Då är jag definitivt manlig!!!

14:00 9 Mar 2017

Annica Englund:

cola

Vart kommer detta cancerrykte ifrån då? Jo när man började forska på ämnet gjorde man det på en speciell musart och man märkte efter ett tag att dessa möss fick cancer. Det man inte visste då var att denna musart dog av cancer vilket som men innan den informationen kom ut var ”Lightprodukter är cancerframkallande” redan på löpsedlarna. Detta är alltså en förkastad forskning som det heter, alltså inte en godkänd forskning då den utfördes fel.//Annica

Annica slår hål på ryktet om att lightläsk kan framkalla cancer och ingen blir gladare än jag då jag är lite en av äkta Cola Zero-junkie.
Inte Pepsi max, inte Cola light utan Cola zero!!!!!!
Utan is. På så sätt får man ner läsk i glaset och man kan dricka mer och snabbare utan att få brain freeze.

Men.. tydligen är Cola Zero framtagen för att verka mer manlig(!) än den kvinnliga Cola lighten.
Say what?
Är det för att den är svart? Är det männens färg? Black and bold? Manly mandrink?

Jag tycker helt sonika bättre om smaken av en cola zero än light. Lite som det är skillnad på Pepsi light och Pepsi Max. Smaken av vanlig cola gillar jag inte alls då jag tycker man får en sockrig beläggning i hela munnen.
SÅ mer smak men utan socker – men MED testosteron då…
Det måste vara all Cola Zero som är anledningen till mina ”bulging biceps” och mörka röst.
Oh well… man får ta det goda med det onda. Hehe..

74 kommentarer | “Då är jag definitivt manlig!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Yolo typ skriver:

    Jag är kraftigt beroende av zero, endast zero! Går ut i snöstorm för att köpa om det tagit slut (oftast har jag ett lager hemma).
    Skulle vara intressant att veta om fler än jag dessutom tycker zero är godare i 2L flaskor än 1,5L?

    1. Anonym skriver:

      Visst är det gott. Men det handlar inte om smak, det handlar om moral. Vill du stödja ett företag som har blod och mord på sitt samvete?

      1. Anonym skriver:

        Tänker man på sånt får man väl gå ut & äta en näve med gräs eller något. Dom flesta större företag är ju riktiga skitstövlar.

        1. Linn skriver:

          Det finns mängder med mat- och dryck-producenter som varken pumpar upp grundvatten i u-länder, skjuter fackföreträdare i ansiktet eller använder sig av oetisk marknadsföring. Man behöver inte äta gräs för att ha ett rent samvete.

  2. Henrietta skriver:

    Om jag inte minns fel så var reklamen för Cola Zero helt klart riktad för män. Det var action, tjejer, explosioner och killen räddade alltid situationen.

    Cola Light sålde tydligen inte så himla bra hos män då den var förknippat med bantning, nånting som tjejer håller på med. Äter sallad och dricker en Cola Light.

    1. Matilda skriver:

      Haha ja, tänkte just nämna det. I reklamen blir det extremt tydligt vilken målgrupp de riktar sig mot.

      1. Henrietta skriver:

        Visst!
        Jag minns reklamen för Zero där killen hoppade ut genom tjejens fönster och blev upplockad av en helikopter. När dom flyger iväg killen hängandes i ett rep så sprängs byggnaden i bakgrunden, alltså tjejens lägenhet och allt.
        Vilken jävla Romeo killen verkar vara då, tänkte jag.
        Förmodligen ett jäkla miss från reklamskaparnas sida. 😀

  3. Emma skriver:

    Själv är jag en riktig Pepsi Max-älskare och föredrar det alla dagar i veckan framför alla andra cola-drycker! Det är faktiskt stor skillnad i smaken på de olika varianterna, även inom samma märke. Cola light tycker jag typ smakar diskmedel jämfört med Cola zero.

  4. Linn skriver:

    Coca-Cola är ett vidrigt företag som suger ut fattiga länder, tar deras grundvatten och gör aggressiv reklam som leder till att fattiga ger sina spädbarn Cola istället för bröstmjölk. Skulle aldrig i livet stötta det företaget.

    1. Fanny skriver:

      Mer av såna dom dig Linn! Jag håller helt med dig!

    2. Anonym skriver:

      Källa på dessa anklagelser, tack

        1. Anonym skriver:

          Och dina källor är kvällstidningar? Suck

          1. Anna skriver:

            Bara för att du läser DN på kvällen betyder det inte att det är en kvällstidning 😀

          2. IG skriver:

            Alltså sluta gör bort dig. Det här är inget hemligt, det har de flesta människor koll på som besitter någon slags kunskap om samhället och världen.
            Svt har flera gånger visat dokumentärer om just detta. Shit va pinsamt med folk som inte har nån koll…

          3. hej skriver:

            Om du är tveksam över något, kör källkritik! Att himla med ögonen och säga ”eh, kvällstidningar?!?!” Är inte källkritik, det är bara korkat

        2. Olivia skriver:

          Nyare källor tack. Ett företag kan förändras väldigt mycket på 12 år.

          1. Linn skriver:

            Visst Olivia här har du en artikel från mars månad 2017. Men seriöst, om du är intresserad kan du väl googla själv? Jag är inte din dadda.

            https://www.google.se/amp/s/amp.theguardian.com/world/2017/mar/01/indian-traders-boycott-coca-cola-for-straining-water-resources

          2. Linn skriver:

            För den som saknar allmänbildning och förmåga att googla finns även en Wikipediasida med all skit Coca Cola gjort och gör mot människor, djur och natur. Källhänvisningar finns längst ner på sidan som alltid. Finns få företag som är så smutsiga som Coca Cola.

            https://en.m.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Coca-Cola

        3. Olivia skriver:

          Men gud vad sura vi var här då! ? Men tack för länken. Att jag saknar allmänbildning stämmer inte, jag studerar just nu på högskola! ? Sedan att inte orka googla av lathet är en annan sak, varför göra det själv när man vet att man kan få det serverat? Även om ett halvt hatiskt inlägg medföljer på köpet.

          1. Fluffis skriver:

            Utan att lägga mig i diskussionen i övrigt så vill jag bara säga att högskolestudier VERKLIGEN inte är någon garanti för allmänbildning. Herregud så många clueless människor jag har mött under mina studieår, även på avancerad nivå.

          2. Olivia skriver:

            Jag kan med säkerhet säga att jag inte är en av dem Fluffis 🙂 Jag håller mig ständigt uppdaterad och råkar gilla att både följa och diskutera politik, samhället och liknande. Sedan att jag bad om nyare, mer uppdaterade källor, well, jag var lat helt enkelt! 😉
            Däremot är vissa av mina kompisar helt clueless. Vissa av dem läser och följer inte ens nyheterna.

    3. Henrietta skriver:

      Jag får inte ihop det att fattiga ger sina barn Cola som kostar pengar istället för bröstmjölk som är helt gratis.

      1. Linn skriver:

        Coca-Cola är starkt kritiserat för sina sviniga kampanjer i tredje världen. Coca-Cola har där satt sina priser precis inom räckhåll för de fattigaste i dessa länder och deras produkter representerar, genom de väl tilltagna reklamkampanjerna, symboler för en västerländsk livsstil. Cary Fowler, ekonom vid FN-kommissionen för undersökningar av transnationella företag, har sagt : ”Fattigt folk i tredje världen ser i företagets reklam hur Coca-Cola och Fanta likställs med lyckliga, välnärda ofta vita medelklass familjer. De fattiga som vill sina barns bästa köper alltså Coca-Cola eller Fanta åt sina barn, eller ännu värre, de börjar köpa det åt sina spädbarn. Istället för modersmjölk får barnen Coca-Cola!” På ett sjukhus i Zambia hade hälften av de intagna på barnkliniken diagnosen ”Fanta-baby” i sjukjournalen. Sjukdomen orsakas av undernäring på grund av att barnen fötts upp på Fanta. Till följd av detta så förbjöd Zambias regering Coca-Cola att fortsätta sina reklamkampanjer eftersom de hade en dålig inverkan på folket. Ett annat exempel på undernäring pga Coca-Colas påkostade reklamkampanjer visas i en undersökning som Livsmedelsverket i Rio de Janeiro genomförde 1991 då man kom fram till att det konsumerades mycket stora mängder Coca-Cola av barn i åldern 6-14 år. Dessa barnen visade alla tecken på undernäring i form av vitaminbrist och barnen ifrån de fattigaste familjerna led även av proteinbrist. En Mexikansk präst skrev 1974, att Mexikanska bybor var övertygade om att man skulle dricka kolsyrade drycker minst en gång per dag, detta ledde till att byborna konsumerade mindre mängder frukt och grönsaker och drack mer kolsyrade läskedrycker. Vissa familjer sålde t o m sina skördar för att få råd att köpa Coca-Colas produkter.

        1. Anonym skriver:

          91 och 74 låter inte så relevant nu.

          1. Linn skriver:

            Låter åren 1939 till 1945 relevant nu? Självklart är historien relevant. Speciellt för ett multinationellt företag som visat att de är totalt oetiska och omoraliska.

            Guatemala City 1978. Pedro Quevedo, ledare för den förbjudna fackföreningen på Cokefabriken, avrättas på sitt jobb med tolv skott i ansiktet. Är inte det heller relevant?

          2. Fanny skriver:

            Anonym, förutom att cola har en stor hälsofara och leder det till stor utvinningen av grundvatten och att fattiga lokalbefolkningar förlorar sin rätt till rent dricksvatten. För det andra framställer fabrikerna stora mängder giftigt avfall som hotar både miljön och lokalbefolkningarnas hälsa. Är inte detta relevant? Dina val påverkar.

        2. Henrietta skriver:

          Om någon är övertygad om att det går bra att ersätta grönsaker med Cola osv. så tycker jag jag att det är beslutsfattarna i landet som ska göra nånting åt saken istället. Typ information, utbildning… någon? Ett land kan också förbjuda en produkt som Coca cola om dom så önskar såklart, eller reklam, men det är bara brandsläckning.

          Om man vill lösa problem, på riktigt, så kan man informera och utbilda sin befolkning. Det leder till att dom kan börja tänka själva och det löser inte bara problemet med Cola reklamen, det löser problemet med allt utnyttjande av människor som är okunniga.

          Men vi vill ju innerst inne inte att det ska hända…

          1. Anni skriver:

            Va? Varför vill du lägga över ansvaret på någon annan att DU ska ta ansvar för DINA val och DIN konsumtion? Det vore jättebra om politiker informerar sin befolkning så att barn och vuxna får rätt information. Men det är ALLTID individen som avgör hur en vill leva. Om du vill att skolorna ska informera barn tidigt om hälsa och vilka produkter som är farliga för kroppen så kan du gärna hjälpa till att få det att hända. Om du vill att Sverige ska minska sina koldioxidutsläpp så åk kollektivt eller tänk på hur du använder din el.

            När man tänker att ansvaret ligger hos någon annan så kallas det för ”allmänningens tragedi”. Det är en riktig tragedi att människor inte vill eller orkar ta ansvar för sina handlingar. ”Coca cola är ju gott och är faktiskt beroendeframkallande” – ja men sluta drick det och ät eller drick något annat som är gott! ”Informera och utbilda sin befolkning så man kan börja tänka själv” – nej, det kan du ju inte göra om inte någon högt uppsatt politiker gör det åt dig? Jesus…

          2. Henrietta skriver:

            Jag kan sluta dricka Cola, jag kan sluta dricka Fanta, jag kan sluta handla kläder på HM, Zara mfl., jag kan sluta använda el helt och hållet, jag kan sluta äta importerat mat, sluta köpa elektronik made in China, jag kan sluta resa, jag kan sluta ta banklån jag aldrig betalar tillbaka, jag kan betala 100% skatt… Ser du vad jag menar? Som en västerländsk invånare utnyttjar du automatiskt fattigare människor i u-länder.

            Du har det du har tack vare att många någon annanstans inte har någonting överhuvudtaget.
            Tänk om alla dom fattiga bara fick en uppenbarelse en dag, och protesterade, om dom blev utbildade och började kräva rättigheter… Du och ditt Sverige som du ser det idag skulle sluta att existera. Tillslut skulle hela världen sluta existera, för resurserna inte räcker till för alla.

            Jag är vegetarian, odlar en stor del av mina rotfrukter själv, äter egna grönsaker under sommarhalvåret, har djur så kan inte resa så ofta, har bil då kollektivtrafiken inte existerar här jag bor, jag är rätt händig och kan reparera trasiga kläder och handlar inte så värst mycket nya, vi producerar en del egen el och hoppas i framtiden kunna endast klara oss med det, vi värmer huset själva med egen ved, vi komposterar…
            Hur ”rätt” lever du själv?

          3. Anni skriver:

            Henrietta, Fanta ägs av Coca cola company tyvärr.. Men jag förstår vad du pratar om. Hur man är gör så påverkar det alltid någon eller något negativt. Men om vi håller oss till ämnet, så svarade jag dig med mina åsikter om det som du sa, att ”ansvaret bör ligga på politiker att ta beslut om det är rätt eller fel att dricka coka cola”. Det enda jag menar här är att ansvaret ligger främst på individen!

          4. Henrietta skriver:

            Jag har aldrig nämnt ”rätt eller fel att dricka Cola”.
            Jag säger att folk lider och dricker cola istället för bröstmjölk för att de är fattiga och är i en position där dom blir utnyttjade. Det är högst en politik fråga. Hur vill fattiga landets elit att deras resurser inom landet ska vara fördelade? Hur vill vi globalt att alla världens pengar ska vara fördelade?

            Jag kan säga såhär:
            Vi behöver fattiga. DU behöver dom. Vi gillar vårt liv som det är. Fattiga vill bli som oss, det är målet för dom. Vi måste få dom att tro att det är möjligt, för att vi ska kunna hålla dom på mattan, i ett osynligt koppel som dom inte ens själva fattar existerar.
            Coca colas reklam visar hur lyckliga dom fattiga kan bli genom att bara dricka lite Cola; dom blir lite vitare, lite lyckligare, lite mera som oss.
            Det är inte bara stora företag som sysslar med sånt här. Det är hela länder, hela västvärlden, vi sanktionerar detta i princip. Vi ger dom små små smulor av hopp för att själva skörda vinsten av det genom billig arbetskraft, billiga produkter och mer lycka för oss själva.

            Vill vi verkligen att det ska upphöra? På riktigt?

            Svaret: Näeh.

            Jag gillar mitt liv, då kanske jag till och med kan säga att det är viktigt att jag dricker cola. Osockrat cola såklart.

            Tur att min självvalda livsstil kompenserar, eller nåt… Även fast jag inte tänkte på dom fattiga när jag kom fram till hur jag vill leva.

            Du kämpar för att folk ska sluta dricka cola, det får dig att må lite bättre, känna dig viktig, det lättar ditt ständigt dåliga samvete för att du annars lever i en hemsk värld där du bara genom din existens gör att många fattiga barn dör nånstans långt långt borta där ingen ser eller bryr sig.

            Jag vet inte vad jag försöker säga längre faktiskt…
            Jag kanske vill upplysa hyckleri, det är nog det jag försöker säga. Att folket som bor i Sverige, vill leva i välstånd med kämpar lite i sina håll mot Coca cola, mot barnfabriker, mot what ever, är egentligen bara hycklare.

  5. Killer Coke skriver:

    http://killercoke.org

    Vidrigt att upplysta människor dricker Cola. Sen skriker ni er hesa över Sveriges asyllagar, men stöttar mördarföretag som Coca Cola.

    Det var inte många år sedan Coca Cola company sköt ihjäl fackmedlemmar på sina fabriker. Minns att många företag och affärer i Sverige stoppade försäljningen av Cola under ett dygn då. Men ni är kanske för unga för att minnas det.

    1. Anonym skriver:

      Det är beroendeframkallande så det är svårt att sluta när man väl börjat, men vill sluta helt oavsätt märke på colan så ska gå in och upplysa mig. Sen så finns det mycket propaganda och myter om light Cola, så det är svårt att veta vad som är sant och vad som är humbug. På instagram sprids information om att det innehåller ett ämne från aborterade foster bl.a.

    2. Roza skriver:

      Tack för länken! Intressant (och sorglig) läsning. Det var sista gången jag drack cola!

    3. Olivia skriver:

      Som någon annan kommenterat, ”Killercoke” varken låter eller ser ut (hemsidan alltså) som en direkt pålitlig källa.

      1. hej skriver:

        Är det utseendet som spelar roll, eller faktan? På riktigt, varför kommer inte någon med någon kritik om just informationen som finns. Andra kommentaren nu på detta inlägg som pekar en varningens finger om oförlitlig källa enbart baserat på domännamn och utseende. Men vad tycker ni om det siterna skriver? Granskar ni ens det?

  6. Anna skriver:

    Jag ääääälskar Pepsi max! Cola zero går väl också bra, men inget slår Pepsi max ♥ Cola light däremot… Näe, diskmedelsmaken tar över, haha.

  7. Sandra skriver:

    Älskar Zero, mums! Fattar inte hur folk kan dricka vanlig Cola, vidrigt med allt socker som hamnar runt tänderna och light smakar verkligen skit!

  8. Anonym skriver:

    Haha ”killercoke”.. Låter som en pålitlig källa..

  9. Emilia skriver:

    Pepsi Light???? Finns väl bara Pepsi och Pepsi Max?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Utomlands finns det Pepsi light vet jag… Burger King brukar ha Pepsi och Donken Coca cola

  10. Anonym skriver:

    Kolla bara på hur reklamen för light respektive zero är. Light hade dockor som pratade om handväskor, zero hade en man som nyss haft sex med en tjej hoppade ut genom ett fönster hängandes i ett rep från en helikopter.

    1. Anonym skriver:

      Glöm inte fröken Tutti-Frutti GabJoss heller!

  11. Emmsi skriver:

    Cola zero är så jäkla gott och jag dricker det gärna nån gång i veckan. Men dagen efter jag druckit alkohol (behöver inte ens vara mycket) MÅSTE jag har cola zero inom 1 timme från att jag vaknar. En gång började jag nästan gråta så sugen jag var på det så min sambo fick springa ner till affären och köpa. Huuuur kan det vara så gott?

    Jag dricker inte vanlig cola om någon ens bjuder mig på det, den där känslan på tänderna efteråt.. Fyyyy!!

  12. H skriver:

    Förstår inte hur man kan dricka något så vedervärdigt. Läsk öht men i synnerhet cola. Usch.

  13. ML skriver:

    Team Cola Zero här! Köper dock bara hem på helgen annars missbrukar jag det ?

  14. Camimami/Mamselamsen skriver:

    Jag är mer för vatten. Kranvatten!
    Och vårt vatten har gott om järn i sig… på gott och ont.

    ”Gratis är gott”!

    🙂

  15. Carina Gustafson skriver:

    Skulle aldrig lägga en krona på sånt skräp

    1. Anonym skriver:

      Läsk känns över lag rätt wt. Ingen med intelligens dricker väl sån skit? När man vet vad det gör med kroppen. Usch.

      1. Anonym skriver:

        Det känns inte speciellt intelligent att använda ordet wt, speciellt om man måste förkorta det redan korta ordet. Jag har aldrig träffat en intelligent människa som använder det uttrycket och det är ointelligent att ta ett amerikanskt uttryck som man inte vet ursprunget på och använda det här i Sverige på allt man ogillar.

      2. Anonym skriver:

        Har 137 i IQ, universitetsutbildning och dricker flera glas om dagen *kränkt*

        1. Anonym skriver:

          Oki doki fortsätt tjata om att läsk, Mikael kors väskor och att klisterlappar på vinglas är wt, men inbilla dig inte att ditt EQ är högt när du gör det.

  16. L skriver:

    Dricker inte läsk så ofta, men när jag väl gör det så väljer jag vanlig coca cola. Tycker socker KÄNNS lite naturligare & en aning nyttigare så länge man inte tar för mycket. Sen är aspertam en annan smak på. Inte lika gott

  17. vvv skriver:

    Som nån som inte dricker light eller max alls (typ) så måste jag säga att det enda drickbara i läskväg som är sockerfritt är iskall pepsi max. Med socker i dricker jag helst trokadero.

  18. Sara skriver:

    Dricker aldrig läsk. Tycker det är hemskt äckligt…

  19. Dricker inte ens cola skriver:

    Alltså vad har hänt med kommentarsfälten på den här bloggen, hur hittade alla Sveriges pretentiösa viktigpettrar hit? Skaffa lite humor och självdistans people! Ingen tvingar er att köpa läsk och du framstår inte som cool och ~woke för att du kallar andra white trash och drar fram 50 år gammal info.

  20. Anonym skriver:

    hahaha jag blir så förbannat trött på alla hycklare här inne. Ni som pratar om hur hemskt coca-cola är, jag antar att ni också inte handlar på HM? Eller att ni inte röker?( låt mig int ens börja debatten om allt barnarbete som ligger bakom den industrin) Eller åker till Thailand om vintrarna? (Där regnskog skövlas för att ge plats för hotell och lokalbefolkningen tvingas bort för att ge plats för turister) Visst många bäckar små och klart man skall bry sig om företag med tveksamma etiska beteende, men på er låter det som att man vore jordens mest oetiska människa om man valde att dricka cocacola. Coca-cola älskare, ni är lika mycket värda som alla andra :*

    1. Linn skriver:

      Blir också förbannad på hycklare. Självklart handlar jag inte på HM eller röker, tobaksindustrin är fruktansvärd. Och nej, det skulle aldrig falla mig in att resa till Thailand, inte det minsta lockad av många anledningar. Det du nämnde nu undviker väl de allra flesta som är ett uns medvetna?

      Jo jag anser att man är mer värd om man aktivt undviker att skada andra människor, djur och natur. Människans värde ligger i hennes handlingar. En mördare är i mina ögon mindre värd än någon som låter andra människor leva.

      1. Anonym skriver:

        om livet ändå vore så enkelt att allt vore svart och vitt 😉

        1. Anni skriver:

          Anonym, det enda du behöver göra är att ta ansvar för dina handlingar. Du klarar det!

          1. Anonym skriver:

            haha, ja hoppas du tänker som om alla märken i butiken, tex nestlé, Lipton och alltid väljer ekologiskt! Du klarar det!

          2. Anni skriver:

            Ja, anonym, jag klarar det. Har pluggat i 5 år på universitetet för att jobba som miljöingenjör och jobbar redan på Jordens vänner. Köper så mycket ekologiskt jag kn och åker kollektivt. Jag undviker HM och att konsumera sånt jag bara behöver (ibland sånt som jag vill också..). Det är svårt att leva helt miljövänligt (om man inte vill ara helt självförsörkjande osv), men det går! Jag klarar det och du klarar det!

      2. Sabina skriver:

        Det ska ta väldigt mycket till att kunna anse sig mer värd en annan människa. Jag kan med gott samvete säga att jag förtjänar att leva mer än Breivik. Men skulle jag säga densamma om en medmänniska för att denne inte gör aktiva val för att skydda vår planet? Nej. Kan finnas flera olika anledningar till att den människan inte gör det, jag skulle ta reda på dem först.

    2. C skriver:

      Tror du inte att inställningen ”alla kan vi göra något” gynnar miljön mer? Om alla gör en liten förändring får vi stora resultat men om några få gör allt rätt blir ibte resultaten speciellt stora.

  21. Maria skriver:

    Jag tillhör Pepsi Max-laget!

  22. Margit skriver:

    Cuba cola eller Boylans sugar cane cola <3
    Har för mig att danska Jolly cola är himla god också, om den finns kvar. Annars ska den tyska Fritz-colan vara fin.

    http://www.fulcola.com är för övrigt ett måste för alla colanördiga.

    R.I.P. Jolt 🙁

    1. Anonym skriver:

      Hahahaha Fritz Cola ??

  23. Anonym skriver:

    Hahah bästa inlägget någonsin! Sjukt roligt ??

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp