Var är din funktionsnedsättning, Johanna Toftby?

16:59 13 Aug 2017

Johanna Toftby:

Den frågan ställer sig en tjej vid namn Viktoria som är volontär på Way Out West. Följande scenario tar hon nämligen upp i sin blogg där hon förklarar att hon behöver tillgång till en handikapptoalett eftersom hon kör permobil:

Framför mig stod en kvinna i grönprickig klänning. Hon såg mig och ställde sig tydligt framför mig som för att markera att hon ska in först. När dörren till toaletten öppnades kom det ut en kvinna som bad jättemycket om ursäkt för att de hade gått in där och missat mig. Hon sa de var fulla och skämdes lite.
Hon höll upp dörren så jag skulle kunna ta mig in. Då tar kvinnan i den grönprickiga klänningen tag i dörren, vänder sig mot mig och tränger sig in på toaletten. Två andra tjejer i kön tar tag i henne, ”vad fan gör du, det är handikapptoalett! Vi får köa, hon måste få gå före oss. Det är inte mer än rätt.”
Kvinnan låser snabbt dörren om sig och slängde dörren mot min permobil.
Jag blev jättechockad. För nu såg ju att jag att det var Johanna Toftby. Jag har alltid sett upp till henne, men nu undrar jag, vad är din funktionsvariaton, Johanna?
Jag kan tycka att det är okej att använda en handikapptoalett om ingen annan behöva använda den men att principfast stå kvar i kön trots att detta är den enda toalett som Viktoria kan använda…mja…det är inte alls okej i min bok.
Sanningen brukar ju ofta vara någonstans på mitten så jag undrar var Johanna kommer svara på detta?
Om hon svarar… Vad tror ni? Tror ni hon kommer svara?

Det här publicerades på hennes Instagram innan det raderades tillsammans med ett inlägg där Johanna skyller på att folk bara vill smutskasta henne och ge skit och att det bara är lögner.
Vad är det ni brukar säga?

Pic, or it didn’t happen?!

Tack för tips!

149 kommentarer | “Var är din funktionsnedsättning, Johanna Toftby?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Petra skriver:

  Det finns ju funktionshinder som inte syns…eller tarmsjukdomar som inte syns. Det var dock inte trevligt att hon trängde sig, men tränga sig före i toakön är ett misstag, inte ett brott..lite göra en höna av en fjäder

  1. Lotta skriver:

   Då kan man ju säga något och inte bara knuffas, himla med ögonen och vara allmänt otrevlig! Man behöver ju inte detaljerat uppge sin funktionsnedsättning … Men i detta fall handlar det nog bara om hybris.

  2. Anonym skriver:

   Jag tolkade det som att toftby stod först i kön och markerade att hon tänkte stå kvar.

  3. Linda skriver:

   Fast i detta fall var det ju inte en dold funktionsnedsättning utan personen satt i rullstol/permobil.

   1. Anonym skriver:

    Kvinnan (who?) Som trängde sig kanske har någon dold funktionsvariant.?

    1. Anonym skriver:

     Vi talar väl om Johanna T? Eller har jag missat något?! Petra menar ju på att göra en höna av en fjäder och det tycker jag inte att kvinnan som råkade ut för Johanna gör.

  4. anonym skriver:

   Vadå misstag hon visste precis vad hon gjorde ur dåligt.😛

   1. Anonym skriver:

    Vad vet du om det kurt-maria!? Du som tror att du är snäll och trevlig när andra uppfattar dig som väldigt otrevlig. Men Du låter väl alla gå före dig i en kö även om du håller på att bajsa ner dig kanske.

    1. anonym skriver:

     Vem är du som är så elak och svartmåla skyldiga!? Finns inte någon som heter kurtmaria. Nu går vi ut med detta och kontaktar ansvarig våga skriva ut ditt namn varför går du på mej

     av alla detta är ren och skär mobbning och jag tänker göra en anmälan och reda ut detta !!

     1. Nettan skriver:

      Jösses vad jag hoppas att anonym och Anonym är samma person…..

    2. anonym skriver:

     Och kan du säga vem som uppfattar mej som otrevlig. Feg är du skriv ditt namn och varför du trakasserar mej. Nu har jag gått vidare och detta ska komma fram. Du vetkar ju sadistisk. Så skönt att jag anmält och sparat kommentarer. Står bloggbevakning för att det ibte ska vara några personligs påhopp men bara låtercdet vara ja då gör ni fel!

     1. Maja skriver:

      Jag har uppfattat dig som otrevlig flera gånger, helt oprovocerat där du skrivit till någon som inte öht skrivit något elakt till dig. Det blir väldigt skenheligt och skrattretande mycket dubbelmoral när du nästa stund håller på att läxa upp andra hur de ska bete sig. Du skriver även nedlåtande om bloggare, för att nästa sekund skälla som en ettrig vakthund på andra som skriver liknande om någon annan bloggar (som du råkar gilla för stunden). Dubbelmoral är vad det är.

     2. anonym skriver:

      Läs själv längst ner personliga påhopp accepterar ej bloggbevakning fattar du nu!!!!

    3. anonym skriver:

     Visa mej vad det står. Och du menar att jag är den enda här med åsikter! Nej du redan kontaktat ansvarig och hon sa att dom ska ta bort dessa kommentarer om mej. Inte klokt en del går på som ångvältar och du lastar mej! Detta är mobbning och nu är det slut med detta.

     1. Maja skriver:

      Snälla läs vad jag skriver. Du är inte den enda med åsikter, nej. Men om du anser att du har rätt att uttrycka dina åsikter (som ibland handlar om att skriva taskigt till en annan kommentarslämnare eller en bloggare) så anser jag att det är dubbelmoral när du härjar runt med dina uppläxningar om hur du tycker att andra beter sig taskigt (när de skriver exakt lika tasigt som du brukar göra).

      Enkelt skrivet: sluta säg åt andra vad de får skriva eller inte, för du skriver likadant själv. Det är dubbelmoralen som folk stör sig på.

      Förstår du vad jag menar?

     2. Päsk skriver:

      Detta är inte Kurt-Maria. K-M skriver inte ”och” utan bara ”o”. I call BS av ngn som har lite tråkigt och vill driva med kommentarsfältet.

     3. Sacha skriver:

      Lägg av Anonym. Ingen har hoppat på dig. Du verkar tolka text precis hur som helst. Väldigt konstigt att mucka gräl. Har du tråkigt annars?

     4. Anonym skriver:

      Päsk – JO det är kurt-maria, det ser vi inte minst på hennes reaktion, bara hon som reagerar så och hon har skrivit ungefär samma förut så jo det är hon.. du har ingen koll så varför kommentera då. Jag skriver själv och ibland och o ibland så gör även kurt-maria/anonym.

  5. Anonym skriver:

   Jag uppfattar det inte som att hon trängde sig utan att hon stod i kön och det var hennes tur men att hon inte erbjöd den rullstolsbundna att gå före. Det behöver inte handla om hybris alls utan kan handla om att en olycka var på väg att hända vem vet.

   1. Jenny skriver:

    Hej Johanna 😝

    1. Anonym skriver:

     Varför skulle det vara Johanna som skrev det? Jag uppfattar det precis likadant när jag läser Victorias text och tänker exakt likadant. Varför skulle det handla om hybris och varför skulle det vara Johanna som skrev det?

     1. Jenny skriver:

      Ta det lugnt 🤗

   2. X skriver:

    Ja möjligtvis, hon kanske var så nödig att hon inte kunde/ville vänta. MEN hon har ju många toaletter att välja mellan, personen som toaletten egentligen är avsedd till har ju inte det. Läser du hennes inlägg förstår du att hon har fått leta efter och till slut hittat handikapptoalett en längre bit bort (notis till WoW, se till att området access-anpassas bättre). Hon kanske också inte kunde vänta. Handikapptoaletter är i första hand anpassade till funktionshindrade/varierade, inte till nödiga. Inte OK av Johanna, nonchalant och respektlöst.

    1. Tove skriver:

     Läser man Johannas försvarsinlägg verkar de tvärt om varit flera toaletter på rad med lika långa köer (varav hennes. tydligen, råkade vara handikapp). Båda sakerna kan ju inte vara sanna samtidigt, iaf…

     Har man köat en kvart till en handikapptoalett och det är lång kö till alla andra toaletter också har man iofs knappast fler att välja på som ej handkappad än handikappad (bör välj iofs i normala fall lösas med lite kommunikation om nödigheten)

     1. X skriver:

      Har ej läst Johannas inlägg, men visst, jag förstår att det är ett pressat läge om man verkligen måste på toa. Det är klart att det är långa köer till toaletterna på festivaler, men som funktionshindrad är det inte bara långa köer utan även få toaletter att välja mellan (visst, säkert färre funktionshindrade än inte också). Hursomhelst hade jag själv inte med gott samvete kunnat gå på toa först utan att låta den som behöver anpassningen mer än mig gå före, precis på samma sätt som jag reser mig upp om någon äldre eller skadad går på bussen och behöver platsen mer. Och är det så pass pressat att jag verkligen verkligen måste, så förklarar jag det.

   3. malin skriver:

    Jag kan absolut få akut diareee eller till och med behöva spy och då jäkla är det bråttom……… men jag hade nog kunnat säga till tjejen i permobil att ”jag måste, det är akut, förlåt” eller iaf säga när jag kom ut ”ursäkta det var akut” och hålla upp dörren.

    Det är nog skillnaden på mig och JOhanna ;-=)

   4. anonym skriver:

    Maja men du fantiserar. Jag håller till på bloggar om katter och inredning. Och i alla bloggar förutom vad du skriver är jag omtyckt. Så du kan ju berätta här var bloggarna heter som jag besöker och vad jag heter där. Varsågod och skriv ner. Kan du inte det är dina anklagelser jäkligt sjuka!du har ingenting med mej att göra och varför går du på mej. Berätta!!

    1. M skriver:

     Och denna, Stoppa pressarna, Familjeliv osv

  6. Ju skriver:

   Är du dum i huvudet? Att tränga sig är inget misstag, det är inget man gör för att man råkar.

  7. Anonym skriver:

   Att tränga sig i en kö är vare sig ett misstag eller ett brott MEN Viktoria skriver inte heller att Johanna trängt sig före i en kö utan att Johanna snabbt trängde sig in och låste dörren när hon kom fram i kön till toan ist för att låta någon annan gå före. Jag hade gjort detsamma om det var akut även om folk uppfattat mig som otrevlig då, och inte säkert att Johanna hört någon säga att tjej i rullstol borde få gå före, som sagt jag hade gått in om det var min tur i kön och om det var akut. Himla med ögon och slänga på dörren?? Att blinka el spärra upp ögon kan vissa uppfatta som himla, står en rullstol nära en dörr som öppnas ja då slår dörren ihop med rullstolen. Inte vet jag hur det var men folk kan uppfatta på olika sätt och dessutom inte se o höra allt i hög musik och stoj o stim.

 2. Josefin skriver:

  Att en toalett är handikappANPASSAD är inte samma sak som att den är reserverad för funktionsnedsatta. Dessutom syns inte alla handikapp utanpå.

  1. Anonymous skriver:

   Den är inte reserverad, nej. Men sen finns det också något som allmän hänsyn till funktionshindrade. Vi utan något funktionshinder har vanligtvis flera olika toaletter att välja på, de handikappsanpassade är väldigt begränsande. Jag hade nog gått under av skam om jag inte låtit en funktionshindrad person bakom mig, som toaletten är avsedd till, kön gå före i kön. Är man däremot verkligen i AKUT behov (vilket kan hända oss alla) kan man väl fråga om personen har något emot att man snabbt gör sitt.

   Bussäten längst framme är heller inte reserverade för äldre och funktionshindrade, däremot avsedda. Klart att man kan sitta där om där är ledigt men kommer det in en åttioårig så bör man väl för guds skull resa sig på två röda!

   1. Jossan skriver:

    Men verkligen. Fast man börjar ju tappa hoppet som Stockholms-bo. Hände fan aldrig att nån reste sig för mig när jag var höggravid (två ggr kanske). Iofs mest pga att folk inte tittar upp från sina mobiler 😒

    1. Anonym skriver:

     Förstår att det måste varit jobbigt men vill tillägga att t ex jag har rest mig minst 5-10 gånger för gravida (synligt gravida då alltså) och de har nästan alltid blivit sura och förlägna. Så nu har jag slutat med det, det är synd att folk sitter med näsan i mobilerna. Om folk hade mer kontakt hade det nog varit lättare som gravid att be om att få en plats tror jag.

     1. Tove skriver:

      Jag brukar bara resa mig upp och gå en bit bort om någon är gammal eller gravid – så får väl de göra som de vill. Då blir ingen generad pga förstår inte ens att man lämnade platsen till dem med mening.

     2. Anonym skriver:

      Tove, ja det är en toppen lösning men det har hänt att andra har tagit platsen innan den gravida kvinnan hunnit.

     3. Barnabördsfröken skriver:

      LOL! Haha då sjukt jävla svenskt!! Ba folk blir kränkta när jag reser mig för den som jag vill ge företräde till platsen så vi slutar prata, jag går bara upp och ställer mig tyst i ett hörn medan nån annnan introvert jävel tyst tar platsen som var avsedd för den kränkta gravida personen alt den gamla/funktionsvarieradr personen 😂😂😂

   2. Sofia skriver:

    Busssätena kanske inte är reserverade…. Med det är platserna för rullstolar iaf i Göteborgs busstrafik (för står det att platsen är reserverad för rullstolar) dock gäller det inte barnvagnar, vilket många tror…

    1. HIfs skriver:

     De är inte reserverade i den mån att barnvagnar inte får stå där men rullstolar har företräde. På bussar i Göteborg alltså.

 3. Millan skriver:

  Jag får så osköna vibbar av den där Johanna, får en känsla av att det är rätt mycket saker som inte är ok med henne. Självförhärligande så det förslår och hanterar kritik som en fyraåring…

  1. Valpen skriver:

   Ja när hon ska svara någon som inte ”stryker medhårs” så är det så otroligt snarstuckna svar så det nästan blir komiskt..

 4. Sanna skriver:

  Tror folk missförstår handikapptoaletter. Det är inte enbart till för handikappade, utan de är anpassade så att de också kan använda dem!
  Men att gå före i kön är absolut inte ok!

 5. fanny skriver:

  Det där har jag funderat på.. Är det så att toaletten är helt reserverad för handikappade? Jag var i ett köpcenter med barnen, där fanns tre toaletter varav en handikappsanpassad. Båda de ”vanliga” var upptagna men den handikappsanpassade ledig. Så jag sprang in med barnen på den och när vi kom ut satt en person i rullstol i kö utanför. Jag skämdes när jag såg hen och skyndade mig ut och höll upp dörren. Funderade då på om det är så att man inte ska använda dessa toaletter och istället stå och vänta tills en ”vanlig” blir ledig, när man är en person som har förutsättningar att använda dessa? Uppriktig undran. Någon i behov av att använda anpassade toaletter/ någon som jobbar som personlig assistent el liknande kanske kan svara?

  1. LindaP skriver:

   Har haft flera stora arbetsplatser med offentliga toaletter och NEJ de är inte reserverade för handikappade. Är den det så brukar den vara låst och personen som vill använda den får be anställd att låsa upp (och då brukar det finnas andra anledningar till att låsa den än).
   Däremot kan man ju se det som vanligt hyfs att låta handikappade ha företräde , men inte ens det ”måste” man egentligen.

  2. Anonym skriver:

   Anpassad, inte reserverad. Sen kan man ju visa hänsyn och låta någon i rullstol eller dylikt gå före men det känns ju lite som om man då förutsätter att alla med synligt handikapp även har liten blåsa.

  3. Uuu skriver:

   Handikapptoaletter är tillgängliga för alla

  4. Zoe skriver:

   Alla får självklart använda handikapptoaletter! De är inte reserverade för några enstaka. Precis som att toaletter med skötbord inte enbart är tillåtna för personer med baby, vore ju lite knäppt…

   1. Lisen skriver:

    Jag tar alltid mina barn på handikapptoaletten, de behöver hjälp varför utrymmet behövs dessutom finns det inte alltid vatten på de andra. Sen låter jag rullstolsburna gå före om det är kö.

  5. X skriver:

   Jag tänkter mig att handikappstoaletter är tillgängliga för alla i mån av ledighet. Men handikapptoaletter är betydligt färre än vanliga toaletter, därför är lite sunt förnuft (tycker jag) att ge företräde till de som faktiskt behöver den anpassning toaletten erbjuder, t ex genom att släppa före i kön. Men är toaletten ledig och ingen funktionshindrad/varierad behöver den ser jag det som fritt fram att använda den. De flesta i kön som Viktoria och Johanna befann sig i resonerade uppenbarligen likadant.

  6. KA skriver:

   Har uppfattat det som att handikapptoalett har bredare dörr o ev en handikappanpassning i inredningen dvs handfat osv ?
   Köa gör ALLA på samma sätt till denna toa men den med rullstol tex kommer ha det lättare där inne.

   Om Johanna var först i kön ska hon ju givetvis gå först vare sig hon har 100 rullstolar efter sig eller ej.

 6. Elin skriver:

  Visst finns det funktionsnedsättningar som inte syns. Jag har till exempel en kronisk tarmsjukdom och en dålig höft som ställer till det för mig och om den toaletten som är anpassad för oss med funktionshinder är ledig så använder jag oftast den. De gånger det har kommit någon efter mig i kön som har en nedsättning som syns har jag sagt som det är och frågat om det är okej om jag tar toaletten innan.
  Så om man nu har en osynlig funktionsnedsättning eller bara har bråttom till toan så är det inte så svårt att fråga om om det är okej 🙂

 7. S skriver:

  Hon är en av de mest falska människor jag mött. Har själv ingen nära relation med henne men vi har flera gemensamma vänner.
  Beställde klipptid hos henne en gång (på Mannamanna, alltså väldigt länge sedan) men fick avboka pga jobb, varpå hon blev helt rabiat och sa att jag slösade bort hennes tid och pengar samt aldrig mer var välkommen där!

  1. s2 skriver:

   känner igen detdär sååå väl! är från Skövde och har några gemensamma vänner med henne, gymmade på samma gym och skulle klippa mig hos henne men fick avboka pga sjukdom och samma reaktion uppkom… jööööösses vilken människa 🙄

   1. Anonym skriver:

    Jag har jobbat på feelgood när det begav sig och kan väl inte säga att hon är särskilt populär eller trevlig. Hybris fifan

  2. Anonym skriver:

   Konstigt att hon ändå har dessa vänner om hon är så falsk och otrevlig, menar att dina gemensamma vänner ändå vill vara vän med Toftby då, märkligt. Just saying.. Vännerna verkar gilla henne iaf, hon verkar ha många vänner trots allt så lite trevlig är hon nog ändå.

 8. K skriver:

  Varför ser man upp till Johanna Toftby?

  1. kati skriver:

   Ingen ska se upp till någo och om någon gör det…jaa, vad säger man..

 9. kati skriver:

  tjejen som påpekade sitter i rullstol, men Toftby kanske inte såg med sina snitsiga solglas från nåt märke som är liiite fiiinare…herregud hur ska en kunna se allt allra minst en flicka i rullstol….

 10. Anonym skriver:

  Oj bara att gratulera till dem som länge kämpat på olika sätt med att smutskasta Johanna, ja jag har sett det. Ganska lågt Camilla, vi vet ju inte hur det gått till där liksom, säger inte att tjejen i permobil ljuger men det som en person uppfattar behöver inte vara den faktiska sanningen. Låste dörren och slängde dörren på permobilen? hmm om man öppnar en dörr och någon el något står nära så kan en del uppfatta det som att dörren ”slängdes” upp. Vem vet om Johanna stått länge i kön och höll på att skita på sig och var hon före så hade hon väl egentligen rätt att gå in. ”Himla med ögonen” är också något som kan uppfattas olika. Nu lär väl någon komma här o skriva att de såg det osv… men varför skriver ”släktingen” om det på instagram? hmm Jaja. Har ju själv använt handikapptoaletter kan jag säga, och många ggr uppfattats som otrevlig av vissa och av andra inte. Jaja.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Ja, och som du ser så skriver jag att sanningen förmodligen är någonstans mitt i mellan…

 11. Linus skriver:

  Kvinnan var extremt bajja nödig. Jobbigt att gå runt och fisa ner hela festivalområdet. Hon tyckte nog det var bäst för alla om hon trängde sig. Ser ni henne i en toakö nära er så erbjud henne er plats, tänk vad jobbigt hon måste ha med magen!

  1. Anonym skriver:

   Fast trängde hon sig i kön verkligen? Uppfattar det som att hon stod i kön och det var hennes tur. Ja även bloggerskor kan ha problem med magen och skita på sig gissar jag hehe. Inget kul usch.. själv har jag i perioder haft så dålig mage att jag skitigt ner mig, vem vet hur JTs mage var just då, eller om hon stått länge där i kö och var dökissig och bara gick in lite snabbt.

   1. fanny skriver:

    Jag tänker samma? Eftersom det uppenbarligen är så att handikappsanpassade toaletter inte är reserverade för just funktionshindrade så var det väl Johannas tur att gå in på toaletten om hon stod före tjejen i permobil i kön?

 12. Anonym skriver:

  Jag har länge haft känslan att Johanna Toftby är en kvinna som trampar på andra för att ta sig fram i livet.
  Hon är förmodligen bara snäll och trevlig så länge det kan gynna henne själv.

  1. Elin skriver:

   Vad kul för dig att du nu fick bekräftat att denna hemska känsla du haft var befogad!

   Jösses, du kanske ska ta reda på den andra partens sida av saken innan du dömer.

 13. Allt på internet är sant skriver:

  Måste vara så sjukt skönt att vara helt vanlis, ingen funktionsvariation, ingen sjukdom, inga synfel, inga allergier/intolerans och helst ska en inte känna någon sådan heller. Fyfan vad jag avundas er!!

  Eller…
  Så har de flesta av oss ”något” eller känner någon som har ”något” och har därigenom själv upplevt eller sett en närstående uppleva hur fruktansvärt otrevligt en kan bli behandlad pga sin funktionsvariation, synskada, diabetes, glutenintolerans eller agorafobi. Skulle vilja säga att de flesta är snälla och hjälpsamma, men så har jag inte upplevt det. Världen skulle vara en bättre plats om fler insåg att en kan vara utsatt i det offentliga på många olika sätt, och det är inte alltid det syns utanpå.

 14. Cicci skriver:

  Förstår inte riktigt.. först skriver hon ”Framför mig stod en kvinna i grönprickig klänning.” Sen direkt efter ”Hon såg mig och ställde sig tydligt framför mig som för att markera att hon ska in först.” Stod hon redan där eller inte?

  1. Anonym skriver:

   Tycker det är fler i berättelsen som beter sig illa. Johanna stod först i kön och tjejen i rullstol sa inget om att det var ett akut besök. Ändå drar folk i henne och tjejen i rullstol ska in först trots att hon hamnade som nr två i kön? Och varför ska folk be om ursäkt ifall de gått på toaletten och där står en med funktionshinder när de kommer ut??!!

   1. Anonym skriver:

    för att folk tror att handikapptoaletter är reserverade för folk med synligt handikapp samt antar att om du sitter i rullstol har extra svårt att hålla dig.

    hur gör man när kön till handikapptoaletten består av enbart folk i rullstol? Rangordnar man handikappsgrad för att då komma fram till turordningen?

    1. Anonym skriver:

     Ja det är nog så. Men står man som nr 2 i en toakö utan tryckande behov så kanske man kan vänta de där minuterna. Annars kanske man får be om förtur istället för att försöka tränga sig. Jag hade släppt förbi akuta fall oavsett om jag stod vid vanlig eller handikapp om jag vetat att det var brådskande.

     1. Anonym skriver:

      Nej, det är inte nödvändigtvis så att de har mindre urinblåsor än personer utan funktionsnedsättning men toabesök är lite svårare än för oss som bara drar ner brallan o sätter oss. Olyckor händer ofta pga det. Dessutom kanske man har en stomipåse som måste bytas eller tömmas ganska så snabbt eftersom den är full. Jobbat som personlig assistent i 3 år hos flera olika brukare och olyckor sker på daglig basis, därför är det bra om handikapp toaletterna är lediga så mycket som det bars går så man snabbt kan ta sig in, eller får gå före. (Såklart förstår jag de med tarmsjukdomar osv!!)

 15. anonym/bloggpolis skriver:

  Har träffat JT ett antal ggr på olika tillställningar.Och hon tror alltid att hon är ”The Star”Snart kommer ett erkännande med ”hjälmen”på att hon gjort fel. Hennes beteende mot icke kändisar är👎Men mot sina ”kändis” vänner är hon en helt annan😉

  1. A skriver:

   och där kom boggpolisen som vi bara sett när det varit inlägg om Myggan och hur du försvarat Myggan och ska sätta dit personer som kommenterar här hehehe och nu har du varit på samma tillställningar som JT okej hehehe.

   1. Anonym/bloggpolis skriver:

    Kärt barn har många nick😉pusspåre😆

 16. Narcissist skriver:

  Johanna Toftby är rätt så otäck kan jag tycka. Denna incident är så mycket henne. Känner många som har jobbat i klädbutiker och krogar i Skövde. Very VIP treatment krävs utav denna ”dam”. Det mesta hon gör är också rejält vinklat och överdrivet. Nu har hon t.ex. tjatat i en månad om sin 3-veckors semester i Europa. Nämnt det i nästan varje inlägg 16 dagar är inte 3 veckor. Bara ett litet exempel. Kör man den stilen på allt man berättar så….Orka liksom.

  Sedan det eviga tjatet till folk som kommenterar anonymt – det är ju bara kärringaktigt. Hon älskar rampljus – alla gör inte det och jag kan förstå att hon inte kan förstå det.

  1. Millan skriver:

   Eller hur, och är det någon som har en annorlunda åsikt än fröken Johanna och vågar sig på att framföra den så kommer alltid svaret

   -Men du då, du kommenterar i olika namn då är du ett troooll minsann!

  2. A skriver:

   Haha besatta personer som retar sig på allt och skriver i olika nicks är ganska otäckt också. Jäääklar vilket överdriv, vilken vinkling och vilket tjat alltså om hon skriver tre veckor och det bara var 16 el 18 dagar huuur faaan kan hon ljuga sååå usch vilken vinkling.. men väldigt vad du verkar ha stenkoll på hennes bogg och vad hon skriver, hur orkar man det? Varför skulle hon tro att alla älskar rampljus hahahaha orkar inte. Så kul att man känner igen dig direkt oavsett nick och om du skriver här eller på andra bloggar hahaha

 17. M skriver:

  Låter som att kommunikationen inte riktigt fungerat åt något håll här. Dumt av Johanna att inte bara säga att hon t.ex hade väldigt bråttom eller kolla om personen bakom henne kunde vänta ett par minuter till. Kan tycka att samma gäller tjejen i permobil dock. Tog hon illa upp av att inte få gå före eller hade det behovet hade hon även kunnat påpeka detta för Johanna.

  1. Cicci skriver:

   Fast att påpeka något sådant är inte så självklart för alla..

 18. Blomma skriver:

  Bara för att en toalett är handikappanpassad behöver det inte att ingen annan får använda den. Handikappade kan väl stå i kö som alla andra? Det viktiga är väl att det finns toaletter de kan använda, och det fanns det i det här fallet. Ser ingen anledning att de ska ha gräddfil i kön däremot.

  1. Anonym skriver:

   Tycker att du ska läsa inlägget ovan där en tjej som jobbar som personlig ass. beskriver varför en funktionshindrad har det svårare. Oftast tar det dessutom betydligt längre tid att hitta och komma till en anpassad toalett så man hinner ibland bli riktigt nödig dessutom. Gräddfil är fel ord, hänynsfull och empati kommer man långt på …/ tidigare rullstolsburen

  2. E skriver:

   Nej, alla handikappade kan inte stå i kö.

  3. X skriver:

   Har du aldrig upplåtit en bussäte åt en äldre person? Låtit ett litet barn som har svårt att hålla sig gå före dig i toakön? Hjälpt någon att få plats med barnvagnen genom att flytta på dig lite? Gräddfil.. really?

  4. Sacha skriver:

   Tänker samma faktiskt…

 19. Tanten skriver:

  Offentlig person ? Det är väl ändå ett
  önsketänkande. Många bloggerskor
  vill nog vara där.Men vägen dit kan vara
  lång för vissa 🙂

  1. Anonym skriver:

   Ja herregud så högs tankar vissa har om sig själva. Blir så matt i skratt när House of Philia Petra kallar sig själv ”offentlig person”. En bortskämd lyxhustru som inte haft ett arbete på många år startade en skrytblogg som substitut så hon kan säga att hon visst har ett jobb.
   Jösses.

   1. two of a kind skriver:

    Fast är det så svårt att förstå att vissa lever på sina sociala medier? Petra har ju ett företag som bla har bloggportalen elsas entourage där hon nog drar in en hyfsad summa på. Konstigt att Emma på.Att vara någons fru som gör likadant aldrig får samma typ av kritik (och hånfulla kommentarer som du just kom med).

    1. Anonym skriver:

     Emma arbetar som fotograf.

    2. AJ skriver:

     Elsas entourage består endast av 4 bloggar varav 2 är okända småbloggar.

    3. M skriver:

     Emma svarar alltid på frågor, medan Petra nästan aldrig svarar. Oftas är det läsarna som svarar på de frågor P får.

    4. Marja skriver:

     För att jag uppfattar att Emma faktiskt arbetar. Petras blogg läser jag extremt sällan, men när jag gör det så verkar hon antingen köpa nya designgrejer till hemmet, designkläder till barnen, powerwalka, resa någonstans eller unna sig nåt gott att äta. Sedan har jag extremt svårt för vuxna människor som ägnar sig åt uttryck som ”todeloo” – eller vad nu Petra brukar skriva.

    5. Anonym skriver:

     Skillnaden är att Emma är en sympatisk människa…

     1. D skriver:

      Själv uppfattar jag Emma som ganska självgod (ja, jag vet att alla ääälskar henne…) och Petra som mer sympatisk. Men hon får mycket skit för att hon kommer från en överklassmiljö.

 20. Ls skriver:

  Jessica Lagergren har klätt ut sig till apa och målat sig svart i ansiktet. Ser ärligt talat ut som blackface

  1. L skriver:

   Oj, det säger nog mer om dig och hur du ser på mörkhyade än det gör om Jessica och hennes utstyrsel.

  2. Ajlin skriver:

   Nej, det ser ut som en apa.

  3. Alexa skriver:

   Men herregud ge dig

 21. Uuu skriver:

  Varför ska Johanna behöva berätta vad hennes funktionsvariation är, hon har lika stor rätt att använda toaletten som någon annan. Det är inte en köfritoalett utan en handikappanpassad toalett, är det hårt tryck på toaletter som det oftast är så är det rätt så korkat att låta en stå oanvänd för att man inte har något funktionshinder. Den är som vilken annan toalett förutom att den är anpassad vilket alla toaletter borde vara, men det är ju en kostnadsfråga.

 22. Silverräven skriver:

  Hur ”ska” en göra om två toaletter är bredvid varandra, ena för damer och andra för herrar. Är det ok att gå på den som är ledig även om inte är just det könet man själv är?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Och vad gör man om man är katt? 🙂

   1. Anonym skriver:

    Om man är katt går man på kattlådan, Camilla 🙂
    Katter brukar även använda barnsandlådor och rabatter för sina behov 🙂
    Tur att inte Johanna Toftby föddes som katt då 🙂

  2. Anonym skriver:

   Haha, jag gick fel och gick på damernas toalett en gång på gröna lund, jag är kille, det var ingen som sa något om det 🙂

  3. Lotta skriver:

   Nej

  4. Sacha skriver:

   Brukar ta killtoan. Kort kö, kanske får se en och annan snopp. Bara massa plus ju 😉

 23. E:et skriver:

  Vad sägs om lite vanligt folkvett?
  Tolerans och hänsyn är en bristvara och med lite kommunikation kommer man långt.

 24. Anonym/bloggpolis skriver:

  Maja1977 som kommenterar på JT ig är ju en släkting. Såå hon vet nog oxå en hel del om ”plutmunnens” beteende.

  1. Anonym skriver:

   Fast ”släktingen” var ju inte ens där och såg inte vad som hände. Och alla släktingar behöver man inte känna, jag känner inte alla mina avlägsna släktingar eller vet hur de beter sig. Det verkade ju vara en avlägsen släkting, tror hon skrev att de skulle vara sysslingar, och de verkar inte direkt känna varandra. Men ”släktingen” känner väl kanske tjejen i rullstolen då eftersom hon tydligen läst hennes blogg.

 25. Johanna skriver:

  Hej, det finns fler sidor hos den personen också så innan man antar att hennes historia stämmer så kanske man ska fundera lite.
  Jag säger inte att det INTE var så heller. Men kände direkt igen blogg-namnet. detta är en tjej som överdriver allt, hennes mål är att bli känd och hennes dröm är att bli en berömd Hollywood-fru typ. Hon har tidigare utnyttjat olika grupper på fb för att få trafik till sin blogg.
  Jag kan nästan tro att hela historien är en lögn. Hon är osäker, manipulativ och egoistisk. Om det är hennes person eller en osynlig (för oss) sjukdom det vet jag inte, men att sprida detta är hemskt emot den andra tjejen (vet inte vem hon är) pga denna tjej enbart vill nå fame och spelar ingen roll vem hon skadar på vägen.

  1. Krissy skriver:

   Känner ingen detta med, jag skulle också ta historien med en nypa salt.

  2. Anonym skriver:

   Men va!?? Pratar du om tjejen i rullstol nu? Oj. ja man vet inte, men det är onödigt att smutskasta även den tjejen här. Men är tjejen i rullstol lite välkänd alltså?

 26. Cookie skriver:

  Självklart har man företräde på en handikapptoalett om man sitter i en rullstol! Skulle aldrig få för mig att göra så som JT gjort!

 27. kjya skriver:

  Oavsett om denna historien stämmer eller ej tycker jag att detta är en intressant diskussion. För mig är det självklart att låta en rullstolsburen gå på den anpassade toaletten även om jag nu står i kö innan. Resonerar som tidigare personer sagt precis som man gör med bussar. Vissa säten ÄR till för äldre och sitt där för all del men var extra uppmärksam på om det kommer någon som platsen är prioriterad för.

  Sen kan man ju faktiskt kommunicera också. Har man dolda funktionsvariationer eller bara verkligen verkligen måste gå på toa nu nu nu kan man ju faktiskt säga detta på ett sätt som känns okej. Samma som man på bussen inte alltid kan resa sig fast man ser ung och frisk ut, om man har mycket ont till exempel. Man kan ju även fråga den rullstolsburna om den vill gå före i kön eller om det är okej om man bara går in jättesnabbt t.ex.

  Så nja. Först till kvarn gäller enligt mig inte på anpassade toaletter. Som person utan behov av specialanpassad toalett har man en uppsjö av toaletter att välja på överallt. Som rullstolsburen är tillgängligheten troligen svårare. Tycker inte att det är okej att envist vilja gå på den anpassade toaletten om man ej har det behovet för att man ville tjäna tre minuters kötid – om det ej är akut vill säga.

 28. Penny skriver:

  Har aldrig varit inne på den där Toftbys blogg innan men fy vad tråkig den var! 12 bilder i ett inlägg på en jäkla smördegsinbakad brieost!!? Då ser jag faktiskt hellre 12 bilder på kenzas senaste outfit!

 29. Narcissist skriver:

  Ha ha ha…dame Toftby i ett nötskal.Det är så himla synd om henne nu så här säger hon:

  ”Plötsligt känner jag mig som en kvinnlig version av Anders Borg.”

  Nädu bästa plastiktant – du har en lång bit kvar till det. Men kämpa på så ska du se att det kanske går.

  Gå och ta ett kort i motljus nu framför något arrangerat uppstyrt stilleben. Le och pluta och upp med foten lite gölligt!

  1. Anonym skriver:

   Ha ha ha du är så roligt med ditt hat mot Johanna, Du retar ihjäl dig på allt hon gör, vad hon än gör reklam för så är det fel, att hon har långt hår, långa fransar eller naglar eller om hon tar bilder på sig själv eller vad det nu kan vara. Och det att du kallar henne Dame Toftby hahaha och hon är lik Joan Collins o allt vad det är hahaha jäkligt obehagligt med den fixeringen och det hatet skulle jag tycka. Att man läser en blogg och bara retar sig på allt och hatar bloggerskan haha komiskt fenomen och ganska scary.

   1. Narcissist skriver:

    Ha ha Johanna du är för kul – så kom det kortet då igen dvs att en person skriver precis alla ”elaka” inlägg om dig. I denna tråd har jag skrivit 2 inlägg – det finns fler som irriterar sig på dig. Hoppas att du kan förstå det.

    Sedan är det också väldigt tantigt att återigen dra upp det där med fixering, att man ska sluta läsa. Där är ingen av bloggarna unika – alla har några följare som inte alltid håller med dom i allt. Skillnaden mellan dig och dom flesta andra är att dom accepterar lite mothugg och oliktänkande men du kan bara inte göra det utan hugger som en kobra direkt om något inte passar dig.

    Tar skydd under min sten nu!

    1. Anonym skriver:

     Haha självklart var man Johanna nu också precis som när man svarar dig på hennes blogg. Johanna om någon tar ju emot skit på sin blogg och låter folk tycka o tänka och skriva skit om henne och skriva elakheter, det är ju just det hon låter folk göra och även under olika namn och nicks. Vilka andra bloggar tillåter det? De flesta bloggar har granskning på. Det är främst denna blogg, toftbys och P Wahlgrens blogg som det oftast är fritt fram. Du hatar väl Johanna har jag fel i det? Åtminstone så tycker jag det är märkligt att en del läser bloggar de stör sig enormt på och man har märkt att det finns någon/några som försöker ”sätta dit” och smutskasta. Jag tycker iaf att Johannas blogg känns ärlig och äkta, till skillnad från en del bloggare som ständigt måste hävda att de är ärliga. Ser inga konstigheter med Johanna eller hennes blogg. Gillar både henne och hennes blogg som jag tycker är inspirerande och trevlig. Klart att den/de/du som hatar/ogillar henne passar på här nu att spy galla och påstå det ena och det andra. Har för övrigt inte påstått eller skrivit att du är den som skrivit alla elaka inlägg! Hon förstår nog att det finns flera som irriterar sig. Hoppas DU kan förstå att det finns flera som gillar henne och försvarar henne också. Okej.

     1. Anonym/bloggpolis skriver:

      Var bor du under för sten…Johanna har granskning👊

     2. Anonym skriver:

      nope moschito… men det kanske hon har just nu då om hon inte orkar med att få massa sjuka otäcka kommentarer, lögner eller massa skit och svammel på sin blogg, och inte orkar hålla på att försvara sig just nu då hon är på resa med dotter. men det är väl å andra sidan bra då för vissa, för vissa retar sig ju även på om hon får många kommentarer.

  2. Anonym skriver:

   Haha Narcissist känns som du inte riktigt hängde med på vad hon menade med Anders Borg hahahaha.

   1. Narcissist skriver:

    Hur menar du då? Jag menade att hon jämför sig själv med Anders Borg – inte vad dom båda gjort men hon tror på något sätt att hon är i samma klass som honom. Det roar mig – på djupet.

    1. Anonym skriver:

     Hahahahaha dööör.. du tror alltså att hon menar att hon är i samma klass som Borg hahaha så korkad du är som inte fattar vad hon menar hahaha så roligt.. du både roar och skrämmer så hatisk som du är, lögnaktig, besatt, korkad, stalker och helt galen. Kan inte undgå någon. Fyfan tycker synd om Toftby.

     1. Sacha skriver:

      Oh shit vad var det jag precis läste? Undra vem som är ”korkad” egentligen…

 30. Yykris skriver:

  Men hörrni det här beteendet kvalar ju in i gruppen WT!! Yes!!
  Ihop med bohemochiccc fransar o tunikor på kärringar i 40 + åldern.
  Klassiskt WT att inte ha förståndet itutat sedan barnsben!

 31. Cissi skriver:

  Hon är hemsk den där Toftby. Gå in o läs hennes försvar på hennes blogg….ha haha

 32. Susanne skriver:

  Det är nåt visst med att skriva ett långt inlägg med en förklaring om sin oskuld ändå 😅
  Om handikappade inte har förtur lr som nån skrev ”patent” (oerhört korkat uttryck) på handikapptoaletter så testa att parkera på handikapp vettja! Tror inte man kommer undan med att ha varesig stomipåse eller annan inte åkomma där faktiskt. Det finns en anledning till att det finns handikapptoaletter OCH att de är större…Det ska få plats en rullstol där, enda anledningen, så enkelt är det. O det ärlikamed att den ska vara en frizon o lätt att komma åt. Så sluta använda handikapptoaletter vid stora evenemang – hur svårt ska det va?

  1. Anonym skriver:

   Fast nu är det skillnad på handikappanpassade toaletter och handikapparkeringar, så din jämförelse är fel i sig.
   En handikapparkering får bara användas av de med giltigt tillstånd medan en toalett med handikappsymbol visar att den är anpassad för dem med någon form av funktionsvariation. En handikappanpassad toalett får användas av vem som helst.

   Sedan hör det till vanligt folkvett att man låter den som har en uppenbar funktionsvariation gå före vid ev kö av den enkla anledningen att de har färre toaletter de kan nyttja.

 33. Anonym/bloggpolis skriver:

  OMG vilket försvarstal. Nu ber hon sina läsare att ”snälla dela mitt inlägg så hemskt att någon där ute ska tro nått sånt om mig” Sen beklaga hon sig att personen i permobilen skulle hört av sig till henne. Plutis kommer göra ALLT för att få till en träff med den drabbade. Bara för att visa sååå ödmjuk,fin människa hon är😉#ettspelförgallerian #bordesökatillskådisistället

  1. Anna skriver:

   Inte så konstigt iofs att hon vill förklara sig och berätta sin version och sanning. Hon brukar inte be sina läsare att dela, har jag inte sett tidigare iaf, som vissa ofta gör för att få fler läsare.

  2. Anonym skriver:

   Vilken bloggare brukar inte komma med försvarstal? Alla vill väl gärna få försvara sig!? Inget konsigt med det tycker jag, hade också velat försvara mig och berätta min sanning/syn av det hela. Finns vissa bloggare som ofta ber läsarna DELA inlägg, vad tycker du om det då? Vissa är både beräknande och bra skådisar (syftar inte på jt dock) och det är rent av äckligt hur en del som ljuger om allt hyllas som ärliga. Att jt ville försvara sig var inget konstigt alls och jag förstår att vissa jt-haters myser och mår bra nu och utnyttjar situationen till fullo.

 34. katta skriver:

  Sakfrågan är väl inte huruvida lill-lantisen hade rätt att gå på handikapptoaletten eller inte, utan att hon uppenbarligen verkar ha betett sig som ett svin. Sur och otrevlig och helt onödigt bitchig. Precis det intrycket man får av henne på alla sociala medier. De enda hon verkar vara trevlig mot är den handfull B/C-kändisar som hon krampaktigt håller fast vid. Men hon upplever sig väl som en VIP i hålan Skövde 😂 så då kanske man får stort ego

 35. Helena skriver:

  Varför dyker inte min kommentar upp? 🙁 Har aldrig skrivit något otrevligt och inte använt känsliga ord.

 36. Anna skriver:

  H E R R E G U D ! ! Jag hade också gått in på toan om jag stod först kön, väntat länge och om läget var akut! Snacka om att vissa tar sin chans här att svartmåla och smutskasta.. de har gemensamma vänner och varit på samma tillställningar haha jösses alltså.. Mycket avundsjuka också som gör att många bloggare o kändisar ska smutskastas och råkar ut för den ena lögnen efter den andra. Särskilt nu då JT skulle på ännu en semesterresa och fått mycket hyllningar på bloggen så sticker det i ögonen på vissa kan jag tänka mig. Som frisör med egen salong så förstår jag att hon kan bli irriterad vid sena avbokningar,men att hon blivit helt rabiat har jag svårt att tro men jag har själv fått höra att man ”skällt ut” och varit ”rabiat” vilket varit väldigt överdrivet och inte alls sant, folk överdriver generellt och kallar tillsägelse för utskällning suck.. men JT har ju faktiskt varit öppen med att hon haft svår pms och kan ha ett jävla humör emellanåt men helt rabiat mot kunder har jag svårt att tro. Tror inte att hon är särskilt otrevligt mot handikappade eller tränger sig i köer heller. HERREGUD kvinnan har ju iaf inte spottat eller sparkat på någon, inte visat brösten eller kallat någon för elakheter eller fula ord vad jag förstår!!

  1. Susanne skriver:

   Parkerar du på handikapp om det inte finns nån ledig p-plats med? Jag menar om dt är rikspanik till en toa?

  2. Narcissist skriver:

   Hyllningar? Skärp dig vännen!

   1. Anonym skriver:

    Har inte du koll på det, att hon fått mycket hyllande kommentarer? Du som verkar lusläsa hennes blogg, hur kan det ha undgått dig. Ryker väl ur öronen på dej när hon får hyllande kommentarer hahaha.

 37. M skriver:

  Finns dolda funktionsnedsättningar. Rätt trött på att få arga blickar när jag kommer IT från handikappstoaletter. Har crohns.

  1. Anonym skriver:

   Ursäkta för okunnig fråga nu, men hur är det bättre med en handikapptoalett om man har ett osynligt handikapp (som t ex crohns)? Är inte skillnaden att de är större (=plats för rullstol) och har högre toalettstol…? Många med ett osynligt handikapp borde väl kunna använda vanliga toaletter…

   1. Anonym skriver:

    M menar nog att hen kan behöva in på en toalett fort och därför går in på en handikapptoa ist för att köa på en vanlig.

 38. Tjejen skriver:

  Står man först i kön är det klart hon skall gå på toa! Varför skulle den i rullstol behöva gå förbi en kö på 10 personer för att toan är handikappanpassad? Helt absurt. Den är anpassad. Inte reserverad. Bara för att det inte finns lika många toaletter att välja på betyder det ju inte att man skall få gå först. De andra har ju redan stått i kö, kanske länge dessutom.

  Och seriöst, på en festival med 3000 besökare är kanske 10 rullstolsbundna… Procentuellt sett betydligt fler handikapptoaletter i de flesta fall än ”vanliga” toaletter…

  Och vem skall bedöma vem som är mest nödig eller har störst behov av toan? Är det inte för att slippa sånna saker man har köer? Då får alla gå när det är deras tur. Rättvist. Dessutom kan man ju argumentera att den som står längst fram i kön är mest nödig. Den uppsökte ju trots allt toakön först av alla i kön och bör således ha bedömt sitt toabehov som nödvändigt först.

  Att respektera folk är i mina ögon att behandla dem lika, inte ge dem fördelar eller nackdelar för att de sitter i rullstol, är män/kvinnor/svarta/vita/gula/rosa/blå

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   He he, du missade väl en nolla när du skrev? Snittet besökare per dag på WOW var 34 000 i år. 🙂

   Sedan så är det inte så enkelt att den som står först är mest nördig. Vissa blir akut nödiga från att inte alls varit det inom loppet på några minuter. Väldigt vanligt hos folk med olika krämpor inkluderat dem i rullstol.

  2. Narcissist skriver:

   Hej Janne och Jonas! Gött mos!

 39. Lotta skriver:

  Läste nu kommentarerna på JT blogg. Inte en enda negativ, bara en massa påhejare. Är hon den som rensar mest bland sina kommentarer? Nytt rekord bland bloggare? Det stödjer bara tesen att detta är en sann historia och att hon uppträdde väldigt illa! Och ja, det finns dolda handikapp, men hon skriver inget om att hon har det. I detta fall var det nog för mycket alkohol som orsakade både uppträdandet (uppträdandet i övrigt förutom att ge förtur till rullstolsburen) och det akuta behovet av en toalett.

 40. Eva skriver:

  J Toftby är ökänd i Skövde där hon bor, ska ha allt gratis och är bara trevlig emot människor som kan hjälpa henne att få mer likes och läsare på bloggen. Standard från henne är att om jag får detta gratis så skriver jag om dig…

  1. Anonym skriver:

   Helt övertygad om att dom flesta som gillar allt hon gör inte kommer från Skövde… aldrig ens sett henne för då tror jag många skulle ändra åsikt…
   Man blir så frustrerad när hon utgår från att vara en speciell person så vet man att det inte stämmer.
   Och som du skriver hon gör inget som inte gynnar henne själv…
   hur många mer läsare tror du inte hon fått genom att låta nån skriva om cancer?
   Har kommenterat två ggr på hennes blogg och det blev nog lite jobbigt så blev blockad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla