MEN VAD ÄNDA IN I HELVETE!!!!!!!!

11:27 8 Apr 2017

HUR FAN ÄR MAN FUNTAD SOM DELAR BILDER PÅ DÖDSOFFER PÅ SOCIALA MEDIER? 
Bilder på människor där kroppsdelar ligger utspridda över vägen?
Det där är någons anhörig!

Var finns respekten?
FY FY FY FY FAAAAAAAAAN!!!!!!

Ser ni sånt här – anmäl omedelbart!!!!!!!!

 

37 kommentarer | “MEN VAD ÄNDA IN I HELVETE!!!!!!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Yolo typ skriver:

    Fattar inte vad man får ut av att lägga upp såna bilder? Hoppas människan var i chock och inte fattade vad hen gjorde. Varför tar man ens en bild? Sjukt.

    1. M skriver:

      Troligtvis för att få uppmärksamhet och synas. -Usch!

      1. Yolo typ skriver:

        Ja såklart, fattar bara inte att de känner själva hur jävla osmakligt det är.

  2. Magda skriver:

    Var kan man anmäla? Är det olagligt eller ska man anmäla till respektive medie? Instagram osv? Mår så illa av hur folk är funtade. Hur FAN kan man fota/filma offer? Det är ju samma vid olyckor. ”Jag var där, jag var först”. Så jävla vidrigt!

    1. Frida skriver:

      Det är så sjukt. I de katastrofsituationer jag varit tänker jag:
      1: kan jag hjälpa? (Vid svar ja, hjälp till! Vid svar nej gå vidare till punkt två.)
      2: hur tar jag mig härifrån?

      Vet ju att om man inte hjälper till så är man ivägen. Att ta upp mobilen och börja filma eller fota… fy fan.

  3. S skriver:

    Sjuka människor!!!

  4. Anonym skriver:

    Alltså, att ta foton är en sak, och att sprida dem är en helt annan. Att fundera över VARFÖR bilden knäpps är slöseri på tid och energi om man inte planerar att indoktrinera kommande generationer.

    Blev erbjuden en batch ocensurerade bilder igår faktiskt. Jag tackade av någon anledning nej… Nu får jag nog fundera på varför, så jag kan föreställa mig varför det motsatta skulle kunna ske.

  5. J skriver:

    Flashback är fullt av såna bilder just nu. 🙁 Tycker det är vidrigt att det är tillåtet att lägga upp bilderna. För övrigt verkar Flashback vara platsen där de sjukaste människorna i samhället samlas. Har själv varit medlem där tidigare, men slutat hänga där eftersom jag tycker det har blivit ett rasistiskt äckligt forum som bara föder hat och ingen vettig diskussion.

    Det hänvisas till yttrandefrihet hit och dit, men i det här fallet tycker jag respekt för offren och deras familjer går före yttrandefrihet. Många skriver även att de lägger upp bilder för att de ”vill visa för PK-människorna hur det går när man tar emot muslimer”. Fullständigt obehagligt att det här dådet utnyttjas för högerextremismens hatspridning.

    1. Emma skriver:

      Hur får man anmält det på Flashback? Varför är Flashback ett forum utan lagar som verkar gälla för vad man kan publicera?? Fattar det inte

      1. J skriver:

        Känns inte som nån idé att anmäla det som publiceras på Flashback? Finns ju t.ex. självmordstexter (och bilder?!) skrivna av den där killen som hängde sig i en live stream. Hans anhöriga har kämpat med att ta bort texterna, men Flashback hänvisar bara till yttrandefrihet.

        1. Emma skriver:

          Helt sjukt. Tycker bara yttrandefriheten står sig under bilder på en söndersliten flicka med texten ”någon kommer inte på
          Jobb på måndag as”. Mår illa och gråter. Det ligger på en amerikansk hemsida så det går väl inte ner. ‘Man såg vem som hade skickat den på Snapchat. La till personen och tänkte kontakta polisen senare idag. Och ge hen en jävla utskällning.

    2. Sophia skriver:

      Flashback tog faktiskt bort varenda tråd angående dådet under sen kväll igår.
      Något de aldrig annars gjort.
      Idag finns bara en tråd angående den misstänkta.

      1. Anonym skriver:

        Det stämmer inte!! Det finns en hel tråd bara med länkar till bilder från dådet (de säger att det är bilder iaf, har såklart inte kollat). Den tråden har just nu 212 svar och är INTE borttagen.

        1. Sophia skriver:

          Ledsen! Såg nu, fruktansvärt 🙏🏻

  6. Karin skriver:

    Jag gillar inte heller de vittnen som berättar att ben och armar var avslitna. Med 4 döda är det kanske lätt att gissa och som anhörig inte kanske vad man vill få slängt i ansiktet. Annars är jag lätt uppgiven över att en del bloggare verkar tävla om att få det att handla om dem själva. Allt från att de skulle varit i närheten men mötet blev flyttat, de var i närheten tidigare på dagen osv osv. Är man odrabbad och oskadd så tänk inte främst på dig själv i en sån här stund. Det är ingen tävling.

    1. J skriver:

      Men va tyst bara. Såklart man tänker på sin egen överlevnad om det händer nära en? Hur rationell tror du en människa i en sådan situation är?

    2. Linda skriver:

      Håller helt med dig Karin. Alla kommer och bara ”det kunde varit jag” , när de inte ens var i närheten. Klart som fan det kunde varit vem som helst men nu var det inte det.
      Lika illa som när Aftonbladet smällde upp en artikel direkt efter bussolyckan förra helgen med en pappa vars dotter hade överlevt för att hon hade bilbälte. Hur kul är det för de dödas föräldrar att läsa hans ord ”det kunde varit min dotter”, när det istället var just deras? Det hjälper inte någon och visar inga sympatier.

  7. Kalle skriver:

    Som vanligt Cam – klokt av dig att påpeka detta! Såg Lady Dahmers blogg för första gången igår och dess hat är lika illa. Hur kan man skylla på att allt hat kommer från en psykisk sjukdom? Borde man inte redan då inse att man inte borde ge uttryck för sina sjuka tankar? Jag köper att man kämpar för lika rättigheter. Men fan inte att man sprider hat och osanningar. Sjukt!

  8. Mrs skriver:

    Har sett sådana bilder spridas i främlingsfientliga syften. Sådana jäkla rötägg. Men har man en IQ på 0 och generaliserar allt och alla så har man inte förstånd till bättre.

  9. Sara skriver:

    Ett annat stolpskott la upp en bild och bara

    ”Aboow, #Prayforsweden Omg..Hans ben är helt kapat”.

    Fan jag mår illa av folk

    1. Victorian_ skriver:

      Såg samma bild men med texten ”Tror någon inte kommer till jobbet på måndag azz”…
      Vidrigt!

  10. Anonym skriver:

    Gud vad du tjatar om detta..

    1. Petra skriver:

      Empatiska människor brukar göra det när det händer fruktansvärda händelser, särskilt i ens närområde.

  11. Aa skriver:

    Att skriva vad man ser och upplever, men att ta bilder och sedan sprida vidare är respektlöst! Mot både döda och levande.

  12. Andj skriver:

    Togs och delades en bild på den skjute tonåringen här i Malmö tidigare i år. Så gör man tydligen numera. Happ.

    1. K2 skriver:

      Förstår verkligen inte hur folk tänker. Nog att det är idiotiskt att fota men att dessutom publicera och skicka runt? Även våldtäkter ska spelas in och visas upp vilket vi sett den senaste tiden. (kanske bra rättsligt i den senare situationen).
      Men usch!

      1. Andj skriver:

        Han som tog bilden blev själv mördad senare.

  13. Anonym skriver:

    Jag brukar heja på dig, men på riktigt… Du lägger ju ändå upp bilden själv. De som vet vem det är, vet ju sammanhanget i bilden och vem det är, lika så de som sett hen på plats. Pixlad eller opixlad. Nä…

    1. Anonym skriver:

      Ja, det failas igen.
      Du behöver inte ladda upp bilden, även om den e pixlad, räcker att skriva om den.
      Du bidrar ju?

  14. Anonym 14-åring :) skriver:

    Flera sådana bilder cirkulerade på Snapchat under gårdagskvällen, och gör det fortarande. Sjukt

  15. H skriver:

    Det här får mig att tänka på Black Mirror, avsnittet som heter White Bear. Finns på Netflix, rekommenderas

  16. Malins bilder skriver:

    Avskyr den eller de personer som publicerade bilden på den omkomna hunden. Någons bästa vän. Istället för att höja kameran och sedan publicera bilden på facebook (och som sedan dessutom användes av en högerextremist) varför inte ta tiden att lägga en filt över hunden, försöka se om ägaren fanns i närheten, prata med polisen om kroppen, stanna kvar tills man vet vad som händer, bära undan den själv – bara gjort något istället för att dra nytta av andras tragedi. Pressetik gäller även för fotografer…

    1. Emma skriver:

      Norska versionen av Aftonbladet(VG) hade bilden där hunden låg längst ner till höger på bilden och man såg tarmar osv. De hade bilden som FÖRSTA BILD över innehåll som var lika bred som sidan.. skickade mail direkt… Sånt får man ju varna innan man visar…

      1. Malins bilder skriver:

        Vad bra att du mailade. Det är väl tyvärr inte första gången VG gör nåt liknande. Deras sensationslystnad är förfärlig. Det är beklagligt att griftefrid inte gäller djur. Oavsett är det en bild som aldrig borde tagits och i synnerhet inte publicerats oavsett om det är en privatperson eller en yrkesfotograf som tagit den. Hunden såväl som människorna i bakgrunden har ju anhöriga och jag tror knappast de gett sitt godkännande. (och givetvis illa att ta på människor också)

      2. Malins bilder skriver:

        Jag skrev meddelande på deras facebook sida. Såg att det var fler som reagerat där. Tack och lov.

  17. Anonym skriver:

    Så jävla genomvidrigt! Hur kommer man ens på att fota någon som just blivit mördad?? Det är ju en människa, någons barn, någons familjemedlem 🙁

    Förstår ärligt inte folk som ställer sig och tittar/ filmar vid tex en olycka, vidrigt beteende!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Ja, och nu är det bekräftat att det är en 11-årig flicka. 😔

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp