Syftet?

11:30 26 Apr 2017

Molly Rustas:

Vad är syftet med en sådan här bild?
Vad är det man vill visa upp när man kapat både huvud och hår – ett hår annars är överallt och ingenstans i varenda bild som lägga upp på den här tjejen?
Den minimala bikinin?
Brännan?
De utstående revbenen?
Svanken? En svank som skulle göra Catten av Tälje grön av avund.
All of the above?
Och då till följdfrågan? Varför?

Är det artsy?
Sexigt?
Fint?
Kroppshetsande?
All of the above?
None of the above?

Och nej – man är inte avundsjuk för att man ifrågasätter de märkliga bilder som influencers lägger upp på Instagram utan jag tycker mest det är anmärkningsvärt att posta en bild med revben så framträdande att man kan tvätta tvätt på dem och undrar vad syftet och tanken bakom en sådan bild är.

81 kommentarer | “Syftet?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Därför att sex säljer.

    1. Anna skriver:

      “I swear to god I will lose my mind if I hear the “sex sells” fallacy one more time. Sex does not sell. If sex sold, we would see penises where we see boobs. Naked men would be on everything that naked women are on. Sex isn’t what they’re selling you. They’re selling you an impossible, pornographically fueled misogynistic idea of the perfect woman.”

      1. Anonym skriver:

        Nja, det är vackrare med kvinnliga sexattribut, därav inga penisar. Sex sells.

      2. Wolfie skriver:

        Men sex säljer. Det bara är så. Nicki Minaj t.ex – världens mest framgångsrika kvinnliga rappare – släpper en singel sommaren 2014; Pills n Potions. Inget överdrivet sexuellt med den. Singeln floppar och hon släpper Anaconda (https://www.youtube.com/watch?v=LDZX4ooRsWs) Ja – ni ser ju själva. Över 650 miljoner visningar och en andra plats på Billboard’s Hot 100 lista, jämfört med Pills n Potions 170 miljoner visningar och 24:e plats på Hot 100.

        Sex säljer, och detta var bara ett exempel av MÅNGA. (Ska jag ens börja prata om hela KardashJenners…?) Tycker det är otroligt dumt att förneka det tbh.

        1. Anna skriver:

          Nicki Minaj har mig veterligen ingen penis.

          Anonym – varför tycker du/vi det tror du?

          1. Anonym skriver:

            Det är en minst lika stor fallacy, och en förolämpning av det kvinnliga intellektet, att alla sexualiserade (själv-)bilder av kvinnan måste vara ett resultat av misogyni/patriarkal hjärntvätt. Så tröttsamt och blir inte mer sant för att ni armhålehårsfeminister upprepar det till leda.

          2. Anna skriver:

            Vaknat på fel sida? Citatet säger inte alla och jag rakade mig senast i går.

      3. Sara skriver:

        Det är ju Annas poäng!

      4. Anonym skriver:

        Sex säljer är ju en förkortning och enklare förklaring av det du skrev, så båda påstående är korrekt och även om det är en kvinna på bilden så är det ju mannens bild av vad som är sexigt som representeras i första hand.

      5. Sascha skriver:

        Anna, den här kommentaren om ”sex sells” var ju galet perfekt. Håller med 100%.

    2. anonym skriver:

      Anonym javisst håller med sex säljer o ger klirr i lilla kassan klirr klirr 😈😈

  2. Sanna skriver:

    Jag har följt denna bloggen sen start men nu tycker jag faktiskt att du får ta och lägga ner häxjakten på att klaga, gnälla och faktiskt inte stötta dina medsystrar.

    Kollar man igenom Mollys blogg så är den full med helt fantastiska bilder från hennes resa från Bali. Här är resten av bilderna från samma inlägg: http://www.mollyrustas.se/im-in-your-waterfall/#respond

    1. Jahopp skriver:

      Jättefina bilder, får känsla av filmen Den blå lagunen med hennes långa hår och lite ”äldre stil” på bilderna 🙂

    2. Valentina skriver:

      Jag tycker inte för ett ögonblick att det är ”häxjakt på medsystrar”. Jag tycker det är bra att man med mycket jämna mellanrum påpekar, att om en kvinna vill bli känd/ha framgång som artist/bli sedd/bli ”godkänd”/få bekräftelse, så är det i princip nödvändigt att hon visar upp sin mer eller mindre avklädda kropp i en sexuell pose.

      Alla dessa svankande rumpbilder, t.ex. Handlar de verkligen om frihet? Att ”älska sin kropp”? Att göra som man själv verkligen vill? Jag säger att det är väldigt väldigt naivt och istället för att frigöra kvinnorna och de unga tjejjerna, cementerar de objektiviseringen allt mer. Det är en enorm skillnad på att avslappnat röra sig fritt i livet och att posera för bekräftelse.

      1. anonym skriver:

        Valentina så bra skrivet. Precis så tycker jag. Kvinnan vill vara fri såklart men ändå fast i denna hets av utseendefixering. vad en del har myciet och leva upp till måste vara jobbigt.😕😕

    3. M skriver:

      Yttrandefriheten gäller fortfarande. Skiter i om det är en kvinna eller inte. Vill man ifrågasätta en bild som publicerats för att provocera eller objektifiera sig själv som kvinna i en tid när det verkligen inte behövs så får man väl det? Ingen av mina ”medsystrar” (ryser av bara ordet) skulle kapa sitt eget huvud på en bild för att göra den ”sexigare” och thank f*ck for that.

  3. Sarah skriver:

    Syftet kanske är att hon tycker att bilden är fin?

  4. L skriver:

    Tycker sånt här är otroligt smaklöst att lägga ut! Och allt det gör är att väcka känslor inom unga tjejer att dom inte duger som som är, att revben ska sticka ut sådär är varken snyggt eller hälsosamt. Omdömeslöst av Molly.

    1. Svatantrya.se skriver:

      Har både ryggrad och revben som sricker ut ibland. Är hälsosam som en jäkla hurtig mört. Betyder inte att alla ska se ut så för det. Det är jag och min kropp som gör det. Tänk om alla fick vara som de är?

    2. Anonym skriver:

      Jag ser ut typ sådär om jag ligger på samma sätt. Och jag är varken osnygg eller ohälsosam. Snarare ganska snygg och med en fullkomligt hälsosam vikt.

      Tänk dig för innan du skriver! 🙂

    3. Johanna skriver:

      Mina revben sticker ut naturligt och har gjort hela mitt liv men inte förrän nu har jag då insett att det är ”fult”. Människor som dig är bajs tbh låt alla se ut som de vill, eller det gäller bara tjocka?

  5. Anonym skriver:

    Syftet är väl att hon tycker den är fin och att hon gillar sin kropp? Inte svårare än så

  6. J skriver:

    Jag har sånna revben utan att vara underviktig. 62kg 169cm! Så inte ens i närheten med andra ord. Tack för att du shamar folk med min kroppsbyggnad.

    1. Emelie skriver:

      Shamea? Är det årets ord eller? Så jävla butthurt! Det handlar om vad bilden skickat för signaler till Mollys hundratusentals unga tjejer, inte var DU delar till dina 14 followers på Instagram eller hur du ser ut. Shamear? Lyft blicken lite och sluta gråta!

      1. Johanna skriver:

        Och signalerna är? Jag och många andra har sånna revben naturligt, ska man undvika bilder i bikini och liknande då för att inte skicka dåliga signaler till andra? (Nej jag har inte 14 följare på instagram.)

    2. MysarBerit skriver:

      Shamea?!
      Nä nu får folk sluta tro att det är shaming så fort någon ifrågasätter något.
      Ahhhh!

    3. anonym skriver:

      J tar du det personligt så skyll inte på någon. Bra att sånt här tas upp.

  7. Tina skriver:

    Syftet är bekräftelse!

    1. Therese skriver:

      Dock så är väl mer eller mindre allt folk lägger upp saker man vill ha bekräftelse, beröm eller medlidande för. Och det är väl så människor är byggda av naturen. Det problematiska är väl i så fall vad folk känner att de behöver göra för konstlade saker för att få bekräftelse 🙂

  8. A skriver:

    Jag tycker det är riktigt snyggt! Folk som säger annat är nog såna som aldrig skulle bli bra på en sån bild.

    1. Mikaela skriver:

      Så snyggt!! Den brännan 😍

      1. S skriver:

        Ja, hudcancerbränna 💀

        1. Sia skriver:

          Eh nej! Läs på! Att bli bränd i solen är farligt INTE ATT BLI BRUN!!!

  9. I skriver:

    Om drar ut kroppen så mycket och drar in magen så är det inte direkt så att det är konstigt om konturerna av revbenen syns. Jag är gravid och mina revben syns om jag drar ut mig så och jag har gått upp 10kg. Det är inte där hälsan sitter lika lite som i motsatsen.

  10. Sia skriver:

    Bekräftelsebehov och noll självkänsla!

  11. Elle skriver:

    Läst nånstans: Vi kallar det selfies, för det är så svårt att stava till narcissist.

    Jag har aldrig fattat varför människor lägger upp en miljon bilder på sig själva. Då menar jag ”vanliga” människor som inte tjänar pengar på sina ”upplägg”.

    Jag tror: Bekräftelse, bekräftelse, BEKRÄFTELSE!

  12. Mikaela skriver:

    För att hon kan!

  13. Jessica skriver:

    Jag är smal. TÄNK OM jag skulle skriva ut på tjocka människors bilder ”Vad är meningen med din bild?” Jävlar vilket liv det skulle bli. Massor av Lady Dahmers bilder visar hängbröst, stor mage och mkt hud. Där ska hon hyllas??!! ”Yeah yo Go girl.” Men så fort nån vältränad tjej visar bilder så ska det tryckas ner. ”SLUTA LÄGG upp dina sexistiska bilder, du söker bara efter uppmärksamhet UPPMÄRKSAMHET med stora bokstäver och du bidrar till ätstörningar hos stackars små flickor”!!!!

    Helvete vad jag blir förbannad!
    Kan feta/smala/söta/fula/rakade/orakade/tränade/ohälsosamt tjocka otränade människor få lägga upp vad dom vill???

    1. Bloggbevakning skriver:

      Är du ett stort varumärke som påverkar hundratusentals unga tjejer varje dag? För givetvis är det Molly som varumärke som jag kritiserar – inte henne som person. Det är en väldigt stor skillnad.

      1. Anonym skriver:

        Klagar du lika mycket på hur unga män påverkas av bilder på kalsongmodeller och manliga actionhjältar?

        1. Bloggbevakning skriver:

          Unga män sexualiseras inte närmesevis så mycket som unga kvinnor men skulle problematiken uppstå så är mitt svar – ja, givetvis!

          1. Ƭĥe real Hmm skriver:

            CamCam: När det kommer till reklam så håller jag inte med. Tycker också att när det kommer till privata bilder hos killar så blir det vanligare och vanligare.

            Det är ett ökande problem med matstörningar och användande av tex anabola hos unga killar. Det har bara inte uppmärksammats än.

          2. Anonym skriver:

            Och jämfört med livssituationen för unga kvinnor på landsbyggden i Afghanistan så är livet för kvinnor i Sverige rena paradiset. Så varför bryr du dig så mycket om hur unga kvinnor i Sverige har det, men ingenting om hur unga kvinnor på afghanska landsbyggden har det, om det nu handlar om att ta de värsta problemen först?

          3. two of a kind skriver:

            Anonym: för att bloggen handlar om sociala medier, med särskilt fokus på svenska profiler, kanske? Hade bloggen handlat om situationen i världen ur ett samhällsperspektiv hade nog Camcam avhandlas de afghanska kvinnorna …

      2. Jessica skriver:

        Så fort En smal och vältränad tjej lägger upp en fin bild så dras kortet ”dålig självkänsla” upp!!!

        Jag förstår att man vill tänka på andra men detta är faktiskt å det extremaste. Det här jävla tjatet om att vara en bra förebild. Är det något kontrakt man skriver på innan man blir känd el vad? 🙄
        Är man alltså inte en bra förebild om man älskar sin kropp? Iaf inte om man är smal för då måste man gömma kroppen (likt en kvinna i Saudi Arabien) och får absolut inte vara stolt och visa upp den för något litet flickebarn på 12 år kan få för sig att denne måste spy upp sin mat?

        Snälla ni som blur upprörda över Victorias secret modeller och övriga ”kändisar” på sociala medier och dylikt. Vi måste våga visa oss starka att man får se ut som man vill!!!
        Med silikonbröst, hängbröst, vältränad, ohälsosamt tjock mm. En stark kvinna är en stark kvinna oavsett hur denne ser ut.

    2. MysarBerit skriver:

      Om du inte fattar skillnaden kan du gå och lägga dig.

    3. 🤓 skriver:

      Jessica, jag tror grundproblematiken i ämnet har gått dig förbi.

    4. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Jessica: Jag hör vad du säger och jag håller med dig till största del.

      Problemet med den här bilden för mig är inte att hon har samma revben som jag har. Problemet för mig är att hon väljer att göra sig till en produkt, vara och sluta vara en person och människa iom att hon klipper bort huvudet.

      Det är själva definitionen av att objektifisera kvinnokroppen. Att avhumanisera oss. Det gillar jag inte.

  14. Carro skriver:

    Jag blir så tudelad av just detta ”fenomen”.

    Å ena sidan tycker jag att det är skitbra att tjejer gör vad fan de vill, lever som de vill, inte låter sig begränsas av vad andra ska tycka och att tjejer inte ”får” bete sig på vissa sätt av en massa olika anledningar.

    Å andra sidan blir också typ *ledsen* för att sådana bilder också gör det tydligt i att vi lever i ett så jävla skevt samhälle där tjejer ”ska” sexualiseras på olika sätt.

    Jag känner inte Molly, känner knappt TILL henne, men jag hoppas hennes agenda med bilden är att ”göra vad fan hon vill”, strunta i andras åsikter och att hon blir stärkt av att lägga upp sådana bilder av sig själv 🙂

  15. MysarBerit skriver:

    Jag är så oändligt trött på svankande rövar med tillhörande rygg som ser ut att gå av.
    Och jag är så trött på utdragna kroppar där människan tar i från tårna och andas in för att revbenspjällen ska sticka ut!

    Måtte denna trend snart gå över. Amen.

  16. S. skriver:

    Ibland brukar jag fantisera om en alternativ värld där inget fokus låg på ens fysiska utseende.

    1. anonym skriver:

      Det är väll paradiset det. Där lejonet och lammet lever sida vid sida. Och THK och jag med. Im in heaven😇😇

  17. Svatantrya.se skriver:

    Följer hon som tagit bilderna och tyckte själv att alla bilder var fantastiskt vackra. Hon är grym på både foto och edit! Dock sjukt förvirrande när de hängt ihop på de ser likadana ut så svårt att veta vem det är på bilden haha

  18. ML skriver:

    Tycker det är bra att syftet diskuteras. Behövs!

  19. Isabelle skriver:

    Det är en vacker bild. Simple as that.

  20. Maria skriver:

    Sådana bilder motiverar mig mer än att se tex: bilden på mig själv flåsandes på en jävla motionscykel eller när man får räkna valkarna på sidan av ryggen.. tvi tusan!
    Tack för att du la upp bilden, nu ska fladdret bort från min kropp 🙂 ❤️❤️❤️

  21. Skärpning skriver:

    Tjejer kom igen! Jag tycker den är vacker och mina revben syns också när jag lutar mig bakåt och jag verkligen är inte ohälsosamt smal, det är inte Molly heller. Skulle det vara en överviktig person hade hon fått beröm för denna typ av bild.

    Är det ens värt att kritisera denna bild? Ta upp viktigare frågor istället? Jag tror absolut inte Molly lägger upp denna bild för att hon har noll självkänsla, jag tror hon har jäkligt bra självkänsla, och dessutom en hälsosam kropp.

    Vacker bild!

  22. Anonym skriver:

    Som den nojiga hudcancerpatienten jag är blir jag lite orolig över hennes ansikte. Det ser solskadat ut.(obs, jag säger inte att hon är ful eller liknande! Jag önskat ara att hon tog på sig en hatt emellanåt) Solskydd, people!

  23. Johanna skriver:

    blablablablaaaaaakommentarer om att ”jag är smal och jag ser ut så där och om tjocka och om killar…”. Som både högstadielärare och tonårsmamma så blir jag otroligt bekymrad av alla som inte tänker efter ser längre än till sin egen instagrampose. Hos mina 23 elever av kvinnligt kön bantar, nojar eller skadar sig själva drygt hälften. Av de 36 av manligt kön är motsvarande siffra en elev. Killarna spelar fotboll på rasterna, tjejerna tar snygga instabilder snett uppifrån. När det är dags för lunch struntar ungefär hälften av tjejerna i att äta, inte en enda kille. Ätstörningar sitter inte i könet utan i det vi matas med från den dag vi börjar mäta oss på BVC. Det jämförs, värderas och smalhetsas från alla håll och kanter. Jag hoppas verkligen att ni som inte ser problemet tar en minut eller två och funderar över hur det här påverkar kommande generationer. Som motvikt till hysterin sminkar jag mig aldrig på jobbet, pratar insida istället för utsida och delar med mig av hur min uppväxt in och ut ur från anorexiamottagningar var. Det är ingen situation någon vill befinna sig i.

    1. MysarBerit skriver:

      Jag önskar mina framtida barn en lärare som DU!
      TACK ❤️

      1. Johanna skriver:

        Men tack snälla ❤️ Det värmde mer än du anar.

    2. Linda skriver:

      Ett av de absolut bästa inlägg jag har läst på länge! Tack, Johanna.

      /Från en mamma till en blivande tonåring

  24. Emilia. skriver:

    Tjejer ska vara smala, ha stora tuttar, putande rumpa och stora läppar.
    Killar ska vara starka och ha stora muskler.

    Jag är hellre stark. Alltså hellre kille.

    1. Anonym skriver:

      Oj, den extrema fixeringen vid kvinnlig styrka måste verklogen ha gått dig förbi de senaste, tja, 10 åren.

  25. Wolfie skriver:

    Jag är väldigt kluven för att 1) ”Nudity empowers some. Modesty empowers some. Different things empower different women and its not your place to tell her which one it is”

    Samtidigt ser jag problematiken i det hela. Kvinnors kroppar ÄR väldigt sexualiserade i dagens samhälle, och detta bidrar ju bara till det. Jag vet ej hur gammal denna tjej är, MEN, skulle vi heja på henne på samma sätt om det var en tjej på 13, 14 år som lade ut denna? För det är folk i den åldern som hon influerar. Unga tjejer som ser detta och ”Okey, nu ska jag också ha en snygg bränna, smal mage, och ligga och åma mig”. Nellie Berntsson är ett – enligt mig – bra exempel. Är det ingen – absolut *ingen – som lyfter på ögonbrynen när hon vid 14 års ålder har en photoshoot för en parfym tillsammans med PH-deltagare? Sminkad & spraytannad står hon i bikini tillsammans med dem & håller upp parfymer. Hade det varit okey om hon var 13? 12? Vart går gränsen? Och vem drar den?

  26. The real Linn skriver:

    Jag skulle kunna lägga upp en liknade bild alla dagar i veckan! Personligen tycker jag ljussättningen är snygg, och bilden i sig förmedlar känslor. För mig är det inga sexuella känslor. Jag får mer en smak i munnen av djungel, värme, vildhet.
    Men sen hänger jag med fotografer och fotograferas själv ibland. Så jag kanske tänker på ett annat sätt.
    Jag vill bara säga: bra jobbat av bägge parter!

  27. mfklafmea skriver:

    Nejmen just det, smalade alt. vältränade får ju inte visa sina kroppar för då är man en bekräftelseh*ra, uppmärksamhetskåt, en hetsare, anorexiatriggare, dålig förebild o.s.v. Det är bara empowering och kroppspositivitet om man har 20 kg + extra att ta av. Endast DE kvinnorna kan visa sig halvnaken och utmanande för att de är stolta och bekväma i sina kroppar…. Suck.

    ALLA kroppar är lika mycket värda, ALLA får visa sina kroppar oavsett skick – om alla kroppar ska accepteras så innefattar det även smala! Tänk er apansattigranen OCH Molly Rustas i samma pose, vilka snygga, härliga kroppar som bägge får finnas!

  28. M skriver:

    Det är en snygg bild, bra ljussättning och ger en stämningen och så ser många av Mollys bilder ut från Bali resan. Det är många härliga bilder men också många bilder där jag reagerar på att det är så naket. Absolut ska tjejer få gå i bikini men BEHÖVER man lägga upp bilderna på sina sociala medier? Varför väljer man att lägga upp en bild där man näääästan ser en nipple istället för en bild med mer kläder på? Kunde man ha fånga samma stämning med mer kläder på eller behöver det vara halvnaket för att gå hem? Och mina tankar hade gått på samma sätt oavsett hur personen var byggd så detta har inget med att shamea någon viss kroppstyp det handlar om att ifrågasätta varför man har ett behov av att lägga upp dessa typer av bilder.

    1. Anonym skriver:

      Du låter ju som en islamist. Skrämmande. Självklart behöver man inte lägga ut bikinibilder. Krasst sett så behövs inte instagram eller internet heller för den delen. Men nu finns det och tack och lov är vi fria att välja vad vi vill göra med det. En bikini är knappast kontroversiellt i dagens värld.

  29. Jessica skriver:

    Skulle ni få se min instagram och börja skriva sådana här saker så skulle jag bli jätteledsen.
    Jag har en relativt stor instagram. Jag är smal. Tränar några gånger i veckan. Har silikonbröst. Jag lägger upp selfies då och då och visar även upp mina träningsresultat. Jag är jäkligt stolt över vad jag är och vad jag blivit idag. Jag är stolt över min kropp!!

    35 år, bra utbildning, höginkomsttagare, rätt vältränad osv. Men att jag skulle behöva sluta att lägga upp sådana bilder för att jag ska vara en god förebild är för mig ofattbart. Bara för att jag är smal och inte mullig/tjock? Bara för att jag är vältränad och inte ohälsosam?
    Bara för att jag är smal och vältränad så måste jag gömma mig? 😔

    Jag får alltså inte visa upp mig på samma sätt som mina medsystrar som har några kilon för mkt får?
    Mina medsystrar får lägga upp bilder på sig själva spritt språngande nakna just för att dom inte bidrar till kroppshets och anorexi och skev bild eller har jag missat nåt?

    Jag blir verkligen ledsen. Nu ska vi smala vältränade gömmas undan för att någon annan kan ta illa vid sig?
    Nä snälla.😔
    Det här känns bara som nåt (förlät mig) tjocka personer kommit på.

    Det känns som att gå tillbaka till stenåldern. Till nåt Mellanösternland som vill skyla kvinnan.

    Ja det finns en kroppshets att man ska sträva mot att vara smal och vältränad. Istället för att hoppa på oss smala vältränade tjejer att vi ska gömma oss så kanske vi ska lär våra barn att vara starka och älska sig själva?? Fokus är på fel sak tycker jag.
    Tänk om vi skulle gömma undan ALLA smala tjejer och byta ut Victorias secret modeller till tjocka människor för att det är ”rätt”?!?!

    Tillslut många år framöver så skulle smala folk bli utsatta på samma sätt som ”ni” tycker att tjocka blir idag.

    Lär era barn att älska sig själva. Att alla är olika. Att det inte är hälsosamt att vara för smal (anorexi) el för tjock (fetma) men att vi alla duger. Sprid lite mer kärlek och sluta tryck ner den ena eller den andre.

    1. hej skriver:

      ”Bara för att jag är smal och vältränad så måste jag gömma mig?”

      Gör ett test! Kolla igenom tidnigar, tv-serier, filmer, kändisars instagramkontot. Så jämför du med din smala, vältränade kropp. Känner du att personer med din kroppsbyggnad är undangömda?

    2. Johanna skriver:

      You lost me at silikonbröst.

    3. Anonym skriver:

      Word. Problemet är att folk är så jävla upptagna av att tycka och tänka om andra att de inte har varken tid eller utrymme att bygga upp sin självkänsla.
      Instagram, modeller, social media, ja, egentligen allt, alla och överallt som visar upp ett resultat någon önskar att de själv kunde uppvisa, kommer alltid vara triggande för den personen så länge den personen saknar självkänsla.
      Lösningen är INTE att kräva att omgivningen ska anpassa sig efter de som triggas, utan att stärka de som triggas, så att de slipper bry sig, och människor kan fortsätta lägga upp vad fan som helst de behagar lägga upp. För varför skulle någons känslor vara skäl till censur? Det är ju helt absurt. Nä, skärp er, för fan! Vi kvinnor kommer aldrig kunna slå oss fria från några strukturer eller patriarkat eller vad fan det nu är som ni anser hindrar er från att vara fantastiska, så länge vi lägger över ansvaret för vårt eget välmående på andra. Ta ansvar själv! STÄRK dig själv! För det är faktiskt bara du som kan göra det, och the change starts with you.
      Att tro att allt blir bättre bara hela världen behandlar dig med silkeshandskar är helt absurt. Bli stark istället, så kan folk behandla dig hur fan de vill och du kommer ändå stå kvar lika stark. Och hur fan har man ens mage att kräva att främlingar ska tänka på och ta hänsyn till vad DU triggas av, utan att ens känna dig eller ens känna till dig? De ska bara veta att DU minsann blir superduperledsen av att någon annan är snygg, eller? Men att DU ska bemöda dig med att ta reda på varför det är så jävla jobbigt för dig att någon annan är snygg, det är tydligen för mycket begärt. Andra ska ha verkstad, men du ska bara snacka. Väx upp, för fan. Världen är ful och hård, lär dig hantera det utan safe spaces och triggervarningar! Det är inget liv, att leva livet censurerat.

      1. Anonym skriver:

        P.S Kommentaren är skriven i affekt för jag är så JÄVLA trött på ämnet och att det alltid är andra som ska lösa kvinnors problem med kvinnliga individers egna självkänsla, och det riktar sig till ingen särskild. Man kan faktiskt bli stark i sig själv, och många kvinnor skulle förmodligen stå pall för reklam och skit mycket bättre om de la all energi de la på att pipa om reklam och skit på att istället fokusera på och utveckla sig själva. VARFÖR blir man ”triggad” av en sån här bild? VARIFRÅN kommer mindervärdeskomplexet? Svaret hittar man i sig själv, inte i nån skyddad jävla filter-verklighet där man låtsas att ens egna problem inte på något sätt bottnar i en själv.

        1. Anonym skriver:

          Jag vill bjuda dig på en öl! Fan det bästa jag läst på denna blogg.

        2. Em skriver:

          Problemet är att när grunden läggs är du 4, 5, 6 år gammal. Extremt påverkningsbar, inte speciellt medveten om att behöva värja sig från osunda ideal…

          1. Wyy skriver:

            Jag började väl bli missnöjd med mig själv när jag var 16, 17? Eller osäker kanske är ordet. Poängen är att jag alltid har fått en älska dig själv uppväxt där det jag gjorde var bra nog, för det var tanken som räknades,och där ingen var ful för vackert är inget dom någon kan bestämma utan det är bara enskilda människors åsikter. Jag håller med om att det är föräldrarnas ansvar när barn inte förstår hur viktig mat är och hur oviktigt det är att se ut som någon på tv, eller hur omöjligt det är. Hur viktigt det är att älska sig själv. Vi har ett liv och vi ska göra det som gör oss glada så fort vi blir vuxna och för vissa kanske det innebär att gå ner i vikt medan för andra kanske det är att plugga till jurist. Jag skoter i vilket men valet borde vara individens. Inte samhällets eller ”systetskapet”. Hatar det konceptet förövrigt. Skiter fullständigt i om du är kvinna. Jag tar varje individ för sig och gillar jag dig är det ok annars är det också ok. Men skulle aldrig kolla vad någon har mellan benen och döma ut de efter det.

        3. Sascha skriver:

          Så jäkla bra skrivet!!!

  30. M skriver:

    Besökte just hennes instagram. Otroligt fina bilder. Varma och vackra. Duktig fotograf oxå.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp