säger ca 58 minuter och 15 sekunder in i första videon: ”I’ve seen some 60 000 cases.”

    … det låter ju inte ens möjligt? För att komma upp i siffran han nämner skulle han exempelvis ha behövt titta på knappt 6 fall om dagen i 30 års tid, utan att någonsin ha tagit ledigt. Nu har han ju haft en längre karriär än så, men han måste ju ha haft perioder där han enbart jobbat på ett eller några få fall åt gången? Och han har väl tagit ut semester och åtminstone en del helgdagar? Detta är alltså förutsatt att han med ”seen” menar bland annat att bara ha läst om fall, för jag kan inte tänka mig att man skulle hinna vara involverad i 60 000 fallutredningar under en livstid.

    Och ja, CamCams tips funkade uppenbarligen på mig, för nu håller jag på och kollar igenom allt, haha.

  7. Sherlock Holmes skriver:

    Kan rekommendera ”mind hunter” av john e douglas, som lade grunden för hur FBI jobbar med sådana här fall.

    En favoritdokumentär är annars; Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills (filmatiserad)

    The Staircase (film,serie)

    rättegångspodden (lyssnade på ”fan och hans morsa” igår vilket osökt fick mig att tänka på någon annan som diskuteras flitigt här, men hur som haver Pär-Ulrik och hans Morsa lurade till sig 13 miljoner av vänner och bekanta, helt jävla sanslöst)

  8. LA skriver:

    Ett annat tips är att se ”The Jinx”, finns på HBO Nordic. Otroligt spännande dokumentärserie om Robert Durst. Filmen ”The Imposter” är en annan favorit. Försök att inte kolla upp för mycket fakta innan så du inte blir spoilad.

  9. M skriver:

    Har sett ett halvdussin dokumentärer och läst några böcker om fallet. Ska likväl bli intressant att lyssna på det här. Tack som fan! 🙂

  10. Cim skriver:

    Har sett dessa två nu & wow vad bra det var! SOLKLART vad som egentligen hände & vilken skam att det inte utretts ok!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg