Det fortsätter storma kring Paolo Robertos tuttskämt.

18:00 17 Mar 2017

Paolo Roberto:

Den nionde mars skrev jag ett inlägg om ett skämt Paolo Roberto postat på Instagram – nämligen följande masterpiece:

Boobs prove that men can focus on two things at once.

Sedan dess har pastakungen kritiserats från alla håll – Filip och Fredrik ägnade ett avsnitt av Breaking news åt det, Gudrun Schyman gick ut med att sådana skämt leder till ökade våldtäkter, Cissi Wallin & Lady Dahmer tog upp det i sin podd och nu senast var det SVT1 som debatterade skämtet.

Paolo har hållit en relativt låg profil den senaste veckan men nu ger han sin syn på det hela – återigen på Instagram.

Håller ni med honom?
Har det gått för långt eller är det dags att sånt här uppmärksammas med den här kraften?

Skärmavbild 2017-03-17 kl. 12.43.12

Skärmavbild 2017-03-17 kl. 12.36.26

48 kommentarer | “Det fortsätter storma kring Paolo Robertos tuttskämt.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Jobbigt det måste vara för honom att bli kallad macho, sexist och allmänt korkad. Speciellt med tanke på att allt han uttrycker tyder på att just så är fallet.

  2. E skriver:

    Men woooow så bara för att han har kvinnor i företaget är han världens hjälte? Kom ned på jorden för fan :/

    1. Elle skriver:

      Och att han skojar om män, som bara kan göra en sak åt gången, bara för att de är män.
      Kanske dags för människor att lägga sin energi på att kvinnor rent generellt har lägre lön än män.
      Fast det är väl enklare att hänga upp sig på småsaker än de större frågorna.

    2. Anonym skriver:

      Att han ens nämner det gör att varningsklockorna går igång.

  3. anonym skriver:

    Roligt skämt o bra kille o programledare m m. Det står jag för så det så.

    1. Sannie skriver:

      Gör du ju inte, ”anonym”.

      1. anonym skriver:

        Suck jag menar för mej själv o det är viktigast.

  4. Anonym skriver:

    Men va? Blir folk verkligen kränkta av det han sa? Om NÅGOT så är det väl männen han driver om mest här.. Kvinnor har ju två bröst, och han driver om att män är så korkade men att de FAKTISKT kan koncentrera på två saker samtidigt när det gäller bröst. Som om alla inte vet att män tittar på kvinnokroppen likaväl som kvinnor tittar på mäns kroppar.
    Och att det skulle leda till våldtäkt? Ser inte kopplingen. Jaja, sen är jag inte särskilt lättkränkt heller.

  5. Anneli skriver:

    Det har spårat ur totalt och är skitlöjligt. Ett litet skämt som det dras paraleller till våldtäkter om?! Paolo är kanske inte alltid supersmidig i det han säger och skriver, men de propotioner som hans inlägg fått är alldeles för stora och alltihop är fånigt.
    Filip och Fredrik kan ju ta och begrunda alla sexistiska uttalanden och dumheter de själva kläckt ur sig innan de ger sig på andra. Jävla trams rent ut sagt om hela den här historien.
    Finns så otroligt mycket viktigare saker att fokusera på om man vill stå upp för feminism och motarbeta kvinnoförnedring.
    Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

    1. Matilda skriver:

      Håller med om det mesta du skriver men Paolo själv verkar ju inte ha en tanke på att låta det dö utan mjölkar varje droppe. Det finns en poäng i kritiken dock, och som du säger, Filip och Fredrik har väl en hel del att stå för men de kanske har fått någon sorts uppvaknande.

    2. Prusseluskan skriver:

      Åh Annelie! ??

  6. J skriver:

    Åååh, orka med Paolo. Don’t give stupid people attention!

  7. Erika skriver:

    Tycker det är helt överdrivet!! Skämtet var roligt och jag skojar också ofta om att min sambo inte kan göra två saker samtidigt. Hålla på att peta och plocka i sär allt som folk säger och gör…ORKA!

    1. Maja S skriver:

      Håller med dig 🙂

      Nuförtiden kan man inte skoja om nånting.
      Och folk är sååååå lättkränkta

  8. Anonym skriver:

    Problemet är väl inte detta enda skämt, problemet är ju att han verkar vara världens mansgris öht. Se på tv-programmet där Hanna & Amanda besöka Paolo och hans ex fru- alltså vilken självgod gubbe! Efter det tål jag honom inte. Det är inte synd om Paolo som blir påhoppad för vad han säger, det är synd att han säger så mycket dumt .

    1. deckre skriver:

      Håller med. Är ju inte första gången han ”skämtar” och blir besviken när de inte går hem. Han har ju dessutom gjort ganska sexistiska uttalanden tidigare om jag inte minns fel..

    2. Anonym skriver:

      Då är det ju bättre att säga just det, att det är hela hans beteende man stör sig på, än att låtsas som att det är detta instagraminlägget som är felet. Hade man reagerat lika hårt mot detta instagraminlägg vem som än hade skrivit det?

  9. Vivvi the one and only skriver:

    Tycker det är bra att de knäpper honom på näsan. Tillåtet man offentliga personer säga sånt så är det mer okej för att andra att säga så och så är det inte.
    Aldrig gillat honom och lär nog aldrig göra det heller. Kan bara se honom i Stockholms natt och förstår inte hur han är känd förutom att han är en föredra bråkstake. Bli känd för att ha varit kriminell fräscht

    1. Anneli skriver:

      Det är väl ändå över 20 år sen minst som den filmen spelades in? Och om du nu inte har koll på va han gjort den dess och gör idag så googla…

      Han har flera företag, restauranger, skriver böcker,
      håller kurser och föreläsningar. Lever knappast på gamla meriter som du tycka tro.

      1. vivi the one and only skriver:

        Kollat upp honom och vet vad han gör idag men det ändrar inte vad jag tycker om honom.

        Jag tycker det är stark av personer som jobbar upp sig från botten till toppen, men då tycker jag inte att man ska slänga ur sig massa sexism.

        1. Andy skriver:

          ”Slänga ut sig massa sexism”, vad menar du ens med det? Han la upp ETT skämt som inte ens var något nedvärderande mot kvinnor. Du är en sådan person som så fort någon gör något som inte passar dig så tycker du illa om hela deras existens. Blä.

          1. vivi the one and only skriver:

            Han har lagt upp annan skit innan just sayin

          2. anonym skriver:

            Håller med dej Andy blä säger jag med!

        2. Anneli skriver:

          Då kan jag berätta för dig att det finns en hel del andra svenska kändisar som är riktigt sexistiska och som borde hängas ut istället för Paolo.
          Du kan även kolla upp vad Filip & Fredrik sagt och gjort tidigare. Ska de ge sig på andra så kan de ju se till att ha rena fina samveten själv först. Annars luktar det illa.

          1. vivi the one and only skriver:

            Gillar inte Philip och Fredrik heller för den delen

  10. vvv skriver:

    Att han måste uppmärksamma att -jag ska faktiskt på möten med uppsatta kvinnor. Får mig att tänka att han kanske är den mansgris som jag trott och han nekar till.
    Ganska pinsamt när ens försvar ger motståndet bevis (och om någon vill läsa skitkul berättelser från advokater påtal om min senaste mening, https://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/5xmrl0/lawyers_of_reddit_whats_the_most_ridiculous/)

  11. Andy skriver:

    Det är dags att bosätta sig på en annan planet med mindre lättkränkta människor, eller ja, utomjordingar blir det då i detta fall. Fy fan vad tråkigt det måste vara att ständigt ta åt sig av allt.

    1. anonym skriver:

      Håller med dej andy igen! Kära utomjordingar om ni vågar komma var inte så lättkränkränkta!

    2. Anonym skriver:

      JA snälla kan ni försvinna härifrån, vi som inte tycker våldtäksskämt, sexismskämt, rasistskämt och dylikt är roligt tycker ni är fett obehagliga som inte kan skämta utan att klanka ner på kön/etnicitet etc.. måste va tradigt as fuck att inte ha humor. Vi kan skämta gott å väl om massa utan att vara rövhål. Haha asså nej fan ni framstår som såjäkla ignoranta och icke-pålästa om sociala strukturer. Bye bye please leave ????

      1. Andy skriver:

        Att ta åt sig av att en man drar ett bröstskämt är pinsamt när kvinnor kan dra skämt om att män ej kan fokusera på mer än en sak och skämta om deras utseende utan att det ses som sexism. Du kanske bör lära dig att se saker och ting i olika perspektiv före du väljer att bli så butthurt av ett skämt.
        Jag tvivlar på att du kan skämta om något faktiskt.

        1. Anonym skriver:

          Fast det du nämner är också sexism och inget som borde ursäkta Paolos beteende. Det är lite som att resonera som att grannen slår sin fru så då kan jag tafsa på tjejer på Ica. Någon annans dåliga beteende är aldrig en ursäkt för att bete sig illa själv!

      2. Mario skriver:

        Och skjutspel skapar mördare! Helvete att folk inte fattar att han förmodligen ska släppa någon bok, göra ett program el dylikt. Grattisreklam är smaskens. Sluta grina och försök göra något åt något bra myckey allvarligare än ett asgammalt bröstskämt

  12. Nea skriver:

    Tycker inte det är ett särskilt roligt skämt, känns väldigt mycket som något som högstadiekillar tycker är kul. Det är ju sexistiskt men förstår inte varför folk blir så upprörda. Det är liksom Paolo Roberto, som igen sätter igång en storm i ett vattenglas.

  13. Anneli skriver:

    Ett skämt om mäns förmåga att utöva simultankapacitet kan aldrig någonsin vara sexistiskt! Om man tycker det så vore det spännande med en förklaring hur man tänker där.

    1. Anonym skriver:

      För att kvinnan återigen reduceras till ett par bröst och män är kåta djur som inte kan kontrollera sig.

      1. anonym skriver:

        Vad larvigt skrivet. Vi är inte på grottstadiet nu. Kan man inte ta Paolos skämt ja är det inte barnsligt då.

        1. Anonym skriver:

          Och om man kan ta det men väljer att inte ta acceptera skit från sexistiska idioter?

      2. Anonym skriver:

        Aa, fast nu är det ju ett… skämt. Slappna av.

        1. Susawoo skriver:

          Om livet är skämt eller allvar blir jag inte klok på.

  14. Ksmb skriver:

    Paolo är ju jävligt irriterande överlag och klarar ingen kritik, men alltså nog dras det lite väl stora växlar på hans skämt även om det var tröttsamt och luktade 50-tal. Nej, det var kanske inte världens bästa och roligaste skämt att lägga upp på instagram, men det var inte det värsta som någonsin sagts eller gjorts.

  15. Anonym skriver:

    Har inte sett så mycket från Roberto, men det lilla jag har sett så tyckte jag han verkade som en bra & shysst person. Kanske är det därför som jag inte förstår varför det där inlägget var så hemskt?

  16. Anna skriver:

    Och nu va han med en snabbis i lets Dance…

  17. Eh skriver:

    Känns mer som att man vill att det ska storma än att det gör det….

  18. Julis skriver:

    Men hur kan man inte se det sexistiska i hans uttalande?
    Klart en ska reagera och säga emot såna idiotiska uttalanden som förminskat både män och kvinnor.

    1. anonym skriver:

      Förminskad. Äsch ord är ord. Mycket värre med dom övergrepp som händer mer o mer. Det är hemskt.

      1. Anonym skriver:

        Fast om du nu ser det på en strukturell nivå så är det ju den typen av jargon som gör att våldtäkt normaliseras. Män kan inte styra sin sexualdrift och kvinnor är passiva objekt. Fast gissar att du är en smygrasse och försöker antyda att våldtäkter ökat i takt med invandringen från Syrien och Afghanistan. Eller så läser jag för mycket mellan raderna för jag stöter på för mycket folk av den sorten.

        1. per skriver:

          Nej det normaliserar ingen våldtäkt. Även det fredligaste vaniljsex handlar ,inte enbart dock, om attraktion till den andres kropp.

    2. per skriver:

      Därför att det finns de som i motsats till dig fattar att det som sägs i ett skämt inte skall tas på fullt allvar, Och därför att alla vet att bröst i verkliga livet har en sexuell laddning. Det kan man skämta om. Blir du kränkt av det så är det ditt problem.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg