Jag är jag och passar det inte så dra

2:01 30 Apr 2016

OBS ALERT MAYDAY

ROLIG GREJ INCOMING

som inte handlar om min blivande katt hehe

JAG HAR FÅTT ETT STIPENDIUM!

image

Fick häromdagen veta att Camilla Läckberg ville ha mitt telefonnummer. Har aldrig träffat henne innan och undrade vad hon kunde vilja mig. Sedan fick jag ett långt sms som förklarade att hon utsett mig till den första mottagaren av hennes stipendie Jag Är Jag, som hyllar rätten att få vara sig själv.

Wow.

Igår träffade jag Camilla, som var så himla snäll och klok, och fick ta emot ett diplom. Såhär skriver hon på sin instagram:

Clara Henry är en stark förebild för många. Hon visar med all önskvärd tydlighet hur man med styrka kan stå upp för sin egen åsikt utan att döma ut andras. Clara hanterar den svåra utmaningen att ta upp personliga och känsliga ämnen utan onödig dramatik. Hon bjuder ständigt på sig själv och hjälper och stöttar andra på vägen. Det första #jagärjag-stipendiet, om 30 000 kronor, delas härmed ut till Clara Henry för hennes stora och betydande insatser för ett öppnare och mer tolerant samhällsklimat såväl på nätet som i verkliga livet.

image

Är så himla överraskad! Och glad! Och tacksam!

Diplomtavlan står på mitt skrivbord, och pengar har jag redan så jag funderar på att skänka dem till någon kvinnorätts- eller biståndsorganisation. Tänker typ Water Aid, för att sanitet är så himla viktigt för menstruerande i utvecklingsländer. Eller typ någon mindre volontärorganisation som jobbar mot kvinnovåld. Vad tycker ni? Har ni tips?

Tack Camilla. Detta var väldigt fint.

image

19 kommentarer | “Jag är jag och passar det inte så dra”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Nisse skriver:

    Det är väl ett stipendium du har fått?

  2. Lisa skriver:

    Love Nepal kanske? Du är grymt värd detta! ❤️❤️

  3. Daniela skriver:

    Du kan skänka pengarna till Love Nepal, en organisation som hjälper flickor och kvinnor bort ifrån sexhandeln och liknande. https://lovenepal.se/

  4. Håkan Schutz skriver:

    Bra jobbat Clara och grattis från Anna-Karin och Håkan

  5. Ellinor skriver:

    Grattis Clara! :) <3
    Du är så värd detta, du är en stor förebild för mig. Jag älskar dig det du gör, sluta aldrig med att vara du.

  6. Tova Franzén skriver:

    Grattis Clara till stipendiet, du är verkligen värd det! Om du ville ha tips på vart du ska skänka pengarna så tycker jag att Plan Sverige är ett bra ställe. De hjälper flickor runt om i hela världen och utbildar alla om kvinnans rätt i samhället.
    Grattis ännu en gång!!!

  7. Josefin skriver:

    Grattis! Jättebra att du vill skänka pengarna, tycker dock inte du behöver känna att du ska ge bort allt. Det är ju trots allt ett stipendium för bra instatser du har gjort. Använd antingen pengarna för att skapa typ en serie på yt där du utbildar folk i kvinnorättsfrågor/skriv en till bok. Eller så köper du bara något som du vill ha som kan hjälpa att inspirera och stärka dig på ett personligt plan. Puss :*

  8. Kesia skriver:

    Vad roligt, grattis :)

    Vill du stöda en svensk organisation skulle jag rekommendera LoveNepal, annars skulle jag säga The A 21 campaign. Googla dem om du inte känner till dem, mycket bra båda två!

  9. Fredrik skriver:

    Stort grattis, vart du ska skänka pengarna över låter jag till dig att avgöra, lyssna till vad hjärtat säger och följ de så blir de bra.
    Ha de nu så bra och var rädd om dig

  10. Rhodeina skriver:

    Du är så värd detta, Clara! Du är en av mina stora feministiska förebilder. Som många andra säger här uppe, Love Neapel är ett bra alternativ. Fortsätt inspirera oss! :-)

  11. Bubbelminttarzan skriver:

    Amortera!

  12. Lovisa skriver:

    Love Nepal är en grymt bra organisation!

  13. Therese skriver:

    Grattis Clara! Spana gärna in Föreningen Storasyster som jag själv är med och stöttar :)

  14. Sara skriver:

    Grattis fina du för välförtjänd utmärkning!

    Kvinnojourerna behöver alltid mer pengar. Gjorde mitt gymnasiearbete förra året om deras arbete och fick skrämmande resultat om hur olika det är beroende på var i Sverige man bor. Så Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) skulle jag föreslå att du kikade på.

    Stor kram!

  15. --- skriver:

    GRATTIS!! Häftigt pris!
    Jag har nyligen hittat en organisation som heter MENSEN – forum för menstruation och den är helt grym! Vad jag har uppfattat det som så jobbar de helt ideellt och gör så mycket bra grejer! Det har beslutats att det ska starta ngn sorts studiecirkel som kallas för mensbildning där det verkar som att man ska få lära sig saker om mens som man inte kunde innan. Ett litet tips! Ha det gött!

    här är mensens hemsida:
    https://mensenorg.wordpress.com/

  16. maria skriver:

    Hej Clara!

    Har tidigare jobbat med bistånd. Och den världens speglar ju precis som det andra det partikala samhället. Så vill du gynna samhället, välj en organisation som endast fokuserar på kvinnor/något kvinnlig intresse.

  17. nora skriver:

    om du inte har skänkt pengarna så skänk gärna till LOVENEPAL som kämpar mot sexslaveri bland kvinnor och barn i Nepal.

  18. Emelie skriver:

    Grattis Clara! Det är du värd!

  19. Camilla skriver:

    Gud vad roligt, GRATTIS!
    Kanske kan du ge till Kriscentrum för kvinnor och barn? Det är kvinnor och barn som bor i skyddat boende pga våld i tidigare relationer. Länk finns via Stockholms Stads hemsida. Jag har donerat kläder och möbler flera gånger till dom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG