Kommer ”Haga” någonsin klinga annat än illa?

17:00 28 Apr 2017

GabJoss:

Bästa: Vi har fått tag i en lägenhet från och med samma dag som vi flyttar ut ur vår bostadsrätt (!!) och ett år framåt. Hur bra!? Den ligger på Haga här i Umeå och hyran är inte alls hög. Så vi kommer att bo fem minuter från stan och kunna spara undan massor till huset samtidigt som vi bor. Är sååå glad verkligen! Kontraktet är påskrivet och klart och vi är så tacksamma över att allt har löst sig så fint.//GabJoss

GabJoss och Fjordingen har fått tag på en hyresrätt att bo fram till att huset är färdigbyggt men så fort jag såg vilket område de ska flytta till så hajade jag till.
Haga!? Huuuuuu!

Det är så klart inget fel på Haga men som den P3 Dokumentärknarkare som jag är så har jag lyssnat på historien om ”Hagamannen” säkert 10 gånger och får kalla kårar när jag tänker på hur denna Niklas Lindgren satte staden i skräck under så många år.

Samma sak händer när jag hör orterna Salem, Åmsele, Kode, Klippan, Högsby och Arboga då alla dessa städer förekommer i dokumentärer om hemska brott.

Jag borde kanske ha en intervention med mig själv och detoxa från True Crime och ond bråd död i min telefon?

111 kommentarer | “Kommer ”Haga” någonsin klinga annat än illa?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Asterixia.se skriver:

    Nej men vad är det för fel på Salem?

    1. Asterixia.se skriver:

      Jag tänker på Stephen King och alla kvinnorna som brändes som häxor på 1600-talet . I Salem i Amerika alltså.

      1. O skriver:

        Svarade du på din egen kommentar? :O

        1. Asterixia.se skriver:

          Ja? 🙂 Jag ville så gärna berätta om Stephen King och häxor. Jag var tvungen att få det ur mig.

      2. Elisie skriver:

        Har han skrivit en bok om häxor? Vad heter den isf? 😀

        1. Asterixia.se skriver:

          Nix. Det är två skilda saker. King är King och häxorna brann då de brann. Häxan skulle boken iofs kunna heta. The Witch. Del två skulle kunna heta ”The Burning” och trean ”Ashes”. Typ. . 🙂

      3. NyttnamnNUIGEN skriver:

        Aaaactually så brändes inga häxor i Salem, det är faktiskt en myt (en myt som hittat in i en del skolböcker). Däremot avrättades kvinnor,män och barn för häxeri på flera andra sätt.

      1. Anonym skriver:

        Usch, Daniel var min sambos bästa vän 🙁

    2. M skriver:

      Jag tänker på Days of our Lives haha!

      1. Sara skriver:

        Hette inte katten i Sabrina tomårshexan Salem??

        1. Sara skriver:

          TONÅRSHÄXAN*

          1. Asterixia.se skriver:

            Ha ha jag kopierade tomårshexan för att Googla det . Gick inte så bra. Salem hette katten , det stämmer.

  2. Mäl skriver:

    Inte tala om Knutby!

    Utveckla gärna angående de städer/byar du nämnde, vilka händelser du syftar till!

    1. Anonym skriver:

      Vet du inte det?? Jag är iof 38 men dessa hemskheter är ju stora händelser som vänt upp och ner på media

    2. Linnea skriver:

      I Åmsele, Klippan och Arboga har det begåtts väldigt uppmärksammade mord.

  3. A skriver:

    Tror inte det är speciellt många i Umeåtrakten som känner igen sig i detta faktiskt! Klart Hagamannen finns med men Haga är ett av Umeås finare och lugnaste områden med perfekt läge och inget som förknippas med honom överlag.

    För övrigt så bodde ju Hagamannen i ett samhälle utanför stan och flertalet av hans överfall skedde inte på Haga utan namnet kommer enbart från att det allra första överfallet skedde där.

    Trevlig helg på er! 🙂

    1. anonym skriver:

      A trevlig helg🍹

    2. Blomma skriver:

      Hela Ume var ju lika jäkla terroriserat, så tror inte vi som bor här kopplar just den stadsdelen till honom, men förstår om folk som bara läst om det i media gör det.

  4. Mäl skriver:

    Sjukt för övrigt att han är frisläppt nu!

    1. Anonym skriver:

      Eller hur, såg honom förra sommaren i min hemstad, kändes sådär..

      1. Anonym skriver:

        Oj. Vilken stad?

  5. Therese skriver:

    Just Haga tänker jag inte så kring, kanske för att jag bor i Umeå och förknippar området med så mycket annat än Hagamannen. Men många orter, som Åmsele, Knutby är för mig förknippat med brotten som skett där så jag förstår hur du menar. Haga är för övrigt ett attraktivt bostadsområde, nära stan men ändå lugnt och många gamla fina hus. Jag tror att Gabbis kommer att gilla det. Nån mer än jag som tror att de inte kommer att bo längre än max 1,5 år i ”drömhuset” innan de skyndar vidare till annat boende? Snacka om att de två har svårt att bo på samma ställe mer än 6 månader i taget….

    1. Susawoo skriver:

      Precis.

      Jag bor i Eskilstuna, så Arboga ligger nästan granngårds, så för mig är inte Arboga ett mördarställe direkt. Men jag förstår att en del kan känna att det sker brutala mord i Arboga med tanke på samhällets storlek.

      1. Anonym skriver:

        Haha jag är från Arboga, born and raised, men flyttade för 5 år sedan, och jag får fasen kalla kårar av att komma hem till byn igen. Iof bodde jag ca 50 m från huset där Arbogamorden skedde. Men ändå.

  6. Monica skriver:

    Har du missat Trollhättan? Flertal mord i en stad med ca 55.000 invånare. Sen för att inte tala om attacken på Skolan Kronan.

    1. Matilda skriver:

      Kronan visst, men så många uppmärksammade mord har det väl inte varit? Inga det gjorts P3-dokumentär om iaf, känns som det verkligen sätter sig då. Tror mest folk tänker på Saab, och kanske nazister och moskébrand. Det enda som jag kommer att tänka på är det omskrivna mordet på en två-barnsmor flr några år sen, av en fd nazist.

      1. Frida skriver:

        Ah, eller kanske skolattacken i Trollhättan… det förknippar nog fler med Trollhättan än 2-barnsmamman.

        1. Matilda skriver:

          Jo, Kronan-händelsen är som sagt svår att undkomma. Tänkte mer på övriga mord som påstods och då är väl 2-barnsmamman det enda jag kommer att tänka på, sen vet jag dessutom vem gärningsmannen är, mycket obehaglig människa, så det har väl satt sig lite extra. Ett annat mord som ”satt” sig his mig är Dalby-mordet där en man kastade ut sitt spädbarn och sin fru för ett stup. Det är verkligen vad jag förknippar Dalby med.

          1. Monica skriver:

            2 barnsmamman ja, sen var det även en pappa som blev mördad av en kvinna några år innan det. Och nyligen blev en kvinna mördad i sin lägenhet i Trollhättan.

          2. Andj skriver:

            Mina svärföräldrar bor i Dalby men jag har aldrig reflekterat över mordet i stenbrottet när jag är där. Intressant hur olika saker fastnar hos olika människor.

    2. Linnea skriver:

      Samma med Falun. Men antar det är för att städerna är kända för mycket annat också, så blir inte samma sak.

  7. Evvo skriver:

    Varför Klippan? Bara nyfiken, har mycket släkt där 🙂

    1. Anna skriver:

      Släkten Cederholm har ju sina rötter i Klippan och flera av dom har varit inblandade i uppmärksammade mord, t.ex. det så kallade ”raggarmordet”, ”rasistmordet” och dubbelmorden på Hallandsåsen.

  8. Vrang skriver:

    Säger numera Huskvarna. Hagamannens nuvarande boende efter frisläppandet.

    1. E skriver:

      What, bor han i Huskvarna?! Tror jag struntar i att lämna min lägenhet idag 😫

      1. Vrang skriver:

        Ja. Det gör han. Har tydligen släkt där och han har synts flera gånger ute på promenader och på Rosens köpcentrum.

    2. X skriver:

      Aha, det är där han håller till nu. Precis efter frisläppandet flyttade han till Övertorneå och skulle gå en utbildning. Han blev dock inte långvarig, några lokala förmågor tyckte det var en bra idé att misshandla honom. Med en golfklubba om jag inte minne fel. Ingen blev dock dömd, tror det berodde på att man inte kunde fastställa vem dom var skyldig…kan minnas lite fel här men typ så iaf.

    3. Anonym skriver:

      Bor i Huskvarna, fast på Egnahem som ligger på berget ovanför. Såvitt jag och mina vänner och bekanta vet så bor han inte här längre, men det stämmer att han gjorde det.
      Ärligt talat, han kommer aldrig kunna bosätta sig någonstans. Han kommer bli misshandlad och bortjagad från varje ställe han slår sig ner i.

      1. Blomma skriver:

        Var det därför han flyttade från Husqvarna? Blev han angripen där också?

  9. Anna skriver:

    Tyra hade aldrig något recept på hostmedicinen som hon skrev att hon hade. Idag skriver hon att hon skulle få det dagen efter, men inte fick det. Det kan ju inte ha kommit som en nyhet att de inte skriver ut opiathaltiga läkemedel till henne.

    Hon bad ju om hostmedicin på instagram, och som många trodde var det coccilana hon ville ha. Tyra skrev ju då att hon hade recept på det men att hon bara inte hann till apoteket eftersom de skulle stänga om nån kvart.

    Tidigare har Tyra berättat om hur hon kunde dricka en hel flaska coccilana för att slippa abstinens från tramadol. Jag har erfarenhet av tramadolmissbruk i min närhet och kan säga att jag är nästan säker på att Tyra tar tabletter igen. Hon hade väl slut på tabletter men kunde inte be om det av läsarna, så för att slippa abstinens bad hon om coccilana istället. Hon betalade 800kr för en kvarts flaska, då är man desperat.

    Tyra har skrivit om hur hon varit apatisk, mått dåligt och varit helt utan energi några dagar. Det är typisk abstinens. Hon fick nog inte ihop så mkt coccilana som hon behövde. Nu har hon nog fått tabletter, för nu mår hon plötsligt bra igen.

    Hon klagar återigen på sin vårdcentral, men det var ju hon själv som bad läkaren skriva i journalen att hon inte skulle kunna få något med opiater utskrivet. Men det var när hon inte tog tramadol.

    1. Madeleine skriver:

      Bra skrivet! Det är ju synd att vi inte kan kommentera inne på bloggen. Men jag undrar en sak om host medicinen. Hon sa att när mamman undrade om hon kunde få lite för att hennes barn börjat hosta så var hela flaskan slut redan – tar man stora mängder varje gång? jag fick jämt slänga host mediciner för att bäst före datumet gått ut för man tar ju bara små ”huttor”.

      1. Anna skriver:

        Varför försöker hon få cocillana från vc idag igen, när hon nu skriver att hon försökte, men inte fick ngt recept för några dagar sedan. Detta pga att de inte skriver ut läkemedel med opiater till henne.

        Uppenbarligen hade hon inget recept som hon skrev att hon hade för några dagar sen när hon bad läsarna om cocillana för att hon inte hunnit till apoteket.

        Nu ville personen som gett henne 1/4 flaska cocillana ha tillbaka den pga hennes barn hostade. Då är den redan slut och hon säger sig nu inte ha något recept pga att läkaren inte skrev ut.

        Det har ju uppenbarligen aldrig funnits ett recept, det skrev hon bara för att kunna skriva att hon skulle ge tillbaka medicinen när hon hämtat ut sin egen. Manipulativt beteende. Hon kom inte ihåg sin egen lögn heller.

        För 3 dagar sedan skrev hon att hon blivit bättre och kunnat sova. Ändå ringer hon vc igen idag för att få cocillana. Antagligen ringer hon runt till olika läkare-inte heller kry-appens läkare skrev ut cocillana.

    2. Silverräven skriver:

      Hon skrev i ett inlägg häromdagen att hon inte hade råd att anställa fler personer men nu skriver hon att hon behöver en bloggassistent… ska denne jobba gratis då tro?

      Även nyfiken på vad det är hon hintar om ang. företaget. Något stort som skulle förvåna oss, var det så hon skrev?

      1. Anonym skriver:

        Fast det är ju två olika bolag och budgetar, den eventuella bloggasistentlönen betalas ju inte med webshopens personalbudget.

        1. Silverräven skriver:

          Jo jag tänkte på det men eftersom hon skrev att hon investerat alla pengar i företaget så undrar jag. Hon kanske tjänar pengar på sin blogg nu igen?

      2. M skriver:

        Kunderna är i.af vansinniga på hennes olika insta. Ingen får vad de beställt, det är fel saker, färgfläckar, ingen leverans, inget leveransbesked osv. Kundtjänst svarar tydligen varken på mejl eller i telefon. Hon tröttnade snabbt på att ”ta hand om” Starrider igen, blev väl knappt en vecka.
        Tror att hon kommer försöka sälja skiten eller lägga ned det. Det är väl det som hon tror ska förvåna oss.

    3. hej skriver:

      ”Jag blir så provocerad av att jag inte fått hjälp med mitt mående! Att behöva kämpa med att få hjälp att få hostmedicin- som jag aldrig nånsin bett om, och inte få det pga att det innehåller typ 0,01% morfin…det gör mig så jävla förbannad! Tror dom på riktigt att jag 1. Skulle vända mig till min vårdcentral och be om hjälp med detta om jag bara ville ha morfin? 2. Att om de nu tror det-tror dom på riktigt att jag då skulle be om cocillana!? Tror jag hade kört en annan story iom mina smärtor i kroppen efter olyckan, OM det nu var morfin jag var ute efter! 3. Tror dom att jag skulle hitta på allt, och äta 4 olika allergi och astmamediciner bara för att försöka få ut hostmedicin!? Och 4. Tror dom att jag om och om igen skulle vända mig till vårdcentralen för hjälp om jag ville knarka!? Då hade jag testat en gång, sedan hade jag fixat det på egen hand!”

      googlade lite snabbt!!!

      ”Inte lämpligt
      Kai Knudsen är överläkare och drogexpert och känner väl till hostmedicinen.

      – Cocillana-Etyfin är inte lämplig att ge till personer med missbruksproblem eller beroendeproblem. Så om man har en patient som har bekymmer med alkohol eller läkemedelsmissbruk så bör man inte skriva ut Cocillana-Etyfin alls, utan välja en annan hostmedicin, säger Kai Knudsen.” SVT Nyheter

      ”Det som också
      tolkades som olämplig behandling var t ex behandling med beroendeframkallande
      läkemedel t ex TreoComp® och Cocillana-Etyfin® till blandmissbrukare”

      -Mångbesökare inom landstingets specialiserade beroendevård, Beroendecentrum Stockholms läns landsting

      1. Lina skriver:

        Ja, det Tyra också missar i sitt resonemang är att astma och allergi inre ger hosta – så oavsett 4 allergitabletter talar den mängden inte direkt för att en läkare borde skriva ut hostmedicin för hennes allergi/astma. Vad har antal allergitabletter med det att göra?
        Är det hosta pga förkylning så går det snabbt att se på infektionsparametrar via blodprov om man har något i kroppen – annars är det ju inte direkt så att man behöver hostmedicin med morfin i bara för att man själv anser det.
        Opiatabstinens kan dessutom ge svår hosta/kli i halsen, så det där med att behöva hostmedicin för astma håller inte i argument.

        1. Lina skriver:

          *…astma och allergi ger INTE hosta ska det stå.
          Så pinsamt inlägg – att hon inte märker det själv.
          Ansträngningsastma behandlas med kortison, hostmedicin har ingen effekt alls på det🙈

          1. anonym skriver:

            Mycket snack om hennes medicinering. Varför? Det är själen det handlar om . Hon behöver nog mer samtalsstöd o har man frågor kan man visst ställa dom på hennes insta. Är inte det lite surt o tro hur hennes medecinering är. Det är ju hennes privata. Vad för ni ut av och skriva om det här?

          2. H skriver:

            Jag har själv astma och det ger definitivt hosta! Kan hosta hela natten utan min medicin.
            Däremot behövs ju inte hostmedicin, utan täcker med astmamedicin

          3. M skriver:

            -Jösses, den kvinnan! En limpa cigg kanske man får lite hosta och luftrörsproblem av?
            Och ”haha oj du tänker på sånt 🙈 jag har aldrig dammat i hela mitt liv 😂” kanske inte direkt gör saken bättre?

          4. Petra skriver:

            När jag har haft slut på min Ventoline som jag tar vid astmatiska besvär så har jag ringt 1177. De har så sagt att jag kunde ta hostmedicin om jag hade det hemma för att det verkade liknande. Och jo man får hosta av astma.

        2. Anna skriver:

          Ingen normal frisk människa betalar 800kr för 1/4 flaska coccilana som man dessutom ska ge tillbaka.

          Hon ville slippa abstinens och det har hon använt den till tidigare som hon själv berättat. Det var flera läsare som svarade att hon kunde få av dem. Att Tyra är beroende fortfarande är väldigt troligt.

          1. anonym skriver:

            Och ?? Önskar henne lycka till och att hon vinner över säkert svårt sug. Om nu hon har det. Jag tror inte hon tar något som hon inte får. Skulle hon ens orka blogga då.

          2. Madeleine skriver:

            Amen.. Jag tycker det är trist att hon försöker övertyga oss läsare att det inte handlar om det. Hon behöver absolut inte berätta för oss om hon trillat dit igen men det är tröttsamt med dessa försvarstal

        3. Madeleine skriver:

          Åhh det tänkte inte ens jag på! Haha det stämmer ju! Bra där 🙂

          1. Madeleine skriver:

            Hoppsan var tänkt som svar till Lina

  10. anonym skriver:

    Camcam trevlig helg och valborg. Jag ska putsa fönstren för nu lyser solen. Ha det fint. Love till lilla nöboll och THK 😺😻😻😺

  11. Jo skriver:

    Helt OT, men vad ska man göra när en uppenbarligen mycket kåta grannar börjar ha högljutt skrik-sex varje dag? Påminna dem om att väggarna inte är alltför tjocka?

    1. S skriver:

      Sätt en lapp på deras dörr

    2. Anonym skriver:

      Anonym lapp i brevlådan. Eller skrik tillbaka…

    3. Maria skriver:

      Sätt upp såna där asförbannade men såklart anonyma lappar i trapphuset/hissen. Eller häng en remsa kondomer på grannarnas dörrhandtag. Som en svensk tiger 🐯

      1. Jo skriver:

        Åh det här ska jag göra! Perfekt! Lämna med en liten lapp där det står ”Det hörs att ni gillar sex, stay safe kids! /grannen”

    4. Anonym skriver:

      Jag tror att de vet att de hörs men inte bryr sig, för oftast brukar lägenheter som är lyhörda vara det åt båda hållen så de hör säkert dig också även om det kanske inte är sex det hör så kanske de hör tvn eller musik.

      1. Jo skriver:

        Kanske, men jag hör aldrig något annat från dem eller någon annan så jag vet inte om det är så lyhört egentligen. Hon är nog jäkligt högljudd….

    5. anonym skriver:

      Äsch sånt är livet låt dom pippa på 💟💟. Det är vår.

      1. Jo skriver:

        Lite drygt att äta frukost till deras porrfilmsstön bara… kl 9 förra söndagen höll de på…

        1. Andj skriver:

          Dra på hög musik när dom kör igång så kanske dom förstår hinten?

  12. Onödigt vetande? skriver:

    Haga ja! Lustigt nog var Niklas Lindgren inte den första ökända ”Hagamannen”. Den första ”Hagamannen” härjade i Haga, Göteborg, och blev sen känd som ”Södermannen” på 70-talet….

    Annars associerar jag namnet Haga till ”Hagasessorna”, haha.

  13. Jennie skriver:

    Jag bor i Rödeby och det är ju vissa som förknippar det med tråkigheter tyvärr.. vet du?

    1. Karlskroniten skriver:

      Det och mordet på flickan yara som blev mördad Valborg för några år sen. Tänk vad som händer i lilla Karlskrona :/

    2. M skriver:

      ”Rödebyfallet” med pappan som sköt med hagelgevär på hotfulla ynglingar som skulle ta sig in och ge sig på sonen hans?

      Jag är otroligt intresserad av brottsfall men inte av geografi. ´Så jag relaterar absolut Rödeby till det fallet, tyvärr.

      1. Jennie skriver:

        Ja tyvärr är det ju så att vi är ”kända” för dessa två saker. Tänker ofta på båda sakerna. Hur familjerna har det. ;(

        1. Anonym skriver:

          Just yara fallet har fastnat lite extra i bakhuvudet. Jag brukar tänka på henne när jag går förbi huset. Stackars barn :/

  14. Linnea skriver:

    Fascinerande det du tar upp. Hur vissa ortsnamn har sådan dålig klang, medan andra klarar sig undan. Har det med storleken att göra och/eller om staden är välkänd innan? Tänker tex på Falun där det varit flertalet uppmärksammade mord men ingen tänker ju direkt på det.

    Förutom dom du skriver så tänker jag på Askersund, Knutby och Sjöbo.

    1. Anonym skriver:

      Jag tror absolut det har att göra med hur välkänd orten är sen innan. Har man ingen annan referenspunkt till orten än ett uppmärksammat brottmål så är det klart namnet får en dålig klang.

    2. Anonym skriver:

      Jag är från Askersund och när jag säger det till någon ny människa får jag ofta höra ”oj där det där styckmordet var??”
      Blir alltid chockad då för Askersund är ju något helt annat för mig, även om mordet såklart har drabbat många av mina bekanta så tänker jag inte på Askersund som något ”mordställe”

  15. Milly skriver:

    Haga heter det finaste och dyraste området i Göteborg. Förknippar inte det med hagamannen alls.

    1. Hanna skriver:

      Det är ju ett annat Haga.

    2. M skriver:

      Alla tänker väl främst på Haga, Umeå, kan jag tänka mig.

      Det fanns en serievåldtäktsman i Haga, Göteborg på 70-talet, som också kallades Hagamannen i media då under flera år. 🙂

    3. Matilda skriver:

      Det är just vad jag tänker på också när jag hör Haga, inte Hagamannen. Som någon här ovan också skrev så härjade det en våldtäktsman i Göteborg på 70-talet där första våldtäkten skedde i Haga (Gbg) kallades Södermannen då han sedan fortsatte i Stockholm. Finns på P3-dokumentär.

  16. X skriver:

    Boden. Då tänker jag på Vatchareeya Bangsuan. Styckad tjej och gärningsmannen dömdes för dråp och brott mot griftefriden. Thomas Bodström skrev till och med en bok om det fallet.

    1. Anonym skriver:

      Usch, vänder sig fortfarande i magen när jag hör detta… Bor i Norrbotten och i våra dagstidningar skrevs det väldigt mycket om fallet.

      1. X skriver:

        Ja riktigt otäck historia. Gärningsmannens föräldrar hävdar fortfarande i sten att han omöjligt kan ha utfört dådet. Bland annat pga hans funktionsnedsättning samt att det fanns fler potentiella gärningsmän som inte utreddes särskilt grundligt. Utredningen låste tidigt fast sig på den som senare dömdes. Vissa involverade är säkra på att rätt person dömdes medans andra är tveksamma…

  17. M skriver:

    För de som känner Umeå klingar Haga knappast illa. För de som knappt vet om Umeå eller Luleå är längst norrut klingar Haga kanske sämre. Men vem bryr sig hur Haga klingar för någon som inte vet vad Haga är för stadsdel.

  18. Jo skriver:

    Av nyfikenhet: Vilka stadsdelar utanför Stockholm förknippar ni med brottslighet och stök? Det vore intressant att höra vilka stadsdelars namn som fastnar som extra ”dåliga” typ Rosengård och Hammarkullen.

    1. L skriver:

      Hammarkullen suck. Jag tänker på Rinkeby och Alby. Halva Afrika bor väl där.

      1. Anonym skriver:

        Rasistisk kommentar av ”L”. Kunde man anmäla den så skulle jag.

      2. Jo skriver:

        Jag skrev ”utanför Stockholm” för att just alla kan rabbla utsatta förorter i Stockholm…. Dessutom kopplar jag inte ihop invånarnas etnicitet med områdets problem, något du var kvick med att göra.

      3. Anonym skriver:

        Va fan! Älskar Alby! ❤️

      4. Amanda skriver:

        Är konstigt att den inte tas bort! Skulle oxå anmäla den

    2. Anonym skriver:

      Bergsjön i Göteborg
      Hässleholmen (?) I Borås

    3. M skriver:

      Gottsunda i Uppsala först och främst och sen ca hela Eskilstuna.

    4. Anonym skriver:

      Typ hela Södertälje (och nu tänker jag inte på Catten).

      1. Anonym skriver:

        Slöddertälje.

        Annars Råslätt. Vivalla, Araby, Brynäs, Koppargården, Tjärna ängar, Bäckby, Gamlegården, Hageby, Råby, Nibble etc etc etc, Sen självklart alla skitområden i de större städerna.

  19. Anonym skriver:

    Det var väl för väl att dom fick boendet i Umeå.
    Jag undrar bara hur deras liv fungerar då dom hade planer på att flytta till gbg, Stockholm och/eller utomlands under detta kommande år. Jag tänker på tex fjodors arbete, kanske även en fördel att vara på plats och övervaka husbygget lite? Eller det var kanske bara en verklighetsflykt från mr snusballe med familj?
    Hur länge kommer dom bo i sitt nybyggda hus innan något ska ändras eller rent av flytta till en annan stad. JAG BEHÖVER PRATA OM DETTA!

    1. Therese skriver:

      Ja!!!! Vi måste prata om detta!!!! Som jag skrev ovan, gissar på MAX 1,5 år med egentligen tror jag att det kan bli ännu kortare. Alternativt att de får smak för livet på Haga (nära stan, ”hög status”, ”fint” område) så de bygger huset i Ersmark och säljer det på en gång och istället köper de ett 20-talshus på Haga som de totalrenoverar (dvs målar allt vitt).

  20. Julia skriver:

    Bor i Klippan och det är så synd för att det första folk tänker på när de hör Klippan är att det är värsta rasistbyn bara för det som hände 1995 :/

  21. Sofia skriver:

    Usch, jag vet inte ens vad som hänt i Klippan men får ändå rysningar och kväljningar av tanken på stället bara för det är en sån skithåla haha. 🙂

  22. Hedda Söderberg skriver:

    Fint! Kika gärna in min blogg och följ min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, jag har kommit en lång bit påväg – men en dag ska jag vara HELT frisk & fri!! 😀 <33
    http://nouw.com/heddasöderberg

    1. Anonym skriver:

      Hedda: Tänk så tokigt det kan bli när du inte läser vad inlägget du spammar handlar om.
      I det här fallet handlar det bl.a. om en serievåldtäktsman och orter där det hänt hemsks saker, din kommentar lyder:
      ” Fint!”….

    2. Anonym skriver:

      Hedda, du är stark och grym som fan som slagit tillbaka en så djävulsk sjukdom. Bra kämpat, och kämpa vidare! Det här klara du 🙂 MEN, ingen gillar click bait eller spam, okej? 😉

  23. D skriver:

    Kommer från en helt annan del av Sverige egentligen, och träffade min man som jag flyttade till, vi hamnade då i Kungälv där Koden ju ligger (koden tillhör Kungälvs kommun).

    Trots att jag bott här i åratal nu så får jag rysningar när jag passerar Kode, och det skulle aldrig falla mig in att bada i Ingetorpsjön där många andra härifrån badar eftersom det var där allting skedde. JH: s gravsten har dessutom blivit vandaliserad av hatters, helt sjukt. För mig är det fortfarande ett av de absolut värsta morden som skett i landet, och jag fattar inte att det inte uppmärksammas mer i Kode/Kungälv.

    1. D skriver:

      Damn you auto … koden=kode ( som uttalas med ett markant o, som i ost och inte med å som i kod. )

  24. Ann skriver:

    Har du lyssnat på Mordpodden? SÅ BRA! Tre delar i varje podd, och det är två tjejer som sitter och diskuterar mellan varje del. Dessutom tror jag att de flesta mord handlar om svenska mord.

    Vad är det med oss människor som tycker att det morbida är så intressant?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG