RIP Dessies blogg

10:42 16 Feb 2017

Dessie:

dess

Nu har det gått fyra dagar sedan Dessie senast uppdaterade sin blogg. Inget gullegullhemligt inlägg om någon ”dejt” på Alla Hjärtans dag, inga bortförklaringar, ingenting…

Hennes nya ”portal” 2Agency måste vara SÅ nöjda med henne!

52 kommentarer | “RIP Dessies blogg”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. T skriver:

    Hej. Skulle önska fler inlägg om Jon Olsson & Janni Delér 🙂 Även mer om Sandra Beijer och hennes uppbrott från Magnus… Vet ngn vad som hände där?

    1. Anonym skriver:

      Ja!! Mer Sandra!! Undrar också vad som hände…

    2. Lisa skriver:

      Men ja! Gillar egentligen inte spekulationer men är såå nyfiken på vad som hände mellan Sandra och Magnus. Blir ju inte mindre nyfiken efter inlägget idag hos Sandra där hon berättar att Magnus är död för henne. Vill respektera deras privatliv men vill samtidigt veta vad som hände, svårt det där.

      1. Anonym skriver:

        Nån borde ju veta vad som har hänt…

  2. A skriver:

    Forni har skrivit om dig ? Jag fattar inte grejen med att vissa bloggare blir så kränkta? Vadå vuxenmobbning?

    1. Anonym skriver:

      ”Jag ska vara ärlig och säga att jag förstår inte hur kvinnan som driver bloggen kan sova gott om natten. Hela bloggen går ut på vuxenmobbning”

      Håller med Forni till 100%.

      Det som händer på den här bloggen är mobbing. Att ni är så många som inte förstår det är så otroligt sorgligt. Men jag tror åtminstone att vi har löst mysteriet kring varför barn är elak mot andra barn. De gör ju bara som vuxna i deras omgivning gör. Skulle ett barn säga till ett annat barn ”Vad du är dålig på det där! Du är en dålig person! Tro inte du är nåt! Gud vilka fula byxor! Dina läppar är fula! Du är konstig! Så trött på dig!” osv osv, varje dag hade det klassats som solklar mobbning.

      Fler och fler berättar nu om att de dessutom blir ledsna för allt skit ni skriver om dem här. Men ändå bryr ni er inte?
      Utan skrattar bara ännu mer åt dem?
      Vad är det för fel i hjärnkontoret på er, rent ut sagt?

      Och nej, jag är inget ”Forni Fan” som håller med henne bara därför.

      1. Sanna skriver:

        Cam kan inte ta ansvar för vad andra skriver i kommentarsfältet! Vi har yttrandefrihet i Sverige. Jag kan hålla med om att vissa som kommenterar skriver elakt men det får stå för dom. Att Cam granskar och påpekar när bloggare bryter mot lagen är helt jävla rätt!

        1. L skriver:

          Men snälla kan folk sluta släng sig med yttrandefrihet som något som gör det lagligt att och till och med rimligt och bra att kränka andra.

          Yttrandefriheten reglerar förhållandet mellan dig och staten. Vilka åsikter du får yttra utan att kastas i fängelse. Yttrandefriheten regler dock inte att det är fritt fram att kränka, hetsa eller förnedra medmänniskor.

        2. Anonym skriver:

          Detta är Camillas blogg och hon kan göra som hon vill med kommentarsfältet. Om hon skulle vilja få bort skiten som skrivs så skulle hon kunna. Men då skulle hon heller inte få lite många klick, om folk inte får skriva precis vad de vill. Så det är väl en övervägning hon gjort.

          Att vi har yttrandefrihet innebär inte att det blir okej att säga elaka saker till andra.
          Det finns mycket man får göra men kanske inte borde. Man får vara otrogen, men man kanske inte borde vara det. Man får ligga med sin kompis kille, men man kanske inte borde. För att det är elakt.
          Det kallas moral.

          1. Sanna skriver:

            Vad jag har sett så har INGEN skrivit något olagligt i kommentarsfältet eller hur? Som jag skrev, det finns dom som skriver väldigt elaka saker i kommentarerna men det får vara på deras samvete. Jag tycker naturligtvis inte att det är okej men skulle det vara något olagligt/mobbning då är det väl bara att anmäla istället för att gnälla?

          2. Den bistra sanningen skriver:

            Sanna, tror du att en anmälning skulle påverka något alls? Eller vem tycker du att man ska anmäla till så att det görs något åt problemet?

          3. Anonym skriver:

            Jag har inte sagt något om olagligheter. Så jag vet inte varför du drar in lag och ordning i det hela.

            Att mobba någon är inte olagligt. Det är däremot moraliskt förkastligt. Precis som när man är otrogen.

            Det som skrivs ligger även på Camillas samvete då detta är hennes plattform. Hon kan styra över vilka kommentarer som publiceras om hon skulle vilja.

        3. Den bistra sanningen skriver:

          Camilla kan till viss del ta ansvar för vad som skrivs i inläggen genom att vara mer objektiv i sina inlägg. Det är mer än ofta hennes egna åsikter syras igenom eller rent av skrivs ut uttryckligen. Om åsikterna riktar åt det negativa hållet brukar även utfallet i kommentarsfältet peka åt samma håll. Camilla tycks dock ignorera detta faktum eftersom hon tjänar pengar på sidvisningar och självklart vill att vi ska klicka oss in och kommentera som galningar – precis som många anklagar Isabella att göra genom att skriva ”provocerande meningar” i hennes inlägg. Hur kan ni andra inte se det? Är det för att ni gillar Camilla och ogillar Isabella?

          1. Anonym skriver:

            Camilla vet självfallet lika väl som Isabella vad som genererar klick och kommentarer.

            En plats där de både kan läsa och skriva skit om andra genererar gigantiska mängder klick och kommentarer. Folk älskar ju sånt här. Folk älskar att gotta sig i andras liv och skratta åt och trycka ner dem.

          2. Den skriver:

            Ändå intressant hur Camillas ”stödtrupper” anser att det är moraliskt försvarbart att tjäna pengar på den här typen av mobbning som ibland förekommer i inläggen, medan det är helt sjukt att Isabella lägger en viss summa på semester etc och slänger iväg sina pengar hur som helst och kapitaliserar på sina barn osv osv osv.

            Är det rätt att kapitalisera på mobbing?

          3. anonym skriver:

            Att mobba någon är ett brott gå in o läs polisens hemsida helt otroligt att vissa inte fattar att psykisk misshandel är lika illa som fysisk!!

          4. Anonym skriver:

            Är det verkligen ett brott att mobba någon?
            Det trodde jag inte. Varför blir isf aldrig någon dömd för det?

          5. Den som är den skriver:

            Psykisk misshandel och mobbing är inte synonymt med varandra. Trakasserier är däremot en annan sak, men att Polisen skulle lägga resurser på att utreda kommentarer på en blogg är naivt att tro i dagens samhälle.

      2. Plumbob skriver:

        Jag kan nog hålla med om att bloggen spårat ur lite mot vad den var när den var brand spanking new. Den kändes lite mer som bevakning då.

        Men ingen är oskyldig iofs, alla bloggarna sitter själva och har någon sorts ”vuxenmobbning” i ryggen. Forni är ingen ängel hon heller.

        1. Anonym skriver:

          Har faktiskt inte aning alls om Forni, läser inte hennes blogg mer än att jag kikar in nån gång varannan månad typ.

          Men även om Forni själv agerat fel så är ju hennes handlingar skilda från det som händer här. Det som händer här är fortfarande fel, även om Forni inte är en ängel. Det är inte alla barn som blir mobbade heller. Men man ska inte mobba dem ändå.

      3. C skriver:

        Jag upplever ändå att denna blogg gör med nytta än skada genom att visa upp vad som ligger bakom många bloggares falska fasader. Bloggare (eller s.k. ”influencers”) reser hit och dit, verkar inte anstränga sig för att tjäna pengar (det gör de säkert, men det är inget som framkommer på bloggarna), köper dyra saker och normaliserar en livsstil som inte särskilt många kan ha, men ändå suktar efter. Det behövs något forum för att förklara hur bloggarnas livsstilsekvationer går ihop. Blir den förklaringen ett avslöjande om samarbeten, rika föräldrar, bedrägerier eller att bloggaren jobbat natt på 7/11 i 10 år… So be it! Jag tackar Camilla för att hon ger lite perspektiv i en bloggvärld av skönhetsingrepp, märkesväskor och oförklarligt dyra lägenheter!

        Dessutom upplever jag det som en strategi från bloggare att skriva ”jag blir ledsen” för att slippa bli synade i sömmarna. Ska de sluta bevakas så att de kan fortsätta bygga luftslott och inspirera folk till ohållbara livsstilar för att de blir ledsna? De kanske istället skulle kunna börja med vara mer ärliga, och framförallt: följa lagen när det gäller reklamutmärkning, så kanske Camilla skulle tappa intresset för dem?

        Vad som händer i kommentarsfältet kan väl inte Camilla stå för direkt (men en lite hårdare moderering av kommentarer som gränsar till mobbing vore nog att föredra. För som Forni skriver: hat föder hat…).

        1. Anonym skriver:

          Det är väl självklart att Camilla skulle kunna moderera kommentarsfältet.

          Och nu tror jag inte att det är så mycket det att bloggarnas reklam osv synas som gör att de tar illa vid sig. Utan alla de elaka ord som är riktade mot dem som personer. Är det verkligen så svårt att förstå?

          1. C skriver:

            Nej, det är inte svårt att förstå att de blir ledsna för påhopp och icke-konstruktivt taskiga kommentarer. Sådant ställer jag mig inte bakom. Vad jag menar är att jag tycker den här bloggen har ett bra syfte. Camilla har skrivit om det flera gånger (t.ex. visa för sin bonusdotter och andra vad som är äkta och inte i bloggvärlden). Ibland slirar det lite i inläggen, men jag vidhåller att nyttan med bloggen är större än skadan. Det kanske beror på hur man läser den. Jag läser det mesta med humor (som vilken satir som helst) och när det blir väl hårt ibland så tänker jag mest att Camilla verkar ha en nagel i ögat mot personen, och så läser jag vidare utan att tänka mer på det.

            Och vad gäller kommentarsfältet så menar jag att det som Camilla inte själv skriver, kan man inte anta att hon menar eller håller med om heller. Ni behöver inte gå på mig om det, eftersom jag själv håller med om att det kunde modereras lite hårdare 🙂 Rent juridiskt har hon inte publicistiskt ansvar för dem heller, så det är väl mer en moral- och demokratifråga.

          2. a skriver:

            ”Rent juridiskt har hon inte publicistiskt ansvar för dem heller,”

            Men se det har hon

            ”så det är väl mer en moral- och demokratifråga.”

            Och det borde räcka för vilken normalfuntad människa som helst.

            Anonyma C du känner dig påhoppad för att du fått lite kritiska frågor här men du fattar inte att Cs inlägg är brutalare än så och dom skriver hon dag ut och dag in om samma människor och inte fan är det någon granskning över majoriteten av dom heller.

            C har odlat fram sin blogg och det här klimatet på egen hand och hon skördar det hon sår.

          3. Anonym skriver:

            Svar till C
            ”visa för sin bonusdotter och andra vad som är äkta och inte i bloggvärlden”
            Den bonusdotter som hon nyligen skrev ett något integritetskränkande inlägg om som bonusdotter sen fick be henne ta bort, menar du? :/
            Njaa.. jag förstår absolut vad du menar. Men jag håller inte med. Den här bloggen skulle kunna göra så mycket gott, men tyvärr faller det platt. Mobbning och elakheter och ryktesspridning tycker jag är saker som väger väldigt tungt i bedömningen gällande huruvida bloggen gör mer nytta än skada. Tyngre än den nytta som den gör. Man hade kunnat plocka bort majoriteten av allt det där. Men då skulle Camilla behöva ändra sitt synsätt på andra människor och fokusera på det som faktiskt är viktigt istället för att exempelvis skriva hånade inlägg om harmlösa Anna Book som inte fyller annan funktion än att läsarna ska kunna roas åt och skriva kommentarer om ”hur konstig hon är”.

            Men en sån blogg hade inte genererat i närheter så mycket klick och pengar som den här gör.

        2. a skriver:

          ”Vad som händer i kommentarsfältet kan väl inte Camilla stå för direkt”

          Hur tänkte du där?

          1. C skriver:

            @ ”a”

            Jag kan inte svara på din kommentar längst ner, men om man kollar in lagen (paragraf 5) så gäller lagen bara borttagande av meddelanden som handlar om uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, våldsskildring eller copyright.

            http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19980112.HTM

            @anonym, tack för en vettigt argumenterande kommentar som svarar emot det jag tycker att bloggen gör mer nytta än skada. Vi tycker olika, men kanske har vi också olika utgångspunkter och perspektiv? Jag läser vad du skriver med intresse och köper ditt resonemang (typ inlägget om just bonusdottern), dock utan att ändra min grundåsikt 🙂

          2. a skriver:

            ”Rent juridiskt har hon inte publicistiskt ansvar för dem heller”

            Jag svarade på det du sade ovan inte när det gäller men sen stämmer det inte helt som du säger utan det gäller tex också vid förtal och mobbing.

          3. a skriver:

            Att C dessutom lätt skulle kunna åtals för uppvigling är väl inte svårt att fatta?

            http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19620700.htm

        3. C skriver:

          Det är lugnt, känner mig inte påhoppad. Men du får gärna länka något som säger emot följande text från journalistförbundet:

          Kommentarsfält
          För innehållet i kommentarsfält som är förhandsmodererade ansvarar den som är ansvarig utgivare för webbplatsen i övrigt. Om ett kommentarsfält är omodererat ansvarar den som gjort inlägget i kommentarsfältet för innehållet.

          (jag tror inte att detta kommentarsfält räknas som modererat eftersom kommentarerna publiceras utan förhandsgranskning).

          1. Anonym skriver:

            Det där med att ansvarig utgivare är ansvarig för kommentarerna när de är förmodererade gäller dock bara vid eventuella lagbrott. Hur illa man tycker det är så är det inte olagligt att skriva ”Jag tycker Dessies blogg suger och hon är en värdelös människa”. Det är inte ens förtal eller ”ärekränkning” eftersom det inte sprids tillräckligt eller är en lögn, bara en personlig åsikt.

          2. a skriver:

            https://www.svd.se/schultz-hall-koll-pa-dina-kommentarstradar/om/facebook-10-ar

            ”Enligt den så kallade BBS-lagen – som dock sällan används i praktiken – kan den som har kontrollen över ett kommentarsfält ansvara för andras otillåtna yttranden om dessa utgör uppenbara fall av exempelvis hets mot folkgrupp eller uppvigling.

            Det kan med andra ord finnas en skyldighet att rensa ut bland sina kommentarer. Det här är förhållandevis okänt: Du har, som vanlig medborgare, ibland ansvar för vad andra skriver om det sker i ett forum du kan moderera. Håll koll på dina kommentarstrådar!”

            Det här gläller också på bloggar och det finns dom som blivit dömda för det på sin blogg.

          3. a skriver:

            C frågar inte när det är olagligt utan om bloggen har ansvar och det har hon även om hon inte modererar på förhand men hon har möjligheten att moderera i efterhand och då är hon också skyldig för vad som står där.

      4. Dressyrryttare skriver:

        Hej Tyra ?

        1. Anonym skriver:

          Ni som säger ”åh men Camcam kan moderera kommentarerna, hon kan blocka IP och jada-jada”.
          Ni vet väl om att det finns proxy och olika tillägg som gör att man får automatiskt andra IP när man loggar in på sidor? Just saying

      5. anonym skriver:

        Fast det har blivit bättre. Ett tag var det riktigt otäckt. Men nu tycker jag det lugnat ner sej o camcam gör ett bra jobb.

  3. Dennina skriver:

    Jag tycker uppriktigt synd om Dessie. Hoppas hon faller tillbaka på rätt bana snart. Hon har tagit tag i studierna vilket är mer än positivt dessutom har hon slutat lägga ned en massa energi på att besvara negativa/nedlåtande kommentarer. Dessie har även slutat upp med alla ursäkter och löften om ”comebacks”. Nu hoppas jag att hon följer rätt väg!

    1. LL skriver:

      Har hon börjat plugga? Jag läser inte hennes blogg särskilt ofta och det sista jag såg så skulle hon söka till någon sorts privat utbildning man betalat för. Kom hon in på den?

      1. J skriver:

        Hon har inte skrivit om det något mer sen hon nämnde det första gången. Hon var ju sååå taggad och skulle ringa runt överallt för att få plugga. Men allt Dessan bestämmer sig för rinner ju ut i sanden så det blev nog inget mer med det skulle jag tro 😛

  4. Elle skriver:

    Om nu inte Dessie tycker att det är kul att blogga längre, skulle hon ju bli en fenomenal bilförsäljare. Passionen verkar finnas iaf.

    BMW eller Mercedes vore väl inte en omöjlighet. Jag tror inte att det behövs några akademiska studier heller. Bara ett jävla go.

    1. ? skriver:

      Och exakt vad skulle hon sälja in bilarna med..? ”Det här är en väldigt snygg bil, som låter väldigt sexigt”? Du ska ju kunna något om motorer osv för att få trovärdighet som bilförsäljare, det räcker inte med att gilla utseendet och statusen hos dyrare bilar…???

      1. ??? skriver:

        Tror du det är rocket science att lära sig allt om motorer om man har passionen för det? ???

        1. ? skriver:

          Efter som hon själv sagt att hon inte har något intresse för att skruva med bilar, så tror jag inte intresset för att lära sig ”allt om motorer” finns där heller..? hon verkar bara gilla bilar av samma anledning som hennes dyra väskor, det vill säga för att det är ”status”..

        2. Anonym skriver:

          Är i samma ålder som dessie, har stort intresse för bilar och sysslat med körning på olika nivåer. Men har inget som helst intresse för motorer, verkstadsarbete etc. Har av en slump blivit servicerådgivare/kundmottagare i en bilhall. Och kan säga att jag klarar inte detta och söker mig vidare nu för att just intresset för dem delarna av bilvärlden finns inte. Så tror inte dessie hade tyckt om detta då heller haha

          1. ??? skriver:

            Om du hålt på med köring av bilar men har noll intresse av motorer då är du inte intresserad av kröning utan bara en posör. Och bara för att du har iq fiskmås så måste inte Dessie ha det.

          2. Susawoo älskar fri tolkning av text när någon öppnar för det skriver:

            Tre skrattemojis: menar du nu att alla med körkort och framför sin bil måste ha ett intresse av bilen? Eller att alla som arbetar med något måste ha ett personligt intresse av det de arbetar med?

  5. E skriver:

    Hennes son fyllde väl år nu i dagarna så kommer säkert komma ett inlägg om hur hon har haft fullt upp med det 😉

  6. J skriver:

    Hon är fullt upptagen med att lägga upp bilder på sin super privata instagram. Först ”And then i realised I never wanted you, I just wanted you to want me” Någon dag senare kommer ”i miss u” och sen på alla hjärtans dag snackar hon om hur skönt det är att sova om nätterna när hon slipper kärleksdrama. Sen har hon börjat skriva fraser på finska och verkar helt ha dissat arabiska och franska nu. Klart hon inte har tid för bloggen.

  7. Anonym skriver:

    Haha nu fick hon eld i röven så fort Camcam påpekade hennes döda blogg, hela TVÅ inlägg nu!
    Ett där hon gör smygreklam för sitt ”framgångsrika” företag som hon är AMBASSADÖR över! (viktigt att påpeka). Sedan två a4an om att hennes son fyllde HELA 3 år igår! Och att det är pga. mycket jobb hon varit borta. Rena komedishowen!

    1. Maria skriver:

      Ja och hon har redan börjat bråka med sina läsare haha, hur orkar tjejen?

      1. Tanja skriver:

        Hahaha nu har hon även börjat skriva i andra namn för att försvara sig själv. Tror ju inte det finns en enda person som står bakom Dessie längre. Sjukt sorgligt att hon spenderar tid på sånt här.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG