Stay in school, kids!

11:30 3 Mar 2017

Dessie:

de

Dessies ”ambassadörskap” och samarbete med det finska företaget Ukko.se fortsätter att underprestera.
Dessie berättar i ett av sina senaste inlägg att hon och Casinoreklams-Johan ska åka till Finland för ett seminarium där en(!) av Finlands utrikesministrar kommer vara på plats.

Eh, sist jag kollade så hade Finland bara EN utrikesminister vid namn Timo Soini men de kanske har ett par extra på lager som kan skickas ut på mindre viktiga uppdrag som detta? The back up team liksom?
Kan man verkligen ta Dessie och hennes samarbeten på allvar när hon inte ens har koll på basinformationen om eventen hon ska delta i?

Tack för tips, Alexandra!

48 kommentarer | “Stay in school, kids!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Kan man någonsin ta Dessie på allvar?

  2. Martin skriver:

    Ukko är ju en toppen tjänst =)

    Tack för tipset.

    1. Anonym skriver:

      Hej Dessie!

    2. Anonym skriver:

      *toppentjänst

  3. Viktor Den Store skriver:

    Det märkliga med Dessie är att hon vill ge sken av att vara så oerhört professionell, men det faller ju platt då hon alltid känns oförberedd och dåligt påläst. Om jag hade haft ett företag så hade sånt här gjort att jag inte vill samarbeta med Dessie, för det känns ju bara amatörmässigt när hon så ofta inte ens har koll på grundläggande saker.

    Frågan jag ställer mig och som Dessie kanske borde ställa sig själv för att undvika sådana här pinsamheter är:

    Varför vill ett företag samarbeta med en person som vårdar sitt eget varumärke så dåligt?

  4. Sanningsströssel skriver:

    Ett par extra utrikesministrar ???

  5. Lisen skriver:

    Det enda jag kan tänka på är: vilket land har flera utrikesministrar? Haha, måste googla ???

  6. Anonym skriver:

    Kan det inte vara så att det är en föredetta utrikesminister? om man ”tänker så” så finns det ju flera

    1. ET skriver:

      Ja det kan det vara. Tror bara att Dessie skrev snabbt/slarvigt helt enkelt. Hon kanske menade ”en minister” och råkade sätta ”ut-” framför.

      1. Anonym skriver:

        Var minstrar också slarvigt?
        Ja det kanske det var…. vem vet. Dessire är ofta väldigt slarvig när det kommer till tal, skrift eller fakta.

        1. Anonym skriver:

          Eller så menade hon att en av landets ministrar ska vara på plats, och att denne då är just utrikesministern men I’m on a limb here…

  7. Emma skriver:

    Ukko är säkert jättebra men jag undrar hur mycket samarbete Dessie egentligen har med dem? Borde inte en ambassadör för ett varumärke åtminstone nämnas på företagets hemsida? Dessie finns inte med någonstans hos dem och en googling av Ukko och Dessie ger endast träffar till hennes hemsida, skvallerbloggar och Johan Larssons Mikz blogg. Han nämner dock inget ambassadörsap, bara en fotografering med Dessie.

    1. Ted skriver:

      Det är tydligen pågång det där. Det kommer snart! Dessire är ju president över hela detta finska företag så självklart kommer de inte glömma att nämna henne. Men vi ska inte förglömma att Dessires ansikte också ska pryda Stockholms tunnelbanor. Men jag vet inte om det är genom detta företag eller ett annat.
      Hur som så går det bra nu?

    2. Anonym skriver:

      Jag har vänner som är ambassadörer för olika träningsmärken och de nämns inte på varumärkets hemsida. De är inte ens kända sociala medie-profiler fast vi pratar om stor kända träningsmärken. Det jag vill säga är att det nödvändigtvis inte behöver nämnas på ett företags hemsida att de har vissa ambassadörer, för det är inte syftet med ambassadörer.

      Jag har även själv genom mitt tidigare arbete varit i nära samarbete med ambassadörer till ett företag och dessa nämndes inte på företagets hemsida och dessa ambassadörer var inte heller några influencers/social medie-profiler. De var ambassadörer för ett företag och dess produkter för att de var studenter inom en viss inriktning och företaget i fråga ville nå ut till just denna specifika målgrupp. Det är inte relevant att det står om dessa ambassadörer på en hemsida.

      Kanske är det samma sak gällande Dessies ambassadörskap?

  8. Ted skriver:

    Det roliga med Dessire som aldrig har haft ett riktigt, seriöst arbete är att hon helt plötsligt är så : hej-nu-kör-vi-för-jag-har-så-många-olika-jobb-på gång-och-så-många-olika-samarbeten-att-jag-måste-påpeka-detta-hela-tiden.
    Från igenstanns verkar Dessire ha blivit någon slags president över ett finskt företag.
    Hennes feja ska pryda Stockholms tunnelbanor, hon samarbetar med Mercedes ?????? och vi ska inte tala om hur påläst hon tom verkar vara.
    Vad händer med precis allt annat hon hade på gång under alla sina år som bloggare?

  9. Annan Anna skriver:

    Finlands utrikesminister är ju partiledare för Finlands motsvarighet till SD. Visserligen är partiet och speciellt Timo Soini något mer rumsrena än SD och Jimmie Åkesson, men jag undrar om Dessie hade stoltserat med att hon ska föreläsa på ett event som självaste Åkesson valts ut att närvara på.

    1. Anonym skriver:

      Han är även vice statsminister. Smäller ganska högt, tycker jag, oavsett politisk färg (förutom i Sverige då där vice statsminister för syns skull var en kvinna, dock utan de mandat som annars följer med titeln. Pinsamt när det uppdagades, men när de fick göra om och göra rätt fick till och med regeringen Löfvèn till det till slut ???)

  10. Anonym skriver:

    Bella har varit på Södermalm igen! Senaste gången var hon väl där för typ 10 år sen på cafe 44 för konsert och hon skrev det ökända blogginlägget om att hon aldrig trodde att hon skulle komma levande därifrån, att hon mådde illa när hon såg människorna. Stackarn. hoppas det blev bättre nu.

    1. Greta skriver:

      ”Imorse körde jag till Södermalm för att bli ordninggjord”
      Ordninggjord?
      Vågade hon verkligen ta sin bil till Södermalm? Där blir den säkert utbränd av den vilda lokalbefolkningen. Jag trodde f ö att Södermalm var en no-go-zon för folk från Lidingö.

  11. Anton skriver:

    Utrikesministern kanske har några dubbelgångare av säkerhetsskäl?
    Nordkoreas förre ledare Kim Jong-il hade flera dubbelgångare som dök upp i olika sammanhang.
    Det var väldigt frustrerande för alla att inte veta om det var den äkta käre ledaren som var närvarande eller en kopia. 🙂

  12. Elli skriver:

    Googlade snabbt det där seminariet, på deras schema står ingenting om någon utrikesminister… Undervisnings- och kulturministern ska vara där dock, kanske är det henne Dessie menar? Också en riksdagsledamot ska vara där men fortfarande, ingenting om nån utrikesminister.
    Det beskrivs som ”ett seminarium om företagsamhet, mod och framgång”.. Hmm. Fattar att ex. Saul(Friends&Brgrs) är där men Dessie?

    1. Asterixia skriver:

      Det är ett seminarium om ungt företagande. Hon är ung och en företagare.
      http://asterixia.se/koll/80-min-story-mun-tarina

      1. Elli skriver:

        Sant, det är inte det jag blev fundersam över, funderade mest över det där med framgång.. Friends&Brgrs omsatte på ett år efter öppning 6 miljoner(euro), hur framgångsrik är Dessie? Genuint nyfiken hur de som planerat detta har tänkt. Vem är ens den andra bloggaren son ska tala där?
        För att ens försöka hålla mig till åmnet som inlägget handlar om, så skulle jag älska att se Timo Soini på ett svenskt seminarium. Han som vägrade tala svenska alls på, vad var det, 6 månader? För han ”ville lära sig språket först”. Så lär man sig språk, utan att öva.. 😉

        1. asd skriver:

          Alltså man kan ju ifrågasätta, men man behöver ju inte vara taskig för det. Timo Soini tyckte att han blev missförstådd i intervjuer och gick därför inte med på att intervjuas på svenska innan han lärt sig bättre. Jag tror att det finns bättre sätt att lära sig ett språk än att intervjuas och citeras i pressen, ja.

          För övrigt kan man ju notera att ingen annan ledare av ett regeringsparti talar svenska, än han. Och efter sommaren blir det väl ingen.

    2. Ceccano skriver:

      Blev sugen på Friends & Brgrs nu!?

  13. Frida skriver:

    Jag har kontaktat Ukko och sagt mitt om Dessie och deras samarbete. Jag skrev exempelvis att hon och hennes kille haft en kriminell bakgrund, att hon avbrutit projekt tidigare vilket gör att man inte kan ha något förtroende för henne. Sedan skrev jag att hon inte sköter sin blogg och får kritik varje dag. Och att associera sig med henne ger dem också dåligt rykte.
    Har inte fått något svar, så jag antar att de är lika oseriösa som henne. Tänkte att det var värt att nämna för er iallafall!

    1. F skriver:

      Ukko förespråkar ju ”lättföretagande”… Och Dessan tar ju verkligen lätt på sitt jobb. Passar väl som handen i handsken ??? OBS ironi

      Stör mig förr övrigt på denna term ”lättföretagande”, usch.

      1. F skriver:

        Ignorera felen ovan plz ??

    2. Frida skriver:

      Och nej, jag gjorde det inte för att dra Dessie i smutsen. Jag gjorde det för att jag tycker att företag skall veta om vad för person de valt att samarbeta med. Och ja, jag ifrågasatte också om de verkligen hade gjort en research på henne innan.
      Jag hoppas att flera företag får reda på Dessies arbetsmoral så hon själv inser att hon måste jobba med sig själv för att bli en bättre person i framtiden.

    3. Anonym skriver:

      Att du orkar ?

      1. Frida skriver:

        Det tog mig 5 minuter att skriva det mailet, så ja jag orkade. Det låter på dig som att du inte orkar särskilt mycket, är du Dessie mån tro?

    4. C skriver:

      Vad småsint av dig. Är inget big fan av Dessie men att försöka förstöra för henne på det sättet är bara elakt och osmakligt. Bolaget borde ha gjort research före de valde henne och har de inte gjort det får de väl skylla sig själva.

    5. Olivia skriver:

      Men shit, skaffa ett liv! Blev typ mörkrädd av din kommentar, vem gör något sånt? Eftersom företaget valt Dessie som ambassadör får man väl lita på att dom har förtroende för henne och ja, det förvarades droger i hennes hem men det hade hon ju inget med att göra och det är klart som fan att hon får daglig kritik på sin blogg när människor som du sitter och gnäller. Alltså herregud, tänk om jag hade kontaktat ditt jobb eller liknade och bara ”Fridas största hobby verkar vara att lägga näsan i blöt och förstöra för andra människor. Hon sitter inne på bloggar och sysslar med näthat och dylikt. Om ni inte svara på detta mail är ni dåliga och oseriösa människor, avskeda Frida”. Hahahaha människor alltså ?

  14. Martin skriver:

    Så mycket påhopp. Finns det inte viktigare saker att skriva om än att hoppa på en bloggerska som enligt denna blogg skrivit fel. Känns väldigt omoget och barnsligt.

    Att lyfta andra är så mycket bättre än att trycka ner någon.

    1. Anonym skriver:

      Då kan du ju gå och se my little pony om du vill se sånt

      1. Men men va? :( skriver:

        Vad är det för fel på My little pony nu då? ?
        Jag älskar (det gamla) My little pony!

        1. Leopold skriver:

          Nya My Little Pony är också ganska bra när man vant sig vid att de är smala jämfört med ‘riktiga’ My Little Pony. 😀

    2. Bloggbevakning skriver:

      Så du tycker inte att ett oseriöst genomförande av en stor kampanj där bloggaren tjänar massor av pengar är värd att uppmärksamma? Då är det påhopp? Ungefär som det där påhoppet på Mona Sahlin och hennes livvakt. Fy så elakt att uppmärksamma sånt. Dumma, dumma rapportering! 😉

      1. Martin skriver:

        För det första så har du väl inte någon fakta kring vad Dessie fått för ersättning för att vara ambassadör för Ukko, känns som det är något du bara tagit ur det blå?
        Sen förstår jag inte vad du menar när du skriver att det är oseriöst genomförande? syftar du då på det gällande utrikesministern? Känns lite väl magstark att säga att hela kampanjen skulle vara oseriös på grund av det felet….. Men men det säger ju en hel del om denna sida.

        1. Anonym skriver:

          Asså Dessie vi fattar att det är du. Har du inget vettigare för dig?

        2. Bloggbevakning skriver:

          Du tror inte att jag har rätt bra koll på vad bloggarna tar för sina samarbeten? 🙂

  15. Sjukling skriver:

    Alltså Timo Soini på ett sånt möte ? voi Jesus de va no dagens roligaste juttu ??

    1. Finnjävel skriver:

      Min tanke också :-‘D

  16. LISA skriver:

    Undervisnings- och kulturminister ska vara på plats.

  17. Hurri skriver:

    Han Markus är inte ägare av företaget heller. Han är country manager för Sverige.

  18. Hurri skriver:

    För övrigt fattar jag inte helt varför Dessie skulle behöva Ukko? Hon har ju ett eget företag. Idén med Ukko är ju att man inte behöver ett företag för att fakturera…

    1. Ooops skriver:

      Dessie har inget företag

  19. Lindiz skriver:

    Ukko är den största i Finland och vill bli den största i Norden. Det bli spännande att se hur de lyckas. Har själv fakturerat via Ukko och den fungerar perfekt. Även deras kundtjänst är utmärkt. http://digital.di.se/artikel/het-bransch-far-nya-utmanare-fran-finland

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg