Älska dina ”fel”…

13:00 2 Maj 2017

Kissie:

Några har märkt att jag har ett ärr på ena sidan av min läpp, och det har stört mig så himla mycket.. Och det har ju inte blivit lättare när läsare ständigt frågar vad det är för något.
Men som jag svarat flera gånger så är det alltså ett ärr som jag fick när jag var liten. Nu syns faktiskt inte ärret lika mycket och det beror på drema pen behandlingarna som jag gör hos Forma Vita. Men helt ärligt, så bryr jag mig inte speciellt mycket längre. Jag tycker nästan om ärret 🙂 Det är en del av mig. Det gör att mina läppar får sin egna personliga touch 😉//Kissie

Drottningen av photoshop skriver ett inlägg om sina ”skönhetsfel” vilket borde kännas som ett hån med tanke på hur hon inledde sin karriär – alltså med att retoucha sig själv till oigenkännlighet – men av någon anledning så känns det genuint.
Kissie har gjort en större och längre resa än någon annan bloggare – just när det kommer till att försöka vara en bra eller i alla fall bättre förebild.
Tjocka Hetsätarkatten kommer aldrig kunna bli en bra förebild för andra katter när det kommer till att vara fit men han älskar varje volang på sin mage och är fin precis som han är. Mammas ståtliga prins liksom… 😉

Jag pratade faktiskt med min kompis J om just det här i helgen – det där om hur många år man spenderat på och förstört genom att hata sin egen kropp, och undrat vad folk ska tycka om den.
Är inte det höjden av narcissism egentligen? Att man tror att alla andra tittar på en och dömer en, när sanningen är det att alla andra är så jäkla upptagna av att noja över sin egen kropp att de förmodligen aldrig skänkte min kropp så mycket som en tanke.

Hade det här varit för 10 år sedan så hade jag nog mest velat dö av alla ärr på magen – 8 stycken – men nu gör det mig ingenting. Hyllan för magtröjor ekar rätt tom i garderoben och även om jag skulle visa magen så är det ärr liksom. So what?
Jag måste införskaffa en baddräkt till vi åker på solsemester i sommar eftersom ärren inte ska exponeras för solljus men annars är det ingenting jag ens tänker på – när de låter bli att klia som värsta myggbettet då.

Tänk om man kunde fått säga det till den unga Camilla. Att en dag så KOMMER du skita i sådana saker som ärr eller stretchmarks, eller om det bli ett eller två veck på magen när man sitter ner.
Jag lovar!

Jag undrar om jag hade trott på mig själv? Hade ni?

19 kommentarer | “Älska dina ”fel”…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Laura skriver:

    Åh ja… Typ hela min ungdom försvann i ett ångestmoln av självhat och ätstörningar. Så ledsamt att tänka på roliga saker som jag inte gjort, och att jag förmodligen hade kommit mycket längre i mitt vuxenliv vad gäller utbildning, jobb, bostad och relationer om jag inte hade kastat bort den tiden. Det är ju inte bortkastat för det gör mig ju till den jag är idag, och även väldigt tacksam för en normal vardag. Jag jobbar idag med att hjälpa människor, det känns fint:)

    1. Anonym skriver:

      Men kan du sluta göra smygreklam för din blogg? Ingen kommer ändå läsa den. Dessutom är det hur lätt som helst att tidsinställa ett inlägg bakåt i tiden så det är knappast ett bevis. Om din blogg var värd att läsa hade du inte behövt clickbaita och låtsas vara en ”anonym läsare” för att få besökare

      1. M skriver:

        Kissie är känd för att sin inlägg av mindre bloggare, det har hon gjort hela sin karriär. Just från Platins har hon snott flera gånger så det är inte osannolikt att hon gjort det igen.
        Dessutom innehåller Platins inlägg kommentarer från ”rätt” datum samt att hon länkar till ett ännu äldre inlägg om skönhetsfel som också har kommentarer från samma datum.
        Det kanske är du ”Anonym” som är Kissie som försöker skylla ifrån sig?

        1. anonym skriver:

          M du svamlar mycket utan att veta. Kanske du behöver prata av dej. Du verkar vara så arg inombords. Behövs nog komma tillrätta med det. Så omgivningen mår bättre.

          1. M skriver:

            Men kan du sluta hoppa på alla som heter M i detta kommentarsfält! Vad är ditt problem? Tror du på riktigt att det bara finns en enda person i kommentarsfältet som kallar sig för M?

            /annan M än den ovanför

          2. M skriver:

            Exakt vad den andra M sa, lägg ner ditt tjafsande.

          3. Anonym skriver:

            Lägg av nu kurtmaria. Du skulle ju ta en paus från kommentarsfältet?

        2. Anonym skriver:

          Haha nej jag är inte kissie. Säkert sant det du säger, ville inte ge henne mer klick genom att gå in och läsa bloggen. Dock är alla ”tips” om just platin skrivna på samma sätt och utformade för att locka en att gå in och läsa på bloggen. Alla andra som gör reklam för sin blogg här i kommentarsfältet brukar få hat men inte just hon.

  2. Anonym skriver:

    Blä, hon känns genomfalsk.

    1. Anonym skriver:

      Håller med. Det lyser igenom

  3. Jenny skriver:

    Fy fan vad osund den miljön med festande, shoppande och existerande i sociala medier är. Jag har själv varit en av de som bara köpte dyraste, festade på rätt ställen och skulle se ut på ett visst sätt. Många hade anorexi, jag med, många tog kokain och få mådde riktigt bra.
    Jag har flyttat till landet, lever ett annat liv, gått upp några kilo och gillar mig själv och mitt liv. Jag har en del vänner som fastnat i det livet. De mår inte bra. Allt handlar om yta. De måste posta insta-bilder om allt och man måste fota 20 olika bilder för att de ska kunna lägga upp rätt bild. Känns ju helt galet. De missar ju riktiga livet.
    Utan det där extrema fokuset på yta har jag kunnat lära mig älska mig själv oavsett hur jag ser ut.

    1. kers skriver:

      Åh människa vad jag håller med dig!!! 🙏

  4. P skriver:

    Fast Kissie photoshopar ju fortfarande sina bilder sjuuukt mycket…

  5. Anonym skriver:

    Äsch, man måste väl inte hålla på och älska sina fel hit och dit. Man kan väl acceptera dom och sluta se dom som ”fel”. Mina bristningar är inte några jäkla fel. Dom bara är där. Och jag accepterar dom. Men inte går jag runt och lägger energi på att dom ska hålla på och älskas.

    1. Linda skriver:

      Bästa jag läst på länge <3

  6. Malin skriver:

    Men det här handlar ju inte om skönhetsfel. Det är ju ”rätt” skönhetsfel. Ett ärr kan ju vara sexigt. Jag tror Kissie däremot hade fått stora dåndimpen av fettvalkar, celluliter eller liknande. Då hade acceptansen åkt ut genom fönstret och telefonen gått varm till PT, skönhetsklinik och kirurgen. Dubbelmoral är vad det är.

  7. A skriver:

    Om hon nu inte tycker det är jobbigt så undrar jag om alla dessa photoshopade bilder ?

  8. AL skriver:

    Åh, Kissie. Har börjat få så mkt respekt för henne och så kommer detta. Nej, det är faktiskt inte särskilt svårt att acceptera sina ”skavanker” när man har opererat dem och använt fillers. Jag har fyllt mina läppar och kan sitta här och intala mig själv att jag ”accepterat” mina skavanker men det är ju först efter att jag gjort något åt dem.

    Jag har faktiskt inte accepterat mina skavanker fullt ut. De saker som stör mig och som enkelt kan fixas har jag ”fixat”(fyllt läppar, haka), magen har jag alltid hatat. Kommer nog aldrig älska den direkt men jag försöker bara tänka att det är en jävla mage, who cares? Är väldigt perfektionistiskt omkring allt – även mitt utseende och försöker ha detta i åtanke när jag tänker på mina skavanker.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG