De största tappen på Instagram

16:30 17 Jul 2017

Calle Schulman/Tyra:
 Jag var helt övertygad om att Tyra var den som tappade flest följare på Instagram men efter att ha slängt ett snabbt getöga på Calles statistik så inser jag att det är en tät strid om förstaplatsen.
Vad är det som föranleder att så många avföljer ett visst konto? Jag orkar aldrig göra det utan bläddrar bara förbi ointressanta bilder.
Vad får er att avfölja någon och vad gör dessa två ”grammers” som får så många att dumpar dem i flödet?

79 kommentarer | “De största tappen på Instagram”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. A.C skriver:

  Folk som postar oftare än en gång per dag. Folk som försöker få reklam att låta som icke-reklam och skoja bort att det är ett samarbete och töntigt skriva ”ÄSCH’!” (i.e. Calle S). Folk som postar flera bilder på samma sak. Folk som postar collage. Folk med tusen hashtags i inlägget. Folk som skriver för många smileys. Folk som villakryta om vad de gör men skriver i en överdrivet lättvindig ton för att försöka låtsas vara obeydda men egentligen bryr de sig så himla himla mycket

 2. Hanna skriver:

  Jag avföljer såna som har amatörbilder (typ suddiga, dålig kvalite) såna som bara postar selfies och bilder på sina djur. Hatar katter så kattmänniskor finns inte i mitt flöde hur bra vänner vi än är haha.

  1. Therése skriver:

   🐈

  2. Hanna skriver:

   Och ja, såna som lägger upp löjliga qoutes hela tiden!! Herregud så störande

  3. Anna skriver:

   🐺🐱🐈

  4. Angelica skriver:

   Du verkar vara en sjukt osympatisk människa 😅

  5. Palia skriver:

   Hur kan man hata djur, det är så jävla sjukt.
   Get help!

   1. Anonym skriver:

    De är störande och bidrar inte direkt till någonting, vad finns att gilla? Talar så klart om folks husdjur nu.

    1. :) skriver:

     😄 du är störande och bidrar inte till någonting.
     Hur avföljer man dig här?

     1. R skriver:

      Hellre än vän som har svårt för husdjur än en vän som är elak, som du var nu. 🙂

 3. N skriver:

  Jag har avföljt både vänner och kändisar som använder djurfiltret… Vuxna människor med hundöron, jag förstår verkligen inte.

  1. Perfekta Lisa skriver:

   Jaaaaa! Det VÄRSTA som finns!!!

   1. Evvo skriver:

    Really, det värsta som finns?

    1. Anonym skriver:

     Ja, självklart, Evvo. -.-

 4. Perfekta Lisa skriver:

  Folk som BARA lägger upp bilder på barnen/hundarna

  Folk som tjatar om sin fantastiska partner och skriver om hur mycket de ska hångla och ligga.

  Folk som skriver #pippresa när de reser med sin man

  1. Sara skriver:

   #pippresa?!?! HAHAH på riktigt??? Dör vad kul!

  2. Hacki Hälinen skriver:

   OK, räck upp handen alla som gick direkt in på instagram och sökte efter #pippresa 🙋

 5. Helena skriver:

  Selfies med öppen mun och tungan utanför🙈

  1. NiC skriver:

   Camcam borde sluta med det! Vill inte avfölja men fan det är nästan så man gör det bara för den där jävla tungan alltså..

   1. Mamma skriver:

    Jag avföljde pga det

    1. Helena skriver:

     Jag med 🙊
     Kanske därför det blev ett sådant här inlägg.
     Sen direkt ett inlägg om att följa henne på insta. Kanske hon tappade många följare?

   2. Mamma skriver:

    Den……..*

  2. Kart-tungan skriver:

   Äsch! Har man en hälsosam rosa tunga kan man väl få visa det för omvärlden! Hade jag haft det kanske det hade blivit fler sådana selfies men nu råkar jag ha en tunga som ser ut som en skadad grå stackars tandpressad köttbit som kallas för tunga… Ja jag har något som kallas karttunga som gör den ”flådd” i perioder + att jag pressar tänder så mycket att man kan räkna mina hål i tänderna efter avtrycken på min tunga.
   Just sayin. 😀

 6. Helena skriver:

  De som bara pepprar på med helt ointressanta bilder på ungar, med typ följande caption:

  ”Lillprinsen fick smaka potatis idag. Det gick visst INTE HEM 😂👶🏻 😂👶🏻Åh, om du bara visste hur älskad du är lilla potatisnobbare! 💙💙💙💙💙 #vimedbarn #mamma #prinsengillarintepotatis #mammaslillahjärta #älskardigmestavallt”

  😴

  1. Jennifer skriver:

   🤢😷

   jag har en kompis som pepprar på med perfekta bilder på hennes perfekta barn, men det som stör mig mest är inte bilderna utan kommentarerna under om hur mycket hon älskar sina barn och hur lycklig de gör henne. Ja jag fattar, alla älskar väl sina barn? Måste man fläka ut det på insta? Kan dock inte avfölja då hon är en nära vän, och har inte hjärta att säga till, det är ju inte hennes problem att jag stör mig på hennes kommentarer.

   1. Helena skriver:

    Haha, håller med! Säg det direkt till henom istället, ingen här har missat att på du älskar ungen #tillmånenochtillbaka, herregud 😤

  2. Trött på att vara preggo skriver:

   Haha känner mig träffad 😇 (förutom att jag aldrig skulle kalla mina barn prins eller prinsessa) men är inte instagram till för att vi ska lägga upp bilder som intresserar oss och från vår egna vardag? Vad ska man annars lägga upp?

   1. Helena skriver:

    Jo det är det väl. Men nu var ju frågan vad som får en att avfölja konton och det får iaf mig att göra det, även fast jag ju förstår att barnen är kontoinnehavarens största intresse🙂

   2. Jennifer skriver:

    Lägg upp bilderna men skippa puttenuttkommentarerna under. Kladdar ungen med glass ser vi det på bilden, du måste inte skriva ‘älsklingen äter glass like a pro, choklad är favoriten, brås på son mor 💓💕💞💓💕💞’ brevid.

    Nu vet jag ju inte om du lägger upp smöriga kommentarer och hashtags men som jag skrev i min kommentar ovan så stör jag mig mer på fjantiga kommentarer mer än fotona i sig.

    1. Trött på att vara preggo skriver:

     Nja, det är väl en blandad kompott av kommentarer, ibland inget alls. Jag lägger upp en bild varannan månad max och är väl lite av en lurker på insta, stör mig själv sällan på vad mina vänner instagrammar så jag blev bara lite nyfiken.

     1. Jennifer skriver:

      En gång i månaden kan jag ta 😊 Hon jag pratar om lägger upp flera gånger i veckan, och som sagt med gulligull-kommentarer. Du är safe om jag får bestämma.

      Jag kan tillägga att jag även har svårt för par som skriver gullegull-kommentarer till varandra på Facebook, typ ‘Love you bae’ på wallen eller under nåt foto och den andra svarar ‘Love you more 💘’.

      Alltså jag är helt PRO-kärlek och gullegull (är galet kär i min man och våra gull-konversationer hemma skulle nog få en utomstående att kräkas smör) men varför känner man behovet att dela med sig av sitt privata förhållandesnack med alla man känner? Varför räcker det inte att säga det till den det gäller?

     2. Inte alla feminister!! skriver:

      Haha nu när du nämner det så avföljde jag faktiskt en kollega en gång pga att hon la upp så mycket bilder på sin kille om vilken hunk han var, hur bortskämd hon blev, hur mycket hon älskade honom och hur tomt deras liv varit innan dom träffades och jag vet att han var en bortskämd mansgris. Det blev bara för mycket och då var jag själv ändå nykär så det var inte på grund av bitterhet 😇

     3. Inte alla feminister!! skriver:

      Byter nick ibland för att det inte ska bli så mycket tjöt om att jag är preggo// preggot.

     4. Anonym skriver:

      Snälla preggo är det allldig dax, du måste uppdatera oss💕

  3. Alex skriver:

   Det är inte ofta jag skrattar rakt ut, men nu gjorde jag det. Tack! 😂

   Och jag har en sån kompis, som jag inte kan avfölja för hon är min kompis 😭

 7. malin skriver:

  Stör mig på Ellens Bergströms ex Mike som verkar ha en noga uttänkt instagramstrategi där var tredje bild är ett inspirational quote a la Tumblr, var tredje är en selfie och sista tredjedelen är ännu mer bilder på honom själv :p En riktig vuxenfjortis enligt mig hehe (följer inte honom men han dyker upp på min explore titt som tätt)

  1. Linnn skriver:

   Haha åh, kollade in nu och verkligen exakt var tredje bild är ett quote..

 8. J the Jen skriver:

  För att vara en som bryr sig om mkt struntar jag fullständigt i sånt. Vet dock att jag avföljer dom som inte lägger upp ngt. Samt om jag kollat på ngn serie och tappat intresset för serien så kan jag avfölja.

  Är för mig ett ickeproblem och lägger hellre min energi på ngt annat.

 9. Jennifer skriver:

  Inte så många som tycker det är spännande med Calles gulligullande med nya flickvännen. Hans insta blev ju stor pga Penny och nu när det är väldigt få videos när hon säger gulliga saker är hans insta inte lika kul längre. Plus hans trista smygreklamer och dryga svar på kommentarer.

  Ang Tyra antar jag att hennes insta växte antingen med följare som är hästälskare eller var fans av style by Tyra och hennes coola liv. Nu är hon en lanttjej som försöker sprida poisitivitet med humorinslag till deprimerade människor utan hästar och glamour och det är ju en väldigt utvald grupp som vill följa det tror jag.

  1. M3 skriver:

   Precis det jag tänkte skriva! Klart att alla unga tjejer som följde pga ”Penny Schulman-fenomenet” inte längre vill följa den där ”gubben” som bara visar sina näsborrar och nakenposerande, samt all reklam och kärleksförklaringar/pikar om nya flickvännen. Fölk följde honom pga Penny, det skrev/sa han själv, och nu när han/de verkar insett att det blev för mycket med allt kring Penny och därför minskar exponeringen av henne, så tappar han alla ”pennyloversföljare”. Simple as that.

 10. Jen skriver:

  Själv har jag t ex avföljt både Calle och Anitha Schulman, tycker båda två är too much på alla sätt och vis. Även avföljt blondinbella, tråkigt och poseigt instagram.

  1. L2 skriver:

   Omg jag borde avfölja Blondinbella, fixar inte hennes storys! Avföljer folk som ger mig pinsamhetsrysningar eller cringekänslor överlag 🙈

   1. Mamma skriver:

    Hahahaha har tänkt exakt samma i flera månader, varför gör man det inte bara? Okej jag avföljer nu. NU

 11. C skriver:

  Avföljt samtliga Schulmans. För att jag kan!

 12. rebecka skriver:

  vart kan man hitta dessa listor? 😀

  1. EA skriver:

   Siten heter socialblade!

 13. M skriver:

  Jag har också avföljt alla Schulmans då jag blir så galet provocerad av deras ständiga smygreklamer. Calle avföljde jag däremot i och med hela bråket kring Pennys födelsedagskalas, jag kände att jag inte vill stöda en människa som tar sånt gräl över sociala medier.

  Jag tänker mycket på min makt som konsument, att jag vill inte köpa något från företag som har värderingar jag inte stöder. Jag resonerar nog lite lika på typ instagram, att jag inte vill stöda genom att följa personer jag tycker uppför sig skit.

  1. Jen skriver:

   Jag håller med dig, jag tänker också på min makt som konsument.

 14. kati skriver:

  Jav avföljde tror jag hon Moa ( gabjoss ex vän) hin står i konstiga ställningar o putar så konstigt o så en bebis i bakgrunden…nä det går bort. Jag följer däremot en del kända namn o advokat Mastriff ( hur det nu stavas) är en favorit.

  1. Sanna skriver:

   HAHAHAHAHAHAH åh vad jag skrattade åt denna 😂 massfritz ska det vara.

   1. Helena skriver:

    Massi Fritz heter hon annars.

 15. Anna skriver:

  Jag brukar alltid avfölja i ten protest tex när personen gjort något jag inte står för eller något den borde ta bättre hänsyn till. Där är väl Calle Schulman ett bra ett exempel på många sätt.

 16. Anja skriver:

  Uppdaterar du aldrig eller för ofta = avföljer!

  För ofta avföljer jag då de tar över hela mitt flöde.

 17. Yalla skriver:

  Avföljde Anna Book, blev irriterad av hennes enorma offerkofta och ärligt talat går det ju knappt att titta på människan efter de enorma spotlighten hon satt in. Höll på att dö cringe döden när hon satt och grinade i TV med tittsen framme, jag menar, VEM gör så? Uppenbart att hon mår jäkligt dåligt men.. ändå. Control your god damn self.

  Avföljde Tyra också, det blir bara mer och mer cray cray. Hon verkar liksom vältra sig i sin ”stackars Tyra” mentalitet. Hon gillar ju inte att klaga men det är ju fan det enda människan gör, förutom när hon leker nybliven hobbypsykolog och ägnar sig åt ”människobeteenden”, det vi andra som läst en bok eller två kallar psykologi eller sociologi. Sen såg jag att hon raderade kommentarer om att hon själv hängt ut folk och kastat skit för att hon tyckte att det var ”orättvist”. Noll självinsikt.

 18. Trött på att vara preggo skriver:

  Jag avföljer när det blir för mycket reklam eller när bilderna är alldeles för perfekta. Annars följer jag direkt inte enskilda personer om dom inte instagrammar om något speciellt ämne jag är intresserad av. Jag kan dock tycka att det är kul att följa någon random människas vardag i ett helt annat land, speciellt nu när man kan översätta.

  1. M skriver:

   Åh hade hoppats att bebisen var på väg nu.

   1. Trött på att vara preggo skriver:

    Du är inte ensam om den önskningen 😇😅😰

 19. M skriver:

  Är otroligt petig med vilka jag följer i sociala medier och har MÅNGA vänner som säkert varit irriterade över att jag inte följer tillbaka men bara för att man är vänner betyder det inte i min värld att man är intresserad av deras vardagsskildringar i bild. Jag har goda vänner som är otroligt dåliga på att inte bara avgöra vad som gör sig på IG men som inte heller verkar veta hur man använder kameran i telefonen. Har t.ex en väninna som med jämna mellanrum tar närbilder på skavsår och mjäll… hon använder det mest som någon slags ”fråga doktor”-app men utan doktorn. ”Är detta en allergi/exem/ett myggbett?/farligt?” VEM FAN VET, GÅ TILL VÅRDCENTRALEN.

  På Twitter följer jag ännu färre än på IG. Kändisar är det ännu mer sällan jag följer då det är ganska få av dem jag tycker är intressanta på ett mer personligt plan. Det som får mig att avfölja är religiöst tjat (bibelverser, långa texter som tackar gud), samma bilder hela tiden, suddiga bilder, folk som repeterar saker i alla kanaler – alltså lägger upp snaps på IG eller screenshots på fb-statusar och om inläggen är rasistiska eller på annat sätt oetiska. Rensar med jämna mellanrum.

  1. Jennifer skriver:

   Hahaha frisk fläkt ändå att visa mjäll-foton istället för det ‘perfekta’ ögonblicket hela tiden 😊

 20. Anonym skriver:

  Jag avföljer när någon lägger upp mycket matbilder.
  1. Jag ser inte alltid vad det föreställer. Om du ska lägga upp bilder på mat SÄG VAD DET ÄR DÅ?
  2. Blir inte inspirerad av bilder på mat, snark tråkigt boring
  3. Jag bryr mig inte om vad folk äter.

 21. Therese skriver:

  Avföljt de flesta ”influencers” som bara gör reklam, tjejer som bara fokuserar på att se snygga ut samt de flesta männen (följer endast enstaka män).

 22. Therese skriver:

  På tal om Schulmans: Calle kom hem från Tel Aviv med barnen härom dagen och idag åker Anitha till Turkiet med kidsen. Fullspäckad sommar för Penny och Tom-Allan… de håller nästan dansa tempo som Blondinbella. Vi kom hem från utlandssemester i helgen och oj vad mina barn är sugna på att träffa kompisar, leka med sina leksaker, bara slappa, mysa och njuta av ”hem ljuva hem” osv.

  1. A:a skriver:

   Också noterat det liksom att från en resa direkt till en annan, behöver man inte landa lite eller är det mest ett vuxenbehov? 😉

 23. CHarlotte skriver:

  Calle blockar ju rätt friskt så kanske han gräver sin egen grav….

 24. Elisabeth skriver:

  Åh, jag är mästare på att störa mig på Facebook-/Instagrambeteende! Det mest störande:
  1. Att lägga ut info som rör sjukvårdsbesök, t ex checka in på Akuten eller t o m skriva ett inlägg i väntan på ambulansen
  2. Att skriva A och uppenbart vänta på att alla ska fråga efter B (exempelvis som vid ovan nämna akutenbesök ”På akuten med lille Calle” utan att skriva ut varför eller ”Trodde inte att en vän skulle svika mig på det sättet”
  3. Att direkt efter ett socialt sammanhang tacka ”bästa, finaste Lisa Eriksson för middagen”. Gör man inte det på plats? Måste omvärlden ta del av hur socialt lyckad man är?
  4. Dagliga selfies.

  1. Mickan skriver:

   Ja! Punkt 1 och 2 är fan VÄRST

   1. Madelon skriver:

    Punkt 2 ÄR värst.

    1. Suss skriver:

     Speciellt om de skriver ”jag vill inte prata om det” när någon frågar 😂

 25. Anna skriver:

  Jag har avföljt en enda person på
  Instagram och det är Paula. Trött på att 90% av inläggen var reklam eller sammarbeten.

 26. Kart-tungan skriver:

  1. Den (ofta) äldre generationen (ofta kvinnor) som alltid alltid och enbart delar t.ex bilder på gamla stenåldersgrejer som innehar texten: DELA OM DU MINNS DETTA, DELA OM DU ANVÄND EN SÅDAN, DELA OM DU (lägg in valfritt stenålders uttryck eller pryl)
  2. Såna som bara lägger upp eller delar smöriga citat eller texter: ”riktigt lyckliga förhållanden skapas inte mellan två perfekta personer utan mellan två personer som accepterar varandr….. ZZZZzz…. BLÖRK.
  3. Barn med snorbubblor i hela nyllet
  4. Barn med mat i hela ansiktet.
  5. Barn barn barn barn som äter, barn som sover, barn som leker. JA VI FATTAR ATT DU BARA HAR ÖGON FÖR DIN UNGE. Men kom igen, fota en vas , fina gardiner eller ett par skor mellan varven.
  5. 10 foton på raken på en helt vanlig katt som sover. OKEJ nu räcker det. (Sure, jag följer en katt på instagram men det är en JÄVLIGT söt katt) Där är det personligt ansvar att känna in läget på hur söt ens katt egentligen är och begränsa sig lite på spamm.
  6. Hysteriskt vit inredning som är perfekt städat och fint jämt. Det enda jag tänker är hur jävla mycket skit de måste ha bakom sig när de fotar. Ingen har ett sånt perfekt hem, sånt vill jag inte se. Det ger bara prestationsångest.
  7. Menlösa mobilselfies i en spegel där mobilen gömmer halva nyllet. Ta kort på enbart bröna om det är enbart de du vill visa istället för att maskera det till en selfie.

  1. Madelon skriver:

   Hahahaha älskar alla sju punkter och håller med om åtminstone fem av dem (har visst överseende med sexan och sjuan). Så jäkla ON POINT!!!

 27. Madelon skriver:

  1. För mycket reklam och spons.
  Ex. Amanda Schulman.

  2. Kvinnor som kallar sig mamma när de skriver om sina HUSDJUR. Och jodå, jag har hund själv men jag är definitivt inte hans mamma. Och jag har hittills inte hittat någon kille som valt att kalla sig PAPPA när han skriver om sin boaorm/hamster/hund/katt.

  3. Folk som kallar sina barn för ”min prins” ”lillprinsen” och liknande.
  *kräks*

  1. Kart-tungan skriver:

   Eller ”sessan” HU! xD

   1. Madelon skriver:

    Exakt! Prins eller sessa – lika vedervärdigt!

  2. A:a skriver:

   Eller ännu värre, Lillan, fast barnet säkert är 8-10 år…

 28. Sofie skriver:

  Instagram är inte min grej. FB och riktiga bloggar ger mycket mer

 29. Kart-tungan skriver:

  SHITPOMMES! Glömde ju värsta av allt. Boomerangeffekten! Speciellt i insta-storys. OMG I hate big time. Avföljde blondinbella pga hennes konstanta boomerangflöde på menlösa skor och gapflabb. Fyfan.

 30. AL skriver:

  Avföljer titt som tätt folk men ej vänner pga vill inte vara taskig. Har en ”vän” som BARA lägger upp bilder på sig själv antingen 1) posandes (ihjälretuscherad), 2) ”sovandes”,3) på sjukhuset (hon livesände en operation, I kid you not!!), 4) körandes bil (!) samt 5) ”inspirerande” citat. Och det är väl ganska exakt ALLT jag hatar på Insta. Och bilder på folks barn. Är så ointresserad som man kan bli av folks barn. Fler katter, tack!

 31. Amanda skriver:

  Jag avföljer när jag känner att något gör mig irriterad/illa till mods/obekväm.
  Jag vill bli glad av de bilder som dyker upp på flödet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer