När man så himla gärna vill synas.

19:30 24 Mar 2017

Det har dykt upp lite kommentarer från en blogg som kallar sig Bloggfokus som länkar sina inlägg här och det gör mig ingenting.
Jag gjorde själv likadant inne hos Svenska Bloggare – det lilla jag hann innan hon blockade mig och alla som nämnde min blogg vid namn – så jag låter hen hållas.

Men..
Det blir lite knasigt när man sedan ser denna nya blogg på listan över de mest likeade på Bloggportalen – med hela 85 st som valt bloggen som sin favorit. Sin ENDA favoritblogg för övrigt.

Ännu märkligare blir det när man sedan ser att bloggen haft 190 st unika besökare den här veckan. Skulle hälften av dem valt bloggen som sin favorit? Ja, kanske… Men 190 unika besökare på bloggportalen är ju inte 190 unika besökare eftersom de mäter per timme så kanske hälften.
Det betyder att varenda besökare som läst bloggen gått till Bloggportalen – där de alla så klart har ett konto – för att välja Bloggfokus som sin favorit.

Och alla dessa personer har även superkonstiga mailadresser och bloggar som inte finns och vissa av dem har till och med SAMMA emailadress. Supermärkligt verkligen…
Hmmm….

Kan det möjligtvis vara så att personen bakom Bloggfokus själv lagt en eftermiddag på att skapa upp alla dessa konton för att kunna få upp sig själv på topplistan.
Bloggen har nämligen exakt det antal likes som krävs för en 10:e plats.

Vet du, det finns betydligt enklare sätt att mygla sig upp på topplistorna.
Köp trafik från Asien. Så länge du inte tjänar pengar på din blogg baserat på din statistik så kommer ingen någonsin komma på dig.
Så vida du inte har en halv miljon besökare enligt din statistik och noll kommentarer.
Då kan det bli lite pinsamt.

Men A for effort!
Jag hade själv aldrig orkat skapa så många fejkkonton så målmedvetenheten är det inget fel på!

61 kommentarer | “När man så himla gärna vill synas.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Toter skriver:

    Holy ballsack… 85!? Vad i hela fridens namn. Personen är driven…och eventuellt galen.

  2. Anna skriver:

    Skulle du kunna granska Anne von Porat? Märkligare människa får man ju leta efter – ett veritabelt mysterium – som dessutom hållit på hur länge som helst.

    1. M skriver:

      Men exakt vad jag tänkte skriva!!! Jösses den människan! Kolla in den statistiken på Bloggportalen så har ni lika mycket att skratta på era kafferaster som jag och mina kollegor ?

    2. Kristina E. skriver:

      Hon är väl psykiskt sjuk (någon av psykossjukdomarna) om jag inte missminner mig?

      1. M skriver:

        Det skulle nog jag också gissa på, utan att på något sätt fått det bekräftat. Men hennes statistik på Bloggportalen är fortfarande väldigt underhållande med namnen på alla olika konton som valt hennes blogg som favorit mm.

        1. Kristina E. skriver:

          Det blir ju lite freakshow och folk gillar det. Är ju sorgligt men ack så sant. Hon har ju noll verklighetsförankring och lever i något parallellt universum.

        2. CAK skriver:

          Tror Ni på riktigt att hon gjort massa fejkkonton pga psykisk ohälsa?!

          Isf kanske ni behöver vidga era vyer lite och eventuellt kolla upp er egen hälsa?

          1. M skriver:

            Varför så spydig och otrevlig?

            Har du själv kollat på Bloggportalen och vad dessa konton heter? Har du läst hennes blogg? Har du läst hur och vad hon presenterar sig som? Om du har all bakgrundsfakta så tror jag inte att du skulle skriva samma sak.

            Men precis som med många andra i det här kommentarsfältet nu för tiden så ska det hoppas på varandra och vara spydig, jämt och ständigt, utan att ens vara insatt i sakfrågan.

            Har du något att säga emot så gör det sakligt och konstuktivt. Men sluta med den där dryga tonen, med den får du inget gehör.

          2. Kristina E. skriver:

            CAK:
            Anne von Porat lider inte av psykisk ohälsa, hon lider av psykisk sjukdom. Väsentlig skillnad på dessa två, du borde läsa på lite. Tror som ovan skriver att du inte har läst bloggen eller följt hennes liv under alla dessa år, hon har bl a varit med i Outsiders på femman.

            Jag är själv psykiatrisjuksköterska och skrev mest min ursprungliga kommentar för att förhindra någon sorts drev mot Anne då jag tycker det är osmakligt att driva med psykiskt sjuka människor.

          3. CAK skriver:

            Jag ber så hemskt mkt om ursäkt, jag läste slarvigt och trodde ni kommenterade ang Bloggfokus….

            Jag har ingen koll på ngn av bloggarna och jag tycker också det är fruktansvärt att driva med psyksjuka personer, därav min (kanske lite för) hårda ton – sorry!

          4. CAK skriver:

            Kristina: En fråga – hur skiljer ni inom vården på psykisk ohälsa och psykisk sjukdom?

            Jag själv forskar och har i princip aldrig hittat ngn tydlig definition som skiljer dessa? Alla svänger sig med mental illness, mental disorder och liknande lite hur som helst tycker jag!

            Förklara jättegärna den väsentliga skillnanden för jag har inte hittat ngn definition….

          5. Rebecca skriver:

            CAK: kortfattat så är psykisk ohälse något självupplevt, om du tex känner dig nedstämd. Psykisk sjukdom är något som diagnostiseras av läkare. Den här pdf-en är kort och förklarar enkelt https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.regionhalland.se/PageFiles/16227/Folder%2520Psykisk%2520h%25C3%25A4lsa%25202010-06-04_R.pdf&ved=0ahUKEwilqMb4j_HSAhVBPywKHWBSCfgQFggfMAA&usg=AFQjCNHl8PW6_yKVEKJ92dznYLd-10-4sA&sig2=wN1ZJI1n1fLaq7Uc8IH5cg

            Mvh en annan psyksyrra

          6. C skriver:

            Förlåt men vem har tagit fram de riktlinjerna? Innebär det att jag är psykiskt sjuk för att jag har adhd och det kan diagnostiseras? Det är ju ren idioti. Schizofreni är en psykisk sjukdom, adhd är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Enligt de riktlinjerna har man en funktionsnedsättning när man är psykiskt sjuk och behöver stöd i sin vardag.

          7. C skriver:

            En fråga till. Om jag upplever ångest har jag alltså psykiskohäla men så fårt jag får den diagnostiserad blir jag psykiskt sjuk?

          8. Kristina E. skriver:

            C:
            Men ja ADHD (och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) är psykisk sjukdom. Hur kan du inte veta det om du är diagnosticerad med det? Äter du medicin är det ju specialistpsykiatrin som har hand om medicineringen och alla kontroller.

            Man kan inte få diagnosen ”ångest”, det är en känsla. Däremot kan du få diagnosen GAD, panikångestsyndrom etc och då krävs det mer än att du känner ”lite ångest” för att du ska få den.

      2. Sandra skriver:

        Psyksjuk? Japp det är sånt här psyksjuka människor sysslar med… somliga skulle behöva vidga sitt vokabulär!!

        1. Kristina E. skriver:

          Menar du mitt vokabulär?

  3. CAK skriver:

    Hahaha – älskar dig CamCam!

  4. Maria skriver:

    Följde länken till den bloggen imorse. Fulare mer svårläst sida får man leta efter, inte troligt att den har så många följare eller är någons favorit ?

  5. Asterixia skriver:

    Det väl likadant med Tjuvlyssnat. Den bloggen har ju inte uppdaterats på år och tal. Ändå så ligger den i topp.

  6. M skriver:

    Den bloggen var verkligen ingen höjdare. Noterade att det fanns en Nellie-kategori, dock utan innehåll…

    1. Asterixia skriver:

      Det kanske är likadant med alla bloggar med Nellie-kategori. Ekar tomt gör det hos Nellie.

  7. HAHA Exakt de jag gjort ! Startade dock bloggen denna vecka så läsarantalet har inte gått upp än. Missade att köpa läsare från Asien. Måste fixa de till nästa vecka 😉

      1. Bloggbevakning skriver:

        Naaaaw! Fjäsk funkar altid. =)

    1. A.N skriver:

      Konstruktiv kritik:
      – Din blogg är inte fin designmässigt.
      – Din skrivförmåga är inte på topp (varken i din kommentar här eller bloggen)
      – Det brukar ge rubriker när man kan länka till en händelse, exempelvis ”Nellie som man alltid varit så tyst om (…..), hon har (….), läs gärna mer i min blogg” (sk. Clickbait). Inte genom att spamma andra bloggare eller fejka massor följare.

      1. Tack för kommentaren, bra kritik 🙂 Är nog svårt att snabbt utveckla min skrivförmåga men designen kan jag göra något åt lite snabbare.

        1. Asterixia skriver:

          Fast du hade ju skrivit om Lady Dahmer och det var ju absolut ett hett ämne igår.
          Jag såg att det står Tourn längst ner på bloggen. Är det öppet för alla att blogga där?
          Jag har alltid trott att det bara de stora elefanterna som får hålla till där.

          http://www.asterixia.se

      2. A.N skriver:

        Tack själv! 🙂 Det kan säkert bli jättebra och du kan helt klart lära dig formulera dig bättre på skrift. Exempelvis skriva ”det” istället för ”de”. Men å andra sidan är det nog inte alla som är lika petiga som jag när det gäller sånt.

        Trevlig helg!

  8. Orka! Jag blir trött bara jag läser. Allt jag orkar göra är att kommentera här inne och hoppas att nån vill kika in hos mig….

    hehe…

    >>>>>>>>>>>>>>>>>> ********* http://www.hannawatson.se *********** <<<<<<<<<<<<<<<

    😉

    1. Bloggbevakning skriver:

      Åh! Fick värsta flashbacksen när jag läste din blogg.

      1. Hanna i Kanada skriver:

        Hehe för att jag var och såg backstreet boys i veckan?? Jag med!! Känner mig lite som en tonåring på nytt och kollar på nick carter i smyg 😉 eller fick du flashback till usa??

      2. Hehe du menade nog bara usa-flackback.

        1. Bloggbevakning skriver:

          Både och! Las Vegas OCH BSB!!!! ??

    2. L skriver:

      Vad för visum flyttade du till Kanada på?

      1. Jag åkte till Kanada på holiday visum eller vad det heter – det som gäller ett år men har nu permanent uppehållstillstånd eftersom jag är gift med en Kanadensare. Sugen på Kanada?

        1. L skriver:

          Nej bara nyfiken. 🙂 Jag är också gift med en kanadensare men vi valde att bo i Sverige.

          1. Bea val av man haha 😉 vi planerar at flytta till Sverige om några år!

    3. Anna skriver:

      Så du hänger också här och läser skvaller! ? Så fin blogg du har! Kram // Kakan (Mias kompis)

      1. Anna skriver:

        Skulle vara svar till Hanna Watson!

    4. M skriver:

      Åh vad fint! Min man sjöng också för mig på vårt bröllop ???

  9. Asterixia skriver:

    Jag har lagt Bloggbevakning bland mina favoritbloggar på Bloggportalen. Jag är förvånat att jag var först. Hoppas att det kommer flera.
    http://www.asterixia.se

  10. B skriver:

    Hannalicious la upp massa outfitbilder idag som hon tagit när hon posar på minnesmärket för förintelsens offer. Inte så respektfullt kanske? http://www.devote.se/hannalicious/en-dag-i-berlin-30734279

    1. tyskjäveln skriver:

      Det roliga är att det är inte ens förintelsemonumentet hon poserar framför. Hon skriver ju själv att det är Berlinmuren. Berlinmuren är byggd 1961. Andra världskriget slutade år 1945. Och sen skriver hon om Berlinmuren:
      ”Det var väldigt intressant och häftigt att se delar av den. 2 världskriget var typ det enda på historia lektionerna i skolan som intresserade mig, men har ju dessvärre glömt det mesta så idag fick jag förnya minnet lite.”
      Det ger mig huvudvärk.

        1. Therese skriver:

          Så jäkla fel.. har du sett yolocaust projektet? Hon skulle passa där. Usch!

      1. Katten skriver:

        Kids-stay in school.

  11. Tjoho skriver:

    Är det bara jag som är skittrött på att Hannalicious ALLTID ska ha med sin chanel på sina bilder, inte bara outfitbilderna alltså??

  12. Andy skriver:

    Personens blogg är jobbig som fan att läsa. Känns som om man gick tillbaka till typ 2005 då ingen visste vad fan de höll på med när det kom till bloggar.

  13. Anonym skriver:

    Hm nej, den fick ?? för mig

  14. Moa skriver:

    snacka om att sparka på någon som uppenbarligen ligger ner. Låt människan få synas en stund om det är vad hen vill.

  15. Sofia skriver:

    Vilken kommentarstråd inne hos Blondinbella xD

    En Linda som droppar en kommentar att Isabella kunde väl lagt upp pizzan på tallrikar och ansträngt sig och duka när hon inte lagar mat och sen är typ resten av hela kommentarsfältet alla som ska in och ”men herregud klart man får äta ur kartongen!”
    Linda lyser dock med sin frånvaro efter den första kommentaren så det var nog bara ett litet fredagstroll som ville sätta fart på kommentarerna :p

    1. K-Town skriver:

      Hahaha, jag var en av dem som kommenterade! När jag skrev min var där inga svar alls, men det ser ju jäkligt kul ut nu när alla kommentarer har blivit godkända under morgonen ?

      #backapizzakartongen

  16. mickandialog skriver:

    Att länka tycker jag inte är så konstigt, så länge man kommenterar med intresse för inlägget. Ser inte det som spam. Men att fejka statistik, hahah. Så töntigt, och pinsamt. Köpa från Asien, öhh.
    Har ingen större statistik själv, men gillar de följare som jag har, som lämnar avtryck. Folk som återkommer, så jag gläds åt det.. Är inte heller så våldsamt aktiv, som jag ibland önskar.
    Skulle kanske aktivera sidvisningar på bloggen. Köpa statistik, från Asien. En miljon sidvisningar. Vad impade alla skulle bli..
    kramisen

  17. Pingback: Narcissist
  18. Bloggifokus fick nu sin uppmärksamhet. För ca 10 år sedan startade jag en fackförening för bloggar som hette just BloggiFokus dvs BIF och namnet har de stulit från mig.

    1. i skriver:

      Fast den blogg som Bloggbevakning tar upp, heter Bloggfokus (utan i) Inget har alltså stulits från dig 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG