Nej, Tyra är inte odödlig..

12:00 11 Mar 2017

Tyra:
tyraa

Ni var många som undrade lite över Tyras skador och hur sanningsenlig hon varit egentligen efter att hon lagt upp den här videon där hon köp någon typ av amatör-parkour ut vad som ser ut som en gammal linebanevagn.

Här kommer förklaringen till hennes lilla uppvisning och hur kroppen svarade på den.
Jag är precis likadan. Jag tror de flesta som skadats allvarligt känner igen sig.
Hjärnan minns allt man brukade kunna göra och det är SÅ lätt att glömma bort att ens förutsättningar ändrats.
Som tur väl är – om man nu får säga så – så får man komma ihåg att det ”bara” är smärta. Det är inget farligt utan bara smärta – något som kan vara nog så jobbigt.
Jag glömmer aldrig när jag gick på Yoga för första gången efter rehabiliteringen och drog på mig den vanliga häståkomman ”Kissing spine” och fick behandlas med kortisonionjektioner i flera veckor bara för att jag inte hade koll på kroppen och vek mig dubbel baklänges i en ”cobra”.

Och det kommer hända igen! Tro mig.
Det kommer uppstå fler situationer där hjärnan bara ”Det HÄR fixar jag”..medan logiken och hjärnan försöker skriva ”NEEEEEJ!!!”
Men man lär sig. Det är en utmaning att lära känna sin nya kropp och sina nya förutsättningar och ibland, ja, ibland blir det så här och då får man bara lägga det till samlingen av erfarenheter.

#momentaftergetoutchallenge ❌ Fy FAAN vad trött jag blir på mig själv! Min olycka var den 3 Juli 2016, sen dess har jag aldrig tagit ett enda löpsteg. Nu skulle jag nog kunna jogga lite smått i korta intervaller och försöka komma igång, jag går ju helt obehindrat nu. Och därför är det lätt att glömma bort när jag är ute och går flera timmar om dagenutan att skadorna känns av. Och igår då när jag och Iris var ute och lekte i skogen så fick jag ju sån jävla feeling och gjorde min #getoutchallenge. Jag glömde HELT bort min olycka, mina skador och situationen. Var så glad över att jag äntligen skulle få "vara med i matchen lite" och visa att jag visst hänger med i svängen med challenge mm (?). Fick som sagt feeling och gjorde den, direkt efter såg det ut såhär… (Iris är ju bara 6 år så man kan ju inte lägga sig ner och gråta, skämtade bort det lite med ett skrik och det är ju ganska kul att hon själv blir så rädd att hon också skriker ??)… men sen…alltså när jag kom hem blev det värre och värre. Kunde inte böja mig, gå, ta av mig kläder eller nånting. Det som hände var att jag sträckte vänstra ländryggsmuskeln…exakt samma som efter olyckan. Det påminde mig om sjukhustiden, att den smärta jag klagade mest på första dagarna var inte min brutna höft, arm eller den avdragna axeln och ledkapseln- utan det var just sträckningen i ryggen som faktiskt kändes av mest, konstigt nog. Jag som varit så jävla duktig, varit ute med grannarna och åkt pulka och trots att jag velat åka så har jag hejdat mig. Rent säkerhetstänk senaste 8 månaderna då jag vet att jag garanterat skulle ramlat eller åkt in i ett träd och skadat mig. Så gör jag det här…. Efter en natt sömn är det dock mycket bättre, så det går nog över snart. Men hade ju sett fram emot en långpromenad i solen idag. Jaja, det var kul under de 15 sekunderna iallafall ??#typiskmig

A post shared by Tyra Sjöstedt (@tyra_sjostedt) on

24 kommentarer | “Nej, Tyra är inte odödlig..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Jag skulle vilja veta varför hon inte rider ännu

    1. Anonym skriver:

      Det framgår ju ganska klart och tydligt i det Tyra skriver 🙂

      1. Anonym skriver:

        Kan hon vara ute och promenera flera timmar om dagen så kan man även sitta på en häst. Hon var mycket tydlig med detta tidigare

        1. Anonym skriver:

          Det är en väldigt stor skillnad på att vara ute och gå och rida…

          1. Anonym skriver:

            Hon har inte rätta viljan och inställning det är det som är hennes största problem!

          2. M skriver:

            -Ja, det har du helt rätt i. Jag är svårt och kroniskt rygg- och nackskadad och kan gå i knappt 10 minuter då jag får så ont så jag vill segna ned och dö av smärta. Däremot kan jag kravla mig upp på min häst allt som oftast och rida, t.o.m träna och tävla.

          3. M skriver:

            Mitt svar riktade sig till den översta anonym som skrev att det var stor skillnad på att gå och rida.

          4. Maggan skriver:

            Det kan ju mycket väl vara så att hon har blivit rädd? Kroppen minns smärtsamma situationer väl och det var en rejäl olycka hon råkade ut för, inte något man bara skakar av sig hur som helst. Sen kanske det är så tyst om det just för att hon inte vill erkänna att det är rädslan som är problemet, inte kroppen.
            Rena spekulationer förstås, men fullt möjligt.

          5. mfslrfre skriver:

            Hon har varit med om en allvarlig olycka, så pass allvarlig att det är rimligt att det sätter skräck i en. Och om inte annat kan det sätta skräck i ens omgivning som då inte vill att man fortsätter rida.

            Och vad gäller sjukdomsbilden har ni inte en aning om vad hon får ont av, vad hon klarar, vad som är bäst rehab o.s.v.

            Visa lite respekt.

    2. Z skriver:

      Man kan faktiskt bli rädd för att rida när man ramlat av. Hon har dessutom ingen redovisningsskyldighet vad det gäller sin ridning.

  2. Emma skriver:

    Hon hade ju en spricka i bäckenet, hur kan det bli till en bruten höft. Det rör sig om 2 helt olika delar av skelettet. Bryter du höften är lårbenet av, oftast nära leden och ledkulan.

    Det är som hon när hon tidigare skrivit att hon haft flera hjärnblödningar, men i bloggen såg man att hon då fick åka hem från akuten efter några timmar. Funkar inte så.

    Ang filmen så är det ju inget spontant infall som hon vill få det till eftersom hon bett någon att filma henne. Fattar inte meningen med det faktiskt?

    1. Anonym skriver:

      Precis, filma mig nu lite när jag kommer här och haltar och ojjar mig

    2. M skriver:

      Det rör sig nog hjärnskakningar som hon sedan själv har uppgraderat till hjärnblödningar på eget bevåg.
      De personer som jag känner som har haft hjärnblödningar/stroke har varit inlagda i många dygn, har fått men av varierande grad och de står på medicinering livet ut.
      Jag fattar inte att så många bara köper allt rakt av som hon ljuger ihop om hästar, sjukdomar, företaget, pojkvänner, pengar, ja det mesta faktiskt.

    3. Maria skriver:

      Meningen var väl att Tyra sett att folk reagerat på hur hon hoppade ur linbanevagnen och inte verkade särskilt hindrad av sina skador. Och i sann Tyra-anda är hon då tvungen att göra en film där det framgår hur ont hon har och hur illa det gick så att det ska tyckas synd om henne igen.
      Knappast spontant när hon som du säger ber nån filma det.
      För övrigt så ser jag inte det roliga i att skrika åt ett barn så man skrämmer henne. Sjukt i mina ögon.

      1. Nathalie skriver:

        Spontant i den utmärkelsen att det skedde bara ”här och nu”. Fan orka analysera allt.

    4. Amy skriver:

      Är du läkare?

      Kan ju säga som så att när min karl hade smärtor i huvudet och nacke samt bortdomnade kroppsdelar. De gjorde mangnetröntgen och behandlades som om det vore en stroke. De hittade inget, men det skrevs tidig hjärnblödning ev TIA i journalen.
      Detta har hänt tidigare och det står även då hjärnblödning i pappren. Tid från anlänt och ut 3-4h

      1. M skriver:

        Låter vågat, men det är ju ett välkänt faktum att vi har problem med sjukvården i Sverige.
        http://www.vardriktlinjer.se/sv/Stroke/Akuta-fasen/Hjarninfarkt-TIA/355-Transitorisk-ischemisk-attack-TIA-/

      2. Emma skriver:

        Amy.TIA är ett akut oftast snabbt övergående bortfall av neurologiska funktioner, transistorisk ischemisk attack betyder det. De observeras minst ett dygn och utifrån symptombild görs relevanta undersökningar. Att hitta orsaken och ge behandling är viktigt eftersom en TIA innebär en stor risk för efterföljande stroke.

        En hjärnblödning är ett allvarligare tillstånd med stor risk för bestående men, om behandling inte sätts in inom 4 h från symptomdebut. Vårdttiden är således längre än vid TIA.

        (Är spec.ssk inom akutsjukvård).

  3. Anonym skriver:

    Om hon nu senaste veckorna varit i Norrköping så varför står hon inte i butiken och håller den öppen istället för att vara dagisfröken

    1. Anonym skriver:

      Men herregud…

  4. Klara skriver:

    Hon är fejk, henne försök att va ” rolig” & hela grejen. Usch!

    Stackars lilla tjej som hon Skrämde med sitt skrik… ? Inget kul i det alls!

    Skärpning 30+ ?

  5. Q skriver:

    Men herregud!! Tyra kan uppenbarligen ALDRIG göra rätt enligt er. Om hon klagar ja då är det direkt tjat om offerkoffta, om hon är stark ja då är hon nog inte så sjuk och hittar förmodligen på alltihop. Allt ska analyseras, synas i fogarna och diskuteras. Om hon vill rida så tjatas det om alla fel hon gör, vilken dålig utrustning hon har mm. Om hon inte vill rida så ifrågasätts det, varför, vill hon inte, kan hon inte, VAD HÄNDER med FLEUR?? Sen tar det slut med pojkvännen och få jädrans ska det tisslas och tasslas om tinder hit och dit, självklart är det tyras fel att det tog slut, ingen kan ju stå ut med denna egoistiska, uppmärksamhetssökande, utseendefixerade missbrukare?? Tänk er in i Tyras situation. Hur skulle ni känna er? Tänk om någon pratade om er/ era barn/familj på detta viset. Skulle ni tycka att det var ok? Jisses..

    1. Anonym skriver:

      Det bästa vore väl om Tyra faktiskt försökte göra någonting rätt istället

    2. Anonym skriver:

      Är väl snarare så att hon är definitionen av skum. Tror inte att det går att bli så mycket skummare än vad hon är. Det har hon valt att vara. Men desto mer kommer folk att snacka. Hon skulle enkelt kunna svara på massor av frågetecken utan att vara personlig men hon har valt att bli lite av ett freak och ja går du den vägen så är du lite bortom räddning….
      Tycker det är tragiskt att en människa kan förstöra sitt liv på det sättet. Måste vara väldigt jobbigt att vara hennes anhöriga.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg