Varför Foki valde att lämna Tourn.

19:30 11 Apr 2017

Foki:

För några månader sedan meddelade Foki att hon lämnade United Influencers för konkurrenten Tourn – ett samarbete som inte varade så där jättelänge.
Hon är nämligen tillbaka hos UI som premiumbloggare.

Anledningen till att det inte fungerade med Tourn är för att de inte riktigt levde upp till de förväntningar (och kontrakt) som Foki hade med dem. Saker har inte skötts så snyggt – det är redovisningar som inte inkommit enligt avtal och mail som aldrig fått något svar och som Foki själv uttrycker det:

Så jobbar inte jag.

Så hon var helt enkelt så pass missnöjd med samarbetet att hon valde att flytta tillbaka bloggen till UI som hon var med och startade upp och där hon trivs.

Hur jag vet det här?
Foki berättade det och jag fick se diverse mail från Tourn där missnöjet framgår och ja, givetvis får jag skriva det här.

Summan av kardemumman är att inget är för alla och Foki verkar glad och nöjd med flytten och jag kan tänka mig att UI är riktigt glada över att ha henne tillbaka.
Samma sak hände ju Annica när hon bytte till Loppi.
Det passade inte henne…

46 kommentarer | “Varför Foki valde att lämna Tourn.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Stoppapressarna har redan skrivit om detta, så det är ingen nyhet direkt

    1. M skriver:

      Stoppapressarna skrev om det redan sent igår kväll, sant. Men inte alls med lika mycket detaljer…. SB frågar sina läsare varför Foki lämnade Tourn, CamCam vet varför Foki lämnade och har dessutom bekräftat det med Foki själv. Så SB skulle ha väntat lite med att publicera och kanske kontaktat Foki själv för lite mer info än att bara kasta upp första bästa text….

      1. Anonym skriver:

        Men Stoppapressarna hade rätt och gav detaljer, hon var snabbare än Camcam. Så vad är problemet?

        1. Shalle skriver:

          Anonym: Okej? Vem bryr sig? Expressen och Aftonbladet och alla andra tidningar rapporterar om samma händelser också. Thats life.

        2. M skriver:

          Är det du som driver SvenskaBloggare? Varför bryr du dig annars? Det är liksom uppenbart för alla som kan läsa att det är stor kvalitétsskillnad mellan SB och den här bloggen. SB är ju kvar i en tid där man kunde lägga någon timme om dagen åt att upprepa vad andra bloggare redan skrivit och fortfarande få läsare…..

          1. Anonym skriver:

            Jag bryr mig inte, men det verkar som att Camcam bryr sig oerhört mycket att vara ”först på plats”. Vilket hon inte var den här gången. Det kanske sticker i hennes ögon, jag vet inte.

          2. Hanna skriver:

            Hehe, det är så uppenbart att det är Sandra den SN som skriver sura små kommentarer.

    2. Sacha skriver:

      Läser folk ens den bloggen längre?

  2. A skriver:

    Kan någon förklara hur det funkar med dessa bloggplattformar? Är det som arbetsgivare – arbetstagar? Då plattformen betalar en viss lön till bloggaren beroende på hur de skött sig och hur många klickningar de har?

    Eller? 😊 Någon som vill ta sig tiden att förklara?

    1. anonym skriver:

      Undrar också som A någon som vet hur det fungerar?

    2. Anonym fd toppbloggare skriver:

      Jag har bloggat för Loppi och kan säga att det där var det minsta av problemen. Toppbloggare efter toppbloggare hoppade av varje månad och jag har bara väntat på att någon skall berätta öppen om sina erfarenheter men det det verkar inte som om någon vågar. Jag har tagit del av en del tråkiga historier från ”avhoppare” och är helt ärligt förvånad att de har några bloggare kvar efter hur de skött sig.
      Hos Loppi fick man betalt efter en trappa, inget fast arvode (kan hända att de har en annan deal med ”kändisarna” de lyckats rekrytera) och ersättningen var riktigt låg. De höll inget av det utlovade och jag kände mig mest utnyttjad och nedtryckt tills jag kom loss därifrån.

  3. A skriver:

    Påtal om något helt annat. Efter att ha varit boende samt studerat (och arbetat) utomlands i flera år har jag fullständigt tappat bort min förmåga att skriva på svenska. Det låter lite fjantigt, men jag mår dåligt över det då jag älskar språk och grammatik.

    Någon som kan tipsa mig om vad jag kan göra för att öva upp min skrivförmåga igen?

      1. A skriver:

        Tyvärr. Hittar och kan för det mesta stavningar på ord, men det hjälper inte när jag skriver längre texter då jag har tappat hela biten med att skriva korrekta meningar. Jag kan inte bygga korrekta meningar (även fast de består av ord som har skrivits på korrekt svenska). Otroligt tråkigt då jag älskar språk! 🙂

        1. Emelie skriver:

          Läs svensk litteratur, på svenska!

          Skriv sedan om vad du läst, som en uppsats. Kan tänka mig att rätta dina texter, haha!

          1. Kattis skriver:

            Bra råd att läsa svensk litteratur, då bör du får upp språket och meningsbyggnaden igen. Så du slipper vara som hon Silverstedt 😜

          2. A skriver:

            Hahah åh, jag behöver (seriöst) någon som kan tänka sig rätta min text!! Vad kul om du ärligt talat ville göra det!! Haha 🙂 Tusen tack för tips – Ska jag absolut spendera mina påskdagar på att göra!

          3. vvv skriver:

            Kan även rekommendera svensktalande filmer, jag fuckade upp min meningsbyggnad pga skam (även i tal). Och löste det med jönsonligan maraton.

    1. Anonym skriver:

      Skriv mera bara =) Och läs! Språkförmåga måste underhållas; det kommer tillbaks när du använder det.

      1. Anonym skriver:

        En favorit”övning” jag brukar använda för att komma igång och skriva är att ställa timer på typ 10-15 minuter, och sen skriva oavbrutet till klockan ringer. Det spelar ingen roll alls vad du skriver, bara pennan rör sig hela tiden.
        Funkar lite som ”aktiv meditation” också, så både den språkliga kreativiteten och sinnet får sig en boost =)

        1. A skriver:

          Åh! Vilket bra tips! Det ska jag absolut göra! =) Tack!

          1. Anonym skriver:

            Happy to help! =)

          2. Ellinor skriver:

            Absolut bästa tycker jag är att läsa. Det var så jag blev bra på det från början och tänker mig att man kan göra det för att få tillbaka lite av förmågan?? Plus att det är så jäkla kul också

    2. Fluffis skriver:

      Läs texter av god kvalitet! Behöver inte vara forskningsartiklar, men en bättre blogg, nyhetskälla, bok osv. Sedan kan du testa att skriva en sammanfattning av vad du har läst. Ett annat tips är att engagera dig på ett diskussionsforum, och öva på att formulera dina argument och tankar i skrift på det sättet.

      1. A skriver:

        Tusen tack! Kan du tipsa om en bra blogg eller forum (tycker tyvärr det är en död match att börja argumentera emot främlingsfientlighet, kvinnohat eller liknande på Flashback)? 🙂

        1. anonym skriver:

          Vad bra skrivet död match det gillade jag. Man blir bara stressad själv.

        2. Anonym skriver:

          Peter Englunds blogg är en fröjd att läsa!
          https://peterenglund.wordpress.com

          1. Kattis skriver:

            Verkar inte ha hänt något på den sedan 2014?

          2. Anonym skriver:

            Kattis: Nä, det borde jag kanske ha nämnt, men glömde i min iver haha =) Tyvärr är den inaktiv, men arkivet är kvar och det är som sagt en fröjd att läsa hans texter, deras ålder till trots 😉

        3. Fluffis skriver:

          Bukefalos underforum ”Senior” har en hög lägstanivå, god moderering och en ofta intressant blandning av ämnen, både dagsaktuella och mer allmänna. Det hålls god ton, och är genomgående bra stämning där. Jag klarar inte heller av trollen på Flashback! Du kan ju börja med att bara läsa diskussionerna som pågår, och sedan delta om det känns bekvämt 🙂

          1. Fluffis skriver:

            Underforumet heter tydligen ”Vuxna” numera. Mvh hänger inte med i svängarna

        4. Anonym skriver:

          Skit i debattämnena då? Jag brukar läsa om mordfall, skvaller om Anna Book osv, brukar kunna dyka upp en och annan besserwisser där som hellre klämmer pungen i ett brevinkast än stavar fel. Det bästa är när de börjar rätta varandra och plötsligt halar fram ett extremt grandiost skriftspråk, där de säkert lagt en halvtimme på att korrekturläsa sin 350 ord långa text.

          Jag har samma problem som du, men läser ofta redan tack och lov. Vill hugga mig själv i tungan varje gång det ramlar engelska ord ur munnen när jag pratar med typ sambons familj. Har dessutom märkt att den professionella spärr jag utvecklat på engelska inte finns på svenska. Jag svär hela jävla tiden, och när jag försöker låta bli att svära har jag brist på synonymer att använda. Det blir mycket ”himla” och ”rackarns” istället.

          På det stora hela är det nog ingen annan som märker av det egentligen, utom när jag skriver ”address”. Då. Jä. Vlar.

        5. Anonym skriver:

          Vetenskap och folkbildning på facebook är ett bra forum 🙂 diskussioner om alla möjliga saker (förutom politik som inte är tillåtet) + många vältaliga kommentarer

    3. Svensklärare skriver:

      Jag brukar göra en rolig övning med mina elever. Be någon skriva ner sina favoritord, kanske fem stycken eller så. Sedan ska du skriva i olika genrer och få med dessa ord på ett naturligt sätt i texten. Vi brukar börja med kärleks- och hatbrev. Ofta blir det väldigt roliga texter. Sedan kan man ”avancera” till mer seriösa grejer, som att prova att skriva en krönika eller insändare. Det går att variera nästan i oändlighet och göra precis så svårt och seriöst man vill 🙂

      Att läsa mycket är också viktigt, här är ett tydligt exempel.

      ”En sjuåring har ett ordförråd på ca 5000 – 7000 ord.
      En sjuttonåring som har läst och/eller lyssnat regelbundet på texter har ca 50 000 – 70 000 ord i sitt ordförråd.
      En sjuttonåring som inte läst och/eller lyssnat till texter har bara ca 15 000 – 17 000 ord i sitt ordförråd”

      Lycka till 🙂

    4. A skriver:

      Det finns skrivarkurser man kan gå på om man tycker det vore intressant.

      När det gäller grammatik så är form i fokus böckerna bra. 😊

      1. A (som inte kan svenska längre) skriver:

        Åh, det vore helt klart något. Skulle du kunna tipsa om bra skrivarkurser (som inte kostar en förmögenhet)? 🙂 Jag har hittat några på nättet men de kostar lite mer än hela mitt liv tillsammans gör. Hehe..

        1. A oki skriver:

          Det beror på var du bor. Kollar man oftast lokalt i sitt område kan man hitta föreningar som har billigare kurser. Man kan också hålla utkik på stadsbiblioteket eller biblioteken om dem har speciella evenemang med skrivarkvällar.

    5. lindaan skriver:

      Jag rekommenderar också att läsa, allra helst svenska författare, och skulle du hitta en bok med dåligt språk är det ingen förlust för då kommer du att reagera på det och se hur man INTE ska skriva. Jag är inne på Michael Mortimers tredje bok (Blodssystrarna) och fortsätter bara för att få veta vad som händer, för språket… herregud, så irriterad jag blir på det, men det hjälper ju onekligen en att se vad som funkar och inte i språket.

    6. Johanna skriver:

      förstår precis hur det är. Jag har haft samma problem fast med finskan. Är nästan flytande i tal men skriver som en kratta (då talspråk och skriftpråk inte riktigt är samma sak). Har testat tipset med att ställa en timer och sedan haft en finskspråkig kompis att rätta eventuella fel och konstiga meningar. Funkar riktigt bra 🙂

  4. N. skriver:

    Inte läst Annicas blogg på sjukt länge och fin EM smärre chock över hur botoxad hon är…😱😱pommes alltså. Har inget emot botox – men när det nästan står skrivet i pannan tycker jag inte det är så snyggt. Ja ja – så länge hon är nöjd så! 🙂

    1. N. skriver:

      Fick en* ska de ju ståå😏

    2. Anonym skriver:

      Undrar om inte Engla också botoxat sig lite. Hennes ansikte ser spänt och orörligt ut när hon pratar. Hon har även haft ett vågrätt streck/linje mellan ögonen förut som syntes ibland på bild, det är spårlöst borta nu.

  5. Tina skriver:

    Engla gör reklam för skönhetsbehandlingarna, men skriver inget om att det är samarbete eller reklam!!!
    Det är bara yta och shopping i hennes blogg numera😒

  6. Anonym skriver:

    Ilmrud har tydligen blivit anmäld efter hennes knasiga blogginlägg. Hon har i sin tur gjort en egen anmälan gällande förtal. Fortsättning följer 🙈

  7. Hoppla skriver:

    LD har också bytt portal.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG