Det finns tydligen poliser inom alla områden…

18:00 5 Apr 2017

Annica Englund:

Jag trodde mest att det var mammapoliserna som brutit sig ut och skapat ett eget släkte men tydligen finns denna avart även bland djurägare.

Annica skriver ett inlägg om att deras valp ”Stitch” har blod i avföringen och att de ska åka in till veterinären för att de är så oroliga.
Då svämmar kommentarsfältet fullkomligt ÖVER av goda råd, de som tycker att de goda råden är skräp och så är karusellen igång.

Vad kan man mer vara än självutnämnd mammapolis och djurpolis?
Träningspolis?
Brun utan sol-polis? Det såg jag nämligen en  helt hög av inne hos Bella tidigare idag.

56 kommentarer | “Det finns tydligen poliser inom alla områden…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. I skriver:

    Att Katrin Z ska döpa sonen till antingen Terror eller Gollum?!?! Hade det varit någon annan hade jag förstått att det var skämt med med Katrin?
    Jag vet inte

    1. Anonym skriver:

      Hahahah det är givetvis på skämt kära du

      1. I skriver:

        Fast lite roligt hade det faktiskt varit om de valde Terror. Tänk er när han springer iväg på en flygplats om man måste ropa tillbaka honom😁😁

        1. Carina Gustafson skriver:

          Tur att vi har olika humor, hur kul kan det va?

  2. Sofia skriver:

    Paows senaste inlägg är spännande! Hon länkar till något Jockeboi ska ha skrivit om henne, men länken leder till någon sida med inredning.. Och under kommer ett inlägg med tips på ”allt för nyår”, men uppdaterar man sidan ändras det till tips på grejer för ”det perfekta höstmyset”. WHAT.

  3. Anni skriver:

    Fråga till Camcam angående inlägget där du kritiserar Tyra om att hon inte bör ge råd och hjälp till andra om psykisk ohälsa: Du hyllade Therese bok och hon andra som skrev ”jag är inte perfekt tyvärr” där de skriver om psykisk ohälsa och gav råd och tips till läsaren? De är inte utbildade heller men det var ju okej? Du har sån dubbelmoral?!

    1. Anonym skriver:

      Tar hellre råd av Therese än Tyra alla dagar i veckan. Även om det bara handlar om hur jag rengör en teflonpanna

      1. Anonym skriver:

        Så om Tyra tipsar om att det är viktigt att inte glömma bort att man behöver varva ner ibland (som hon som ”självutnämnd expert” gör på insta idag). Då tänker du inte ta åt dig av rådet BARA för att det är Tyra det kommer ifrån?
        Att rådet är fullständigt sant och sunt, det spelat ingen roll? 😉

        Ok…

        Den här bloggen är minsann en guldgruva när det kommer till människor med märkliga sätt att resonera på.

        1. Anonym skriver:

          Tjaaa nu tar ju du denna blogg på alldeles för stort allvar. Men ja, skulle Tyra säga till mig att jag behöver chilla hade jag nog gått till någon annan för en second opinion. Men till den allvarligare delen av detta – Tyra är inte frisk.. Therese gör iaf något aktivt mot sin ohälsa och då tar jag hellre råd från henne än Tyra.
          När offerkoftan kastas i soporna kan jag börja ta Tyra på allvar 😶

          1. Anonym skriver:

            Nu ger ju inte Tyra råd till någon personligen, så vad har det ens med saken att göra? 🙂

        2. anonym skriver:

          Finns ju massa människor man kan Få bra råd av. Och då lyssnar man ju på dom man gillar. Så enkelt är det.

          1. Anonym skriver:

            Och det är ju dumt, för bara för att man gillar någon innebär det inte att den personen besitter rätt kompetens och alltid har rätt.

    2. anonym skriver:

      Men varför har en del så svårt o förstå det camcam skriver om Tyra. Man kan inte gilla alla. Så är det o många tjatar om det hela tiden. Man känner det man känner.

    3. E skriver:

      Skillnaden är väl att de har funkat för Therese och Therese är en trevlig person?

  4. El skriver:

    Har hund själv. Hundägare är den värsta grupp småpåvar jag stött på.

    1. AJ skriver:

      Jag har också hund och har haft det i 10 år. Håller fullkomligt med dig! Jäklar vilka dårar det finns bland hundägare. Jag har en fullkomligt normal och trevlig hund som är väluppfostrad och aldrig ger mig bekymmer, ändå får jag oombedda råd om hur jag borde göra med det ena eller andra.
      Vissa tycker att stenhård kadaverdisciplin är det enda rätta och att min hund är fullkomligt otränad när han luktar på en fläck istället för att glo oavbrutet på mig… Jäkla tokstollar.

    2. anonym skriver:

      El kan du utveckla det där vad menar du??

    3. Syster skriver:

      Blir tokig på en del hundägare.
      ”Lär barnen att de inte får gå fram till min hund, hunden känner sig otrygg och kan bitas då!!”
      Eh ja naturligvis. Lär din hund också att den inte ska gå fram till mitt barn och nosa. Jag känner mig otrygg och kan bitas.

      1. 1 skriver:

        Men det finns en poäng i det. Förmodligen är det de hundägare som har en hund som inte själv vill gå fram till barn som säger så. Då blir det enda problemet barnen. Ser inget konstigt i det. Barn behöver ofta få förstå att fråga innan de klappar/närmar sig en hund.

    4. Då har du inte träffas oss häst människor, vissa är ta mig fan inte kloka… Jag hat både häst och hund (och katt) och jobbat med både häst och hund. Hästmänniskor kan vara riktigt hemska, något som jag aldrig har upplevt hos hundägare.. Det räcker med att gå in på tex Ingridskoog.se (eller höstforum på Facebook) så blir man livrädd för vilka ”råd” som kan komma…

      1. Sombromesa skriver:

        Ack så sant… Vi hästmänniskor är en art för sig!

  5. Vivvi the one and only skriver:

    Finja typ 5 olika sorts människor som är omöjliga att prata med i ett kommentarsfält.

    1. Veganer och typ djurrättsaktivister (ingen idé att ens ge sig in i diskussionen)
    2. Smygrasister (jag är inne rasist men det är okej att säga n*gerboll-typen)
    3. Mammapoliser
    4. Vaccinmotståndare
    5. Rabiata extremfeminister (är själv feminist men ibland kan dessa ha en tendens att uttrycka sin kamp en aning aggressivt)

    1. Sacha skriver:

      Håller med. Helt och hållet!

    2. feli skriver:

      HAHA VEGANER +11111111 på den

    3. Johanna skriver:

      Håller med! Veganer är värst. En fullkomlig mardröm.

      1. Anonym skriver:

        Till och med jag som vegan är beredd att hålla med. Jag tänker mig att ”vi” tycker att vi har så mycket på karmakontot för att vi inte käkar djur, så vi har råd att vara lite galna och otrevliga

        😛

        1. Johanna skriver:

          Varför skulle man få på karmakontot bara för man inte äter djur? Tror du att det är en god gärning att inte äta djur? Då borde väldigt många drabbats av dålig karma vid detta laget. Det är naturligtvis ingen god gärning att avstå från att äta djur. Att äta djur är det mest naturliga man kan göra. Det är lika naturligt som att sova, gå på toaletten osv. Det har alltid i alla tider varit det mest naturliga för en människa men sen av någon märklig anledning fick folk för sig att detta var fel och sen har det bara rullat på.

          1. Ior skriver:

            Det må vara naturligt att äta kött men köttindustrin är långt ifrån naturlig. Hela vårt sätt att använda djur är onaturligt. Är det naturligt att äta ett djur man inte skulle klara av att döda själv? Vi är inga asätare.

          2. Anonym skriver:

            Chilla, det var en liten oseriös teori om varför vissa veganer verkar vara så arga och otrevliga

          3. Ior skriver:

            Chilla själv, det var bara ett svar på din kommentar.

          4. vivi the one and only skriver:

            Som jag alltid brukar säga när jag pratar med personer som inte äter kött. Jag accepterar fullt ut att du inte äter kött. Jag kan till och med anstränga mig att laga en extra rätt eller tänka på att man får anpassa sig när det kommer till cafécal etc. SÅ LÄNGE SOM… du inte försöker pracka på din veganism på mig. Jag har valt att äta kött, du har valt att inte göra det. Vill jag ta steget att sluta äta kött eller animaliska produkter gör jag det i min takt utan att du försöker påtvinga din livstid på mig.

          5. Vic skriver:

            Lor, tror anonym svarade på Johannas kommentar och inte din 🙂
            (Så ni var på samma sida)

            Camcam, nu när du ändå är i kontakt med teknikerna kan du inte be dem fixa så man kan svara på kommentarer längre i konversationer? Men att istället för att bli mindre står det vems kommentar man svarar på.
            Blir lätt så krångligt att hålla koll på vem som svarar vem annars.

          6. M skriver:

            @Vic

            Annats tycker jag att den här metoden funkar aldelles utmärkt.

          7. Ior skriver:

            Vic, ja, nu ser jag det, förvirrande kommentarsfält indeed 😇

          8. sofie skriver:

            Wow, baserat enbart på den här undertråden verkar snarare icke-veganerna vara de mest rabiata. :p

            Vill också flika in att naturligt inte nödvändigtvis är lika med bra.

          9. A skriver:

            Och vad är det som ger oss människor rätten att avliva djur för att äta dem?! Hade det vart så att det enda alternativet för oss var att äta djur så hade det vart en sak men nu finns det andra alternativ!

    4. Anni skriver:

      Ja, när människor känner riktigt starkt för något tenderar en del att elda upp sig lite för mycket vilket ger motsatt effekt.

      En annan sida av saken: Det räcker ofta att bara nämna för nya människor (i matrelaterade sammanhang, annars tar jag aldrig ens upp det) att jag är vegan för att deras blickar ska utstråla ”åh nej, inte en SÅN!” Man är liksom körd direkt! Har dock aldrig velat ha en diskussion om ämnet utan bara snällt svarat på frågor då jag blivit utfrågad av andra gång på gång. Ofta känner jag mest ”men sköt dig själv och låt mig vara!” för ibland känns det ärlig talat som att en del mest letar efter en anledning till att störa sig på den där jävla veganen. Det går liksom inte att vinna.

      Vad vill jag ens komma till?
      Jo, mammor kan vara jobbiga, men inte alla. Feminister kan vara jobbiga, men inte alla. Veganer kan vara jobbiga, men inte alla.
      Osv…

      Varför skriver jag här överhuvudtaget egentligen eftersom jag som sagt inte vill ha någon diskussion? Ville väl mest uttrycka min sida av saken, för jäklar vad folk är duktiga på att dra alla över en och samma kam.

      1. Anonym skriver:

        #notallmen
        #notallvegans
        #notallfeminists
        #notallmomzzzz

        🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

    5. Anonym skriver:

      6. Sockerfobiker
      7. Anti-sockerfobiker / Sockerförespråkare

      1. Vic skriver:

        8. Rabiata köttätare som letar bråk med vegetarianer och veganer. (Se exempel ovan😜)

        1. Vivvi the one and only skriver:

          Nja kan inte hålla med. Köttätare brukar sällan visa bilder/länkar/ videos e att promota sitt köttätande. Jag skrev högre upp mina åsikter om veganer. Har många vänner som är veganer. Men upplever aldrig att Köttätare någonsin försöker pracka på sin kosthållning på någon annan. Däremot försvarar de sitt val att äta kött och det anser jag är okej.

          1. sofie skriver:

            Fast någonstans tycker jag ändå att man måste ha lite förståelse för att veganer vill ”pracka på sin kosthållning” på andra. Det är ju ett moraliskt ställningstagande att vara vegan och man vill förstås påverka andra. Antirasister, feminister m.fl. gör samma sak och det är lika självklart det. Sedan kan man förstås göra det mer eller mindre trevligt/sakligt.

          2. Magda. skriver:

            Köttätare försöker hela tiden pracka på mig att jag ska äta kött . & jag är så trött på det, jag har aldrig sagt till någon att de ska bli vegitarian . Det är deras hälsa , deras förlust.
            Johanna här ovan skriver att det mest naturliga är att äta kött . Nä, det är det inte, vegetarianer är friskare än Köttätare, får inte diabetes, mag och tarmcancer, inte högt kolesterol värde osv.

          3. Ior skriver:

            Nu skulle jag aldrig visa länkar eller liknande utan var och en får hitta det själv vid intresse och känner ingen vegan som gör det heller, men jag tycker att man ska kunna diskutera kött och djurindustrin precis som allting annat. Väljer man att äta kött så borde man kunna ta till sig information om branschen man stöttar, precis på samma sätt som jag tex tycker att man ska vara medveten om var våra kläder, bananer och tex palmolja kommer ifrån. Sen finns det rätt plats och tillfälle för allting såklart.

          4. Vivvi the one and only skriver:

            Det är precis det här jag menar :’D

          5. sofie skriver:

            Om det är det här som du ser som att pracka på andra en vegansk kosthållning så är du bra känslig.

          6. Ior skriver:

            Fast om du tycker att kritisera en stor industri är att pracka på någon sin livstil så är du lite överkänslig och måste även ha svårt för tex diskussioner om feminism. Knacka dörr och dela ut flygblad med döda djur tycker jag är att pracka på.

    6. Anonym skriver:

      Du glömde LCHF gänget, många i den gruppen är fullkomligt vansinniga.

      1. Vivvi the one and only skriver:

        Det känns ändå som om de håller sig på sin kant. Men att de är extrema mot varandra.

    7. Anonym skriver:

      Måste vara jobbigt att ha samvetet knacka på dörren huh? Vad e det att gå in i en diskussion med veganer för? Det är moraliskt fel och absolut disgusting att stödja tortyr och mord på oskyldiga levande varelser. Fyfan för er asså, spyr på empatilösa människor som er. I helvete heller att jag tänker respektera att ni bidrar till att MILJONER med djur mördas varje år för att DU ska va bekväm och inte orkar ta ansvar och bry dig. Äckliga människor.

  6. C skriver:

    Vissa har verkligen bara ett enormt behov av att berätta för andra hur de borde/ska göra 😀 Enormt irriterande är det i alla fall

  7. lol skriver:

    Kränkta köttätare är absolut värst, äter man ej vegetarisk kost själv kan man aldrig veta skillnaden, det är bara vi som har ätit både en köttbaserad och växtbaserad kost som kan veta något om det.
    Som köttätare var det kanske jag hörde något om min kost någon gång i månaden. Hör man mer så söker man sig säkerligen till ställen där veganer håller till själv och då får man skylla sig själv. Under den tiden jag ätit vegetarisk kost har jag utan tvekan fått höra om det regelbundet varje vecka fram tills idag, trots att jag aldrig nämner det om det ej kommer på tal. Att veganer/vegetarianer tjatar om sin kost mer än köttätare är inget annat än en myt skapad av kränka köttätare!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg