Smink?

19:00 13 Aug 2017

Lady Dahmer:

@somligaforbannadekvinnor skrev såhär på sitt senaste inlägg:
En feminist skulle ge sig ut på galej med andra feminister och la upp en bild på sig själv med sminkning, fina kläder och högklackade skor. Den här feministen brukar inte sminka sig och klä upp sig. Kommentarsfältet fylldes av andra feminister (kvinnor) som skrev ”Wow, så SNYGG!” ”Vilket power face!” ”OMG vacker!!!” Det här är anledningen till att jag aldrig kommer sminka mig igen (förutom att jag är helt ointresserad). Jag blir ganska mycket mer patriarkalt attraktiv med smink. Och jag skulle inte bli ett dugg glad över att folk brast ut i lovsång över hur SNYGG WOW HELT OTROLIGT jag blev när jag inte var jag längre. Jag skulle bli obekväm och illa till mods över fokuset på mitt utseende och den totala bristen på analys från annars väldigt kloka och reflekterande kvinnor. Det är lite med smink som med heterosex. Det kan aldrig bli neutralt och nåt som sker med jämlikhet som bas eftersom det gynnar män och missgynnar kvinnor. Det är också känsligt att prata om eftersom ingen vill vara en sån där ”svag kvinna” som inte väljer själv utan kanske är lite hjärntvättad t o m. Nå, det är vi allihop så det är inget konstigt. Annars skulle inte kvinnor som annars är insatta sitta och jubla över hur snygg en kvinna blir med smink. Och just därför måste vi prata om det hur jobbigt det än är. Vi måste prata om varför vi fokuserar så mycket på kvinnors utseenden. Vi behöver alla ta oss en ordentlig funderare oavsett hur mycket det skaver. Utan reflektion, ingen förändring. #foodforthought

Det här la Lady Damer upp på sin Instagram och jag känner mig som en fågelholk.
Okej? Det finns liksom ingen egen reflektion från LD utan bara denna text från ”Somliga förbannade kvinnor”som hon postat på sin Instagram.
Vad betyder det? Håller hon med henne? Håller hon inte med henne?
Jag fattar helt enkelt inte me jag antar att det har lite att göra med inlägget från häromdagen där LD skrev om fula vs snygga feminister. Kanske? Eller?
Är man en dålig feminist om man sminkar sig? Eller om man ger andra sminkade kvinnor komplimanger?
Jag vet fan inte. Är det en icke-fråga?
Enlighten me please!

Tack för tips!

170 kommentarer | “Smink?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Extrem icke-fråga. ORKA bråka och bli kränkt över allt som den här märkliga SFK och LD.

  1. M skriver:

   Nu bråkar ju ingen. Ingen är heller speciellt upprörd. Förutom du.

  2. Anonym skriver:

   OT, men Bella var ute igår och visade glatt upp på Instagram att de drack. På förmiddagen dagen efter hämtar hon upp barnen och kör bil. Känns sådär… varför ens ta den risken?

   1. Anonym skriver:

    Nu vet jag inte hur mycket hon drack (det vet nog ingen här), men jag tror (hoppas) inte hon satte sig i en bil och körde bakfull eller efter att ha druckit mycket.

    När jag är ute och festar dricker jag max två glas vin och slutar dricka innan 22.00. Kan utan att tveka sätta mig i bilen på förmiddagen (10.00-12.00) och köra bil.

   2. Anonymous skriver:

    Hon hämtade barnen på eftermiddagen. På förmiddagen körde hon enligt sin instastories yoga och då var hon nog inte särskilt bakis att orka det Dessutom lärde hon nog sig en läxa senast hon var ute och tappade sin Chanel: att dricka minimalt när man går på adhd-medicin 🙂

    1. Anonymous skriver:

     Skulle givetvis vara en punkt innan nya meningen påbörjades innan meningsuppbyggnadspoliserna påpekar något annat. Och inte att hon tappade sin väska utan tappade bort den (söp bort den snarare 🍾).

 2. Alexa skriver:

  Heterosex missgynnar kvinnor…? Wat

  1. Anonym skriver:

   Fattade inte heller just det…

  2. Anonym skriver:

   Radikala feminister menar att allt heterosexuellt sex är våldtäkt, i princip. Att det aldrig kan vara jämställt utan alltid sker på mannens villkor, och alltid innebär att kvinnan måste underkasta sig.

  3. 💩 skriver:

   Vissa menar att pga patriarkatet så kommer relationen mellan män o kvinnor aldrig kunna va jämlik. Och därför kommer kvinnan alltid va i underläge i ett heterosexuellt förhållande. Finns kvinnor som pga detta väljer att leva i relationer med endast kvinnor, trots att de ”är” hetero

   1. 💩 skriver:

    Eller de behöver inte nödvändigtvis vara heterosexuella men de kan känna attraktion till män men välja bort såna relationer då man aldrig kommer kunna uppnå en jämlikhet, och därför alltid vara förtryckt i ett sånt förhållande

   2. Madelon skriver:

    Förekommer våld och likadana maktstrukturer även i samkönade relationer. Att det är procentuellt mindre förekommande beror givetvis på att det finns färre samkönade relationer.

    Källa: http://nck.uu.se/kunskapsbanken/amnesguider/vald-i-samkonade-relationer/vald-i-samkonade/

  4. M skriver:

   Titta på heteroporr. Tycker det ger en bra hänvisning till vad som menas.

   1. Alexa skriver:

    Ja för porr representerar ju verkligheten så bra

    1. M skriver:

     Nej precis. Därför blir kvinnor rätt utsatta.

   2. Elin skriver:

    Newsflash: Porr och sex i ett parförhållande ser inte riktigt likadant ut. Själva kör vi nästan bara positionen med de två siffrorna varav en vänts upp och ned och den ställningen är oerhört jämlik.

    1. M skriver:

     Flash: Vart tror du unga män och kvinnor hämtar ”kunskaper” om sex ifrån?

     1. Anonym skriver:

      Genom att testa sig fram? Har aldrig inspirerats av porr, jag menar, det är ingen raketforskning man sysslar med

     2. M skriver:

      Nu finns ju forskning i ämnet så vad du personligen sysslar med är ju rätt irrelevant.

     3. Lynn skriver:

      Vilken forskning? 🙂

     4. M skriver:

      Det är så lättillgänglig info att Google fungerar bra ☺️

  5. Todelou skriver:

   Kan inte heterosex gynna kvinnor? Man är ju anti-feminist om man påstår sådant.
   Jämförelsen heterosex och smink är också skev… fattar inte vad hon menar?
   Upp till var o en om de vill måla sitt fejs, många ”potentiella parters” tycker man är vackrare utan. Hela subjektiviteten tycks falla i glömska av ”feministerna”, trots att de överstyrs av sina åskikter själva.
   Rätt hjärndött om du frågar mig. Finns värre problem för feminismen än mascara…

   1. Todelou skriver:

    Åsikter*

 3. Anonym skriver:

  Jag VET att jag uppfattas som attraktivare med smink. Folk får gärna skriva att jag är fin när jag väl orkar fixa mig. Min egna power ligger väl I att jag inte orkar 99 % av dagarna, men känner att det Finns annat I mitt liv än att bry sig om när andra tycker att jag är snygg eller ej.
  Själv tycker jag väldigt sällan något om andras utseende. Tycker mina barn är fina, typ. Stör mig mer på folks jävla sätt.

 4. Anonymous skriver:

  Feminism är inte något som uttrycker sig ytligt. Detta är bara så extremt fjantigt. Vill man sminka sig så gör man det, vill man det inte så skiter man i det. Har för guds skull inget med feminismen att göra öht!

  1. wleaf skriver:

   Jag tycker det är intressant att fundera på varför nästan bara kvinnor använder smink! Bara därför blir det ju en feministisk fråga

   1. Sminkad biolog skriver:

    Den sortens sminkning som de flest kvinnor använder är ju förstärkningar av hur man ser ut när man är upphetsad. Mörka ögon, rosiga kinder och röda läppar = kåt.Inget de flesta reflekterat över kanske men logiskt ändå. Och ska man generalisera är den sortens utseende nog mer effektivt för att en man ska bli attraherad av en kvinna än vise versa. Biologi snarare än genus alltså.

    1. Alexa skriver:

     Får man slätare hy och längre ögonfransar av att vara kåt också? 🤔

     (Jättekonstig analys du hade där)

     1. Sminkad biolog skriver:

      Långa ögonfransar gör att ögonen ser större och mörkare ut och vidgade pupiller är ett tecken på att man är kåt, ja. Slät hud gör att man ser ung och frisk och därmed fertil ut, har alltså också med sex att göra. Skulle gärna ta år mig äran för denna teori men det är liksom ganska många andra som hävdat samma sak.

      Vad har du själv för analys då? Att människor i hela världen började använda just kajal och läppstift av en slump? Knappast.

     2. Alexa skriver:

      Min analys är att ”skönhetsideal” finns inom flera arter och inte har något att göra med att kvinnan ska se kåt ut… kolla på

     3. Alexa skriver:

      Äsch en liten bebishand kom emot skicka-knappen innan jag var klar. Tänkte jämföra med typ många fågelarter (har nyligen sett Planet Earth hehe) där de piffar till sig inför varandra. Där har fåglarna ett ideal på samma sätt som människor. Tror inte fåglarna försöker efterlikna något slags kåthet i sina burriga fjädrar och fina färger 🙂

     4. va e d för liv skriver:

      fåglar piffar sig för att få ligga? precis som alla andra arter. om vi går efter evolutionsteorin (och om jag fattat den rätt).

     5. Madelon skriver:

      Saker och ting utvecklas också… precis som vi en gång i tiden åt för att överleva men idag äter till stor del för nöjes skull (för att det är ”trevligt”, mysigt, vi är sugna eller blivit frestade av reklam).

      Saker är inte så ensidiga som radikala feminister vill få det till.

 5. Anonym skriver:

  Några utvalda kvinnor, LD mfl., för krig mot alla män. Män i sin tur för krig mot alla kvinnor och vill förgöra dem. Patriarkatet använder sminket för att underminera kvinnornas krig mot männen. Bara så du vet…

  1. Anonymous skriver:

   ”Patriarkatet använder sminket för att underminera kvinnornas krig mot männen.”

   Alltså va? Skämtar du?

   1. 💩 skriver:

    Men det är ju inte så jättekonstigt. Smink är ngt som associeras med kvinnor och ngt som man ser ned på. Kvinnor som sminkar sig ses som ytliga, och på så sätt även svaga då ytlighet inte är något eftersträvansvärt. Egenskaper som hyllas av patriarkatet är just sådana som man traditionellt associerar med män, och är man ”kvinnlig” av sig så är man mindre bra. Det kan man tex se när det kommer till män som betraktas som feminina. De är ganska utsatta trots att de är man.

    1. 💩 skriver:

     *män.

    2. Anonymous skriver:

     Men män som fixar håret med diverse produkter, bär parfymen och rakar sig ses väl som lika ytliga? Var ligger skillnaden? Är precis lika vanligt med män som fixar till sig på morgonen som med kvinnor som sätter på sig lite smink. Jag köper således inte det argumentet.

     1. Krissy skriver:

      Skulle en man plötsligt en dag kunna komma till jobbet med mascara och rött läppstift och få samma reaktioner som en kvinna som inte brukar sminka sig? Dvs kommentarer som ”vad fin du är”, ”du borde ha läppstift oftare” m.m. Dom flesta fixar till sig ja, men det finns inget typiskt manligt en kvinna skulle kunna göra på morgonen som skulle ge samma reaktioner som om en man tog på sig läppstift. Varför är det så då om det inte är så på grund av att män ser ner på det typiskt kvinnliga?

     2. Anonym skriver:

      Krissy, men alltså herregud. Ja, om en man kommer med läppstift så får han inte samma reaktioner. Det kanske han hade fått om vi kvinnor ansåg det som attraktivt med rött läppstift på män.

      Majoriteten av kvinnor tycker att män som fixar håret, luktar gott och är välvårdade är attraktivt. Hade en man kommit till jobbet med håret fixat, nyrakad/nystjlat skägg istället för att se ut som en orakad slashas hade han också fått positiva kommentarer!

     3. M skriver:

      Är en osminkad kvinna en slashas?

     4. Anonymous skriver:

      Eh? Tror du inte det har samma effekt om en man som inte brukar fixa sig en dag kommer till jobbet med stylat hår, rakat skägg med en skvätt rakvatten, en väldoftande parfym och en finskjorta till det? Visst tusan skulle folk reagera på exakt samma sätt och ge komplimanger.

     5. M skriver:

      Höhö. Den dagen flertalet heterosexuellamän busvisslar och kommenterar hur snygg den manlige arbetskamraten är när han gått från slashas till hunk lär grisar flyga 😂

     6. Krissy skriver:

      Nu pratade vi ju smink och inte vanlig tillfixning. Det är inte många som kliver upp ur sängen utan att göra något med sitt utseende. Att en man fixar till frisyren, tar på parfym, rakar sig är väl på ungefär samma nivå som att en kvinna sätter upp håret, tar på parfym och fixar brynen, på den nivån gör dom flesta något och det räknas väl till vanlig kroppsvård.

     7. M skriver:

      Så sant. Förutom att kvinnor generellt ses på som objekt, även av andra kvinnor.

 6. EmJo skriver:

  Finns det någon förklaring till varför heterosex missgynnar kvinnor? :S
  Jag förstår inte alls! Eller menar de att det kan resultera i graviditet som såklart påverkar kvinnor mer?

  Sen kan jag tycka att det är så tråkigt att läsa om LD. Aldrig något nytt utan bara samma tugg om olika saker

  1. 💩 skriver:

   Se gärna min kommentar lite högre upp

  2. Anba skriver:

   Nej jag fattar inte häller. Men det jag många gånger har tänkt är varför det alltid är kvinnan som ska tillgodose mannens behov. Spec när han är kåt och vill ha sex. Det är kvinnan som tar kuken i munnen. Han stoppar in kuken i slidan utan att se om hon är tillräckligt våt. Det jag försöker säga är att det inte känns så jämställt. Hon går med på en massa saker för att han ska vara nöjd. Men hon själv då?

   1. D skriver:

    Fast helt seriöst, den kvinna du beskriver här borde ta ett snack med sin dude ögonabums! Om detta snack inte avhjälper de problem du beskriver så bör hon dumpa honom snabbare än snabbast!

    Den man som år 2017 inte klarar av att ha ett jämställt sexliv får klara sig på egen hand.
    Den kvinna som går med på en massa saker (som hon inte är bekväm med) för att hålla sin partner nöjd behöver få hjälp med sin självkänsla för det förtryck du beskriver är inte ok och är ingenting som ska accepteras!

    Jag kanske är naiv men jag trodde att jämställda orgasmer var standard i moderna vuxna (sexuella) relationer?

   2. Någon skriver:

    Men hjälp!
    Vad är det för män du haft sex med om det är din bild av det hela :O

    1. M skriver:

     Snälla du. Kvinnor råds att ha samlag trots inte kåta pga ”blir kåta sen”. Det är en rätt vettig analys av samlag ovan.

     1. Någon skriver:

      Väldigt tråkigt att det uppenbarligen finns en del med denna typ av upplevelser/bild av hetero sex.
      Den gäller dock långt ifrån alla.
      Personligen har jag tex oftast större sexlust än mina partners och är snarare den som ”tjatar” om mer (flera vänner i samma sits) och de män jag har haft sex med har i de flesta fall vart både måna om att få veta hur och vad jag vill ha det samt frågat och inte tagit för givet när det är något de velat.

      Jag har heller aldrig fått ”rådet” ell hört någon annan att få det ang att ha sex utan att vara kåt.
      Tycker nästan det är lite frustrerande att det ska framstå som att hetero kvinnor knappt vill ha sex.

     2. Alexa skriver:

      Va vem råder till det?

     3. M skriver:

      Du vet det är ju viktigt att kvinnan ställer upp och sex föder ju lust så glidmedel kompenserar för lite torrhet i slidan 👌🏻

     4. Sandra skriver:

      Glidmedel är också rätt bra när man ska trä på en vibrerande kukring på sin karl. Men visst, jag antar att det här är för att gynna honom.

     5. Anba skriver:

      Det jag menar är att man kanske går med på sex fastän man inte vill.

  3. lina skriver:

   Håller med EmJo!
   ”Sen kan jag tycka att det är så tråkigt att läsa om LD. Aldrig något nytt utan bara samma tugg om olika saker”
   gäsp

 7. Sara skriver:

  Nu tycker jag förvisso inte alls om heterosex på ett personligt plan. Det kan dock beror på att jag är gay. Men att det skulle missgynna kvinnan? Och att smink gör en kvinna svagare? Och att komplimanger till en kvinna som råkar vara sminkad gör annars smarta kvinnor mindre smarta? Jag sminkar mig nästan varje dag. Men ingen dag gör jag det för en mans skull (again … flaming homosexual). Och jag kräver att få göra det utan att bli utdömd som svag. Jag kräver att få göra det utan att bli skriven på näsan av en feminist som anser sig vara en bättre feminist än jag. Jag kräver att få göra det utan att någon antyder att jag med det underkastar mig patriarkatet. Begränsa inte mitt liv och genom att förklara att mina val beror på hjärntvätt. Låt mig och mitt läppstift vara i fred.

  1. Anonymous skriver:

   Amen to that!

  2. kjya skriver:

   Ja, men tack! Jag är extremt mycket feminist men även jag sminkar och fixar mig varje dag. Struntar totalt i vad diverse män anser eftersom, även jag, är supergay. Men vill ha smink för att jag tycker jag ser piggare och fräschare ut och känner mig själv mer redo för dagen om jag är fixad. Har dock en hel lista över egenskaper hos mig som jag värderar högre än mitt utseende.

   (dock kan jag verkligen förstå att det i samhället i stort finns en bild av att sminkade kvinnor är vackrare och att är man osminkad är man skabbig. Samt att vissa män känner att kvinnor eeeeendast sminkar sig för dem och att de har rätt att tycka till hur kvinnorna ska se ut. Den synen får gärna motverkas såklart. Men nja tror inte jag är en sämre feminist med läppstift.)

 8. Anonym skriver:

  Du kunde ju kanske tagit med alternativt uppdaterat med inlägget LD lade upp efter det du kopierat på instagram, då kanske du inte behövt undra så mycket…

  1. Anonym skriver:

   Och sluppit använda så många frågetecken 😉

 9. Annie skriver:

  Jag förstår hur LD menar. Under hennes bild på insta där hon var sminkad och fixad (och supersnygg!!) fick hon massor av komplimanger och jag fattar att det för henne verkligen blir dumt eftersom hon ju för en kamp för att slippa utseendehets osv. Om hon får massor av komplimanger för en sån bild, och inte alls lika många för en ”ofixad” bild så signalerar det ju att: sminkad, snygga kläder, fixat hår = attraktivt och bra. Och motsatsen (som vi är naturligt, osminkade osv) är dåligt. Det sätter fokus på utseende, precis det som många av oss helst kanske vill slippa. Det är svårt för mig det där, jag hade gärna gett henne en komplimang för hon är verkligen en snygg kvinna. Men jag lyckades hålla mig för att förstår att hon inte vill ha den typen av kommentarer. Viktigast är att försöka låta bli att ge för mycket komplimanger kring utseende till barn dock. Jag har två döttrar och jag försöker verkligen att inte prata utseende med dem. Det går rätt bra, det är en vanesak. Jag berömmer dem för mycket och ger komplimanger. Men inte för deras utseende.

  1. Margit skriver:

   Precis!

   Tycker att det här är ett så tydligt exempel på hur inarbetat det är i oss att kommentera utseenden och bedöma dem efter hur väl de uppfyller skönhetsnormer. Att ett sminkat och fixat utseende skulle göra det fritt fram för oss att kommentera det, som ett slags frikort.

   Tänker att så som jag uppfattar LD menar hon också att uppmärksamhet från andra, framför allt sexuell sådan från män, gör att hon inte fått äga sin kropp och sitt utseende själv.

   LDs bilder utstrålar ofta så skönt lugn. Det finns en trygghet och sätt att kräva utrymme i hennes blick och person. Eller ja, det är så jag upplever henne.

   1. M skriver:

    Än tydligare blir det när majoriteten av människor slåss med näbbar och klor för att försvara smink, utseendehets, behov av att ge och få komplimanger (alltså rena bedömningar) för sitt utseende. Vi ba förstår inte helt enkelt. Normalisering.

 10. Josse 🤰🏻 skriver:

  Jag sminkar mig för min egen skull, för att med hjälp av smink så kan jag plocka fram & markera dom delar av mitt ansikte som JAG gillar extra mycket.
  Ibland orkar jag inte & då skiter jag i det.
  Vad andra sedan tycker är ju upp till var & en..
  LD är fin med & utan smink, precis som alla andra människor.

  1. Ksmb skriver:

   Fast visst är det märkligt att det typ bara är kvinnor som sminkar sig ”för sin egen skull”? Och enligt en ganska förutbestämd mall också?

   Jag tycker inte att man är svag eller ett offer för patriarkatet för att man sminkar sig, rakar sig eller på annat sätt ägnar sig åt sitt utseende. Däremot är vi väl alla mer eller mindre produkter av vår samtid – såklart vi är påverkade av de normer som råder! Det är lite fånigt att totalt förneka det som vissa gör (menar inte just dig nu Josse men det finns ju de som menar att de är heeeeelt fria agenter i allt de hittar på och de bryr sig ABSOLUT inte om några som helst samhälleliga uppfattningar). Jag gör själv mycket ”kvinnliga” saker, däribland sminkar jag mig nästan varenda dag, och planerar inte att sluta med det. Men det är alltid bra att reflektera över varför man gör de val man gör och vad dessa val får för konsekvenser för en själv och andra (t ex om man har barn).

   1. Sara skriver:

    Fast istället för att automatiskt dra slutsatsen att det är kvinnan som är den förtryckta, följer mallen och att det där med att man gör det för sin skull inte kan stämma då det nästan bara är kvinnor som gör det, kan man likväl dra slutsatsen om det motsatta. Mannen är den som följer mallen, mannen är den som inte vågar uttrycka sig med smink och dylikt. Varför är det alltid kvinnan som ska ses som förtryckt? Varför kan inte kvinnan bara få vara: a) osminkad okommenterat av patriarkatet b) sminkad okommenterat av feministen?

 11. Siri skriver:

  Klart man kan låta bli att sminka sig, raka sig osv som en feministisk strategi, men om man har lust att va snygg men ändå vill kämpa emot patriarkatet funkar det ju också. Man måste inte göra ideologi av allt. Man kan skilja på sin kamp och sin person. Om man vill. Vi måste verkligen sluta försöka bestämma vad som är ”rätt” sätt att kämpa och fokusera mer på målet!! Vi är en så många av olika människor/personligheter och borde se denna mångfald som en styrka istället gör att nå konsensus i varje liten fråga. Ett jämnställt samhälle vill vi ha!

  1. Siri2 skriver:

   Måste ändra mitt nick till Siri2 nu 😁

  2. Anonym skriver:

   Klokt skrivet!

  3. 💩 skriver:

   ”men om man har lust att va snygg men ändå vill kämpa emot patriarkatet funkar det ju också. ”

   Tycker det här säger ganska mycket om problemet. Antingen sminkar och rakar de sig, eller så är de fula.

  4. 💩 skriver:

   Problemet är inte sminket i sigt, utan reaktionerna man får osminkad vs sminkad, och det problematiska i hur man själv reagerar på allt beröm då alla tycker om att få komplimanger

   1. Siri skriver:

    Ok dåliga ordval, men du fattar vad jag menar.

 12. Anonym skriver:

  Allt kvinnor gör kan tydligen ursäktas med att de är förtryckta och hjärntvättade av patriarkatet. Enligt LD-gänget har kvinnor varken eget ansvar, val eller vilja utan är lealösa offer för kvinnohatet. Krävs de på källa påstår de att det inte behövs för att det är ”analys”.
  Genusvansinnet i ett prydligt litet paket. 🙄

  1. Anonym skriver:

   Äh, du snackar persilja, grabben. Åter till sakfrågan. Har smink med feminism att göra? Nej. Det LD talar om är bekräftelse, att vilja få komplimanger och lida av det. Men jag tror det gäller alla som håller på med IG etc, de vill ha fans, bli älskade.Men det kan aldrig bli nog. Självkänsla är något helt annat än att okänt folk skickar hjärtan och hyllar en.

 13. Henrietta skriver:

  Vi måste prata, vi måste problematisera bla bla bla. Okej. Jag har nu funderat på min sminkning och icke sminkning, och jag sminkar mig igen imorgon. Så, hur blev världen nu bättre för att jag tog mig en funderare?

  1. Ksmb skriver:

   Jag tycker personligen det är bättre att reflektera över saker och ting här i världen än att aldrig fundera över nåt överhuvudtaget. Om ingen nånsin ”tar sig en funderare” blir världen definitivt inte bättre.

   Och om man börjar tänka efter lite kring sina livsval, så kommer man oftast lite närmare en förändring.

   1. Henrietta skriver:

    Och jag tycker att det är en bekväm position att ta, att bara analysera men aldrig agera. Lite som en politiker som bara snackar. Lite som världens klimatmöte varje gång det hålls. Ingenting kommer förändras, någonsin, av snackande.

    1. Ksmb skriver:

     Det ena utesluter nu inte automatiskt det andra. Sen kanske vissa inte just väljer att utesluta sminket, utan gör nåt annat som bryter mot normen – just efter att ha reflekterat och börjat göra medvetna val.

     Att börja fundera över rådande samhälle kan ju också leda till att man får insikter och letar ny kunskap kring hur vi ser på olika grupper, hur olika krav och förväntningar kan se ut beroende på vilken av dessa grupper man tillhör, osv. Det ser jag också som positivt.

 14. Modig skriver:

  Tyra lägger ut 22 bilder ”som bevis på att hon lever”. 22 bilder från samma tillfälle, samma tid, samma plats, på sig själv.

  1. anonym skriver:

   Bilderna på Tyra är fina och hon får lägga ut hur många bilder hon vill på sej själv. Hon har empati för andra och har haft det så jobbigt. Hoppas hon snart blir bättre. Vet själv pga dålig höft hur jobbigt och tärande det är att ha ont.

   1. Madelon skriver:

    Modig har också all rätt i världen att meddela andra att Tyra lagt upp 22 bilder på sig själv utan att bli daskad med pekpinne på fingrarna. Dessutom, ingenstans lägger hon till någon egen värdering utan meddelar bara sakligt att Tyra lagt ut bilderna.

    Personligen kan jag tycka det skulle bli lite jobbigt för scrollfingret att behöva ta mig genom en sådan bildkavalkad men det är ju jag det.

    1. Modig skriver:

     Tack Madelon!

     Och till anonym.
     Jag barn oxå ont i en höft, vilket sammanträffande!
     Jag har opererat min , så jag förstår oxå hur det är att ha ont!

     Hjälper det smärtan att lägga ut 22 bilder på sig själv menar du?😬

     1. anonym skriver:

      Nej jag menade bara att jag förstod hur det är att ha ont. Verkar ibland som en del här har svårt för empati till andra människor och det är olyckligt.

     2. Modig skriver:

      Vad har att hon har ont med min första kommentar att göra?
      Vad är de i min första kommentar som tyder på att jag har svårt att visa empati?

      Skön du är….

     3. M skriver:

      K-M, den egenutnämnda bloggpolisen som får skriva vad hon vill men jäklar om någon annan skriver något i hennes ögon opassande. 😖

  2. Anonym skriver:

   Hej Tyra

   1. Modig skriver:

    Jag är verkligen inte Tyra!

 15. Annapanna skriver:

  Jag undrar hur dessa kvinnor förklarar hur skönhetsavdelningen för män på bl.a. NK är gigantisk.
  Är kanske männen även offer för patriarkatet?

  Nä, jag är övertygad om att alla vi människor gillar att bli bekräftade (oavsett kön) och få komplimanger, när vi piffat till oss.

 16. Maggie skriver:

  Jag blir inte någon annan för att jag sminkar mig. Min personlighet är fortfarande det samma. Likaså mina värderingar och åsikter. Tycker det är sjukt löjligt när andra kvinnor går på andra kvinnor för allt. Jag vet inte om det är jag som missförstått budskapet i feminism eller om det är så många andra som gjort det. Och ordet ”hjärntvättad” känns så överanvänt. Bara för att man tänker lite olika och inte riktigt vill känna sig ofräsch så är det för att man är hjärntvättad. Hur orkar folk?

  1. M skriver:

   Vilken kvinna är ”gådd på”. Som mina barn säger.

  2. M skriver:

   Och… Är det ofräsch att inte sminka sig?

   1. Maggie skriver:

    Mmm. Jag känner mig ofräsch utan smink. Ser både trött, hängig och ofräsch ut. Så ja därför skriver jag så.

  3. Elin skriver:

   Jag håller med dig, men du måste hålla med om att det faktum att du kopplar ihop osminkad och ofräsch ändå säger en hel del.

  4. Madelon skriver:

   Jag borde egentligen hoppa över den här typen av blogginlägg och hålla mig till det underhållande skvallret. Sådant här koko bäng bäng-vänsterflum är inte alls min kopp te.

   Sminkar mig regelbundet och har heterosex så det ryker om det och båda sakerna får mig att må TOPPENBRA. Är för övrigt fri och självständig som kvinna och lever oerhört jämställt. Underläge i ett heteroförhållande? Hahahaha

   1. M skriver:

    Do tell. Hur lever du jämställt? ☺️ Är alltså seriöst nyfiken.

    1. Madelon skriver:

     Vi lever som jämlikar och jag har aldrig upplevt att någon av oss behöver underordna sig den andre. Det är aldrig någon diskussion om att den enes jobb skulle vara viktigare än den andres eller liknande. Vi har en jämn fördelning av hushållssysslorna (med hänsyn till vad var och en föredrar att lägga tid på).

     Min teori är att det förekommer makt i alla förhållanden men att makten kan förskjutas och inte behöver vara konstant. Hos oss fungerar det t.ex så att en persons ord får väga tyngre om det visar sig vara viktigare för den personen.

     Skulle någon utifrån inte anse oss leva fullständigt jämställt så är det totalt ointressant för oss eftersom vi upplevt oss som jämbördiga parter sedan vi slog ihop våra påsar 1997 och varit helt nöjda med upplägget (även genom småbarnsåren).

   2. Cornet skriver:

    Avskyr såna kommentarer som din. Grattis för att DU lever i ett jämställt förhållande (enligt dig då), men det betyder inte att alla gör det. Finns fortfarande många kvinnor som hålls tillbaka av sina män.

    Men jag undrar samma som ovan, varför anser du att ditt förhållande jämställt?

    1. Anonym skriver:

     Men nu var du ute o cyklade: hålls tillbaka av dina män? 2017? Ärligt, trams. Skaffa ett liv då

    2. Madelon skriver:

     Jag vet att det finns många kvinnor som inte gör det. Särskilt om man tittar hur det ser ut bland invandrare som nästan alltid kommer från mindre jämställda länder.

     Där finns många svåra och stora bitar att ta tag i, som t ex barnäktenskap, tvångsäktenskap och könsstympning. Ej att förglömma hedersrelaterat våld och förtryck. Med det perspektivet kan vi sedan hjälpa till att jobba för jämställdhet och likabehandling för ALLA kvinnor i Sverige.

     1. M skriver:

      Allt arbete som inte är mätbart då?
      Planering? Känslomässig börda? Barn?

      Att dela disken 50/50 är ju piece of cake.

     2. Madelon skriver:

      @M
      Sant. Där blir det genast lite svårare och ställer inte mig i något fördelaktigt ljus. Min man är ordningsmänniskan som planerar mest och håller reda på allas läkarbesök och tider att passa. Han tar dessutom hand om post och viktiga papper då han älskar att sitta och sortera efter sina egna system.

      Men som jag skrev tidigare: jämställdhet för mig är inte bara hur själva sysslorna delas upp, utan hur man hjälps åt att få det att fungera så att båda känner sig nöjda.

    3. Ebba skriver:

     Varför går ni efter poliser efter kvinnor som lever i ett självvalt förhållande för att kontrollera att allt, enligt er världsbild, står rätt till? Om en kvinna vill leva i ett, ur er synpunkt, icke-jämställt förhållande får hon väl göra det då hon VALT DET SJÄLV? Ni feminister i västvärlden har era prioriteringar så fruktansvärt fel att jag blir illamående.

 17. Anonym skriver:

  I alla kulturer gör folk sig snygga i alla tider, det är biologiskt att vilja vara vacker, kolla bara på djurriket. Men, det är även destruktivt så det är bra att prata om det, till vilken grad och hur det påverkar oss, hur vi begränsas speciellt kvinnor.

 18. Anonym skriver:

  Har man sminkat sig har man uppenbarligen valt att lägga tid på utseendet. Då tycker jag det kan vara trevligt att säga till exempel ”vad fin du är idag” till personen på samma sätt som jag skulle säga ”vad fin bilen är” när den är nytvättad. Inte exakt samma sak men ni fattar min poäng.

  1. M skriver:

   Är att lägga tid på sitt utseende nåt som ska berömmas?

   1. Henrietta skriver:

    Om man har lagt väldigt mycket tid på någonting, och resultatet blev bra så är det väl skönt att få beröm.
    Är man en make-up artist så är det väl skönt att få veta att man gjort ett bra jobb. Har man övat och övat för att få eyelinern snyggt och någon märker det så känns det bra i hjärtat. Tycker jag då.

    1. M skriver:

     Haha. Jo det kan jag tro Henrietta ☺️

     1. Henrietta skriver:

      Så vad menar du då? Att man inte ska ge beröm?
      Hur löser vi ”problemet”?

     2. 💩 skriver:

      Man kan se det som att problemet bl.a. ligger i att man förstärker ett visst beteende genom att ge komplimangerna. Traditionellt sett förväntas en kvinna vara snygg (enligt normen), eller göra det hon kan för att bli snygg. Avviker man från det så reagerar folk oftast negativt och det är inte ovanligt att man uppmanas att snygga till sig (menar då inte ett välvårdat yttre, men smink osv). Män kan se ut lite hur de vill, de blir inte mindre manliga för det, snarare tvärtom.
      Men en kvinna förväntas göra något åt sitt yttre för att behaga omgivningen, annars är hon inte tillräckligt mycket kvinna. Så kvinnor får därför inte se ut hur de vill utan att det uppfattas som att man försöker provocera, eller att det är något annat fel på en. Ens värde tycks ligga i ens yttre, och det skulle va så jäkla skönt att på ett strukturellt plan lyckas befria sig från tankar som tex att man måste sminka sig för att se presentabel/ fräsch ut osv osv osv. Vi som kvinnor har fått lära oss att vi är finare med smink, och därför är ett naket kvinnligt ansikte mindre fint.
      Är man make up artist och får beröm för sitt arbete så är det inte riktigt på samma sak som under LDs bild. Och alla ansträngningar i ens vardag får inte lika många komplimanger som nör det är kopplat till ens yttre. Man får liksom inte 150 komplimanger för att man orkar diska, eller har borstat håret och tagit en dusch.

     3. Henrietta skriver:

      Men om man inte brukar duscha och sen gör det en dag och har tvättat hår och luktar ros så du tror inte att dom som umgås med dig skulle kommentera det?

     4. Henrietta skriver:

      Och smink är inte, hör och häpna, allas vardag. Det finns massvis med kvinnor som jobbar helt osminjade och har smink på sig när dom gör någonting speciellt. Så hur du sen jämför det med vardagssyslor fattar jag inte. Klart skulle man få beröm om man endast diskade en gång i veckan och annars levde i en svinstia. Min man berömmer mig om jag gör nånting bra nån gång då och då, när jag vanligtvis inte gör saken alls.

     5. Henrietta skriver:

      Och, Bajskorven, jag frågade efter en lösning på ”problemet”, inte en till problemanalys.

     6. Vvv skriver:

      Kan vi inte bara ge komplimanger till alla oavsett kön? Jag säger ofta till mina vänner att dom är snygga eller smarta när dom är det. Fast jag fokuserar oftast på kläder i utseendeväg då det är det jag är intresserad av själv. Killar kan dock ta det lite som en invite men då får man bara skratta åt dom.

 19. Tess skriver:

  Jag mår så mycket bättre ju mer sällan jag bär smink. Blir liksom inte samma ”nu är jag fin” med smink och ful när jag tar bort det. Vill att smink ska vara en rolig grej och inte ett tvång. 🙂

 20. Sofie skriver:

  LD är så snygg, fast hon vill kanske inte framhäva det utan kör sitt race och skiter i vad folk tycker. Hur jäkla jobbigt kan det vara för andra att flera tycker att hon var fin på den bilden? Hon hade ju sminkat sig för att vara extra fin och inte bara fin i vardagen…. eller? Alla feminister, klä er i aska och säcka, för annars gills inte era röster …

 21. D skriver:

  Off topic:
  Varför är jag satt på moderering?
  Har på riktigt ingen aning om vad jag kan ha skrivit som retat upp. Kommenterar inte särskilt ofta så jag tänker att jag borde minnas om jag rört om i nån gryta liksom..?

 22. Falken skriver:

  Off topic men Paow ska vara med i höstens säsong av Lyxfällan! Poppa popcornen, de här blir bra tv!

 23. J skriver:

  Finns det olika grenar inom feminismen eftersom det verkar finnas så väldigt många skilda åsikter vad feminism egentligen innebär.

  Finns de som kallar sig för feminster som sminkar sig och ligger med män och tycker inte att det är ett problem (exempelvis Kisse) och så finns det feminister som tycker män och smink är skadligt och bör undvikas (Fanny och SFK).

  Jag dömer ingen utan är bara nyfiken.

  (Om du läser detta Lady Dahmer, snälla gör det inlägg om detta vore fett intressant att höra ditt perspektiv!)

  1. Anonym skriver:

   Kort svar: ja, det finns olika grenar inom feminismen. Istället för att det ska bli en lång kommentar här, börja med att googla, eller läs t.ex. wikipedia-sidan om ”Feminism” så får du en överblick.

   1. J skriver:

    Tack för svar! Läste wikipedia samt några andra sidor jag hittade också. Vore fortfarande intressant med ett inlägg från LD dock 🙂

 24. Krissy skriver:

  Och herregud på dig själv anonym 🙄

  1. Krissy skriver:

   Men va fan 🤦🏽‍♀️

   1. M skriver:

    😂😂

 25. Bumbibjörnen skriver:

  Nämen då kanske alla MÄN ska känna sig diskriminerade nu också eftersom att samhället skulle stämpla dom som homosexuella om dom använde smink. 😆 Det kanske är kvinnornas fel att männen inte kan använda smink, för det är Våran grej och typiskt kvinnligt? 😅 Finns ju 2 sidor av myntet 😁

  1. M skriver:

   Hela kommentaren ba: Eh. Va?

  2. 💩 skriver:

   Nej det är patriarkatets fel.

 26. Annie skriver:

  Ibland förstår ja inte om folk gör sig dumma eller bara inte tänker till. En del verkar så beslutna att säga att LD har fel att ni inte ens löser det som står.

  Det handlar inte om sminkets vara eller inte vara (även om det är en intressant diskussion det också med alla ”jag sminkar mig för mig” bs)
  Det handlar om att alltid kommentera utseende hos andra.

  Alla vanligtvis vettiga kvinnor som är på LDs sida som håller med att man inte ska säga ”lilla söta prinsessan” till tjejer och ”coola tuffa killen” till pojkar pga ökar samhällets roller, helt plötsligt sitter samma kvinnor och bara ”ååå så vacker, snygg du är, osv till LD när hon sminkat sig en dag.

  Lång kommentar men jag blir så ledsen när kvinnors (här i kommentarerna) står med klorna ut istället för att tänka och förstå att vi alla vill åt samma håll 💜

 27. snyggaremedsmink skriver:

  Men åhhhhhhhhhhhh!!!

  Chilla lite och sluta bli så upprörd över att folk säger att hon är snygg i smink..

  ORKA! (som ungdomen säger)

 28. Annapanna skriver:

  Det finns de som skriver att LD verkar så trygg i sig. Jag tycker inte det.
  Hon har ju skrivit att hon inte vill vara så stor som hon är. Hon fixar till sig när hon ska ut med kompisar och börjar ifrågasätta sig själv, när hon får komplimanger.

  Hon har en hel del bra att dra upp i ljuset, men när man börjar gå in på petitesser och navelskådar det och försöker få det till nån patriarkatfråga, då backar jag.

  Jag får mer känslan av att LD innerst inne inte har hittat sig själv och vilken plats hon vill ha i livet.

  Det går faktiskt att problematisera icke-problem, när de stora är för stora att hantera.

  Bara mina egna subjektiva tankar.

 29. Esther skriver:

  Jag har alltid undrat… Vilka är dessa män?

  Är det män med endast en pick mellan benen? Eller är det alla som identifierar sig som män (även de som har ett underliv)? Eller går kvinnor/andra könsidentiteter som är födda med snopp in i mallen ”män”? JA, detta är en fråga! Jag må vara dum i huvudet men jag är åtminstone medveten om det!

 30. M skriver:

  Under tiden som denna debatt förs så finns det tjejer som blir könsstympade eller blir fängslade för utomäktenskapligt sex för att de blev våldtagna.

  Man har ett väldigt gott liv om man kan analysera huruvida komplimanger överlag är kränkande eller inte. Även om man utsätts för lite sexuella trakasserier emellanåt (att en snubbe sagt ”Du har snygga ben” eller att brevbäraren blinkade åt en).

  1. 💩 skriver:

   Förminska inte det andra går igenom bara för att andra har det värre. Det kommer alltid finnas någon som går igenom något jobbigare än en själv.
   Det du verkar betrakta som små problem är en del av det större strukturella förtrycket som förtrycker kvinnor över hela världen i alla kulturer.

   1. Annapanna skriver:

    Som jag skrev ovan. Det är lättare att analysera småsaker, när de stora problemen är för stora att hantera.

   2. Anonym skriver:

    Nja. Det är inte sant. Nog har kvinnor i andra delar av världen det mycket värre. Pga kapitalism tex.

   3. M skriver:

    Om någon mår väldigt dåligt över att han/hon får komplimanger så bör den personen uppsöka psykolog. Säger inte det i nedsättande ton.

    1. M skriver:

     Det finns ju människor som liksom kan ha fler än en tanke i huvudet. Typ såhär: Jo men visst kan det vara problematiskt med rena bedömningar av ens utseende – nästa tanke – Gud barn svälter verkligen i u-länderna – nästa tanke – Att barn säljs som sexslavar åt rika europeiska män är verkligen inte bra osv osv osv osv… En del kan tom arbeta aktivt med fler än en sak: Diskutera smink ena dagen, samtala om hedersvåld andra. Eller tom samma dag.

     Jag lovar.

     1. M skriver:

      Jag är medveten om detta tack. Och ändå tycker jag att det är nästintill sorgligt hur det kan läggas så mycket energi på något så bagatellartat. Backa lite och kolla på den stora bilden av hur situationen ser ut. Vuxna kvinnor som pratar om att de inte gillar att få komplimanger för sitt yttre eller sina kläder, och till och med blir förbannade på uppmärksamheten de får ( ! ). Jag respekterar det men det är fortfarande det löjligaste jag har hört i mitt 25-åriga liv.

      Om du inte ser det på det viset så fine. Respektera att jag tycker det är fjantigt down to a T.

     2. M skriver:

      Hur vet du hur mkt tid och energi som läggs på endera sak?

    2. 💩 skriver:

     Om man inte kan förstå att folk inte vill ha komplimanger som handlar om deras utseende pga risk att bli fixerade vid det yttre och reproducera de skeva samhällsnormerna för vad ”snygg” är så kanske man borde vända sig till en psykolog.

     1. Esther skriver:

      Men alltså, bajskorv, det är så FRUKTANSVÄRT invecklat. Vad är inte patriarkatets fel nu för tiden? Att skumbananer smakar konstigt?

     2. Anonym skriver:

      Om man använder Instagram (sociala mediers MEST ytliga app) som plattform för att praktisera feminism så kanske man också ska tänka om.

      Kommer aldrig att förstå människor som laddar upp en selfie på Instagram för att sedan slå folk på fingrarna för att ha skrivit komplimanger? (??????)

  2. Anonym skriver:

   Många av oss kan föra kampen på flera olika nivåer samtidigt.

 31. Lilo skriver:

  Nu har även Lovisa Barkman klampat ner en hel åker för att få fina outfitbilder 🌾

 32. 🤷🏼‍♀️ skriver:

  Jag har precis börjat följa dig och är typ besatt av din blogg, men om jag vill läsa dina första inlägg,hur gör jag för att få fram dem? orkar inte klicka sida per sida.. kan du inte lägga till nån funktion så att d är lättare att hitta inlägg från förra året eller nått:)?

 33. Johanna skriver:

  …..🤔. Men om jag sminkar mig så gör jag ju det i regel för att göra mig fin (säger inte finare än när jag är utan smink, bara fin på ett annat vis). Får jag då en komplimang för min sminkning/mitt utseende så blir jag ju glad. Själaglad.

  1. Fia skriver:

   Det är ju lite det som är problemet! Varför blir man så himla själaglad när man får kommentarer på sitt utseende. Varför är det så himla viktigt att vara snygg egentligen?

   1. Anonym skriver:

    Men det är ju i betraktarens öga. Jag tyckte inte LD var snygg på sin bild lr är förvånansvärt snygg öht.

   2. Johanna skriver:

    Måste det anses vara ett problem då, att jag som vuxen kvinna blir glad av att få en komplimang om mitt utseende? Ska det vara skamfyllt få känna sig fin?
    Kolla på djurvärlden t.ex. där spelar utseende, doft m.m. väldigt stor roll i bedömning av en främmande individ. Och trots att vi människor (många av oss iaf) på ett intellektuellt plan vet att det är insidan som räknas så tror jag ändå att man aldrig helt kommer ifrån att bedöma andra baserat på utseendeintryck, doftintryck osv. Undermedvetet vet man också att man blir bedömd och vill därav bli accepterad av sina artfränder.

 34. M skriver:

  Jag sminkar mig för att jag tycker det är roligt och ett kreativt sätt att uttrycka mig och den jag är. Precis som att jag då och då byter hårfärg eller höstjacka. Det är inget jag gör för att en man sagt att jag borde eller ska. Anser att det finns viktigare debatter än denna.

 35. Anonymous skriver:

  OT. Ni som efterfrågade info om Mogi, under Boken goes live finns nu ett försenat svar bland kommentarerna om hennes lyxliv och hur hon skaffar sig följare på IG!

 36. Ella skriver:

  Det här är något jag aldrig kommer förstå. Kvinnor som påstår sig kämpa för andra kvinnor (och mäns) lika rättigheter att ser ut som och vara vem man vill men anser att det är fel att se ut på ett visst sätt ändå. Jag älskar att sminka mig. Ibland kan jag lägga två timmar på att sminka mig. Faktiskt. Jag ser det lite som…tillfällig konst. Jag kan inte måla eller rita men med hjälp av smink kan jag skapa något helt annat med ett ansikte som målarduk. Det är mitt intresse, min hobby och jag tycker jag själv blir väldigt snygg ibland när jag sminkat mig. Är det här fel av mig? Är jag inte feminist nog då, alltså? Är det förutsatt att jag gör det för mäns skull och inte för min egen?
  Blir jag mindre feminist när jag dessutom uppskattar när folk noterar att jag lagt ner tid och jobb på att sminka mig och ger mig komplimanger för det, särskilt när de vet att jag har ett stort intresse inom det?
  Om en man som gillar att gå klädd i drag får komplimanger för sitt smink, är det mer ok då? För att det inte är lika konventionellt och inte förutsatt gjort för att ”vara mer attraktiv för män?” (obs att jag inte under några omständigheter förminskar eller undervärderar drag queens)
  Jag förstår inte riktigt och det gör mig ledsen.

  1. raenhaer skriver:

   Människor gillar bekräftelse, vissa har ett större behov av det men alla vill bli sedda och omtyckta av ”gruppen”.Det kan vara problematiskt för folk som är osäkra och söker mycket bekräftelse utifrån. Tänk dig en osäker tjej som börjar sminka sig och får en överväldigande positiv uppmärksamhet av det, genom att göra något onaturligt som det faktiskt är att sminka sig. Hon blir bekräftad och gillar det, för att fortsätta få bekräftelsen så fortsätter hon sminka sig..sminkad=onaturlig=bra. Eller någon som opererar brösten, berättar om det på internet och får 100 kommentarer om hur snygg o fin hon blev, vilket kan få andra att tänka att en opererad kropp är något att eftersträva och att det är så man ska se ut. Eller att säga till någon som gått ner i vikt ”jag ser att du gått ner i vikt, vad fin du har blivit” vilket kan tolkas som att personen var ful innan och vill nu gå ner ännu mer för att bli ännu finare. Så på så vis kanske det är bäst att inte kommentera vissa människors utseende alls, speciellt inte när dom säger att dom mår dåligt av att bli bedömda och recenserade som ju LD har uttryckt.

   Och man kan väl visst vara en bra feminist trots att man har mycket smink. SMinket gör en ju inte till en dålig människa, däremot kan man ju fundera djupare på varifrån behovet av att sminka sig kommer ifrån och varför man gör som man gör.

   /Någon som har mycket smink och gillar det.

  2. Annie skriver:

   Du skriver det själv ”jag förstår inte” 🙂
   Självklart ska man få ut som man vill, klä sig i vad man vill, sminka sig, färga håret, you name it. Det är ju precis det det handlar om, att respektera alla.

   Det som blir ”fel” är när man bara får kommentarer när man sminkat sig och att kommentarerna alltid handlar om hur du ser ut. Det är självklart kul att få komplimanger men när en person (LD) jobbar för att alla ska få se ut som de vill och att man inte ska vara så fixerad vid kropp och utseende blir det tråkigt att bara få sånna kommentarer.

   Förstår du lite mer hur jag menar? 🙂

 37. Anna skriver:

  Fin bild på LD! Herregud feminismen sitter väl inte i sminket. Orka.

 38. S skriver:

  Men alltså diskussionen är faktiskt absurd. LD sminkar sig väl sällan och när hon gör det (som på denna bild) blir det ju påtagligt att något är annorlunda med utseendet, på ett positivt sett – kvinnan ser ju bra ut! Att då inte kunna uttrycka det, säga att hon är fin, är inte det konstigt?

  Känner själv några som aldrig eller ytterst sällan sminkar sig. När de väl gör det märker man det så klart väldigt tydligt, oftast är det så snyggt och självklart vill jag ju då ge min vän en komplimang och säga att det är fint.

 39. Jessica skriver:

  Så en summering: någon lägger ut en bild på enbart sitt ansikte på ett forum för bilder och det blir dålig stämning för att folk kommenterat hur ansiktet (det enda på bilden) ser ut.
  Rimligt osv.

  Så om någon lagt ut en bild på en blomma är det också orimligt att kommentera hur den ser ut?
  Det är väl ärligt talat ganska enkelt, vill man inte ha kommentarer om hur något ser ut LÄGG INTE UPP EN BILD PÅ DET. Skriv om det då istället eller vad du vill.

  Sen om själva debatten kring kommentarer om smink tänker jag mer, man kommenterar när man ser att någon lagt mödan till (eftersom det i detta fall diskuteras kring att kommentarerna inte kom vid andra bilder), varesig det är någon som lagt energi på att sminka sig, duka fint eller måla något. Man ser att det lagts tid på det och berömmer det – vilket slags piff det än är. Behöver inte vara svårare än så. Slappna av och gå vidare.

  1. Madelon skriver:

   EXAKT SÅ!!

 40. Anonym skriver:

  Vacker LD blev med smink, vacker även utan. Fattar inte heller ritkigt, svårt hänga med i texten, lite svamligt men hon verkar mena att det är typ svagt att sminka sig och att man inte ska ge komplimanger för just utseende, att kvinnor är mer än bara utseende typ.

 41. Andy skriver:

  Oh nej, någon tycker att jag ser bra ut, dags att bli #triggered.

 42. Johanna skriver:

  Ingen vettig människa borde lyssna på SFK. Obehagligt hat maskerad som ”feminism”.

  1. Henrietta skriver:

   Ja allstå, hon är helt bat shit crazy. Hon säger bara alltid hur männen ska slicka rent hennes mensfitta istället och hålla tyst. Alltså, hon har en man redan men det verkar som att han inte riktigt gör som hon vill där. Det största problemet, som jag ser det, är dock att hon alltid har mens. Det kanske borde kollas upp av läkare.

 43. Isla skriver:

  Jag blir nästan äcklad av dessa hardcore feminister!
  Fan alla får sminka sig eller inte, ha sex med de man vill utan att känna sig tvingade eller ”nertryckta”.
  Vad fan, det känns som att vissa av dessa hc-feminister hatar speciellt den vita mannen och anser att alla ska vara lesbiska?!
  ”Det var bättre förr”, kan nästan inte undgå att tänka det nuförtiden. Usch!
  Alla ska vara jämställda vare sig man har en kuk eller fitta, allt annat känns bara… näe! Låt folk leva som de vill!

  Och näe, är fortfarande inte en nativ svensk, så ha överseende för mitt språk och grammatik.💙

 44. Nea skriver:

  Sminkar mig, fixar ögonbryn och hår för att det är kul och för att jag ser bättre ut då. Märker att fler tycker jag är snygg vilket är kul. Sen kanske det inte är feministiskt men bryr mig inte, huvudsaken är att jag mår bra 🙂

 45. Ida skriver:

  Det enda som är värre än en man som säger åt kvinnor hur de ska göra/tänka/osv är när en annan kvinna gör det och dessutom PÅSTÅR sig vara feminist. 😡

 46. Anonym skriver:

  Hej alla! Brukar inte kommentera men jag har faktiskt lite svårt att förstå dessa radikala (i min mening) feminister. Så om jag väljer att sminka och raka mig – då är jag förtryckt? Men om min pojkvän rakar ansiktet, styrketränar, använder absolut torr och klipper håret regelbundet – då är det hans egna val? Har allt med utseende med männens lycka att göra menar ni? Jag får inte ihop detta. Jag råkar vara hetero, och gör i nio fall av tio mig i ordning för min egen skull – och ibland är jag extra fin för en dejt, precis som mannen jag träffar. Hur kan ni vrida och vända på detta till förtryck? I min mening beter ju vi oss (samt övriga människor i min omgivning) exakt lika dant. Vi vill känna och fina och fräscha för vår egen skull och ibland vill man piffa lite extra för sin respektive. Som sagt hoppas jag ingen tar illa upp :). Jag är genuint nyfiken på hur ni ställer er till män som också spenderar tid på sitt utseende?

 47. Phd skriver:

  Men alltså..va? Kan man inte bara sluta överanalysera den publika responsen? Patriarkat hit och patriarkat dit. Orka. Jag har nog haft en otroligt tur i livet då jag har varit omgiven av män som behandlat mig väl OCH hyllat mina egenskaper på samma sätt som jag har hyllat deras. Har även arbetat på två stora internationella företag där min kompetens varit hyllad, inte mitt kön. Ibland undrar jag vad det är för slags felsökning som pågår..

 48. Anonym skriver:

  SFK kunde tagit diskussionen privat med LD som skulle kunnat resultera i ett inlägg från LD. Det var inte sjysst att offentligt förminska LD och få henne att känna sig dum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla