Veckans bästa texter, vecka nio

10:36 2 Mar 2015

Ännu en vecka har kommit och gått! Och med det ännu en massa glorious texter på nöjesguiden.se, från vårt splitternya sätt att presentera våra feta omslagsintervjuer till vad Yung Lean har att oroa sig över i Sverige.

1. Joy – med Sverige runt lillfingret
Iiih! Kan knappt fatta att detta äntligen är live: vår omslagsintervju från Nöjesguiden #2, med stjärnan Joy M’Batha, presenterad på nöjesguiden.se på ett sätt ni icke har sett förut. Förutom en magisk intervju av Petter Hallén med en av våra starkast lysande rapstjärnor får ni liksom sjukt fina bilder, ett nytt sätt att läsa, och v i d e o. Internetframtiden är här!

Jag var en tyst och ordentlig tjej som lyssnade på fina akustiska låtar. Unga Joy var väldigt pryd. Men det gick inte att fortsätta vara den där duktiga flickan när jag gick igenom de grejerna jag gjorde.”


(Ja, här är en bild på mig och Jenny innan vi svepte varsin miniflaska Gammeldansk under galan.)

2. Nio höjdpunkter från Nöjesguidens Grammisbevakning
Galasäsongen är, till min stora sorg, ganska slut för det här året. Som avslutning gick jag och stora delar av Nöjesguiden-gänget på Grammis, och jag och Jenny rapporterade på Instagram och Twitter om allt från Rebecca & Fionas cava-klunkande till Andres Lokkos keps. Så good times!

”Ett enkelt konstaterande: om detta var tjejernas gala var det även de nördiga killarnas: Fredrik Strage (se ovan), Andres Lokko (se nedan) och Anders & Måns (se ingenstans, för ert eget bästa).”

Apropå gala, för övrigt: både Amat och Svante skrev om Oscars och allt som hände/inte hände under den kvällen. Också djupt tillfredsställande läsning!

3. ”Vad är det du är rädd för, Yung Lean?
Åh, Sanna Samuelsson, evig teller of truths. Jag skickade henne på Yung Leans spelning på Debaser Strand i februari för att undersöka fenomenet som är Jonatan Leandoer Håstad (även känd som Johan från Södermalm, remember?) och hans fans. Och det gjorde hon, förstås, med bravur.

”Jag försöker bonda med en 20-åring genom att säga:

– Låter inte alla låtar exakt likadant?

– Nä! Han stirrar rakt fram med arg blick. 

Hej, det var jag igen. ‘En vuxen’. ‘Etablissemanget’.”

4. ”Vad symboliserar Byredo-kassen?
Har svårt att skriva något smart om den här texten, som är otroligt on point, eftersom jag instinktivt känner att den ”handlar om mig”. Att det i mångt och mycket är min estetik och mina ideal som beskrivs. Alltså, att det är en sån människa man jag av någon sjuk anledning strävar efter att vara. I vilket fall: Valerie Kyeyune Backström, I salute you.

”Pengarna får inte lukta, annat än björk eller ännu hellre ‘Gypsy Water’. Så länge alla luktar samma och lukten inte sticker ut annat än som en socioekonomisk markör är det okej.”

5. Ronnie Sandahl förklarar krig mot Norge
… i Svenskjävel med geniet Bianca Kronlöf i huvudrollen. Så intressant intervju om de alltmer spända relationerna mellan Sverige och Norge, dessutom gjord av Andrev Walden som råkar vara en personlig internetälskling och som för första gången nu skriver i Nöjesguiden. Ser så mycket fram emot filmen!

”Jag är fullt beredd på att jag kommer vara Norges mest hatade man om några veckor.”

Tack och bock för ännu ett gäng fantastiskheter från detta perfekta skribentgäng. I veckan väntas ännu mer sånt, så stay tuned.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg