GRODBEBIS

5:15 25 Sep 2016

Hej från er fav gurl som, till skillnad från förra året, bara signerade böcker i typ en timma på bokmässan igår men ändå är helt psykiskt utmattad. Det här med social kontakt med främlingar. Vilken grej va.

Gick ut i skogen med mamma och pappa idag för att plocka svamp. Fanns hur mycket trattkantareller som helst. Svarta, skrumpna, uttorkade trattkantareller. Överallt.

Såg framför mig hur jag skulle lägga upp något härligt höstfärgat inspo-inlägg med dömycket svamp. Det gick ju åt skogen (BADUMTSSSS) så plockade blåbär istället och höll så fint jag kunde. 

Mamma höll på att mörda en grodbebis med foten på väg hem, så jag räddade den. Det vill säga, jag lyfte upp den, fotade, och släppte ner den i ett dike i skogen igen. Sen fick jag panik för jag insåg att grodor är fridlysta och jag vet inte om det innebär att en inte får röra vid dem, och övervägde att aldrig låta bilderna se dagens ljus, MEN skärpedjupet är fett coolt så jag hoppas att alla som kan lagen om fridlysta djur förlåter mig.

Och det är ungefär det jag gjort idag. Ätit efterrätter hos mormor och morfar också. Och hämtat Bob!! Hon ska flytta hem igen, efter en månad hos mina morföräldrar. Vi ska skeda i sthlm inatt. Längtar.

5 kommentarer | “GRODBEBIS”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ellenlundis skriver:

    Naww! Vilken söt liten groda :D

  2. FA skriver:

    Tycker ändå det är bra att du faktiskt berättar om att grodor (och andra kräldjur) är fridlysta! Det verkar inte som att alla vet det… Så även om du tog upp den så blev det bra i utbildningssyfte :)

  3. T skriver:

    Är det inte en liten padda? Fint att du sprider vidare lite info om fridlysningen också! :)

  4. Isabella skriver:

    Är rätt säker på att du får peta på den så länge du inte skadar den eller så. Och nu räddade du den ju, så bara att kela på! Fridlysthet handlar väl mer om att bevara raserna.

  5. Malin skriver:

    Det viktiga är ju att du faktiskt räddade grodan/paddan och inte skadade den! Och skit vad söt den var alltså! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp