Upp till kaaaaamp!

12:12 1 Maj 2017

Katrin Zyto:

(null)

Är man kommunist om man vill ha sex timmars arbetsdag?
Som Karl-Bertil Jonssons pappa så vackert sa det:
”Jag har närt en kommunist vid min barm!!!!!!!”

I så fall är jag också kommunist! 😂

94 kommentarer | “Upp till kaaaaamp!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. mfklafmea skriver:

    Är det den riktiga Tyra som kommenterat detta på¨Isabellas ADHD-inlägg?


    Tyra sjöstedt
    11 timmar sedan
    Svara

    Hej Bella! Du såg säkert mitt meddelande på fb. Jag gjorde själv samma resa som du, jag kände lite effekt de första två veckorna men sedan fick jag biverkningar. Testade tillslut elvanse som sista chans, ville verkligen inte då jag kände mig som en försökskanin tillslut, men enda skälet till att jag gjorde det är för att elvansen är långtidsverkande till skillnad från de andra. Elvanse är ganska nytt och inom vården vill du helst ge det du testat i första hand. Elvanse förändrade mitt liv, kan hålla samma dos, jag blir klar i huvudet och får energi på rätt plats. Skriver en hel del som sånt på min blogg som jag startat igen! Lycka till, hoppas du hittar rätt! Kram Tyra

    1. VaC skriver:

      Såg också det. Läste igenom Blondinbellas inlägg tänkte direkt på att det finns skrämmande många likheter mellan henne och Tyra. Blev nästan ironiskt när jag gick in och läste kommentarerna och såg den där kommentaren.

    2. Anna skriver:

      Haha, jag gick precis in här för att tipsa om det 😊

    3. Petra skriver:

      Jag tucker folk är lite väl elaka mot Tyra. Ganska vanligt att folk med adhd som ej har det behandlat börjar självmedicinera, oftast med opiater. Jag har själv varit där. Står på en adhd medicin nu och tar enbart ordinerad dos. Jag har inte självmedicinerat på tio år.

      1. Anna skriver:

        I Fass står det;
        Beroendeframkallande läkemedel. Iakttag största möjliga försiktighet vid förskrivning av detta läkemedel. Det föreligger risk för missbruk, felanvändning, beroende och avvikande dosering. Ska förskrivas med försiktighet till patienter med läkemedelsmissbruk eller beroende i anamnesen.

        Att skriva ut detta till Tyra som nyss slutat (?) med opiater är ju som att ge henne en ny ”dunderhonung”. Om det är Tyra i kommentaren ovan, vilket jag tror, så är det starka varningstecken att hon säger sig ”bli klar i huvudet och få energi”. Precis vad hon tidigare skrivit om tramadol.

        1. anonym skriver:

          Men jag undrar har inte Tyra slutar med opiater för flera år sedan. Då har suget försvunnit. Eller har jag missat något?

          1. Emma skriver:

            Nej. Hon tog opiater efter sin olycka i somras. Sedan när hon blivit bättre ramlade hon hemma och fick tydligen lika ont som från början. Så vad kan det vara, ett par månader sedan hon slutade. Men vad jag inte förstår är hur hon plötsligt sen ska ha klarat av att sluta helt på egen hand. Hon har ju gjort otaliga försök innan och aldrig lyckats.

            Jag som har nära erfarenhet av tramadolmissbruk kan säga att jag inte tror på att hon slutat. Hon har ljugit om det tidigare, så varför inte igen? Tror att Elvanse också är, eller kommer bli, ett till beroende för Tyra. Är väldigt tveksam till att läkaren som skriver ut det har kännedom om Tyras beroende och missbruk.

  2. Anonym skriver:

    Jag röstar också för sex timmars arbetsdag! Jag känner mig verkligen inte 100% effektiv på de 8-9 timmarna jag arbetar. Jag tror det hade varit lönsamt i längden, färre/kortare sjukskrivningar, mindre stress och därmed billigare för arbetsgivaren i längden.

    1. Susawoo skriver:

      Ja, där de har genomfört detta som test upptäckte de ju att de flesta blev mer effektiva, mindre stress och friskare.

      Jag skulle gärna jobba 6 timmar per dag i fem dagar, eller 8-9 timmar i fyra dagar.

    2. Anja skriver:

      Jag gick från att arbeta 8-9 timmar till att börja ett nytt jobb där arbetsdagarna heter 09.00 – 15.00 (alltså 6 timmars arbetsdag).

      Jag kan konstatera att:
      1) Aldrig har jobbet varit roligare
      2) Jag känner aldrig att jobbet tar över mitt liv
      3) Min lön är lite mindre, men räcker gott och väl åt allt som behövs och lite mer
      4) Har aldrig mått psykisk bättre
      6) Har aldrig varit mer effektiv. Från morgonen vet jag att jag ”endast” har 6 timmar på en hel dag till att göra det som många göra på 8-9 timmar. Har nästan aldrig känt mig stressad utan jobbar väldigt effekt alla de 6 timmar
      7) Har aldrig fått så positiv feedback från mina arbetsgivare
      8) Slöar i stort sett ALDRIG på jobbet. Det har jag resten av dagen till att göra
      9) Mer tid med familj = Lycka ❤️

      1. anonym skriver:

        Anja håller med dej. Ser bara positivt på kortare arbetsdag. Det kommer ju bli så i framtiden. Särskilt viktigt att vi människor får må bra och slippa stressen. Den dagen blir en happy dag när den kommer. Men politiker är ju saktfärdiga med detta. Tyvärr.

      2. Saris skriver:

        Nämen åhh, blev så avis haha 🙂
        Vad jobbar du med?

  3. Johanna skriver:

    Tror inte man är kommunist för att man tycker sex timmars arbetsdag hade varit skönt, utan man är kommunist när man istället tror att samhället hade fungerat där standard hade varit sex timmars arbetsdag. Vi har inte arbetskraften för det eller kapitalet i företag för att bekostad så pass många nya tjänster, och framförallt inte inom vården.

    1. TRiX skriver:

      Nej, man är kommunist om man tycker att kapitalet ska fördelas lika oavsett individernas egna relationer till kapitalet.

      Att propagera för 6-timmars arbetsdag kan gå hand i hand med kommunistiska ideer, men man behöver inte vara kommunist för att tycka att det är en bra ide och man kan vara kommunist och tycka att det är en dålig ide.

    2. anonym skriver:

      Men vården går ju på knäna. Anställ vårdbiträden igen. Många unga går utan jobb fast det finns. Och – mår dåligt. Det måste göras om. Och finnas mycket mer enklare jobb så dom kommer in på arbetsmarknaden. Viktigast att unga får ett jobb så dom får en framtid. Regeringen gillar jag. Men den gör för lite. Det rullar på sakta i Sverige. Tyvärr på bekostnad av våra ungdomar och äldre som inte hinns med på vårdhem tex. Så ska det inte vara. Vi betalar hög skatt. Och alla ska få må bra i ett samhälle.

      1. Julle skriver:

        Kommer aldrig få fler ”enkla” jobb från regeringen vi har idag, facken sätter för många käppar i hjulen tyvärr…

  4. Aa skriver:

    Jag är för sex timmars arbetsdagar. Tror att alla skulle tjäna på det i längden, mindre sjukskrivningar, flera jobb, barn och föräldrar får med tid tillsammans, många barn har långa arbetsdagar+ restid.

  5. Tycker det är beklämmande hur folk så lättvindigt slänger sig med uttrycket kommunism. För en som upplevt kommunism på riktigt är det riktigt vidrigt att se och jag slutar inte förundras över dessa bortskämda människors okunskap och respektlöshet. Kommunism är inte ett dugg bättre än nazism. Vore det ok att skoja om att man gärna blir nazist för de fina uniformernas skull?

    1. Anonym skriver:

      Förstår vad du menar men alla har inte egna erfarenheter av kommunism och tror många i Sverige menar vänsterpolitik när de säger kommunism pågrund av vänsterpartiets historia, så alla som använder ordet tänker inte på ordet från det perspektivet där de kopplar kommunism med folkmord och diktaturer.

      1. Jag tror också det. Det har att göra med att svenska skolbarn inte får lära sig tillräckligt om kommunismens vidriga historia. Det är en förklaring men absolut inte en ursäkt.

        1. ? skriver:

          Jag kan erkänna att jag ta alldeles för lite om kommunism. Har du något tips på bra källor där jag kan lära mig mer? 🙂

          1. anonym skriver:

            Gå till biblioteket och låna några böcker. Ha det fint.

        2. Anonym skriver:

          Personligen är att jag ett fan av kommunismen, fram till Lenins död. Om Lenin bara kunde låtit bli att dö…

    2. Linnea skriver:

      Håller med om att folk vet för lite om kommunismen … det är du själv ett bevis på.
      Riktig kommunism har aldrig riktigt funnits och är inte alls lik nazismen.
      Lär skolbarnen vad riktig kommunism är ja- och vad skillnaden på den och det vi sett i kommunismens namn.
      Men viktigare , lär svenska skolbarn om de svenska partiernas ruttna historia.
      Moderaterna/ SD som är två av våra största partier idag har båda ett riktigt fult förflutet.

      1. Innan du läxar upp mig bör du läsa min kommentar noga. Jag har inte skrivit att kommunismen är lik nazismen. Jag skrev att den är lika vidrig. Fräscht av dig att förminska mina upplevelser och vifta bort min historia men dessvärre knappast ovanligt från vänsterkanten. Ömma tår och allt det där, antar jag.

        1. SH skriver:

          Du skrev att kommunism inte är ett dugg bättre än nazism, och där har du helt fel. Det har noll att göra med vad du upplevt, men vad nazism och kommunism faktiskt innebär. Kommunism är en ideologi som aldrig riktigt användts som ideologin är ”skriven”, olika statsledare har använt delar av kommunism för sitt eget ändamål, men ingen på ett sådant sätt att vi faktiskt skulle kunna kalla det ett exempel på kommunism i praktiken. Kommunism är en teori eller ett system av social organisation i vilken all produktionsmedel ägs av samhället och varje person ger och tar efter sin förmåga och behov. Kanske det inte ens går, vad vet jag. Men kommunism i sig är inte vidrigt, eller, det beror ju på vad man själv har för värderingar – men det är knappast jämförbart med nazism. Nazism i sig är direkt kopplat till Hitler och den ideologi han och hans medhållare drev. Igen, det har inget att göra med vad du har vart med om – det är ingen som förminskar det. Men det är inte kommunism i den mening som vi som använder ordet kommunism i dess rätta bemärkelse. Att då bli upprörd över att vi ”slänger oss” med ordet kommunism hit och dit utan att förstå vad det innebär är alltså något som dels är en felaktig slutsats och du har isåfall missförstått innebörden av kommunism vs. att ledare har tagit några få delar av kommunism för att rättfärdiga sitt vidriga agerande och kallat detta kommunism.

          1. Överallt där kommunism blivit mer eller mindre förverkligat har den orsakat ändlöst med lidande. Jag förstår att det svider när man gosat in sig i sina verklighetsfrånvända teorier och det kommer någon som visar upp ”såhär var det!”. Sjukt obekvämt. Men skjut inte budbäraren. Sett från svensk medelklass kan böcker om kommunism säkert vara lockande, vad vet jag. Men ni salongskommunister gjorde bättre i att ödmjukt lyssna till alla som varit med om skiten på riktigt.

          2. PS. Jag har tolkningsföreträde i frågan.

          3. Ƭĥe real Hmm skriver:

            SH: Är inte en av grundvalarna inom kommunismen att det ska införas genom samhällsomstörtande metoder och implementeras med hjälp av våld då man ska ”ta tillbak makten till folket”? På vilket sätt är det bättre tänker du? Och hur ska du uppnå att alla tänker lika vill samma utan tvång?

          4. SH skriver:

            The real hmm: jag är noll intresserad av att ta en diskussion om hur kommunismen är utformad, om den går att genomföra osv. Min poäng är att det blir lite konstigt att bli upprörd över att folk ”slänger sig” med kommunism baserat på vad denna personen blev upprörd över. För vi pratar om helt olika saker. När jag i mina studier diskuterade kommunism så var det ju i kommunisms rätta bemärkelse, jämförande av ideologier, diskussioner kring hur genomförbart det är, vad härstammade ideerna från och ur osv. Det är en annorlunda sak mot att prata om hur _delar_ av kommunism använts av olika statsledare i världen för att driva sin egen agenda. Men det är fortfarande inte kommunism i sig. Precis som alla andra ideologier. Allt jag gör blir inte feminisiska handlingar bara för att jag plockar delar ur feminismen eller kallar mig själv feminist. Och bara för att någon kallar sig själv feminist och agerar på ett vidrigt sätt som egentligen inte alls är feministiskt så blir det heller inte ett exempel på hur feminism fungerar i praktiken. Samma sak med kommunism.

            Från järnridå…: Jag inser att om det är någon som har ömma tår här så är det nog du. Och kanske med rätta, har absolut ingen aning om vad du gått igenom. Så jag tänker inte föra diskussionen vidare till så mycket mer än att att min poäng är enbart att du diskuterar en otroligt vag typ av kommunism som den har sett ut i praktiken – med enorma inslag av andra ideologier och system, och det är inte detsamma som ideologin kommunism. De är faktiskt väldigt, väldigt olika om man går in och studerar dessa. Vilket jag har gjort. I dessa exempel du nämner där kommunism till olila grader genomförts så missar du ju att ta hänsyn till vad mer som fanns med i spelet. Det var inte enbart kommunism, det var endast delar av kommunism – det fanns annat som var rent ut vidrigt. Vad är att säga att det inte är detta som är att tillskriva hur vidrigt det gick till? Att utan det så hade kommunism kunnat gått bra till? Eller, så kanske kommunism aldrig går att få till i praktiken på ett bra sätt. Kanske för långt borta. Men det spelar ingen roll när man _diskuterar_ kommunism som koncept och ideologi. För då pratar man kanske om en utopi. Renodlad kommunism som ideologi alltså. Det har inget att göra med hur delar av kommunism använta på ett felaktigt eller dåligy sätt, det år två olika diskussioner.

            Det finns inget tolkningsförträde att ha i denna fråga, det är bara vad som är och vad som inte är kommunism. Tolkningsförteträde har att göra med framförallt identitet och ens upplevelser, dina personliga upplevelser av något som inte faktiskt var kommunism kan inte och borde inte påverka diskussionen av kommunism som ideologi. Det är två olila saker. Det tar inget från vad du har vart med om.

          5. SH, du har ju ingen rätt – varken vetenskapligt eller moraliskt sett – att skriva andra på näsan om vad kommunism är och inte är. Du har så klart rätt till din egen teoretiska uppfattning om vad det är men det är både sakfel och fräckt att påstå att du vet vad kommunism egentligen är. Det är helt enkelt nonsens. Du har rätt, det leder ingenvart att diskutera detta med dig. Hoppas du mognar med åren och lär dig ödmjukhet och perspektiv.

          6. anonym skriver:

            SH bra skrivet. Du vet vad du talar om och är insatt. Det gillar jag. ❤

          7. Ƭĥe real Hmm skriver:

            SH: Jag diskuterar också utifrån kommunismens rätta bemärkelse.

            Det är intressant att någon annan nämnde bibeln i samma veva som kommunism.
            Det verkar som att det sysslas med en hel del cerry picking här nämligen.

          8. Anonym skriver:

            Man märker tydligt att de som försöker svara här har egna politiska inställningar (obs menar ej dig nu Järnridå <3). The real Hmm har ju tex öppet gått ut med att hon är liberal.
            Vill man läsa objektivt om olika politiska ideologier föreslår jag "Politiska Ideologier i vår tid" eller andra läroböcker för Statsvetare.
            Blir sällan objektivt när privatpersoner diskuterar politik och ideologi.

          9. Anonym skriver:

            SH – klokt skrivet!

          10. Ƭĥe real Hmm skriver:

            anonym 17:21

            Nu är det ju så att jag ger den andra siden till dem som argumenterar här. Deras sida finns ju redan representerad.

            Jag har faktiskt inget direkt emot S som ideologi som den var då den behövdes i Sverige, då.

            Jag är inget renodlat något. Jag är en russinplockare då jag tycker alla har sina bra poänger. T o m vänsterpartiet. 🙂

            Sen, du vet inte vilken sorts liberal jag är. 😉

            Däremot så håller jag med dig and en rad andra som debatterar här. 🙂

      2. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Linnea: Då kan vi ju börja med S och deras historia iom att det var de som införde rasbiologiinstitutet, tvångssteriliserade stora delar av befolkningen samarbetande med nazisterna etc.

        Du verkar dessutom ha ingen aning om alla folkmord som har skett i kommunismens namn. De är större och fler till antal än vad nazister gjort.

        1. hej skriver:

          Det var ju i princip alla partier som gick med på det där

      3. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Glömde en detalj, vilket iofs inte är konstigt då det inte är något som lärs ut i skolan, Men utan Sverige och rasbiologi-institutet så hade Hitler förmodligen aldrig kommit på sina tankar om etnisk utrensning. Han var nämligen där på studiebesök innan dessa tankar kom till honom.

        1. m skriver:

          The real hmm; har du några källor om att S startade rasbiologin? skriver om S

          1. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Motionen skrevs av den socialdemokratiske riksdagsmannen Wilhelm Björck tillsammans med anatomiprofessorn i Uppsala Vilhelm Hultkrantz, Herman Lundborg (som senare skulle bli chef för institutet) samt dennes förtrogne Robert Larsson. Drivande namn i riksdagen var bland annat statistikern Nils Wohlin från Jordbrukarnas riksförbund samt socialdemokraterna Edvard Wavrinsky och Alfred Petrén[6].

            https://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_för_rasbiologi

          2. hej skriver:

            Fredagen den 13 maj 1921 får propositionen om att inrätta ett Statens institut för rasbiologi bifall i riksdagens båda kamrar[4]. Beslutet föregås av en kort debatt i andra kammaren, ingen i den första. Bakom riksdagsbeslutet fanns en motion, som hade framförts i riksdagens båda kammare den 13 januari 1920 och undertecknats av ledande politiker som socialdemokraten Hjalmar Branting och högerns Arvid Lindman[5]. Motionen bifölls 28 april samma år och sedan görs en riksdagsutredning som rekommenderar upprättandet av institutet, denna går ut på remiss till universiteten under hösten 1920. Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade politiskt stöd från riksdagens samtliga partier.[5]
            Motionen skrevs av den socialdemokratiske riksdagsmannen Wilhelm Björck tillsammans med anatomiprofessorn i Uppsala Vilhelm Hultkrantz, Herman Lundborg (som senare skulle bli chef för institutet) samt dennes förtrogne Robert Larsson. Drivande namn i riksdagen var bland annat statistikern Nils Wohlin från Jordbrukarnas riksförbund samt socialdemokraterna Edvard Wavrinsky och Alfred Petrén[6].
            Som första namn på motionerna stod Alfred Petrén och Wilhelm Björck. I Andra kammaren var motionen förutom av Björck underskriven av både socialdemokraten Hjalmar Branting och högerledaren Arvid Lindman samt framträdande liberaler som Jacob Pettersson, Raoul Hamilton och Knut Kjellberg. Alla politiska riktningar i riksdagen var alltså representerade bland motionärerna.

          3. Ƭĥe real Hmm skriver:

            hej: Ja men det var en socialdemokrat som skrev motionen. Det var S som drev institutet och det var dem som samarbetande med nazisterna.

            Du vet att nazisms är national socialism?

          4. hej skriver:

            Vet inte riktigt vad du pratar om nu? Det var så som det står, ”Alla politiska riktningar i riksdagen var alltså representerade bland motionärerna.” Varför skulle jag inte veta vad nationalsocialism är? Det är du som blandar ihop en hel massa saker här

        2. hej skriver:

          och länk om hitlers besök

          1. Ƭĥe real Hmm skriver:

            ska se om jag hittar länk ikävll.

            Hittade det här när jag sökte dock…

            Hösten 1938 nominerade en svensk riksdagsman den tyske naziledaren Adolf Hitler till Nobels fredspris, det visar dokument som tagits fram av Nobelmuseet i Stockholm. Nominering, som skedde efter det att Hitler börjat visa sina tendenser mot etnisk diskriminering, drogs bara några månader senare – i januari 1939 – tillbaka av samme riksdagsman. Troligen, enligt personal på Nobelmuseet, efter hårda påtryckningar från andra svenska riksdagskollegor.

          2. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Hittar mest länkar om att han läste Sveriges forskningsresultat men inget om ett besök just nu.

            Kan hända att det inte var Hitler själv som kom på besök utan någon från han stab.

          3. hej skriver:

            Det sägs ju att hans antisemitism grundades i Wien, före första världskriget

          4. Ƭĥe real Hmm skriver:

            hej: Den är äldre än så. Den är från före Kristus.

          5. hej skriver:

            _Hans_ antisemitism, alltså Hitlers

          6. Ƭĥe real Hmm skriver:

            hej: Aha, ja men hans idéer om *den slutgiltiga lösningen” kom senare har jag för mig.

          7. hej skriver:

            Hans ideer om utrensning fanns innan 1922, bara att läsa hans tal

          8. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Hitlers rasbiologi var ju så mycket mer än judarna.

            Det var alltifrån att avla fram de perfekta ariska barnen med speciellt utvalda mödrar, till att rensa bort homosexuella, romer och handikappade mm också.

            Dessa idéer kom från rasbiologi. Den ”rena” rasen.

          9. Ƭĥe real Hmm skriver:

            Ja. Och institutet grunnades i samma tid.

          10. hej skriver:

            Som jag skrev, hans ideer om utrensning fanns innan 1922. Du sa att ”han var nämligen där på studiebesök innan dessa tankar kom till honom”

          11. hej skriver:

            Och det jag menade på med när hans antisemitism grundades var ett svar på det du kopierade in, ” som skedde efter det att Hitler börjat visa sina tendenser mot etnisk diskriminering, drogs bara några månader senare – i januari 1939″

            Ja, eftersom hans antisemitism fanns innan första världskriget så skedde självklart nomineringen 1939 efter hans tendenser mot etnisk diskriminering börjat visa sig

          12. Ƭĥe real Hmm skriver:

            hej: Läs min kommentar kl 17:01 igen.

          13. hej skriver:

            Vad svarar du på i din kommentar från 17:01? Ja, rasbiologi innebär mycket. Du skrev dock att hans tankar om etnisk utrensning kom efter hans studiebesök på SIFR 1922. Att någon nominerade honom till fredspriset förstår jag faktiskt inte vad det har med det här att göra?

            ”etnisk rensning, tvångsmässig fördrivning av en befolkningsgrupp från ett geografiskt område.”

            Han uttryckte många åsikter om etnisk rensning innan 1922. Vi kan fortsätta diskutera detta om du kan hitta informationen som säger att Hitlers tankar om etnisk rensning kom efter hans studiebesök i Uppsala

          14. hej skriver:

            Rättelse, du skrev inte att hans studiebesök ägde rum 1922. Får ändra till efter 1922!

        3. Susawoo skriver:

          Enligt den historia jag läst i York var det en vetenskapsman…

    3. M skriver:

      Kommunismen som ideologi är helt ok och skulle ge de allra flesta bra liv. Men kommunism i praktiken….där skiter det sig. Men du har rätt, de flesta här och i Sverige har väldigt lite kunskap om vad kommunismen ställt till med i världen. Läser fortfarande din blogg förresten, gillar den mycket!

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Håller med dig M. Men även en diktator är bra i teorin så länge diktatorn vill allas bästa men då beslutsvägen är minimal så kan allt ske direkt vilket hade varit väldigt gynnsamt för alla.

        Men som du säger, det skiter sig i praktiken.

  6. Ellen skriver:

    Vem är inte för 6-timmars arbetsdag?

    Fattas lite fortsättning dock… 6-timmars arbetsdag med 8-timmars arbetsdags-lön?
    Och VEM ska betala det i så fall?

    För man får väl anta att det inte är ett krav på rätt till 75%-deltid för alla. I så fall är det ju inga problem att genomföra.

    Kommunism handlar alltid om att någon annan ska betala.

    1. Valpen skriver:

      Jag kan gärna vara med att betala 6-timmarsdagen för tex vårdpersonal som sliter arslet av sig och även andra yrkeskategorier som har ett yrke som sliter både fysiskt o psykiskt, som dessutom ofta har skitlöner.
      Men jag har inte lust att betala chefers avgångsvederlag eller krogrundor med mina skattepengar…

      1. anonym skriver:

        Valpen bra skrivet. vilka förmåner högt uppsatta har otroligt. Gratis lyxmat och boende. Resor och dyra fester. Det här uppmärksammas i pressen men fortsätter bara. inte ok.

    2. Anonym skriver:

      Kommunism handlar om att vi tillsammans bygger upp ett samhälle och tar hand om varandra. Tyvärr finns det ju människor som bara ser sig själva, och inte är beredda att ge till andra.

      Har inte tid att skriva mer nu, men skulle absolut kunna skriva en bibel till svar.

      1. Ellen skriver:

        Tanken är fin. Problemet är att det aldrig fungerar i praktiken eftersom människan i botten är girig och maktgalen.

  7. M skriver:

    Kommunism i verkligheten är en utopi.

    1. Linnea skriver:

      Ja. Vi människor är djur. Fungerarkommunism nånstans i djurvärlden? Älskar både människor och djur, fast vi är -som vi är!

      1. anonym skriver:

        Finns ju miljontals människor som sliter för att andra ska ha det bra som i vården. däremot är vissa ledare i andra länder som djur. Maktgalna och ser till sitt eget bara. Det är skrämmande. Tycker att fåtal vanliga människor är som du skrev djur. Djur är oftast bättre och lojala med sin flock.

        1. Linnea skriver:

          Människor är också lojala. Det kan hända så mycket utanpå o inuti djur o människa. Vi kanske på vissa plan acceptera hur vi fungerar och försöka få det så bra som möjligt ”tillsammans” ändå. Vi behöver inte vara nära lejonen o säga Komsi kissemiss-farligt o kommer inte leda dit vi vill ändå.

      2. Elsa skriver:

        Säger inte att kommunismen nödvändigtvis skulle fungera men det där om att människan i grund och botten är girig och maktgalen håller jag bara delvis med om. Människans förmåga till samarbete är en minst lika drivande kraft för oss. Vi skulle aldrig ha kommit såhär långt utan den och det tycker jag lätt glöms bort i dagens individualistiska samhälle. Flockens överlevnad och det gemensamma bästa är minst lika viktigt som individens bästa.

  8. Therese skriver:

    8 timmars arbetsdag är förlegat. Utvecklingen kring arbetstid, semesterdagar har stått stilla för länge. Våra liv ser helt annorlunda ut än när 8 timmars arbetsdag infördes. För att hänga med i utvecklingen behövs förändring. Jag jobbar som tjänsteman och kan absolut säga att jag skulle kunna prestera lika mycket på 6 timmar som på 8 timmar. Plus att jag då skulle ha mer tid för mina barn, för träning, för fritidsintressen osv.

    1. Anonym skriver:

      Som en person med ursprng ur arbetarfamiljen känner jag rent spontant att ni/vi tjänstemän inte förtjänar ett skit av förbättring. Som tjänsteman själv håller jag med, även om det känns som klassförräderi.

  9. Anna skriver:

    På min förra arbetsplats hade vi 6 timmars arbetsdag 1.6-31.8 varje år med samma lön som vanligt. Visst var det skönt på ett personligt plan, men så jäkla onödigt sett i ett större perspektiv.

    1. Det har vi också fast vi jobbar några minuter mer resten sv året, så vår årsarbetstid är samma. Väldigt skönt med en timmes extra ledighet under sommarmånaderna… ända tills vi började samåka & sambon inte har samma deal.

  10. Valentina skriver:

    Oj! Som egen företagare och frilansare i ett, finns 6 timmars arbetsdag 5 dar i veckan plus 5 veckors semester inte på min världskarta. Idag peppar man gärna unga till att starta eget, men då hoppas jag att de är medvetna om att där inte blir några 8-timmarsdagar ens. Lediga helger? Sällan. 5 veckors ledighet på raken?? HAHA!

    Kanske där skulle bli en ny samhällsklyfta? De anställda som jobbar 6 timmar om dan, och egenföretagarna som jobbar dubbelt så mycket, minst! Ingen betalar mellanskillnaden åt mig OCH jag tjänar inga enorma summor på mitt företag.

    1. Anonym skriver:

      Fast det är i första hand de som jobbar i välfärden (kommun, landsting) som det handlar om att sänka arbetstiderna för, inte egenföretagare.

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Nej många egenföretagare har redan idag 10-11 timmars arbetsdag.

        1. anonym skriver:

          När jag jobbade åt konsulter arbetade dom halva natten och även helger. Så har många privata företag det. Sen dör en del innan dom blivit pensionärer i ex hjärtinfarkt. Sorgligt.

    2. Anja skriver:

      Som egenföretagare brukar man oftast göra det man tycker är kul. Det blir som en hobby, för att det är vad man brinner för. Om du ser företagandet som ett tufft jobb utan ledighet eller korta dagar, då kanske du ska starta någonting nytt?

      1. Anonym skriver:

        Eller inse att företagande inte var något för en.

  11. Anonym skriver:

    varför denna usla uppdatering senaste dygnet?

    1. Bloggbevakning skriver:

      Det kom lite liv i mellan men nu är jag tillbaka på banan! =)

  12. Anonym skriver:

    Det här kommentarsfältet är fan både historisk och politisk härdsmälta.

    1. Anonym skriver:

      Den där kommentaren säger mer om din personlighet än om det här kommentarsfältet.

      1. Anonym skriver:

        Hur? Genuint intresserad av hur det säger något alls om min personlighet.

  13. Sia skriver:

    Hade aldrig velat ha 6 timmar arbetsdag! Älskar hur jag jobbar, 7 dygn i månaden. Älskar att ha så många lediga dagar, samt en frivecka! 😀

  14. anonym skriver:

    Och jag sa när jag hade hand om en vildkatt med kärlek så klart jag har närt en orm vid min barm. Absolut 6 timmarsarbetsdag. Blir ju 10 nu med åktur. Beundrar dom som har barn hur får dom ihop det ?. Min mamma var hemma med oss tills vi var sju år. Tack mamma. Men också en fråga hur man vill leva. Vill man ha lyx får man arbeta vill man ha kvalitetstid o slippa stress ja då vill man jobba 6 timmar. Ja till det.

  15. ML skriver:

    Tror på kommunism och socialism i mindre samhällen. Det fungerar inte efter globaliseringen.
    Var verksam socialist innan jag läste Statsvetenskap på Uni. Efter det dog min politiska kämparglöd. Tror inte på demokrati eller några moderna politiska system längre. Var sorgligt men nyttigt !

  16. Anonym skriver:

    Jag hade gärna haft 6 timmars dag. Jobbar med småbarn. Jag är ofta helt jäkla slutkörd när jag kommer hem. Jag anser mig själv vara en väldigt närvarande pedagog. Att hålla igång på samma nivå som småbarn gör en helt slut. Hem äter sover.

    Tror att både äldreomsorgen och barnomsorgen skulle tjäna mycket på 6 timmars arbetsdag. Hälsomässigt. Är man bra på det man gör i de yrkerna så ger man så otroligt jäkla mycket av sig själv. Både fysisk och psykiskt.
    Man kan ju bara kolla överlag vilket yrke som har flest sjukskrivningar… Personal på förskola.
    Sen finns ju kommuner som sthlm som skiter i personalen på förskolorna som tycker att föräldrarlediga/arbetslösa kan få ha sina barn på heltid på förskola. Vilket ju är helt jävla sjukt galet. Vad hände med att tycka om att umgås med sina barn? Får jag barn skulle jag aldrig jobba heltid, allt för att få mer tid med dom.

  17. Wyy skriver:

    Kan vi inte skippa diskutioner om extremistiska åsikter här på bloggen? Speciellt kommunism som av någon anledning är så accepterad i sverige. Spyr på er alla som inte förstår vad det innebär men uttalar sig som om de vet. Kommunism är inte socialism. 6 timmars arbete håller jag med om om det skulle fungera. Måste vara fantastiskt. Jag är liberal. Jag stannar inne hela 1a april då jag mår dåligt av att se alla kommunister demonstrera någonting som de inte har någon aning om hur man skulle kunna införa på ett bra sätt som tar mänskliga rättigheter i åsikt. Kommunism har misslyckats alla gånger för att människan är människa och vi suger mer ofta än inte. Ha verkligheten i åtanke när ni hör ideologier. Bara för att någonting låter bra betyder det inte att det är möjligt

    1. Wyy skriver:

      Ok jag spyr inte. Klart man får uttala sig. Men jag förstår inte hur någon kan ursäkta kommunism?

  18. Mia skriver:

    Ingen som ser webbadressen på affischen?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg