Harry Potter and the cursed child

11:51 11 Feb 2016

potter2

Ni har väl inte missat den senaste nyheten, i sommar, den 31a juli kommer en ny Harry Potter bok!

Boken som har fått titeln Harry Potter and the Cursed Child utspelar sig 19 år efter att den senaste tog slut. Boken är baserad på en pjäs med samma namn.

Harry, nu 40 år, jobbar hårt på ministeriet, har 3 barn och är gift med Ginny och boken sägs handla om hans försök att uppfostra sonen.

Jag älskar Harry Potter böckerna och rekommenderar dem jämt till ungdomar på bibblan, men häromdagen sa en mamma när jag tipsade om Harry ”Är inte Harry Potter lite väl töntigt?”. VA?! Töntigt! Är det töntigt att besegra Voldemort och typ nästan dö på kuppen va? Är det det? Va?! är det töntigt att ha sålt i över 300 miljoner exemplar världen över? Nä trodde väl inte det.

Jag har sett att åsikter går isär kring att det ska komma en ny bok, vissa tycker det är bra som det är och att denna historia bara borde fått stanna vid att vara en pjäs, medan andra skriker och hoppar av glädje över denna nyhet. Jag tycker vi iaf ska vara glada över att det är originalförfattaren själv som har skrivit så det inte hade leasats ut till någon annan författare á la Lagercrantz härvan.

 

 

 

En kommentar | “Harry Potter and the cursed child”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johan skriver:

    Är ju helt underbart, först nya filmen om Hogwarts och kanske kanske lite mer av en yngre Dumbledore och nu mera HARRY POTTER!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp