Blir ni inspirerade?

09:00 18 Maj 2017

Tyra Sjöstedt:

✨ Låt detta inlägg bli inspiration till dig och ditt liv ett tag. Du är unik och det är din magi- glöm aldrig det ✨//Tyra

Blir ni inspirerade av ett inlägg som endast består av bilder med en massa floskler nertankade från Tumblr och Pintrest?
Själv slår jag nog världsrekord i skrollning när sådana inlägg dyker upp. Det är verkligen det yttersta beviset på ”i don’t give a shit about my blog or my followers” bland bloggare.
18 opersonliga bilder i en rad med överskriften ”inspo” eller någonting annat iq-befriat.
Snacka om lathet – slänga upp 12 bilder som någon annan skapat och ba ”Guuud, jag känner mig såååå inspirerad att jag inte ens pallar att skriva en egen text”…
Jag kräks typ lite längst bak i halsen av sån här skit.

Tyra verkar leva på Tumblr nu för tiden för hennes inlägg består alltid av minst fyra, fem stycken fåniga citat och liknande, utblandat med selfies och osammanhängande text.
Idag blev det inte så mycket text, inga selfies men en sju helvetes massa tumblrbilder – vissa verkar hon gilla så mycket att hon publicerat dubbletter av dem.

Detta känns mest som hennes nya livboj – ungefär som när hon satt på behandlingshem och kollade på Trolljägarna och hyperventilerande. 
Är det någon annan som vill se de här bilderna eller är det bara hon? Hon har liksom blivit som de där stollarna i ens Instagramflöde som postar bilder med texter som ”Sweat is just fat crying”.
Jag vill det inte, vill ni?

55 kommentarer | “Blir ni inspirerade?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anno skriver:

  Lat skulle jag inte säga, det kanske är så att hon letat citat som hon står bakom för att må bättre och delar med sig. Tycker det är fint.

 2. Jeanette skriver:

  Good thing comes to those who sweat! Hahahaha! You made my day!

 3. Silverräven skriver:

  Så trött på alla som delar sånt där på fb och insta, får lust att avfölja personen varje gång.

  1. Anonym skriver:

   Gör det då.

 4. Studsbollen skriver:

  Ugh håller med. Hatarrrrrrr såna inlägg :/

 5. Maj skriver:

  Forni skrev i ett inlägg igår, lite sådär apropå, om hur otroligt mycket hon gör på en dag. Men skriver i en kommentar att det aaaaaabsolut inte har att göra med att det skrev om exakt det häromdagen på den här bloggen. Trovärdigt.

 6. Aa skriver:

  Tror att Tyra mår riktigt dåligt. Låt henne vara,känns som man hackar på någon som redan ligger

 7. ML skriver:

  Jag kan faktiskt ibland blir peppad av sådana citat, speciellt gällande feminism och kroppen. Men då är det ju oftast citat eller fakta.
  Har svårt att bli peppad av ord språk eller glittriga inspos…

 8. doktor glas skriver:

  En av anledningarna till att de här bloggerskorna i grunden inte mår bra är att de lever i en livslögn – efter någon ytlig amerikansk självhjälpsdiskurs där all tillvarons negativitet trängs bort. Då får man ett tomt liv.

  Jag tror mer på ”the power of negative thinking”.

  1. Dr Emil skriver:

   Vad bra att du redde ut det. Jag märker på det du skriver att du mår dåligt, du borde lägga in dig lilla du så du får hjälp och stöd. Jag tror att du mår dåligt eftersom du lever i ett kaos i hjärnan och eftersom du har en vårta under foten.

   1. Anni skriver:

    Haha, Dr Emil! Roligt svar. Om jag tolkar din kommentar rätt så menar du att många, så som ”doktor glas”, tar sig rätten att bestämma när någon mår dåligt och hur en lever och varför en lever som en lever. Jag håller med dig!

    1. Dr Emil skriver:

     Precis Anni, du tolkar rätt 😘

   2. Doktor glas skriver:

    Det bör tilläggas att mitt förakt ej är riktad mot personen, utan den självhjälpsdiskursen som raserar människors liv. Det är okej att vara deprimerad och det finns riktig hjälp.

  2. Susawoo skriver:

   ….

   Kg har examinerats på Doktor Glas, temat var då färgerna i romanen. Livslögnen examinerades jag på till Markurells i Wadköping.

   Lite OT, blir bara så glad på ett konstigt sätt när jag ser ditt nick. Och när ”livslögn” nämns.

   Om jag säger Kersti, vet du vem jag pratar om då? (Långsökt men who knows)

 9. Fsftw skriver:

  Tumblr not tumbler

 10. Anonym skriver:

  Vem är ”han som satt på behandlingshem” och hur vet du att han hyperventilerade om du inte var där?

 11. Helene skriver:

  Inget enformigt är väl intressant? Vissa älskar att lägga ut bilder på sin mat. Speciellt frukost. Gång efter gång. Men vem bryr sig?! 😀

 12. Anni skriver:

  Ännu ett inlägg där Camcam drivs av sin vendetta emot Tyra.
  Man är inte iq-befriad bara för att man gör ett inlägg med bilder, oavsett om de är mainstream-bilder, på samma sätt som man inte är iq-befriad bara för att man lägger upp bilder på sig själv utan text. Bilderna betyder något för bloggaren. Resten spelar ingen roll. Om läsaren inte tycker att det är intressant så är det inget för läsaren. Man är inte lat för att man har olika smak.

  1. Elle skriver:

   Jag avskyr sådan pamfletter! Har avföljt flera på FB och Insta som ägnar sig åt dessa ”måbraord”. Jag tror att de som hela tiden lägger ut sånna grejor, mår själva dåligt och behöver egen pepp. Oavsett om det är Tyra eller någon annan.

 13. Lis skriver:

  Tänkte samma när jag läste det inlägget igår

 14. Anonym skriver:

  Läser nog hellre Tyras inlägg med inspobilder än detta inlägg i alla fall. Sånna här inlägg får mig att kräkas lite längst bak i halsen. Snacka om lathet att ha en blogg där man slänger upp saker som någon annan skapat, helt iq-befriat liksom.

  Nä, så tycker jag ju inte egentligen. Men dina egna ord camcam kan ju appliceras på denna bloggen också 🙂

 15. A-K skriver:

  Tyvärr så tror jag att det snart kommer ett rop på hjälp från henne i form av en överdos eller liknade som hon kanske inte överlever. Känns inte ok att bevaka henne på ett negativt sätt då det är så uppenbart att detta är en människa som mår mycket dåligt och skulle behöva bryta helt med allt och bara dra till en strand i 6 månader och få sol, näring, massage och nya upplevelser. Så länge hon sitter mentalt fast i sitt företag och hus, och inte ser en möjlighet att bara göra sig av med allt som är så laddat med dålig energi, så tror jag att det kan sluta med katastrof. Låt henne vara.

  1. 🏊🏼‍♀️ skriver:

   Jag håller med om att hon inte mår bra och behöver bryta sitt beteende. Men att dra från allt och ligga på en strand är nog det sämsta hon kan göra. Problemen är varken företaget, huset, djuren eller omgivningarna. Problemet är Tyra själv och det är där hon behöver hjälp. Att fly löser ingenting för henne.

   1. Madeleine skriver:

    Håller med, fly löser inget. Hon har ju flytt förut ett par gånger men kom tillbaka till samma problem. Att hon inte flytt nu kan ju betyda att hon insett detta

 16. Another hmm skriver:

  Jag förundras över samhället. Bloggar och jakten på att bli känd. Att de yngre inte vet bättre läggs under radar att de inte förstår innebörden, men att medelålders jagar jakten på likes på Youtube är ett nytt fenomen.
  Ta familjen Reinhold. Vi har en mamma och en pappa och två barn. Att mamman vill synas misstar ju ingen. Men att en pappa i medelåldern sitter med sin 5? åriga dotter och sänder live på en Lördagskväll på Youtube är för mig helt galet? Jag vill inte tro att det är en 5 årings önskan att sända live. Vems är det då? Pappan? Att som fullvuxen karl sitta och prata med inloggade 11 åringar en Lördag ? Jag förstår det inte. Slåss bland tonåringar på tubecon? Ställa upp på idolbilder som vuxen karl med 9 åringar), mamman hejar glatt på? Är ett hederligt jobb inte värt något längre?
  Jag blir helt matt och lite rädd vart världen är på väg.

  1. Wyy skriver:

   Blir lite rädd av din kommentar. Som vuxen människa i sverige idag borde man då göra vad man vill slänger man inte skadar någon. Hur kan du ha en sån stark åsikt om någonting som inte påverkar dig alls? Det är bra med pengar i sociala medier och många tycker nog att det är mer gött att göra några videos i veckan istället för att jobba heltid. Inte så konstigt och det är en karriär precis som allt annat. Vuxna människor har faktiskt intressanta saker att dela med sig av och som man kan lära sig saker av.
   Varför är du så besatt av ålder och hur man ska bete sig så att det passar just din världsbild? Hade du gillat om andra tryckte ner dig på grund av dina val här i livet?

  2. Olivia skriver:

   Jag såg att fru Reinhold bad om pengar av sina följare på instagram till en insamling för SOS barnbyar och alla som hade kommenterat var barn, kan man verkligen göra en i insamling och be om pengar från barn under 18 år? Känns inte helt rätt…

   1. hej skriver:

    Skriver hon något om att det är folk under 18 som bör skänka? Och målgruppen är väl inte heller omyndiga personer oavsett om massa ungar kommenterar. + så döljer hon ju inte att det är pengar som krävs för att delta i insamlingen

 17. Meeseeks skriver:

  Gaaah det här är andra gången Foki publicerar ett recept och kallar det vegetariskt trots att det innehåller pesto (dvs löpe) och mjölk + ägg. Folk kommenterade dessutom förra gången att hon kallade det vegetariskt är fel. Jag blir galen på folk. Hur svårt kan det vara att kalla nåt för vad det faktiskt är. Fast ifs, det är inte ens ett lakto-ovo recept pga löpen …

  Jag menar, trenden håller ju på gå åt rätt håll när livsmedelsföretag blivit fällda förvilseledande reklam. Max, Lidl och Felix har alla blivit knäppta på nosen för sina ”vego” rätter med massa ägg och mjölk i.

  Haha …. stör mig på att jag blir irriterad. Men rätt ska vara rätt.

  1. M skriver:

   Pesto = nötter, olivolja, basilika

   Trycker de ner löpe i köpepesto alltså? (Äter allt så har ej reflekterat över innehållet på köpepesto)

   1. Meeseeks skriver:

    Pesto innehåller parmesan som alltid är gjord på löpe. Om inte, ofta billigare ostar som gran padano eller pecorino som också innehåller animaliskt löpe. Båda dessa billigare ostar innehåller ägg dessutom. (Intressant fakta: Vilket blev ett problem för restauranger som har sålt rätter och påstod att de serverade parmesan när de i själva verket köpt in gran padano. Jätte farligt för äggallergiker! Livsmedelsverket var snabba efter denna upptäckt att kolla resturanger att de serverade rätt. Känner till ett ställe som snabbt som attan köpte in rätt ost samma dag det stod i löpsedlarna …)

    Men fair enough, den kan antingen vara som du säger utan ost men gör man inte egen så är det är väldigt få märken som är fria från ost. Känner personligen bara till ett märke och det är Pesto-utan-nötter av Matric.

  2. Liv skriver:

   Vegetarian
   En vegetarian är en person som inte äter kött, fisk, fågel eller skaldjur. Däremot kan hon eller han äta mejeriprodukter och ägg.

   Vegan
   En vegan är en person som inte äter något från djurriket. Denna definitionen är kort och exakt.

   Gaaaaah – Jag stör mig på att jag blir irriterad. Men rätt ska vara rätt och du har fel?

   1. S skriver:

    Lakto-vegetarian: Person som inte äter djur, fågel, fisk eller ägg men mejeri-produkter

    Ovo-vegetarian: Person som inte äter djur, fågel, fisk eller mejerier men ägg.

    Lakto-ovo-vegetarian: Som säkert räknats ut – en person som inte äter kött från någon typ av djur (fågel, fisk, whatever) men ägg och mejerier.

    Pescetarian: Person som inte äter djur, mejerier eller ägg men fisk.

    Vegan: Person som inte använder någonting från djurriket i kost eller kläder/möbler osv. Så ingen fisk, ägg, mejerier, djur osv utan helt vegetarisk kost och leverne. reagerar även på t.ex. animaliskt lim i skor.

    Så hur har hon fel och du rätt menar du? 🙂

   2. Meeseeks skriver:

    http://battre-halsa.se/blog/sa-ater-en-vegetarian/

    Det är även efter dessa riktlinjer livsmedelverket går efter.

    Ett bra exempel:
    http://www.reklamombudsmannen.org/uttalande/quorn

   3. E skriver:

    Pesca-pescetarian:
    A person that does not eat any meat apart from fish that eat fish.

    1. Matilda skriver:

     Haha! Noll likes, ingen som kollar silicon valley eller kommentaren kom bara för sent?

  3. Dofz skriver:

   Ja om man ska vara bokstavstrogen visst men egentligen – denna sorts petighet skrämmer ju bort personer som är nyfikna på vegetarisk mat? Är det egentligen suuuuuperviktigt att Foki skriver ”lakto-ovo vegetarisk pesto fast inte ens det på riktigt då det innehåller löpe”? Jag menar hellre att någon äter pasta med pesto till middag än en stek? Oavsett så gör det ju skillnad! Personligen tror jag mer på att visa att det är enkelt att äta vegetariskt eller veganskt, oavsett om man gör det hela tiden eller några gånger i veckan, då inspirerar man andra att prova och testa själva istället för att predika och få personer att känna sig dumma för att de inte har koll på alla begrepp. Och det är väl superbra att företag vågar lansera fler rätter utan kött, det måste väl ändå vara det viktigaste?

   1. Kroppinenen skriver:

    Det är ju klart att man ska uppmuntra till att folk ska äta vegetariskt men det är viktigt med rätt ”markering”. Det är som att skriva glutenfria muffins fast det är vete i? Det är falsk marknadsföring, kan leda till allvarliga allergier och förvirrar bara folk över vad vegetariskt egentligen är. Sen är jag, som servitris, trött på alla hobbyvegeterianer som man kämpar med i en kvart för att göra nöjda för att det ändå sen ska beställa pasta med gräddsås. Folk vill bara kunna säga att dom är utan att faktiskt vara. Trendvegeterian borde kanske bli en ny förgrening.

    1. Dofz skriver:

     Ja fast i ”folkmun” så är ju vegetariskt någon som äter mjölk, ägg och ost, för ärligt talat hur många utom vi som är superinsatta vet vad löpe är. Det är en stor skillnad mot att kalla något som innehåller vete glutenfritt. Tycker förövrigt supermycket om trendvegosar också, det är ju bra att de äter mindre kött överlag. Jag är vegetarian (eller förlåt då, lakto-ovo vegetarian) sedan 13 år tillbaka och tror att jag påverkat många fler i min omgivning till att äta mer vegetariskt genom att ha en positiv inställning till allt som går i rätt riktning. 🙂

     1. Kroppinenen skriver:

      Fast om det t.ex står vegetarisk soppa så ska jag väl inte behöva ifrågasätta vad som är i den? Precis som en glutenallergiker inte borde behöva fråga ”är det vete i den glutenfria muffin?”
      varför är det okej att vilseleda?
      Jag har inget emot folk som inte är 100% veg heller, tycker det är skitbra! Men när dom gör en väldigt stor sak av att dom är vegetarianer (eller enligt dom veganer) och ständigt återupprepar det medan jag springer mellan köket och gästen för och hitta en bra lösning så känns det tråkigt när dom säger ”äh, jag tar pasta med gräddsås” varför gör dom det själva till en viktig grej som dom gärna hävdar men när det väl kommer till kritan är det inte så viktigt? Då känns det som det bara är för att kunna säga det.

     2. Matilda skriver:

      Den här diskussionen provocerar mig så mkt! Jag tycker det är rimligt att konversera ytterligare angående att beställa specialkost och i folkmun är vegetarian ett samlingsbegrepp för att inte äta kött, låt oss behålla det. Sen kan vi gå in på detaljer, då ta mig fan alla har helt olika inställning. Tycker vegan/vegetarian är utmärkta skiljeord, vegan vet man, vegetarian tar man reda på ytterligare. Annars finns det ju inget som heter vegansk kost ens. Står det vegetariskt vet jag att den är fri från kött, står det glutenfri vet jag att den är fri från gluten men kan fortfarande innehålla vete. Säger nån laktos får man ju även där ta reda på i vilken utsträckning det är. Sen är det ju bara att ta lite eget ansvar och kolla själv. Vegetarianerna har blivit så jävla pretentiösa nuförtiden, och notera att det inte har med kosthållning att göra, bara terminologin.

 18. Anonym skriver:

  Älskar när du skriver inlägg om Tyra 😍💐

 19. Camilla skriver:

  Du kan göra ett inlägg om detta, men du kan inte komma på inlägg om Gabjoss? Jag vet att det säkert kommer komma ett tidsinställt inlägg idag om Gabjoss och hennes hemlighet du redan visste före alla andra. Men detta inlägget om Tyra är så farfetched att jag har svårt att tro att det inte skulle gå att skriva något om Gabjoss. Skulle du skriva ett bloggbevakningsinlägg om ditt sätt att skriva om Tyra och hur du slutar skriva om Gabjoss efter ert mys så kan du nog själv se hur fel detta är. Hade detta beteende kommit från någon annan bloggare så hade du själv varit på hen och granskat. Varför tycker du att det är okej när du gör det?

  1. Camilla skriver:

   Med ditt sätt att skriva om Tyra menar jag alla dessa inlägg utan riktigt innehåll. Klart du behöver material till bloggen, men det makes no sense att utfyllnadsinläggen ska handla om Tyra och inte ett enda om Gabjoss. För så var det inte innan ni hängde tillsammans. Sedan att Tyra uppenbarligen mår dåligt och du ändå fortsätter att skriva om henne. Det är en anledning att sluta skriva om någon. Att du blivit vän med en bloggare kan också vara en anledning. Men då har jag svårt att se hur någon människa kan vara villig att göra ett sådant undantag för en vän (som man träffat irl en gång) och inte för en person som har det psykiskt dåligt.

   1. My skriver:

    Kanske för att Tyra är en lögnare av högsta rang?

    1. Anonym skriver:

     Men det är ju inte Tyra ensam om att vara, om det nu är så att Tyra är det. Finns andra lögnare av högsta rang! (Obs. syftar inte på Gabjoss dock.)

  2. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Hmmm, jag tror att du kommer få en förklaring om ett tag varför det inte kommit upp något om GabJoss.

   Jag har på lite känn att vi alla nog ska ta det lite lungt med CamCam idag.

   1. Anonym skriver:

    Vad menar du?? 😮

   2. Anonym skriver:

    Herregud vad du snackar skit, som vanligt.

 20. En annan S... skriver:

  Jag blir sällan (läs aldrig) motiverad av sådana bilder/texter. Däremot brukar jag och min kompis dela ironiska citat..eller tagga varandra i typ ”sarcasm_only” på instagram…en skön kontrast till allt positivt och glättigt.

  Ang Tyra så känns det inte så intressant att läsa om henne när jag vet hur dåligt hon mår. Läser inte hennes blogg men andra som kommenterar här hintar ju om att det inte står rätt till. Kanske ta en ”Tyra-paus”?

  1. Bildörren skriver:

   Nej tack, som du kanske missade hade vi en röstning här på bloggen nyligen där alla hade sin chans att rösta på vilka de helst läser om och Tyra hamnade högt på den listan så vi är stor del av läsarna som gärna läser inlägg om just henne oavsett hur hon mår

   1. En annan S.. skriver:

    Jag röstade också i den undersökningen! Majoriteten vinner, jag förstår 🤓 Jag får skrolla förbi Tyra-inläggen framöver helt enkelt 🙆

 21. Marielle skriver:

  Har hon inte blandat citaten med selfies? Jag gillar citat, och lägger upp dem både i min blogg och på Insta. Har ibland som skärmsläckare/bakgrumd på telefonen, men det blir inte riktigt samma innebörd vid massproduktion 😏 jag gillar ju även emojis! Kanske finns ett samband? 😉

 22. Anonym skriver:

  Inte jätteinspirerande men tror inte det är av lathet utan att en del tycker det är fint och känner sig liksom lite kloka och peppande om de lägger upp dessa citat. Tyra är inte ensam om det. Lite fånigt o tjatigt ibland kan jag tycka med dessa bilder/citat på bloggar och instagram. Jag läser Tyras blogg ibland numera efter att jag läst om henne här, tycker den är ganska intressant ändå.

 23. Jag kan absolut känna mig inspirerad av citat, om de är lite fyndiga och helst har en feministisk klang. Har just nu ”Carry yourself with the confidence of a mediocre white man” på framsidan av min almanacka och försöker också tänka så i jobbsök, presentationer och sociala sammanhang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer