Hur kan Sverige vara så här mycket efter?

16:04 13 Maj 2017

Petra Tungården:


Tunis pimpar ut ett av alla sina samarbeten lite extra och den här gången är det Cervera som tydligen lanserar en tjänst som hon tycker är SÅ smidig – den sk önskelistan:

Önskelistan är perfekt för studenten, bröllop, julafton, dop eller varför inte födelsedagar. Få det du önskar dig. Det är superenkelt att skapa sin egen lista, sedan kan du göra önskelistan delbar och dessutom tillgänglig i alla Cervera butiker. Dessutom gör det du enkelt för dina gäster att inte köpa samma saker, då varje pryl prickas av vid köp.

Min spontana reaktion är ”eeeh…VA?!”
Det där kallas ”gift registering” och kan göras hos vilken stor butik som helst i nästan hela USA.
Menar ni på allvar att det kommit till Sverige NU?!
När man skickar ut en bröllopsinbjudan i USA så bifogar man alltid en lista med butik där man ”registrerat” så att gästerna enkelt kan välja presenter.
Man knallar alltså runt inne på sina favoritaffärer med en skanningspistol i handen och blippar in alla varor man vill önska sig i olika prisklasser så alla kan handla. Innan man börjar handla så finns det maskiner där du skriver in exempelvis brudparets namn, vem som ska ha baby shower’n eller fyller år och så får du ut en lista på vad de önskar sig och vad andra redan har köpt och vad som är kvar.

Sist på pucken, Sverige men först på pucken, Cervera – tydligen.
(Jag har uppenbarligen inte varit bjuden på så mycket stora fester med tanke på att jag inte reagerat förrän nu….men ÄNDÅ!)

49 kommentarer | “Hur kan Sverige vara så här mycket efter?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Fast det har ju funnits jättelänge både på Cervera och NK?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Du ser.. Jag handlar inte på NK.. =) Men finns det bara där typ eller?

      1. Nina skriver:

        Cammis!
        Det är en Maggan Graaf gate som pågår nu, i natt lade hon ut bild på statyn utan dildo och det inlägget raderade hon. Nu försöker MG skydda sig själv och påstå att hon inte är ironisk eller tycker det är roligt. Så pinsamt av henne! Man kan nästan tro att Anna Book varit på besök =)

      2. XoX skriver:

        Svenskt Tenn har det också. Säkert också Skultuna.

  2. Anonym skriver:

    Nej, du har missuppfattat det hela. Det du beskriver har funnits länge i Sverige, men det här är inte bröllopspresentlista, utan för annat kalas. Sen så undrar jag varför hon inte köpte en present till pojkvännen från Cervera om det nu är en sån fantastiskt bra affär för presenter, men en lapp som det står surprise på kanske enligt Petra är en bättre present än det som finns på Cervera.

  3. Anonym skriver:

    Det är inte nytt i Sverige. Åtminstone en del av de större kedjorna har haft det i minst 15 år. Jag använde mig själv av det för ganska exakt 15 år sedan.

  4. Ella skriver:

    Första gången jag kommer ihåg att jag handlade efter sån önskelista var på Duka 2005. Så helt nytt är det inte, nej.

  5. Anton skriver:

    Sånt där tycker jag inte om. Kravlistor.
    Givmild kan man väl vara – idag gav jag en tjuga till damen/kvinnan/tjejen som alltid sitter utanför Systemet på Fleminggatan (Estocolomo för er som bor i skogen :).) Tycker faktiskt synd om henne för hon sitter där i ur och skur. Är iofs ganska kluven till det där med att ge pengar. Men,. men.
    När jag handlat för 400 spänn kunde jag bara inte gå förbi henne utan att lämna 5% av det jag handlat för. En extra starköl – det är inget jag behöver lida brist på.
    Kanske skulle jag gett en hundring? Men tänk om hon är utsatt för slavhandel? Trafficking? Kanske man inte ska ge något för att inte uppmuntra nätverk av kriminalitet. ..

    1. 🏊🏼‍♀️ skriver:

      Skulle du kalla en önskelista till jul en kravlista också?

      1. Anonym skriver:

        Ja? Enda skillnaden är att de som skriver önskelista till jul oftast är under 15 år.

        1. Anonym skriver:

          Min mamma ber mig fortfarande skriva ner vad jag vill ha/behöver till jul. Ganska smidigt.

          /flyttade för flera år sedan

        2. Minime skriver:

          Min svägerska som är 30+ skriver önskelista med tillhörande bilder på grejen och information om var den kan inhandlas. Känns mer som en beställningslista än att få en present pga glädjen att ge.

          1. Tove skriver:

            Kluven i den här frågan.

            Förväntas man ta med presenter till ett bröllop (vilket man ju ofta gör) är det ju egentligen förskräckligt om brudparet får prylar för typ femtio tusen kr totalt som de inte riktigt vill ha. Slöseri på resurser. Bätte med saker verkligen vill ha, och idag är ju folk ofta petiga ner på detaljnivå (tänker att man för 100 år sen nöjde sig med att det var en finservis man fick, med guldkant och allt, och bekymrade sig minde över om det var en servis i just ens egen stil?)

            Samtidigt urvattnas ju idén med presenter lite när någon skickar listor med färdiga länkar. Varför inte bara sätta över 200 kr kontot istället? Eller ännu bättre, alla behåller sina egna 200 kr och presenter avskaffas.

            Så jag gör oftast ett mellanting och väljer presenter jag tror folk vill ha, men ser till att det finns öppet köp och lägger med kvittot i ett kuvert 🙂

  6. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Vad som finns i andra länder men inte här är att du kan köpa en present till någon och sedan så levererar de din present direkt till dörren.

    Perfekt för brudparet om man tex gifter sig på annan ort än hemma eller rent allmänt vill slippa logistiken med att frakta alla presenter från lokalen eftersom ingen någgonsin hinner öppna presenterna på festen iaf.

    1. Anonym skriver:

      Jo, det går.

    2. J skriver:

      Finns här i Stockholm vet jag

  7. Johanna skriver:

    RoyalDesign har också! Där klickar du i på internet vad du vill ha, smidigt!! Det underlättar ju för oss gäster att handla det dom vill ha och inte bara skräp som till bröllop exempelvis 🙂

  8. Z skriver:

    Hur mår engelskan egentligen? ”gift registering”heter det inte utan gift registry.

  9. J skriver:

    Svenskt tenn, Nordiska Galleriet, Asplunds och NK bla, har haft det så pass länge att de hade ett fax-nummer som en nyhet då det kom…

    1. Anonym skriver:

      Svenskt tenn, Nordiska Galleriet, Asplunds och NK ligger i Stockholm som är endast en liten del av Sverige. Svårt fall om man bor i Korpilombolo eller i Kungsör.

      1. Anonym skriver:

        Vem bor i Kungsör!? 😂

        1. M skriver:

          Jag har gjort! Uppvuxen i helveteshålan men trots att jag är en hyfsat empatisk person kan jag inte förstå dem som bor kvar.

  10. Anonym skriver:

    Här är det nog mer du Camilla som är sist på bollen… Det här har ju funnits i hur många år som helst i Sverige, iaf till bröllop. 😉

    1. No name skriver:

      Ja, den artikeln visar verkligen mer av den bilden jag har fått av Isabella jämfört med den generella bilden av läsarna här på BB verkar ha. Med tanke på att hon i artikeln säger att skilsmässan varit en process under flera månaders tid, att de testat olika saker etc. tror jag inte direkt att otrohet har varit i farten. Isabella kände nog snarare att hon kunde svara på en sådan läsarfråga med anledning av att de troligen gått i parterapi tillsammans. Samtidigt försöker hon alltid må bra i sig själv och prioritera sina ”tårtbitar” i syfte att få andra delar i livet att fungera så väl som möjligt. Har så svårt att förstå hur det kan sticka i ögonen, men sedan har jag väl inte blivit särskilt sur på Isabellas tidigare uttalanden utan ser dem snarare som feltramp hon förhoppningsvis lärt sig av. Önskar verkligen henne all lycka i livet.

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Kan hända du har rätt men allt som är mer än två månader är flera.

      2. Anton skriver:

        Det var väl här det började kan man tänka sig:
        http://www.isabellalowengrip.se/2017/01/en-stor-fundering/
        Blir tre-fyra månader av fundering.

    2. Karin skriver:

      Haha alltså lite tragikomiskt med Isabella men inte ens med hunden Christian har hon haft en långvarig relation. Alla relationer avhandlas på löpande band

      1. Anonym skriver:

        Hur ska det då gå med barnen? Hon har väl inte någon toppenbra relation till föräldrar och syskon?

  11. Papeojan skriver:

    Något av det roligaste jag gjort, min syster är gift och bor i staterna och vi scannade allt i hela affären när hon skulle gifta sig! Kändes det som iallafall 😀

  12. A skriver:

    Det är ganska ofta du mer eller mindre ”klagar” på Sverige. Har sett många ggr nu att du skrivit t.ex.: ”i USA minsann så finns det här” eller: ”i USA gör man minsann såhär”. Varför bor du inte i det landet då som verkar såå fantastiskt enligt dig?

    1. Bloggbevakning skriver:

      De kanske sparkade ut mig? Haha.. Du måste ha missat den långa utläggningen om varför jag aldrig skulle kunna tänka mig att bo i USA igen och framför allt inte ha familj där borta? Då får du googla. =)

  13. skriver:

    Kanske ska googla innan du gör ett inlägg som är helt fel ”bevakat?”

    ANYWAY, läste intervjun av Blondisbella där hon skriver: ”Nu har jag precis skilt mig…”. Antyder hon att de verkligen har skilt sig NU? Är det inte 6 månaders betänketid? Ansökte de om skilsmässa för 6 månader sen alltså? 🤔 Varför ska hon alltid ljuga för…

    1. L skriver:

      Tror inte hon menar att hon skilt sig officiellt på papper finns inte en chans att de lyckats hålla det hemligt så länge. Utan är väl helt normalt att säga att jag har skilt mig när man gemensamt bestämt det även fast man inte har det på papper 🙂

    2. Anton skriver:

      ”Nu har jag precis skilt mig, men min man använder vår ansiktskräm The Cream hemma hela tiden.”
      Inte ens i denna mening kan Bella låta bli att göra reklam.
      Nej, självklart är hon fortfarande gift med Odd eftersom de har två små barn. Det är minst sex månaders betänketid då även om man ansöker om skilsmässa tillsammans.

      1. Tove skriver:

        Va? Frågan var om LCC kommer göra produkter för män. Att svaret innehåller LCC ska väl ändå inte Bella få skit för.

        1. Anton skriver:

          Då är det snarare frågan som är fel eftersom den är ledande.
          För övrigt verkar hela artikeln vara köpt och borde markeras som samarbete. Kallas pressetiska regler. Det finns alldeles för mycket reklam i artikeln som inte är motiverat av något nyhetsvärde.

          1. Anonym skriver:

            Ja, men då kan väl du ta och börja arbeta inom deta och lägga din energi på det, men på rätt ställe? Så det blir tyst från dig någon gång?

            Intervjun skedde vid en pressrelease av LCCs nya produkter, det är nog ganska givet för de som är i alla fall normalbegåvade och över att LCC kommer att diskuteras. Eller?

    3. 🏊🏼‍♀️ skriver:

      Snacka om att du desperat märker ord och letar fel…. Tänk ett steg längre, det är skillnad på att juridiskt vara skild på papper och att känslomässigt vara skild, separerad, flyttat isär osv. Tycker du hon i en intervju med en tidning ska göra en lång utläggning om den juridiska statusen på sitt äktenskap? Definiera exakt vad hon menar med ”skild” så att känslomässigt störda läsare med patetiska liv inte blir kränkta när en människa de inte känner, som inte känner dem, använder ”fel” benämning på ett äktenskap som just tagit slut?

      1. Anton skriver:

        Så komplicerat kan det väl ändå inte vara att hitta rätt benämning på den civila statusen? Man behöver inte vara professor i civilrätt för att veta om man är gift eller skild.
        Att ena dagen meddela att man ska skiljas och nästa dag säga att man är skild verkar ju väldigt märkligt eftersom processen tar minst sex månader från det att domstolen fastställt prövotiden.
        Men Bella är ju alltid på väg någonstans och har svårt att ta saker och ting i rätt ordning.

        1. hej skriver:

          Vad skulle hon sagt så att du skulle förstått?

    4. Olivia skriver:

      Hon kanske menat ”separerat”.

    5. No name skriver:

      Hon skriver inte, hon säger. Antar att även du har formulerat dig knasigt någon gång.

  14. Hanna skriver:

    Jag jobbar själv på Cervera och tycker det är supersmart 🙂 man slipper gå runt i en evighet för att försöka komma på nåt bra, mottagaren av present slipper det ”obekväma” att be om kvitto för att man känner att det inte passar och sen underlättar det för oss med mindre returer!
    Har blivit vanligare och vanligare faktiskt, rullar in listor både för födelsedag och student 🙂
    Sen har ju vi också erbjudande att handlar man presenter från listan för över 6000kr så får listskaparen 10% av totalbeloppet i form av ett presentkort hos oss! Så lite winwin

  15. I. skriver:

    I mitten av 90-talet kunde man lämna sådana önkelistor på Duka.

  16. Sofie skriver:

    Jag har både hunnit gifta och skilja mig och då fanns sådana listor redan sedan en tid tillbaka. Typ 15 år sedan …. Vad är nyheten?

  17. Anni skriver:

    ”HUR KAN CAMCAM VARA SÅ HÄR MYCKET EFTER?” 😉

  18. Valentina skriver:

    Jag var på ett bröllop en gång där brudparet fick 6 – 7 wok-pannor….. En liten lista hade suttit fint där….!

  19. Anonym skriver:

    Men buhu Camilla

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp