En uppsagd bloggare.

17:30 22 Mar 2017

Kitty Jutbring:

Det är inte ofta man ser en bloggare som blir uppsagd för att de bloggat för dåligt – oftast är det för att de får kicken med omedelbar verkan efter att det stormat lite. (Katrin efter SATS-gate och jag efter Tyra/Dessie-gate) men uppsagd? Det har jag nog aldrig sett tidigare..

Jag undrar vad som ligger bakom det?
Är det så att Kitty fått en fast lön från Mama och då åtagit sig att skriva X antal inlägg i veckan för om det bara är trafiken som genererar lön så finns det väl ingen anledning att säga upp en profil som henne.

Jag har helt enkelt inte skött mig, inte hållit mig uppdaterad, inte taggat, delat, läst andra bloggar, och tusen andra saker som en bra ”influenser” ska och bör.//Kitty

Shit – av den här kravlistan att döma så skulle jag också krävt en fast lön för det verkar ju ingå en hel del mer än att bara blogga för att få tillhöra ”Mama-familjen”.

Men kanske är det för allas bästa – Kitty slipper känna press att vara en korrekt ”Mama-influencer” och kan fokusera på det hon tycker är roligt och Mama slipper jaga henne med blåslampa?

But it was a first.
Uppsagd från bloggen.

Ps. Tjocka Hetsätarkatten hälsar att han vill säga upp sig som deltagare i Biggest Loser – Cat Edition. 
Innan man sopat bort allt grus så gör det ont att gå ute när magen släpar i marken. Bättre att den är lite mer fyllig åt sidorna.

56 kommentarer | “En uppsagd bloggare.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. M skriver:

    Förlåt, men två meningar efter den du citerat skriver hon ”det har varit skönt med en halv inkomst tryggad varje månad”. Alltså: hon har haft fast lön.

    Jag vill inte uppfattas som dryg, men när du ställer frågor som enkelt hittas i texten uppfattas det som att du inte riktigt läst inlägget, vilket kan uppfattas som nonchalant ?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Va fan! Jag läste ju TVÅ gånger till och med. Men visst – Tjocka Hetsätarkatten skrek i mitt öra samtidigt eftersom han höll på att svälta ihjäl. Skönt att min teori stämde då. =)

      1. M skriver:

        Ingen fara! Tyckte själv det var lite svårt att läsa eftersom själva ingressen (den fetade texten) var så himla lång. Men det såg lustigt ut att du citerar henne precis innan hon själv skriver svaret på din fråga ?

      2. Sus skriver:

        Så sjukt tråkigt när du drar till med din katt heeela tiden?

        1. ellen skriver:

          Nehej, det är det inte alls:) Ju mer katter i världen desto bättre!!

    2. Anonym skriver:

      Förlåt men halv inkomst behöver ju inte vara detsamma som fast lön. Jag vill inte heller uppfattas som dryg 😉

      1. M skriver:

        Fast nu skriver hon”en halv inkomst tryggad”, och tryggad för mig är garanterad, dvs en lön.

        1. Anonym skriver:

          Fast lön för mig är en fast/bestämd summa. Tryggad inkomst är för mig en inkomst men behöver inte vara en exakt fast summa/lön. Fast lön är inte samma som en lön. Tryggad inkomst behöver inte heller vara en lön om vi ska vara petiga haha sorry…Hon hade lön iaf 😉

  2. OPP skriver:

    Säkert fler som blivit uppsagda men som inte erkänner det.

    1. Joanna skriver:

      Typ Dessie….

  3. Andy skriver:

    Jag måste bara säga att Kitty var min idol när jag var yngre. Jag tyckte att hon var så cool och när jag tävlade tillsammans med klassen om att vinna pengar till klassresan och vi kom på första plats började jag skrika när jag såg att Kitty presenterade vinsten till oss. Vi var btw utklädda till Simpsons karaktärerna och jag var Marge.
    Visst, jag gick då i 9an men det var så coolt att få träffa den där idolen man hade som ung. Tack vare henne så följde jag mitt hjärta och klädde mig precis så som jag ville. Fina minnen.

    1. Elle skriver:

      Gick du på Gröndalsskolan i Värnamo? Tycker jag känner igen att en av mina parallellklasser klädde ut sig til the Simpsons på Karnevalen. 🙂

      1. Andy skriver:

        Nej det har jag inte gjort :).

  4. Anonym skriver:

    Kan inte du annan berätta hur ditt avtal ser ut? Fast eller rörlig lön?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag får betalt per sidvisning. Alltså ingen fast lön.

      1. Anonym skriver:

        Kan du inte göra ett beskrivande inlägg om hur det är att jobba med bloggen. Lön/krav/reklam/kritik osv

        1. Bloggbevakning skriver:

          Jo, jag funderar på att bjuda in min chefredaktör till en podd faktiskt.

      2. K skriver:

        Får man fråga hur mycket per sidvisning eller det får man kanske inte?

        1. Sigrid skriver:

          Jag har en känsla av att vi får vänta till nästa bokslut och då kan vi alla gotta oss på Ratsit eller Allabolag.

          1. M skriver:

            Bokslut? Varför skulle inte CamCam kunna få en vanlig lön utbetald från NG som en vanlig anställd?

  5. M skriver:

    Tyra jobbar med en nylansering igen, en vårkollektion, och det är därför det har varit ”inaktivitet” så länge i webshopen, enligt henne själv.
    Holy crap!

    1. Anonym skriver:

      Var har hon skrivit det? 🙂

        1. Anonym skriver:

          Juste, hon har ju två instagram till, tack!
          Sjukt dålig ursäkt dock..
          Så varje gång dom ska lansera något nytt ska dom helt skita i sina kunder?

  6. Anonym skriver:

    Fast det är ju inte så konstigt egentligen att bli uppsagd, om hon inte drar så mycket trafik så har ju inte Mama så mycket användning av henne. Ibland är det väl ingen skillnad egentligen på att bli uppsagd och få sparken.

    1. EG skriver:

      Det är väl samma sak??? Att få sparken låter lite värre bara. Om man blir uppsagd har man fått sparken. Om man får sparken har man blivit uppsagd. Blir man uppsagd pga tex arbetsbrist så har man också fått sparken. Företagen hittar alltid vägar att kringgå LAS och behålla den personal som de vill ha kvar = den bästa enligt dem = sparken….

      1. Em skriver:

        Det är stor skillnad. Blir man uppsagd beror det ofta på arbetsbrist, dvs man har inte gjort något fel. Man har rätt till att ha kvar jobbet under uppsägningstiden. Avskedad (som sparkad heter egentligen) blir man om man misskött sig och då får man gå direkt.

        http://www.unionen.se/rad-och-stod/skillnaden-mellan-att-bli-avskedad-och-uppsagd

  7. Anonym skriver:

    Jag gillar kittys blogg och har läst den länge, men kan ändå tycka att det varit bristande kvalitet. Alltid stavfel och konstig autocorrect, ofta ganska kassa mobilbilder. Många gånger känns det som att hon plötsligt minns att hon måste blogga, så hon har slängt upp något inlägg. Mycket ”jag berättar mer imorgon/jag visar senare” utan uppföljning. Jag gillade hennes pysselinlägg, men ofta var det så dåligt ljus på bilderna (speciellt inlägget om hallen!) att man inte såg färgerna eller ens förstod vad det var.

    Jag tror hon funkar bättre i andra medier 🙂

    1. Anonym skriver:

      Stavfel och konstig autocorrect, slänga in inlägg och ”jag berättar mer imorgon/senare” känner vi igen från andra bloggar hehe särskilt en… Ja Kitty funkar nog bra i andra medier och verkar som att hon vill lite annat och har en del planer.

  8. Anonym skriver:

    Läste Kittys inlägg nu och jag tycker det verkar som att hon själv sagt upp sig, jag fick den uppfattningen. Lät som att hon vill göra annat, vill göra andra saker, och inte kände själv att hon ”skötte sig”. Den uppfattningen fick jag men kan ha fattat fel.

    1. Anonym skriver:

      Varför skulle hon då skriva att han har blivit uppsagd?

  9. Louise skriver:

    Har du sett vad paow delade på sin story på snapchat? Tror att det är om nån som är med i Paradise hotel, var rätt lite små grova och bild på tjejen hon pratade om, och hon ska vara emot mobbning, suck

  10. D skriver:

    Nu har jag inte läst just Kittys blogg, men jag tycker det är rätt att portalen säger upp sina bloggare om de inte levererar.Tänker tex på Ida Carroll , även känd som Gingerbreadhouse. Jätteskön stil och värsta drömboendet, men kass uppdatering. Hon bloggade på Sköna hem, sedan tror jag hon var på Metro en sväng (?) och så nu på Hannas room.

    Känns inte som hon levererar för fem öre och eftersom hon säkert fick nån form av fast lön, iaf på Sköna hem så tror jag de tröttnade. Är lite nyfiken på hur stora bloggar man behöver ha (alltså hur många läsare) för att de större magasinen ska plocka upp en till sina portaler?

  11. tante skriver:

    Hon verkar inte jätteledsen över att få gå?

  12. Jennie skriver:

    På Loppi måste man gå på möten, pusha för kollegors bloggar, följa riktlinjer de kommer upp med, tex ”prova ät mer vegetariskt”, utöva jämställdhet, etc etc. En politiskt korrekt bloggplattform, helt enkelt.

    1. Jahaja skriver:

      Skriva ”status just nu”-listor, göra reklam för Trygg Hansa, Estrellas linschips och BestSecret. ? Höll på att glömma, Santa Marias tacobåtar!

  13. V skriver:

    Är det ingen som reflekterat över hur mager Forni blivit? Ja jag vet, man får inte kommentera andras vikt och utseende längre, men det känns inte hälsosamt

    1. Anonym skriver:

      Hon ser fullkomligt normal ut…

      1. Anonym skriver:

        …och med normalt menar du…? :/

        1. Anonym skriver:

          Att hon inte ser ohälsosamt smal ut, utan gott och väl ser ut att befinna sig inom spannet för vad som benäms som normalvikt.

    2. K-Town skriver:

      Tycker absolut inte hon är mager. Jag har samma kroppstyp som henne, underkroppen är ”normal” men överkroppen är något åt det mer ”beniga” hållet vilket gör att man i vissa ljus kan se väldigt smal. Detta då nyckelben och bröstben ser ut att sticka ut mer än vad de faktiskt gör. Ser du på bilder där ljuset är mer jämnt och bilden inte är tagen uppifrån så ser hon inte alls lika mager ut som på andra bilder 🙂

  14. Anna skriver:

    Kan du inte skriva något om kissies inlägg http://kissies.se/varfor-man-ska-betala-for-forsta-dejten/#comment-310965 så vi får diskutera det?

      1. elin skriver:

        Hur kan Camcam ha skrivit ett inlägg innan Kissies inlägg ens publicerat sitt inlägg??

  15. Amanda skriver:

    Uppfriskande att Kitty berättar hur det kan vara. Jag gillar henne men har retat mig på att hon haft som policy att aldrig läsa eller svara på kommentarerna i bloggen. Upplever henne som ganska skör just nu och det rimmar kanske inte jättebra med uppdraget att blogga engagerat och regelbundet.

  16. Anonym skriver:

    Meeer geee dig! Tredje exakt lika kommentaren du skriver på ett dygn i olika inlägg här på bloggen …

  17. jag gillar fortfarande inte titeln influenser – men det är väl bara att vänja sig eftersom det verkar ha fastnat.

  18. Jahopp skriver:

    Du är överallt, samma j*vla kommentar i mängder bloggar och det här får motsatt effekt. NEJ jag tänker inte läsa din blogg, sluta tjata!!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ja, jag kan bara hålla med så du är nu satt på moderering för det här spammandet av identiska kommentarer är bara irriterande.

  19. Anonym skriver:

    Stackars THK! Jag känner mig som en dålig människa som skrattar åt honom dock

    Han kanske behöver en sport-bh?

  20. Isabelle skriver:

    Jag vill gärna höra Tjocka hetsätarkattens tankar kring Blondinbellas nya buzzword ”sink appeal” som ju tydligen är ”kutym i branschen”. Efter en bildgoogling på begreppet (obs inom citationstecken!) känns det dock som att det finns en gravad katt här.

    1. A. skriver:

      Har aldrig hört uttrycket, men jag jobbar ju visserligen inte med skönhetsprodukter eller kosmetika. Kanske är ett begrepp LCC har workshopat fram?

    2. Bloggbevakning skriver:

      Hahaha!! Han hälsar att hans mage har MER än sink appeal!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp