Hur går det med min vegetarianism?

23:23 2013-11-21

Älskade ni,

Någon av er frågade hur det går för mig att äta mer vegetariskt (som jag för ett halvår sen sa att jag skulle börja göra) – och det går rätt bra! Framförallt har jag upptäckt hur jävla mycket GOD vegetarisk mat det finns?

Jag är ju uppvuxen på så extremt mycket kött eftersom pappa är älgjägare och har därför i princip aldrig ätit vegetariskt hemma förutom typ… pannkaka. Är så ovan att ”tänka vegetariskt” och tycker att den största svårigheten är att komma på maträtter som inte innehåller kött eftersom mitt mat-tänk ofta grundar sig i ”kyckling och…”, ”Köttbit och…” eller ”korv och…”. Jag behöver därför fler vegetariska vardagsrätter. Ikväll lagade jag veggorätten cannelloni med getost och valnötter, mmMmmmmm den va utsökt. 

5KyJBQ on Make A Gif, Animated Gifs
eBESPU on Make A Gif, Animated Gifs

 

Ingredienser 250 g färska lasagneplattor
150 g chèvre getost
50 g rucola
1 1⁄2 dl kvarg
2 msk russin
1⁄2 dl grovhackade valnötter
4 dl Kelda Pastasås tomat&crème fraiche
2 dl riven Grevéost

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skär bort kanterna på getosten och mosa den. Hacka rucolan grovt. Blanda ost, rucola, kvarg, russin och nötter. Lägg fyllningen på pastaplattorna. Vik eller rulla ihop dem och lägg i en smord ugnssäker form. Häll på såsen och strö över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min.

Obs! skippade russina pga HATAR russin

13 kommentarer | “Hur går det med min vegetarianism?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Har du varit och käkat på Hermans någon gång??? *dregglar ned mig av att skriva om det*

    FÖRRESTEN, nästa höst kommer en sjuuukt färgglad (som ju vegmat så ofta är!) kokbok av Lisa Bjärbo som också har mumsiga vegrecept med goa bilder HÄR: http://onekligen.blogspot.se/search/label/Veckans%20vego *tips*

    Kafé 44 har också extremt mycket god (och råbillig) lunch! Har fått massor utav inspiration därifrån!

  2. Lisa skriver:

    Har också börjat äta mycket vegetariskt nu det senaste, pga funderingar över att bli vegetarian.. Och kan ju bara hålla med?! Falafel är typ Guds gåva till mänskligheten? NAMNAM. Dock har jag märkt att vegetarianism är sjukt provocerande, till och med några av mina vänner som är toleranta mot det mesta blir provocerade av det.. Vilket är intressant.

  3. Joanna skriver:

    Hatar också russin! Värsta var ju när en gick på dagis och fick godispåse, men när en öppnade fanns där bara en skrynklig clementin och ett paket russin. BESVIKELSEN. Låttips till alla er som hatar russin: http://open.spotify.com/track/0Hgo2BMIhcmeJrExkq9ipu Lyssna och känn samhörigheten.

  4. sofie skriver:

    Det kan vara lite utmanande, men spännande, att vänja av sig från kött- och potatistallriken. Själv äter jag mycket grytor, som jag blandar ner en massa nyttigheter i, så som linser, bönor och spenat. Jag har också börjat frossa i portobellosvamp, som faktiskt har en ganska köttig smak och konsistens. Jag har svampen som biff i hamburgare eller (skivad) som fyllning i tacos, i pastasåser och så vidare. Tofu är en annan favorit, och jag brukar linda in den i hushållspapper, sätta ett skärbräde och en tung bok på och låta den ligga där i tio minuter, så att fukten pressas ur och den blir mindre ”svampig”. Man kan också rulla den i lite mjöl innan man steker den.

  5. Alice skriver:

    Den här lasagnen är så sjuuuuuuuuuuuukt god!

    Länk: http://www.ica.se/recept/vegetarisk-lasagne-653499/

  6. Sandra skriver:

    Vill inte vara en downer (så startar en post som kommer vara lite av an downer) men kvarg är oftast inte vegetariskt. Det är löpe i de allra flesta, vilket är saften från kalvmage. Bortsett ifrån det tycker jag att det är svinbra att försöka ta bort allt slags kött så jag applåderar din lasagne ändå!
    (Det finns vegetariskt kvarg. Lidl säljer en sådan, och sen tror jag att icas egna kanske är med vegetabiliskt löpe.)
    Peace

  7. Ellie skriver:

    Nä, tycker inte du kan skylla på att det inte går att komma på maträtter utan kött. Inte när det finns internet! Mina bästa bloggar:http://vegoriket.se, http://vegoteket.se, http://gronaskafferiet.se. Både coop och ica har bra receptsamlingar med en hel del vegetariskt, tasteline finns mm mm. Det går och det äger!

  8. honeyiscool skriver:

    kan rekommendera ICA:s app, där har de en hel del recept och en massa vegetariska. tycker att det är himla trevligt med vegetarisk mat eftersom man just får tänka utanför boxen med ”kött och…” och gör lite mer spännande innehållsrika rätter.

  9. Johanna Malmö skriver:

    Woo, go veggi-hanapee! Tack för tipset :)

  10. E skriver:

    För eventuell framtida laga-vegetarisk-mat-torka: http://www.vegetariskmandag.nu/

    Här hittar en massor av inspiration till att laga vegetarisk mat, ofta väldigt lättlagat, billigt och skitgott. Det bästa är att det går smidigt att hitta under de olika flikarna på höger sida, (Biffar & bollar,Fikabröd, Gratänger & pajer, Grytor, Matbröd, Pastasås, Snacks, Soppa, Såser & röror, Under 30 minuter, Vegan, Övrigt) beroende på vad en är sugen på, eller har lust med. Ska du testa något för första gången: gör thaigrytan med jordnötssås. Kände mig som världens gourmetkock efter ha bjussat kompisarna på den!

  11. LINH TRAN skriver:

    Chèvre och spenat-lasagne. Dör vegetariandöden.

  12. Lin skriver:

    Ugnsbakt pumpa med chili och koriander i tortillabröd med stekt kål, sallad, ricotta och sweet chilisås! Mums

    Stekt ris och valfria grönsaker, typ broccoli, kål, salladslök, paprika, rör ned ägg i slutet, ät med soja

    Mjukkokt purjolök gratinerad med getost

    Vitlöksstekta champinjoner

  13. Sara skriver:

    Risotto är ofta vegetariskt och SJUKT gott om man gör den bra. Tips!

    http://receptfavoriter.se/recept/risotto-med-svamp-svamprisotto.html

    Obs när det står ”ha i en klick smör” i slutet. En klick får gärna vara typ 50 gram smör, då blir det så mycket saftigare ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG