Grooming?

10:52 3 Maj 2017

Kissie:

Nu tror vi inte att det är grannen som har försökt luras, utan vi misstänker att det är någon snuskgubbe som har gissat med den adressen för att sen kunna möta min syster på den här lekdejten som dom hade bokat in. Jag fick ju världens klump i magen när jag hörde detta och jag blir arg när jag tänker på det! Tänk vad som skulle kunna ha hänt! 🙁//Kissie

Kissie skriver idag om en app som hennes lillasyster använt där hon kunnat chatta med andra användare och av namnet att döma så låter det som antingen Movie Star planet eller Starrider/Starstable-appen – alltså den som gjorde så att Tyra fick ändra namn på sitt märke. 
Det låter verkligen som en oskyldig app likt Hayday där man har ett imaginärt stall med hästar men man kan aldrig vara tillräckligt försiktig.

Som tur väl är så berättade lillasystern för mamman om att ”någon” hade velat stämma träff med henne för en ”play date” varpå mamman blev misstänksam och kollade upp adressen och som hon trodde så bodde det ingen flicka där utan en äldre man.

Att som vuxen ta kontakt med ett barn i sexuellt syfte är olagligt och kallas för grooming och ska anmälas till polisen.
Och ha koll på era barns appar och prata med dem om att människor på nätet inte alltid är den de utger sig för att vara!

34 kommentarer | “Grooming?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Si skriver:

    Usch, dessa idioter är överallt. Jag spelade mycket Yatzy world förut och olika män skrev hela tiden. Jag tröttnade på en till slut som tjatade så jag skrev ”Snälla sluta jag är bara elva”, då svarade han ”Och? Bara sexigt!”, jag var inte elva men ändå Så vidrigt.

    1. ABCD skriver:

      Ew, ew, ew. Har varit med om exakt samma sak. Jag fick dock svaret ”Det är lugnt, gillar yngre tjejer”.

      1. Emma skriver:

        Men så vidrigt! HUR kan man inte se felet i det man skriver?!

      2. Si skriver:

        Ja, den har jag också fått som svar! Blä. Kom på till sist att man kan stänga av chatfunktionen på spelet men kan bara tänka mig hur det är på såna spel som barn spelar och vem som helst kan skriva 😓

    2. V skriver:

      Var med om exakt samma sak! Helt sjukt att man inte ens ska kunna spela brädspel utan att få helt sjuka förslag. Blä.

  2. Emma skriver:

    Fy! Kan tillägga att förmodligen inte handlar om det Starstable som fick Tyra att byta namn på sina kläder, då det är ett datorspel och inte en app. Däremot finns det säkert liknande äckel där också…

    1. Leopold skriver:

      Fast det är väl en app i datorn som man måste installera via Chrome på något sätt?
      Var så när jag spelade för några år sen.

  3. hej skriver:

    Jag skaffade skunk (.nu) som 12-åring och HELVETE vad det var äldre män som skrev och ville träffas, ta min oskuld, betala för hotellnatt med mera. FYFAN

    1. SH skriver:

      Snuttis och kamrat var också två sidor där äckel-gubbar frodades och försökte få kontakt med unga. Fy fasiken alltså.

    2. hej skriver:

      Många hade dessutom bilder på sig själva, skrev sina riktiga namn, kontaktuppgifter och allt i sina presentationer där dom sökte ”unga, frivilliga tjejer” UUU

  4. Anonym skriver:

    det är först nu när jag är över 20 som jag har insett hur mycket man fick stå ut med i åldern 10-14 från äckliga gamla gubbar. fy vad arg jag blir bara av att tänka på det.

  5. Anonym skriver:

    Som vanligt när du klantat till dig i ett tidigare inlägg så postar du snabbt ett nytt inlägg så att läsarna ska ”glömma” det andra

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag vet inte hur ofta du är här inne och läser men jag postar alltid ett morgoninlägg kl 06. Sen ett inlägg kl 09 och sedan kommer inläggen med 2 timmars mellanrum fram till kvällen. Så de här inläggen följer den ordningen precis som alla andra dagar. =)

      1. Anonym skriver:

        Detta inlägget skulle varit tidsinställt men du har skickat ut det tidigare eftersom du klantade till det med v.18 inlägget. Kissie postade inte inlägget idag utan igår…

        1. Bloggbevakning skriver:

          Nä, jag skrev det nyss eftersom jag bara tidsinställer 06 och 09-inläggen. Vill du komma och sitta bredvid någon gång? =) Och klantade till det? Vi har nog olika syn på att ”klanta till det”. =)

          1. Anonym skriver:

            Ok, om du skrev inlägget idag vill jag påpeka att kissie skrev inte idag på sin blogg, utan igår. Så om du inte vill att folk ska tro på min teori kanske du ska rätta det. Hur kommer det sig föressten att FU ens bemödar dig med att svara på min komentar? Du brukar ju inte var den som bemöter den kritik du får… om jag nu är så himla tokigt yta menar jag..

            1. Bloggbevakning skriver:

              Jag brukar beta av alla bloggar en gång om dagen – mer hinns liksom inte med så jag såg inte hennes inlägg förrän nu på morgonen. Hennes och Bellas är normalt sett de jag kollar på morgonen.
              Och jag känner mig väl extra givmild idag…. =)

          2. Elle skriver:

            Anonym: Förklara ”tokigt yta”. Jag förstår inte.

          3. hej skriver:

            ”Tokigt ute” skulle jag tro

    2. toter skriver:

      Anon.. av med foliehatten. Allting är inte en stor konspiration för att föra läsare bakom ljuset eller få dem att glömma eller vad det nu kan vara som du ”listat ut”. Plus, folk kan scrolla neråt och gör det frekvent, inlägget är liksom inte borta bara för att det kommer nya inlägg? Ps. Camcam did 911, tjocka hetsätarkatten fejkade månlandningen och camimami är egentligen en reptil i människokostym

  6. Anonym skriver:

    Bara jag som spenderade hela min uppväxt på Stallet.se?! Please säg att jag inte är ensam! Haha

    1. Cathrine skriver:

      I did! Och Neopets!

    2. Anonym skriver:

      Hogwarts, någon? Hehe.. Potternördar, förena eder!

      1. Sofie skriver:

        Åh ja! Hogwarts var bästa hemsidan någonsin! 😀

    3. Sara skriver:

      Hade ett av de största stallen på stallet.se under några års tid. Jäklar vad tid man spenderat där! Men har också lärt mig fotografering, photoshop, lättare animeringar, skriva texter (när man rollade haha) och även fått vänner som funnits där när jag var helt ensam i skolan. Så ja, jag är evigt tacksam till att den sidan fanns när jag var 10-19 år gammal! Nu loggar jag bara in ibland för att mitt stall inte ska raderas 😅

      1. Daniela skriver:

        Jag är så bitter att jag missade att man måste logga in för att stallet inte skulle raderas, så mitt stall Meilleur försvann 😭 Så många minnen från s.s tiden 😍

  7. KamKam skriver:

    Usch, har en kompis som gjorde ett test på någon liknade sajt, ngt ställe där unga kan träffa nya kompisar. Hon skrev att hon var 12/13 år, bara några timmar senare hade hon massa mail från äldre män som ville träffa henne. Blir så jävla arg, matt och rädd på samma gång.

  8. Andy skriver:

    Jag spenderade majoriteten av min barndom på stardoll, hahaha. Hade vänner som spelade det med så det var kul.
    Jag har alltid haft en väldigt bra relation med mina föräldrar så de visste vad jag höll på med på datorn. Om något kändes skumt sa jag bara till pappa och han gav mig råd. Är dock glad över att mina föräldrar lät mig ha ett privatliv för att de litade på mig och att jag skulle säga till dem ifall någon försökte skapa träff med mig över nätet t.ex.

  9. CHarlotte skriver:

    Jag känner mig alltid så hemsk mot mina barn men jag kollar igenom deras Ipads och mobiler – kollar mail, appar, youtube och sms (sms och mail brukar jag bara kolla avsändare på och inte läsa innehållet)…snälla säg att det är ngn mer som är så paranoid som jag?!

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Jag tycker du har helt rätt inställning.

      Förr så träffade man sina barns kompisar då de kom hem till en eller hörde vem som ringde, men nu lever det ett liv på nätet också och det är lika mycket ett liv som i den fysiska världen.

      Det är därför som jag säger AFK och inte irl. Livet på nätet är nog så på riktigt. Och jag tycker det är viktigt att veta vem som är i barnens liv och vad de pysslar med på sin fritid.

      Allt på nätet är ändå publik på ett eller annat sätt. Vill de ha några privata tankar så får de ha en låst dagbok.

      Så må inte dåligt. Du gör det av rätt anledningar tycker jag. <3

      1. CHarlotte skriver:

        TACK!
        Ja, man gör det ju för att man är rädd om dom – och för att de inte är tillräckligt mogna för att inse alla faror som kan finnas… Och precis som du skriver så har man inte alls samma relation med barnens ”vänner” som man hade förr…

  10. J skriver:

    När jag var 14-15 jävlades jag och några kompisar hela tiden med snuskgubbar på nätet. Vi låtsades vara 10-12-åringar. När gubbarna frågade efter sexiga bilder googlade vi bilder på typ håriga anus eller ballar och skickade de bilderna istället. 😂😂 Så skrev vi också en massa sjuka och bisarra grejer åt de här männen för att bråka med dem.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp