Tutte som tutte

11:00 14 Sep 2017

Natacha Peyre/Elena Belle:


Bildkälla – Svenska Bloggare.

Natacha/Elena avslöjar i det senaste numret av Mama att hon inte har någonting emot att andra mammor ammar offentligt men att hon själv inte kommer göra det då hon inte känner sig bekväm med att slänga fram ett stort bröst.
Hur tusan går detta ihop?
Googlar man på ”Natacha Peyre topless” så får man upp ungefär en miljard bilder på hennes tuttar och där har hon inga problem med att slänga fram – inte ett – utan TVÅ stora bröst, men att använda dem till det som är själva anledningen till att vi ens har bröst – att amma – känns obekvämt?

Jag får inte riktigt ihop den här ekvationen….
Kan någon hjälpa denna arma smålänning?

69 kommentarer | “Tutte som tutte”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Rent krasst tror jag det handlar om att:

  – amning generellt inte anses sexigt
  -nakna bröst i sexuellt syfte ger bekräftelse och positiv uppmärksamhet

  Det känns tråkigt det är så. Det räcker ju med att läsa rubriker i tidningar om de som ammat offentligt och fått skit för det och jämföra med någon som gör en nip-slip, det är sexigt och ska zoomas in på bild men en mamma ska helst gömma sig bakom sjal.

  Jag har ammat två knoddar offentligt och inte skämts, men nog har man sett hur en del tittar som att man inte vore klok.

 2. Katta skriver:

  men att använda dem till det som är själva anledningen till att vi ens har bröst – att amma – känns obekvämt?

  Detta känns som skuldbeläggning av de som inte kan amma.

  1. Ofe skriver:

   Men snälla. Det är ju trots allt det som är syftet med brösten, även om vissa inte kan amma.

  2. Anna skriver:

   Nu får du väl ändå slänga av den sekundärkränkta offerkoftan? De kvinnliga brösten har en biologisk funktion och det är att amma. Det har ibget att göra med att vissa kvinnor inte kan eller väljer att inte amma.

  3. A skriver:

   Jag kunde inte amma något av våra två barn och jag tog inte ett dugg illa upp. Tänkte inte ens tanken.

   Trött på hur många svenskar har klats till att bli konstant stötta och ta illa upp. Snyt näsan och res ut ivärlden så kommer era småproblem vara som bortblåsta!

   1. A skriver:

    * klats = utvecklats

   2. Anonym skriver:

    Amen to that!

    1. Giraff skriver:

     Amma to that!

  4. 😤 skriver:

   Va? Jag kunde inte amma mitt första barn men hade inget behov av att låtsas som att det var helt normalt. Mina bröst läkte av mjölk och av en anledning.. inte alls kränkande att behandla mig som en vuxen som inte alltid får som jag vill.

  5. N skriver:

   Anledningen till att vi har ögon är för att kunna se.. ändå är vissa blinda..?

  6. Anonym skriver:

   Men snälla! Bröst fyller en funktion, amning är en funktion, sexuell upphetsning en annan. Inte alla kan amma och inte alla blir sexuellt upphetsade av att nån pillar på dem. Vi lever i väst och kan ge flaska. Ett par trasiga tuttar är inte hela världen, ungen blir mätt ändå, det är inte på liv å död som i andra länder. Så lägg ner med att bli kränkt för ingenting.

 3. I skriver:

  Så bara för att man vikt ut sig och gör seg i din yrkesroll så måste man vara helt bekväm med att visa upp sig offentligt när man inte är i sin yrkesroll?

  1. Anonym skriver:

   Precis. Som sjuksköterska kan jag med lätthet be en manlig patient dra ner byxorna för att inspektera någon intim åkomma. Skulle aldrig säga samma sak om jag går till Apoteket och en kund letar efter hemorrojdsalva.

   Jag har grov telefonfobi hemma/privat, men på min arbetsplats ringer jag många samtal till andra sjukhus/kliniker, anhöriga, kommunen, polis etc. utan problem.

  2. F skriver:

   Men det är ju något sjukt i att tycka om att klä av sig för att män ska kunna ru*ka till ens tuttar, men man blir obekväm av att amma? Det är ju inte som att man behöver ta av sig tröja och behå, man kan ju sköta det väldigt diskret så ingen ser något tuttrelaterat. Men det är mer bekvämt att klä av sig framför en främling och säljas. Härliga tider.

 4. Imra skriver:

  Varför måste du få ihop ekvationen? Kan vi inte bara sluta kräva förklaringar till andra människors känslor och beslut jämt och ständigt? Nu känner hon så, vi ska inte lägga oss i det.

  1. Anonym skriver:

   Det kallas humor. Ironin och humor i att inte vilja exponera brösten i ett sammanhang som enbart är till för att ge sitt barn mat gentemot att vilja och göra karriär på att exponera brösten mot betalning….

  2. Agnetha skriver:

   Xakt! Amma är en intim aktivitet mellan mor o barn. Anknytning. Att någon inte vill att nån annan ser på under tiden är helt ok. Tror inte jag skulle gilla det, en bebis som sitter o slurpat mjölk som rinner ur vårtorna. stressigt bara det. I en fotosituation har man ju en helt annan kontroll. O där o då kan man ju säga nej till om vissa poser blir obehagliga. Skamma/gnäll inte på henne för att ni har ett svar i er innan ni ens egentligen förstått något! En enkelriktad väg till det lättaste svaret att gnälla med.

 5. S skriver:

  Ja vad pinsamt att använda brösten för vad dom är till för istället för till mäns tillfredställelse

 6. Elin skriver:

  Jag ammar mina ungar när de vill och vars vi än befinner oss. Häromdagen i en leksaksaffär, för ett tag sedan på en restaurang. Förra veckan råkade jag dock glömma att dra ner amningströjan efter jag ammat lillebror då storasyster ville gunga och jag snabbt fick lägga ner honom och springa efter. Så där står jag med ena bröstet hängandes ut och puttar på storasyster i lekparken när ett annat barn frågar varför hennes mamma har brösten ute. Fryser inte hon inte?

  1. Em skriver:

   😂😂😂😂 Bästa! Hände mig på Coop en gång. Kul i efterhand, men mindre kul just då ✌️

   1. Hedda H skriver:

    Jag trodde att jag var ensam om att vara så klantig. (Gick runt på en restaurang i Grekland).

 7. Anonym skriver:

  Kan det vara så att hon själv sexualiserar sin kropp så mycket, att hon omedvetet är obekväm över att den nu har ett annat syfte som hon inte har vant sig vid? Och att människor då helt plötsligt ser henne på ett annat sätt än den hon identifierar sig som?

  Att det känns olustigt för henne att andra ser ett barn tutta på något som ”egentligen” ska ge en erektion. Tänker att kvinnor som ser på sig själva som ett sexuellt objekt förlorar sin identitet när huvudsyftet med kroppen förändras.

  Jag vet inget om henne eller hennes värderingar. En teori bara! Här kommer en annan:

  Hon går inte topless på stan, så det kanske skulle vara lika obekvämt att sitta och mata sitt barn offentligt. Speciellt när män som tillfredställer sig till henne kanske går förbi.

  1. 😤 skriver:

   Jag tror att du kan ha rätt, jag tänker att hon har levt ett liv där hon konstant värderas efter sitt utseende och vill hålla kroppen så långt ifrån allt som är visar på att hennes kropp har andra funktioner än att se bra ut, så skulle hon nog känna sig väldigt utsatt om hon skulle få blickar från män som är äcklade av att hennes bröst nu ger mat till hennes barn. Då är dom rätt så värdelösa för män. (*inte alla män osv, bespara mig det tack)

   1. Anonym skriver:

    Det va precis så jag menade🙂
    Dock inte det sista, tänkte mer att hon kanske inte vill bli sexualiserad när hon matar sitt barn, det mest intima man kan göra.
    Men din teori skulle högst troligt kunna stämma också!

    1. 😤 skriver:

     Jo men så menade jag också, att hon inte vill bli sexualiserad och inte då är bekväm med att visa sina bröst 🙂

     1. Anonym skriver:

      Haha okej✌️ Första dagen utan cigg, min hjärna är mosigare än potatismos😛

     2. Anonym skriver:

      Kan bjuda på en rolig jämförelse angående camcams inlägg!

      Min brors hund har hela sitt liv tuttat på våra tummar som en bebis. Hemma innanför dörren gör det absolut inget, han är supersöt och man smälter typ… men när jag pendlade med hunden Gbg-Uppsala och han började tutta på tåget, då kändes det genast konstigt, obekvämt, pinsamt… ”vad ska folk tänka-skam” 😂😂😂

      Synd att man inte kan lägga upp film här😛

     3. 😤 skriver:

      Ååh, jag förstår! Jag har själv slutat röka och har inte rökt sen dess (förutom en som jag tog i ett svagt ögonblick) och du klarar det! Det känns underbart att känna alla dofter av höst och slippa oron över hälsan 🙂 lycka till!

  2. Madelon skriver:

   Jag tror du har rätt och hon har sitt varumärke, sin image, att tänka på. Att visa kroppen på ett sexigt sätt har varit hennes profil så länge nu att det krockar med mammagrejer som att amma.

   Tycker det är ganska tydligt på hennes Instagram där hon är sparsam med bilder på sig själv under graviditeten och istället väljer att lägga upp gamla bilder när hon poserar, inte sällan lättklädd.

 8. LILLGAMMAL skriver:

  Jag förstår inte heller…
  🤔

 9. Anonym skriver:

  Lite off topic: men i ett av Kissies senaste inlägg där hon frågar sina läsare om de ser någon skillnad på henne, ser man ju varför det gick så mycket rykten om att hon opererade sig som/ville se ut som Natacha. Väldigt lika…

 10. Sara skriver:

  Äsch jag tycker vi kan lämna Elena och hennes kropp ifred. Baserat på både intervjun och hennes instagram är hon inte alls frisk från sin ätstörning. Hoppas hon kan få hjälp. ❤️

 11. Anonym skriver:

  Det där att hon eventuellt inte vill bära sitt nästa barn utan ha en surrogatmamma chockade mig. VARFÖR? Hon säger ju att graviditeten har gått bra hela vägen, förutom lite näsblod i början. Det enda som alltså är jobbigt är att hon gått upp i vikt. Vaaaarför använda sig av en surrogatmamma när man varken har några komplikationer och KAN få barn? Varför bara inte adoptera istället?

  1. J skriver:

   Jag var mer förvånad att hon inte valde surrogat från början med tanke på hur mycket hon bryr sig om sin kropps utseende…

   Surrogat och adoption är ju väldigt olika då de får ett genetiskt barn via surrogaten (vilket är viktigt för vissa).

   1. Anonym skriver:

    Jo jag vet. Jag försökte bara föreställa mig hur man förklarar anledningen bakom det för sitt barn i framtiden 😐

  2. Matilda skriver:

   Det framgår av artikeln att hon haft en bra graviditet rent fysiskt men att den varit jobbig mentalt.

 12. Chili skriver:

  Låter onekligen konstigt.

  Meeeeeeen… det jag kan förstå och relatera till är att innan jag väl hade min bebis och amningen blivit rutin så kunde jag inte heller tänka mig att ”slänga fram” ett bröst, men herregud vad jag INTE tänkte på det när min bebis behövde få mat. Letade en lugn vrå för min bebis skull men det sista jag brydde mig om var vem som ev såg mitt bröst. Brösten blev iaf för mig helt galet ”avsexualiserade” under amning, när jag ammat klart gick det ganska snabbt att göra dem till ”sexuella” igen. Dvs något för mig och min man. Medan jag ammade var det min bebis som hade ensamrätt på dem i mitt fall.

  Så med den långa omskrivningen ville jag säga att jag tror att hon kommer se annorlunda på saken om några månader (men kanske inte, alla är olika och alla varianter ÄR OKEJ).

  1. M skriver:

   Åh vilken perfekt mamma du är, alla borde veeerkligen vara som du! Fyf*n. Alla resonerar inte som du.

   Det är sådana här kommentarer som får mig att bli rädd för att bli mamma, man får absolut inte vara fåfäng och vilja ta hand om sin kropp. Så fort man får barn så ska man nedprioritera sitt utseende och ammar man inte är man hemsk och tänker bara på sig själv. Du skriver att alla varianter är okej vilket är konstigt och motsägelsefullt med tanke på vad du skriver längre upp i din kommentar.

   1. Ofe skriver:

    Känner också som chili efter att jag fick barn och tänker att du kanske missförstod kommentaren. Kanske ville hon bara belysa att det kan komma att kännas annorlunda när man väl har ett hungrigt barn som vill äta från ens bröst, än när man tänkte på att amma offentligt innan graviditet och barn.

    1. Ofe skriver:

     Och därmed kanske det kommer kännas lättare för elena om hon vill amma i offentligheten sen. Men om hon inte vill/kan så behövs ju inte det heller

    2. Anna skriver:

     Ja, så tolkade jag också kommentaren. Har själv ammat två barn och det skedde inte särskilt ofta offentligt, kände mig lite obekväm då jag är väldigt privat av mig generellt. Tycker liksom många andra att brösten blev helt avsexualiserade av amningen. Läckande tuttar, stadiga behåar är inte så hett 🙈

   2. Anonym skriver:

    Vad dillar du om ”M”? Skitkonstig kommentar från din sida

   3. KC skriver:

    Vi är nog många som tackar dig för att du avstår att föröka dig. Tack på förhand.

   4. Anonym skriver:

    Nä, men nu läser du väl ändå kommentarer som fan läser Bibeln? Hon berättar hur det blev för henne och hur hon kände kring bröst och amning, och fortsätter med att kanske upplever Natasha detsamma, kanske gör hon inte det. Ingen åsikt om vad som är rätt eller fel, bara ett perspektiv på hur man kan känna. That’s it. Inget att bli rädd för.

   5. Chili skriver:

    Jag är ledsen att du gravt missförstått min kommentar.

    I början skriver jag om MIN upplevelse. Bara MIN. Hur det var för MIG.

    I slutet skriver jag att jag tror att hon kommer känna annorlunda för så har det för de flesta (men inte alla) jag har pratat med saken om. Just för att undvika sådana här missförstånd skrev jag den enligt mig sjukt övertydliga parantesen.

 13. Elli skriver:

  Varför fortsätter du skriva Natacha/Elena? Hon heter Elena nu?

  1. Anonym skriver:

   I svenska folkbokföringen och i sitt pass heter hon fortfarande Natacha. Bytet till Elena Belle är inte officiellt och troligen enbart gjort för att bryta med sin tidigare image som escorttjej. Så varför inte kalla henne för hennes officellla namn?

   1. Valentina skriver:

    Tycker hennes ursprungliga namn var så fint!! Elena Belle låter som en rysk stripklubbsdansös. Vem kom på det? Kunde dom inte hittat nåt bättre, om hon nu nödvändigtvis skulle byta namn….

   2. Anonym skriver:

    Hur vet du vilket namn hon har i sitt pass…?

   3. Elli skriver:

    Ehm.. Du har tydligen full koll på vad hon har för namn i passet osv…
    Tycker ändå att man kan vara trevlig och använda det namn hon valt åt sig, officiellt eller inte. Och samma sak om det gäller nån annan som bytt namn. Går liksom inte runt och kallar t.ex transpersoner för det namn de hade tidigare heller, pga att det känns ganska jäkla respektlöst.

    1. Valentina skriver:

     Är inte Elena Belle ett artistnamn? Privat kanske hon fortfarande är Natascha…? Jag vet inte.

     1. Anonym skriver:

      Hittade en artikel där hon berättar att hon inte ville behålla sin pappas efternamn (då de inte har någon bra kontakt med varandra) och bestämde sig därför för att byta det. I samband med efternamnsbytet passade hon på att byta förnamn också… Så jag tror det är mer än hennes ”artistnamn”.

  2. Bloggbevakning skriver:

   Därför att det är många som inte vet att hon bytt namn och då skriver jag båda så man ska kunna hänga med.

   1. Ajlin skriver:

    Men skriv då ut hennes nya namn så att folk lär sig någon gång! 🙂

    1. Bloggbevakning skriver:

     Jag gör ju det!

 14. Elin skriver:

  Tycker hela grejen med hennes kropp och graviditet och bröst bara är sorlig, då uppenbart att hon inte mår bra av sina kroppsliga förändringar trots att dom är helt naturliga och de måste ju va jätte jobbigt att gå runt och känna som hon verkar göra…. att boka in underlivsoperationer innan man ens fött och ens vet om man behöver en och redan verkar ha gjort värsta planen för att bli exakt som innan. Jag är höggravid nu och visst vill jag också bli som innan, vem vill inte de men var sak har sin tid och de är ju skönt om man kan njuta av sin bebis och sin snart nyblivna roll som mamma i iaf en liten kort tid innan man börjar kroppsstressa…. hoppas för hennes skull att hennes fokus flyttas lite när hon väl håller i den lilla för första gången….

 15. Anonym skriver:

  Att säga en kvinna som vikt ut sig inte ska ha några problem med att amma offentligt pga ”folk redan har sett hennes bröst” är som att säga En kvinna som vikt ut sig får skylla sig själv att hon blir antastad för hon har redan sexualiserat sin kropp offentligt.

  För henne kanske amning är mer privat än vad ett utvik är. Låt kvinnan vara ifred 🙂

  1. Bloggbevakning skriver:

   Hur är din jämförelse samma sak?

   1. Anonym skriver:

    Det är exakt samma antagande ”Bara för att hon..”

    1. Valentina skriver:

     Eh, näää, den liknelsen haltar allt…..

    2. Marja skriver:

     Nej, faktiskt inte alls samma sak. Dålig liknelse.

  2. Anonym skriver:

   Så du menar att hon blir övergreppsammad?
   Förstår annars inte😳

   1. Agnetha skriver:

    Båda är påståenden. Av olika grupper. Det med ammandet o utvik är diskussionen här. De är två helt skilda saker. En gemensam nämnare blööööööst. Vad kallas dessa sorters påståenden som blir felaktiga… hmm. Ex alla som fryser tar på sig en jacka. Lina tar på sig en jacka. Lina fryser. Nåt liknande…

 16. Cim skriver:

  Sen så har många en bild av hur dom kommer vara som mamma & allt sånt där, tills dom sitter där med sitt barn. Det blir en ny verklighet & man växer i rollen. Möjligen att hon gör det med.

 17. Johanna den äldre skriver:

  Har ammat alla mina tre barn. Aldrig varit bekväm att göra det in public. Amningsrum, provrum (fråga personalen), parkbänk lite i skymundan eller i bilen. Tänker mig att det blir mer harmoniskt för bebisen också. Min kropp, mina beslut.

 18. K-Town skriver:

  Nu har jag aldrig ammat eller vikt ut mig, men jag kan ändå förstå skillnaden. Om man viker ut sig är det ett jobb med en fotograf som tar bilder, det är inte något hon sysslar med på sin fritid öppet på ett café eller restaurang bland en massa människor. Det är alltså oftast rätt få människor som får se det live och du är just då även i en yrkesroll. Bilderna får givetvis många sedan ta del av, men det är fortfarande inte här och nu. Sedan har ju många sett hennes bröst, absolut, men det betyder fortfarande inte att hon känner sig bekväm med att visa dem för vem som helst när som helst.

  Att amma sker ju däremot här och nu, du är inte i en yrkesroll framför ett kamerateam, utan du visar dina bröst privat i realtid bland massa okända människor som KANSKE till och med ogillar offentlig amning. Jag kan absolut förstå att hon kan tycka att det ena känns plättlätt och att det andra känns jobbigt, hon är ju inte direkt ensam om att känna så.

 19. Frida skriver:

  Men låt henne känna som hon känner. Jag har inte velat amma något av mina barn och oj vika hobbypsykologer barnmorskor och andra mammor lekt. Måste bero på x eller y eller z.

  (Innan någon här ska berätta för mig varför jag inte vill amma kan jag säga att jag inge varit med om övergrepp, ser inte mina bröst som särskilt sexuella och är inte direkt pryd.)

 20. Marja skriver:

  Världen idag: visa bröst för att göra män upphetsade = ok i alla sammanhang (Så länge du inte blir våldtagen, då kommer det att användas som argument för din lössläppthet), visa en del av huden på brösten när man ger sin bebis mat = bilden tas bort från sociala medier och du får försvara dig mot folk som tycker du är äcklig eller skammar de som inte kan amma. Logiken?

 21. Anonym skriver:

  Förlåt men jag kan inte avgöra om du är ironisk eller inte Cam? Du låter nämligen som de mammor som shameat henne i kommentarerna under Mamas artikel. Mina bröst finns inte ute pp nätet men jag bar djupa urringade klänningar när ja var ute. Men tyckte det var jobbigt att amma offentligt. För det var meckigt. För att det läckte. För det ena och det andra. Sluta spela dum och tänk till ett varv till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla