En av livets stora frågor!

15:00 11 Apr 2017

Paula & Hugo:

”Pyglo” (En blandning av Hugo och Paulas namn) har varit på lite mysigheter i Skåne för att fira en mams som fyller år och Paula la upp den här bilden på sin blogg vilket genast väcker känslor i mig.
Känslor av irritation, känslor av avsmak. Jag känner mig arg och provocerad men mest ställer jag mig frågan:
Varför ska alltid glasen på hotellfrukosten vara så förbannat små att man måste ta en fyra, fem stycken för att inte av ren instinkt dricka direkt ur kannan?
Varför?

Tror de att folk kommer dricka mindre juice om glasen är små och är juice överhuvudtaget dyrt? Knappast i jämförelse med Nutella väl och det verkar det vara fri tillgång till på alla frukostar nu för tiden?
Snart kan man väl det i en droppsladd rakt ut i blodet?
Näring for people on the go.
Eller är det ett sätt för hotellet att vara ”socker-medvetna” och inte uppmuntra till överkonsumtion av fruktsocker?
Återigen – Nutella?

Varför?
Och varför är det likadant vart man än kommer i världen?
Har det klubbats igenom på någon internationell hotellfrukoststämma?

 

64 kommentarer | “En av livets stora frågor!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Gabriella Joss har alltså inte gjort bröstförstoring? Hon svarade nej på det i ett av hennes inlägg, är djupt chockad. Trodde verkligen att hon hade 😂

    1. ML skriver:

      Med för liten push-up BH med rejäla inlägg har även jag (70A) opererat brösten 😉

      1. Anonym skriver:

        Hahah! Santsant 😂👏🏻

  2. rossana skriver:

    Raderad av CamCam!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Rent skitsnack skulle jag säga! Inget jag vill ha här…

      1. rossana skriver:

        oki! feel free att radera min kommentar.

      2. Anonym skriver:

        Määäää nu blir man ju nyfiken 😂

  3. Alexa skriver:

    Pyglo? Fattar inte? Pugo eller Paugo hade jag fattat men detta? 🙈

    1. Bloggbevakning skriver:

      Hahaha…ja, det där Y’et vet jag inte riktigt var det kom från… =)

      1. A skriver:

        Paula + Hugo

        Pago! 😀

        1. A2 skriver:

          Då tycker jag att ”Hula” klingar bättre 😄

        2. Anonym skriver:

          Neej! Haulo!!

  4. Matilda skriver:

    Därför att folk går bananas så fort de är på buffé thats Why. Fattar du hur mycket mat som slängs när folk får plocka själva? Också därför man använder sig av små uppläggningsbestick på bufféer för att folk inte har vett att hejda sig. Så jo, förmodligen dricker många mindre, hade fan blivit provocerad av ett stort glas på frukostbuffé. Haha blev upprörd nu.

  5. FK skriver:

    Fast om man tänker lite längre så kanske det beror på att de inte vill slösa? Om de har stora glas, hur många liter per dag tror du de måste slänga för att folk fyller ett stort glas och sen inte dricker upp allt? Det är ju buffé så man kan hämta mer om man skulle önska.

  6. Sabina skriver:

    Vi använder dessa glass hemma! Har även matchande kaffekoppar. Inget problem alls.

    1. Anonym skriver:

      Haha jag kallar alltid små tumblers för juiceglas om de inte presenteras i direkt samband med alkohol. Blir arg på folk som tar juice i pintglas, vill de ha diabetes eller. Mjölk kan man få dricka i typ 3dl-glas om man är barn och vill, men bara ett…

      I mitt stilla sinne, alltså. Lägger mig inte i vad andra äter och dricker irl om de inte käkar lsd eller spritromantiserar framför minderåriga.

      1. Sacha skriver:

        Jag har bara stora glas hemma. Hatar små glas. Varför vetifan. Bara är så. Men bara för glaset är stort så fyller jag inte på mer än halva… wierd? Jovars bjuder på det 🙂

  7. Linda skriver:

    Fråga Mogi om glasen? Hon vet väl mycket om hotell? Åh, det lät roligt i mitt huvud men jag är för trött för att skriva ordentligt, sorry! ;(

  8. Linn skriver:

    Om blondinbella helt plötsligt utan förvarning slutade blogga, skulle du skriva om det då? Varför skriver du inte om att Natacha peyre stängt ner sin blogg??

    1. M, skriver:

      Diskuterats om det i kommentarerna. Har hon skrivit ut nu att den är avstängd?

      1. Anonym skriver:

        I vilket kommentarsfält?

        1. M, skriver:

          Jaaa du, har inte tid att gå igenom alla inlägg för att hitta vilket inlägg men om du har så var det någon gång förra veckan kanske? Hennes man blev anklagad för att vara orsaken till att hon inte bloggar längre men då visste ingen om den var 100% avstängd eller om hon pausar iom att hon inte mår så bra just nu.

          1. M, skriver:

            Inlägg/kommentarsfält på denna blogg alltså – var lite otydlig!

          2. J skriver:

            Jag skulle också vilja hitta den diskussionen! Natacha verkar inte alls må speciellt bra med graviditeten. Gick in på hennes instagram för några dagar sen och varenda bild skrev hon hur mycket ångest hon hade för magen.. fick typ ångest av hennes ångest.

  9. H skriver:

    Då stör jag mig ofantligt mycket mer på att alla hotell har så små tekoppar! Seriöst, man vill väl ha mer än typ fyra klunkar te till frukost innan man måste ta en ny kopp och ny tepåse. Minst en halvliter per kopp är lagom hehe.

    1. Henrietta skriver:

      Ja! Jag dricker dessutom mitt te med mjölk, och häller man en skvätt kall mjölk i en liten kopp med te blir det kallt på en gång. Inte kul.
      Jag tror att min favvokopp är 0,6 l, och en lördag morgon kan jag dricka två koppar.

      1. The real Hmm skriver:

        Men nej!!
        Då är ju teet kallt när man druckit halva koppen. 😱

        Jag har också en jättekopp men dricker aldrig ur den av den anledningen. 😉

        1. Henrietta skriver:

          Mitt te hinner inte bli kallt. Jag tar väl stora klunkar ofta, eller nåt. Mannen däremot är så seg med sin kopp att jag avslutar min och fortsätter på hans innan han hunnit dricka halvvägs.

          1. The real Hmm skriver:

            Ha ha, ja då är jag nog mer som din man då. 🙂

            Kan inte dricka när det är skållhett heller så när det är lagom i början så är det iskallt när jag kommer till hälften.

    2. The real Hmm skriver:

      Apropå te och små koppar så finns det hotell som har en bra grej och det är en liten kanna att ta med till bordet så du kan brygga dig flera koppar på en och samma gång så att man slipper att lyfta på rumpan för att få sin andra kopp. 👍😋

  10. Sandra skriver:

    Är väl snarare så att västvärlden numera är vana med så stora glas och portioner och tallrikar. I resten av världen, där övervikt inte är ett lika stort problem, passar porslinet bättre.

  11. Emma skriver:

    Hoohoho, nu kom visst min ”orimligt-hat-objekt” upp 😅 FY I HELVETE vad jag hatar små glas! Alltså det är sjukt störande att komma hem till någon på middag och så har de små varianter av glasen man hade i skolan typ. Får ju ta minisippar som en bebis eller 2-3 klunkar innan jag får fylla på. Känner mig helt sjuk som ba fyller på o fyller på 😑 Köp normalstora glas för faan!
    Ps gafflar med endast 3 eggar hör även hit. Vi är väl ändå inte i helvetet?!
    Ds nej jag behöver inte hjälp, jag är mycket medveten om denna orimliga ilska (ok kanske behöver hjälp ändå).

    1. Emmis skriver:

      Hahaha ”vi är väl ändå inte i helvetet”😂😂😂 är övertrött och kan inte sluta skratta. Men håller med dig helt!! Hit med kannan istället om ni ska ha så små glas!!

    2. Matilda skriver:

      Treeggade gafflar är nåt av det mest meningslösa som finns, vad är det liksom? En jävla dessertgaffel? Som du vill jag ska äta med? Inte ens en dessergaffel av dignitet har tre eggar. Kan däremot inte hålla med dig om glasen, dricka dricks ur små glas, inget annat.

      1. Al skriver:

        Hatar treegcade gafflar! Och hemma hos oss har vi halv liters pintglas till vardags och 3 dl glas som är lite finare när vi har gäster 🙂

    3. Sacha skriver:

      Åååh Emma du är my kind of people 🙂

  12. anonym skriver:

    Haha har inte tänkt på det. Man borde stoppa ner ett sugrör o surpla ljudligt i kannan. Eller säga högt fan vad snåla dom är.

  13. M skriver:

    Mitt favorit hotell i London bjuder på stora glas till frukost buffén..kaffekopparna lika så och inte behöver man gå flera gånger heller för dom kommer och frågar flera ggr om man vill ha påfyllning. #lyx #hejja

    1. Susawoo skriver:

      Det gör de på Gothia Towers med, i alla fall i sky frukosten. Så Skönt!

  14. ML skriver:

    Gällande glas är jag team #gobig alltså. Av lathet. Orkar inte springa och fylla på stup i kvarten. AV tallrikar är jag hellre för mindre tallrikar, värsta jag vet är när man äter ute på restaurangen och får världens största tallrik för typ 100 gr utskuren biff och en matsked mos. DET BLIR KALLT JU. Och trångt som fan på bordet.

  15. svr skriver:

    Har jobbat på ett B&B där man hade lagom stora glas som pga detta var jävligt jobbiga att hålla fläckfria. Vad gäller Nutellan serverade åtminstone det stället Nutella istället för jordnötssmör(pga allergirisken).

    1. kers skriver:

      Är glasen svåra att hålla fläckfria när de är normalstora?

      1. Anonym skriver:

        Hahahahhaha vet inte varför men tyckte din kommentar var asrolig. För trött kanske

    2. Anonym skriver:

      Men det är väl nötter i Nutella med? Typ spår av hasselnötter, eller nåt sånt, har jag för mig. Fast det kanske är så liten mängd att det inte ger en allergisk reaktion på samma sätt som renodlat nötsmör, jag vet inte… Blev nyfiken bara =)

      1. Elin skriver:

        Det är hasselnötter i Nutella. 13%!

      2. Matilda skriver:

        Snackas ju ibland om jordnötsförbud på skolor etc pga svåra allergier, tror inte hasselnötsallergi är lika luftburet men är ej säker. Däremot tror jag nutella är upphettat och att vissa med lindrigare allergier kan äta det därför. Sjukt osäker källa är jag men har en kompis som är lindrigt allergisk men kan äta vissa bullar med mandel och just nutella.

      3. M., skriver:

        Nutella är väl ett hasselnötspålägg?

      4. svr skriver:

        Det är nötter i Nutella också men det är inte lika vanligt/allvarligt med luftburen allergi var anledningen de gav mig. Och ja, det är svårt att undvika att lämna fingeravtryck på större glas vilket var sjukt stressigt med tanke på mängden glas och tidsbristen 😀 vi hade däremot mindre glas på rummen eftersom de var tåligare.

        ps, om det inte framkom så är dessa mina HÖGST personliga erfarenheter 🙂 ds

      5. 1 skriver:

        Nut-ella. Nötter.

        1. Anonym skriver:

          Haha, well duh! Facepalm på mig själv 😁 tack alla för att ni tog er tid att svara!

  16. Sandra skriver:

    I hopp om att vi kanske ska slippa slänga så sjukt mycket mat och dryck så är både tallrikar och glas små. Sen ska glas gärna kunna staplas och då underlättar det om dom är små, det får plats fler då. Men tillbaka till allt som vi faktiskt får slänga.. Jag fattar INTE varför man tar 4 mackor, en massa pålägg, 3 glas med juice, yoghurt och frukt, sen lämna mer än hälften. Det är oftast barnfamiljer som gör detta, både vuxna och barn (har barn själv så detta är inget hat mot barnfamiljer😉). Vi väger komposten varje dag och försöker komma på nya sätt att få gästerna att förstå att man kan ta lite åt gången ist för att ta mycket och sen lämna. Kan bli så förbannad, jag menar, gör man så hemma?!
    Nutella tycker jag att man kan skippa om det inte är så att man gör den själv, nyttigare och godare😊

    1. The real Hmm skriver:

      Hej!

      Jag har inte lösningen till dig men en trolig förklaring som gör att ni kanske kan räkan ut hur ni ska fixa till svinnet.

      1 Man är trött på morgonen. Man orkar inte gå hur många gånger som helst. Vet inte hur stor er lokal är, men måste man dessutom gå långt för att komma till maten så är det nog inte konstigt om man laddar upp lite extra. Frukost är skönast när man sitter still i lugn och ro. Inte springa en massa.

      2 Man lämnar nog ogärna en till att vara ensam kvar med tex två barn att hålla efter.

      3 Barn är ombytliga. Ena stunden vill de ha en sak nästa en annan så för att slippa ta striden när det finns annat folk runt som kan bli störda så får de något annat.

      Så jag erkänner. Ju större hotel och ju mer man får köa runt maten desto större chans att jag laddar på mig för mycket och måste lämna. Tyvärr!

      1. Henrietta skriver:

        Jag tycker dock att det är pinsamt och nästan ouppfostrat att slänga mat för att man roffar åt sig för mycket. En annan sak är om maten inte var god, om äggröran var en katastrof.
        Kan inte folk uppskatta hur hungriga dom är, på ett ungefär? Jag kan känna om jag orkar äta två mackor eller fyra.
        Och vad kommer till barn…måste man alltid stryka dom medhårs och gå med på deras omväxlingar?
        Jag blev uppfostrat hemma att man tar mat och äter upp det man tagit. Innan bröllop, restaurangbesök, hotellvistelser osv. blev jag påmind om att jag ska bete mig, sitta stilla och vara tacksam för maten jag blir serverad. Annars fick man inte följa med nästa gång.

        1. The real Hmm skriver:

          Såg du mitt tyvärr?

          Tja jag är inte som du. Jag är dessutom mycket underviktig så jag försöker äta så mycket som jag kan alltid. Jag sitter länge och ibland så får jag i mig allt ibland inte. Jag sitter dessutom ofta längre än tills de plockat undan maten. så då måste jag gissa i förväg.

          När det gäller att strikt uppfostra barn så har var sak sin plats. På ett hotel framför alla andra är inte ett sådant enligt mig.

          Jag följde den andra tråden lite och såg dina kommentarer ang mat. Du verkar ha fått en något fascistisk uppfostran ang det. Tycker även resten av din uppfostrarn varit mer åt det konservativa hållet än det liberala.

          Hemma slänger jag inget. Min matsorteringspåse består enbart av kaffe, te och skal.

          Men hotell och hur deras frukostar fungerar har stora brister. Inte minst ang påfyllning. Den är så ojämn att man får passa på när man ser något som man kanske kan tänka sig vilja ha.

          Hade deras frukostar fungerat smidigare, jag vet inte hur, så hade jag aldrig lagt upp för mycket.

          Jag måste säga att du verkar vara en annan sorts liberal än jag är. Du verkar inte gilla att vi alla fungerar olika, vare sig vi vill eller inte, och du verkar inte heller ha någon tolerans för det.

          Du verkar också ha större tolerans för att etablissemang så som ett hotel och att du som idivid ska anpassa sig efter det, istället som jag tycker att de ska anpassa sig i största möjliga mån efter kunden, den lilla individen.

          Är du säker på att du är en liberal och inte en konservativ?

          1. The real Hmm skriver:

            PS Jag äter sällan mackor eller bröd apropå näringsriktig kost. 😉

          2. Henrietta skriver:

            Ja, jag har fått en konservativ uppfostran. Tycker inte att man alltid i alla punkter kan vara strikt konservativ. liberal, sosse eller så, och vad man lärt hemma sitter i det undermedvetna ibland.
            Just matslöseri är rätt universellt osmart. Det har knappast med liberalism eller konservatism att göra.
            Vi i Europa slänger 30% av all producerad mat, om jag minns rätt. Det låter dumt såhär spontant. Hade varit trevligare att använda dom 30% av markarean till nånting annat. Konsekvenserna av matproduktion påverkar alla oavsett politisk tillhörighet.
            Mackor kan visst vara närigsrika. Nutella not so much. Jag har också bakat bröd som innehåller mer protein än kolhydrater, om man nu inte vill äta rena kolisar.

          3. The real Hmm skriver:

            Jag skrev inte att mackor inte kan vara det. Men de är det sällan på ett hotell.

            Ang matslöseri så predikar du för den frälste. Förstod du alls varför jag skrev från början till Sandra? Förstod du inte att det var för att kanske hitta en lösning?

            Sen hoppas jag att du vet att över 80% av matsvinnet sker i butiskled och inte i konsumentledet. Nu kan man för all del jobba från två håll, men tycker nog ändå att det största krutet ska ligga där.

            Jag håller med om att man sällan har en renodlad ideolog utan en blandning av lite allt möjligt men med en tonvikt mer mot ett håll än ett annat. Jag har också tex vissa konservativa åsikter. Dessutom så har liberal fått en hel massa olika inriktningar, vilket faktiskt gör mig lite irriterad. Det skapar en stor förvirring.

            Men jag har än så länge sett mer konservatism från dig och osäker på om jag sett någon liberalism alls.

          4. Henrietta skriver:

            Okej. Det sent så jag orkar inte bemöta allt du skrev för jag ska sova. Om jag är konservativ i dina ögon så är det okej med mig. Jag har aldrig brytt mig värst mycket om stämplar. Jag kan sluta benämna mig själv som liberal om det känns bättre. Jag har åsikter, och det är allt. Andra får väl sen placera mig vilket fack dom vill.

          5. The real Hmm skriver:

            Ha ha, nej du ska så klart kalla dig för vad du vill och så klart inte anpassa dig efter vad andra tycker.

            Men jag såg en annan som också var förvirrad ang dig och jag började fundera på om du själv satt rätt etikett på dig, enligt dig själv, och hur du ser på saker och ting och vad du tycker är vad.

            Men du har så klart självklart rätt att var åsikt kan stå för sig själv. 🙂

            Sov gott!

    2. 1 skriver:

      Det har hänt rätt ofta på hotell att jag slänger bort mer än jag ätit. Men då har jag inte sett någon annan lösning på det med tanke på att alla smaker varit till minst min besvikelse, ofta till min förfäran. Oftast utomlands och vissa länder har sämre mat än andra. Någonstans nedanför Österrike börjar croissanterna smaka surt och den smöriga sprödheten är utbytt mot kompakt torrhet (undantaget Frankrike då), yoghurten kan vara ljummen och rinnig, ananasen sur som attan, köttpåläggen kan smaka skumt. Helt enkelt har jag trott att maten ska vara ätbar men den har visat sig vara det motsatta. På de dyrare hotellen är frukosten oftast (men inte alltid!) safe, men upp till kategorin 2500 kr per natt finns inga garantier.

  17. Harmagedon skriver:

    Glasen får vara små men när de är bredare än höga blir jag ledsen. Jag lapar inte min frukostjuice som en katt heller. Men de kanske är just kattanpassade hotell som kör med de där vida glasen. Camcam får skicka ut THK och undersöka saken.

  18. Anette skriver:

    Minns när jag var liten och det utlovades ett glas läsk till fredagsmyset, besvikelsen när man insåg att det var de små skitglasen som skulle fyllas med gudadrycken. Mina föräldrar köpte en burk och delade nogsamt på 3 barn.. Än idag blir jag sur av små glas.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG