En intressant frågeställning.

17:00 5 Apr 2017

Elaine Eksvärd:

(null)
(null)

Just nu sitter och på någonting på sexigt som däckbyte!
Man får väl vara tacksam att de smärtstillande tabletterna är slut så jag kan köra bil igen trots att magen gör såååååå ont.
Jag har fått en ny akuttid i morgon för att få såret tittat på och omlagt eftersom det är en jävla gröt just nu och jag inte vill/vågar/kan pilla i det.
Så om det är aningens mer glest mellan inläggen så beror det på det.

Men.. i väntan på att bilen blir klar så roar jag mig med Instagram och såg det här inlägget av Elaine.
Det är intressant. Var går gränsen? Tekniken finns ju att retushera dit en tredje arm i mobilen men ska man bara för att man kan?

Jag kan tänka mig ett och annat filter men så handlar ju den här bloggen om allt annat än att jag är snygg. Kanske skulle jag tycka annorlunda om jag bloggade om mig själv?

Vad tycker ni?

41 kommentarer | “En intressant frågeställning.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    ”Just nu sitter och på någonting på sexigt som däckbyte!”

    Va??

    Och snälla, din saliga blandning av kursiv, fetad, regnbågensfärger med text upplevs väldigt rörig att läsa. Vet att flera har påpekat det tidigare så vore uppskattat om du vill ta till dig av den kritiken.

    1. Anonymis skriver:

      Like på denna kommentar. Jag tror att det ska vara ett citat när du skriver med kursiv text och blev här lite förvirrad . Inte hela världen dock 🙂

  2. anonym skriver:

    Har du fortfarande ont? Hoppas det blir bättre. Jo läketidén kan ju variera men man vill ju slippa smärtan. Krya på dej.

  3. Emsi skriver:

    Okej, så… hennes lägenhet var inte stylad, städad och fixad inför detta http://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/kandishem/jag-gillade-new-york-kanslan/ ???

    1. Sims skriver:

      Klart man gör det fint när folk ska komma och plåta lgh vad är det för konstigt med det?

      1. Emsi skriver:

        Inget konstigt alls. Men hon skriver ju ovan att hon inte orkar

        1. Malins skriver:

          Emsi hon skriver att hon inte orkar till instagram typ. De kanske är lite annat om tidningen kommer hem och gör ett reportage? :p

  4. Anonym skriver:

    Det är väl typ bara normsnygga tjejer som använder snyggfilter, de som inte passar in på skönhetsidealen brukar skita i sånt. Det är samma sak med roliga grimacher på selfies, oftast är det snygga tjejer som gör det för att visa att de är avslappnade och har humor ex systrarna Graaf, Isabel Adrian mm. Fakedubbelhakan som blivit så trendig att göra insta är också en sån sak som bara snygga och smala tjejer gör på instagram och tycker det blir roligt, om man har en riktig dubbelhaka så försöker man ju inte anstränga sig för att det ska synas på bild.

  5. Lisa skriver:

    Det känns fel med retuschering av bilder när det kommer till att rätta till någons utseende – till exempel göra kroppen smalare eller ta bort födelsemärken eller celluliter och så vidare. Men att ordna ljussättningen så bilden blir bättre är en annan sak.

  6. Anonym skriver:

    Är du säker på att tabletterna är slut? Med tanke på din första mening i inlägget 😉

  7. Anonym skriver:

    Jag tycker att det borde bli lag på att märka ut Photoshop på bilder i media. Ett litet märke i bildhörnan eller något.

    1. Mareena skriver:

      Jag är inte mycket för lagar till höger och vänster, men en lag om någon liten markering för att visa att bilden är shoppad vore superbra.

    2. Anonym skriver:

      Stackars Anna Books dotter i så fall. Hon är ju två helt olika personer på Instagram o h i verkligheten 😂

      1. MB skriver:

        Tycker inte att det där är något att göra sig lustig över, det är tydligt att hon är väldigt osäker på sitt utseende.

        1. Mareena skriver:

          Men är man så himla osäker på sitt utseende så bör man ju för tusan inte retuschera sig till total oigenkännlighet. Alla som känner henne vet ju att hon inte alls ser ut så.

      2. AJ skriver:

        Haha, sjukt roligt. Visst verkar hon osäker på sitt utseende men hon är ändå en vuxen kvinna.
        En vuxen person som borde förstå att hennes retuschering är uppenbar och överdriven.

  8. Susawoo skriver:

    Använder snapchatfilter när jag vill vara rolig. Särbon älskar breaking bad, så använde det filtret när jag föreslog en spännande dejt.

    På insta däremot är det rätt ljus (dagsljus), bra sminkdag+bra hårdag och ett filter, men inget phitoshoppande. Så ja, alla skavanker kommer med.

  9. Anonym skriver:

    Jag tycker gränsen går på att ens ändra något alls med själva utseendet, förutom ljuset. Tex svartvitt, ljusare eller mörkare bild osv. Men själva utseendet alltså ta bort, förminska, förstora saker på kroppen eller ansiktet. Jag gör aldrig det för tänker att om någon ser mig i verkligheten ska de inte kunna undra varför jag helt plötsligt har en mycket bredare näsa. Varför kan man bara inte vara nöjd med sitt utseende?

    1. Anonym skriver:

      Ps tycker även extremt smink är falsk marknadsföring tex contouring, när man ser ut som en clown i början och sen ska sudda ut linjer här och där… Ds

      1. ABCD skriver:

        Varför kan man inte bara vara nöjd med sitt utseende?

        Tycker din kommentar är väldigt nedvärderande och osympatisk. Tanken på att de flesta tjejer idag känner osäkerhet kring sitt utseende i någon grad eller någon kroppsdel, verkar du inte ha ägnat en tanke åt. Att andra sminkar sig extremt mycket har ingen större inverkan på ditt liv.

        Och förresten, vad falsk marknadsföring? Marknadsför man sig när man har smink? Åh gud, tänk alla de killar som sett mig utan smink dagen efter – de borde ju få en refund av något slag! 🙂

      2. Anonym skriver:

        Det kanske är andra människors yttrande om att de ser ut som en clown utan smink som gör att tjejer sminkar sig med contouring. Själv så gillar jag att gå omkring med osminkade bleka ögonbryn men fyller i dom med färg för att slippa kommentarer om vilka fula ögonbryn jag har och liknande, helt klart värt att lägga ner den där minuten på morgonen på ögonbrynen för att slippa skitsnacket och blickarna.

        1. Moeller skriver:

          Exakt, man blir straffad för att inte sminka sig och när man väl sminkar sig – så blir man straffad då också. Suck 🙁

      3. Ior skriver:

        Tjejer som sminkar sig är inga produkter som saluförs så det faller bara där.

    2. Anonym skriver:

      Men asså alla bi missuppfattade vad jag menar. God damn att man lägger ner så jävla mycket tid på att ha åsikter om någon annans åsikt?????
      1. Jag menade att alla är fina så som de är men kanske uttryckte mig klumpigt med ”varför kan man inte vara nöjd”
      2. Med clown menar jag inte innan contouring utan jag syftar medans! Alltså videosarna där de ska visa hur man gör och de har massa kladd och mörkbruna streck i ansiktet som de smetar ut.
      3. Falsk marknadsföring, ja precis! När man har EXTREM sminkning och inte alls är samma person som under sminket. Inte vanlig sminkning som man har.

      Wtf vad lättkränkta ni var, ta och ge er!

      1. Nettan skriver:

        Men vadå marknadsföring?

        Ain’t no item for sale

        1. Anonym skriver:

          Yes Nettan is for sale! 💰

  10. Nina skriver:

    Varför ser det ut som hon brutit näsan till höger? ”Borde” väl vara tvärtom om det nu ska vara den fixade bilden🤔

    1. Karin skriver:

      Precis min tanke!

    2. MB skriver:

      Slarvigt applicerad contouring och löspuder tror jag

    3. Sacha skriver:

      Tror det kan vara också för att hon ler lite snett på ena sidan. Vänster mungipa är mycket mer ”leende” och drar med sig näsvingen upp på den sidan.

      1. Moeller skriver:

        Om ditt näsben flyttar sig när du ler så tror jag att du bör uppsöka vårdcentral :I

      2. Nina skriver:

        Håller med Moeller. Jag har en ansiktsförlamning, men inte tusan ”kompenserar” näsvingen på motsatt sida när jag ler.

  11. Anonym skriver:

    Fick du med dig morfin hem? :O själv blev jag opererad efter en sprucken blindtarm (var inlagd ett bra tag) och hade så ont att jag grät. Även efter operationen. Fick inget morfin alls efter operationen :/ blev opererad på SöS…

    1. anonym skriver:

      Jag har tagit gallblåsan o tag bort njursten. O fått recept med smärtstillande när jag åkte hem. Vad är det för läkare ni råkat ut för som inte fattar att det gör jätte ont efter operation?!

      1. Anonym skriver:

        Vadå ni? Det var bara jag som skrev om det.

    2. H skriver:

      Jag opererade bort min blindtarm med öppen kirurgi. Den var perforerad och magen var full med var. Jag fick starka antibiotika men i övrigt fick jag klara mig på Alvedon.

  12. "Men lääs inte bloggen dååå wääää" skriver:

    Fast. Du bloggar ju visst om dig själv..

  13. k skriver:

    hon skriver att det är starkt av den som orkar lägga ut bilder som ska likna säljbilder f mäklare…är i ett o samma inlägg dubbelt. Starkt av dig som hetsar t en yta anpassad till all yta utanför sin egen vardag….dubbelt för mig.

  14. Anonym skriver:

    https://socialblade.com/instagram/user/isabeladrian/monthly

    ett tips, röda siffror men hon skröt i daniel redgerts podd om att hon hade så mycket följare på instagram och så mycket mer följare än honom… onödigt att vara så kaxig och skryta och sen själv gå minus. men men bara en tanke :/

  15. Te skriver:

    Om jag inte missminner mig är väl Doves claim to fame främst att de gör produkter som ska bleka huden på kvinnor i Asien? En snabb googling ger resultatet ja, även om det främst är Doves ägare Unilever som kränger sådana produkter. Det kanske är en del i den här kampanjen? Skippa photoshop, försök bleka din hud istället!

    Hur kan Elaine, förebildernas förebild, ha missat detta? Eller struntar hon bara i det?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp