Hövve mitt

21:00 2014-01-14

07.30 tisdag morgon. Vaknar. Blöder näsblod. Sovit 5 timmar. Huvudet känns som på bilden.

Blä. Vet ni en sak? 

Jag har ALDRIG ont i huvudet. Typ aldrig *bless my dear head*. Men senast jag var i Åre slog det till, en huvudvärk som gick ner i nacken och högra axeln. Hittade en liten störig knöl vid axeln som jag kan trycka på och det ILAR över hela huvudet. Ska jag göra något åt denna? Min huvudvärk fortsätter nämligen. Som i morse, men då var den nästan outhärdlig. Men jag har aldrig varit hos en massör, eller naprapat? Ska en gå till en sån eller?

Som tack för att ni tipsar mig om såna grejer ska jag nu ge er tre tips:

1. Appen ”heads up”, världens bästa app till förfest osv.

2. Om ni vill se GIRLS (eller GOT!) kan ni skaffa konto på HBO Nordic (obs ej spons)

3. Filmen Her…. ångestfylld men bra!

17 kommentarer | “Hövve mitt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Hej Master!
    Jobbigt med huvudvärk! Jag har nästan aldrig huvudvärk jag heller, tack och lov. Nu råkar jag vara legitimerad sjukgymnast och av det du beskriver så låter det som en triggerpunkt. Jag tror man kan förklara det som ett par muskelfibrer som har blivit jättejättespända (detta är inget vi får lära oss särskilt mycket om på vår utbildning). När de är så spända så blir det svårt för blodet att komma dit, och det blir som mjölksyra. Att smärta strålar ut i tex huvudet är då vanligt (refererad smärta). Jag skulle nog råda dig att gå till en massör som är duktig på triggerpunkter. I fortsättningen kanske du skulle behöva stretcha muskler kring nacken? Så det inte kommer tillbaka? Ja, det är mina tankar iaf :) Lycka till, hoppas det blir bättre!! Kram, älskar din blogg, den är bäst!

  2. Ninas modeblogg, utan mode skriver:

    Jag struntar i din huvudvärk just nu för jag har just fått tid till att se Gudruns föreläsning och det är det bästa jag någonsin sett! Å så bra att det filmades och finns att se! Kan alla bara sprida den!!!

  3. Nina skriver:

    Hej! Här har vi en till legitimerad sjukgymnast (pekar på mig själv) jag håller med föregående skrivare om att en diplomerad massageterapeut skulle funka för att behandla triggerpunkter som kan ge huvudvärk. Om du vill gå till legitimerad vårdpersonal så kan du söka dig till Huvudvärkskliniken som passande nog för dig ligger på söder (http://www.huvudvarkskliniken.se/) där jobbar sjukgymnaster som kan hjälpa dig. Hade jag jobbat med det här hade jag lånat ut min expertis men jag jobbar inom annat (neurologi). Hoppas det löser sig. Huvudvärk är ingen pick-nick.

  4. Nina skriver:

    Hej! Här har vi en till legitimerad sjukgymnast (pekar på mig själv) jag håller med föregående skrivare om att en diplomerad massageterapeut skulle funka för att behandla triggerpunkter som kan ge huvudvärk. Om du vill gå till legitimerad vårdpersonal så kan du söka dig till Huvudvärkskliniken som passande nog för dig ligger på söder (http://www.huvudvarkskliniken.se/) där jobbar sjukgymnaster som kan hjälpa dig. Hade jag jobbat med det här hade jag lånat ut min expertis men jag jobbar inom annat (neurologi). Hoppas det löser sig. Huvudvärk är ingen pick-nick.

  5. Sara skriver:

    Gå till vårdcentralen!!! Klart du måste kolla upp det när du blöder näsblod dessutom. Ingen aning vad det kan va – stressrelaterat ”bara”, eller typ hjärnhinneinflammation (OBS, bara för att skrämmas har noll koll)?! Om du inte brukar ha huvudvärk är det ju nåt som inte är som vanligt! I bästa fall kanske du får en remiss till en kiropraktor eller nåt. Nu satte visst mammafnurran igång, men i vilket fall KOLLA UPP!

  6. Kossi skriver:

    Jag är ingen expert på området direkt men jag får rätt ofta knölar vid axeln som gör att jag får ont i nacken och i huvudet. Brukar hjälpa med att min sambo masserar på den så försvinner den och det känns bra. Antagligen en knut i en muskel som trycker mot en nerv.

  7. rebecca skriver:

    har bara sett trailern till her, tycker den verkar fantastisk, och påminner om Lars and the real girl. se den!

  8. Freja skriver:

    God kväll master! Jag själv har helt sned rygg/kropp och haft otroligt mycket problem med värk och smärta. Just dessa triggerpunkter (för jag är övertygad om att det är en triggerpunkt du beskriver, har själv flertalet och går på regelbunden behandling) kan behandlas hos naprapat eller sjukgymnast med OMT-utbildning. Detta betyder att man för in nålar i triggerpunkten och ”låter den dö”. Mycket vanligt att man fäster elektricitet via nålen eller enbart elektricitet, för att komma ner ända in i problempunkten. Dessa triggerpunkter kan ”strömma” vilket innebär att de känns som att det ilar eller strömmar smärta. Detta kan strömma upp längs nacken, i huvudet, längs armen, vart som helst nästan. Du kan maila mig om du undrar mera :) Jag rekommenderar att du hör av dig till Sabbatsbergs Ryggcentrum, ligger i vasastan och är bra på OMT och sådant där :) KraaamiiZzzZz

  9. EmmaJ skriver:

    Som några redan påpekat, gå till en massör/massageterapeut. Kan ju krävas att man upprepar behandlingarna så det blir i förebyggande syfte. Har själv varit hos tre olika massörer och de har alla tre haft olika tekniker så testa lite olika för att se vad som passar dig bäst!

  10. Emmiss skriver:

    Hej! Har haft konstant huvudvärk i fyra år nu. Vaknar med huvudvärk och går och lägger mig med huvudvärk och kan inte göra någonting för att få bort den (inte värktabletter heller) när det ändå är massa proffsiga människor här tänkte jag passa på och fråga om någon vet någon som haft liknande problem och hur de i så fall blivit av med det? Har testat i princip allt hos olika specialister (akupunktur, naprapat, träning, tns, kollat syn, massage, avslappning, röntgat, tagit blodprover, botox, alla möjliga värktabletter, neurologisk undersökning, psykologisk smärtunderskökning osv osv)

  11. AmandaS skriver:

    hej, om du letar naprapat kan jag tipsa om naprapathögskolan elevklinik (vid odenplan), jag har haft krampande muskler i ländryggen och så satans ont med gick dit igår och idag (och ska dit igen) och det känns redan mycket bättre. Det är elever som behandlar dig med en handledare som kontrollerar och kostar bara 200 kr (180 med giltigt studentleg) supertrevliga och bra :))

  12. Sara skriver:

    Hej Hanna! Jag behöver din hjälp att hjälpa. Vi har fått ny chef på jobbet, och han tvingar alla oss tjejer I resepsjon att bära kjol. En av de som jobbat där I 6 år, I byxor, vill nu sluta pga. detta. Hon känner sig så pass obekväm. Behöver superargument för att få slut på detta. Byxor är ju en del av uniformen.. Om en har penis….

  13. Maria N skriver:

    Hej Hanna!
    Här är det ännu en, visserligen inte utexaminerad sjukgymnaststudent, (1 termin kvar). Men! Jag har precis läst en huvudvärkskurs.. Håller med tidigare talare om att det låter som en huvudvärk som triggas av en spänd muskel, och massage kan då vara en bra hjälp här och nu. Däremot är det viktigt att fundera över varför muskeln är så irriterad. Hur har du det med hållningen? Hur ser det ut på jobbet, med ergonomin, hur aktiv är du i övrigt? Att behandla symptom (huvudvärk) men inte grundorsaken gör att det med stor sannolikhet kommer att komma tillbaka!
    Lycka till, kommer säker gå superbra!

  14. Alexandra skriver:

    Ett (konstigt) tips till er som har tandställning och huvudvärk! Jag hade tandställning i flera år och fick sedan en sådan där ”tråd” som skulle sitta på insidan av tänderna tills jag blev typ 18. Den togs dock inte bort förrän jag var 21 ungefär (tandläkaren jag hade orkade inte, men jag bytte till en som fixade det vid första besöket!). POFF, när tråden var borttagen så försvann huvudvärken som jag dragits med i flera år! Den var inte alltid jättesmärtande, men jag kunde känna att det var en stor spänning som försvann i hela kroppen och speciellt huvudet när den försvann. Så om ni har en sådan i onödan – TA BORT DEN! :D

  15. En Amanda skriver:

    Svar till Sara:
    Om ni påtalat för chefen att det inte känns okej, och han ändå inte ger sig så verkar han vara en elak j*vel. Några saker du kan göra är: *Anmäl till DO. http://www.do.se/sv/Material/Anmalningsblanketter/
    *Prata med chefens chef om detta, går det i linje med företagets (?) regler och mål? *Kan dina manliga kollegor backa upp er i frågan på t.ex. ett personalmöte (det ska du egentligen inte alls behöva göra, men om en vågar kan det vara spännande att se vad som händer), de behöver ju inte ha kjol, så varför ska ni behöva ha det? *Om du är med i ett fackförbund så kan de hjälpa dig. Jag hoppas att något av det kan vara till hjälp. Men oavsett, anmäl detta till DO. http://www.do.se/Documents/events/anmalningsblankett%20aktivt%20arbetsliv.pdf
    Ta ingen skit!! <3

  16. Jossi skriver:

    Jag har stora problem med ryggen. Jag har gått till massör, naprapat och sjukgymnast. Fick hjälp som varade en kort tid. Men RIKTIG hjälp, som hållit i sig i flera månader längre, fick jag hos en Osteopat! Så det rekommenderar jag starkt. Och stretcha, stretcha, stretcha.

  17. Malin skriver:

    Som sagt, det är garanterat en triggerpunkt som orsakar din huvudvärk, och det är allra viktigast att du kommer underfund med problemet till att den finns. Såg att någon annan nämnt hållning och så. Du sitter ju en del vid datorn till exempel :) en massör kan lätt massera bort den, men den kommer komma tillbaka om du inte hittar ”grunden till problemet”. Se över ergonomin på jobbet och så, så slipper du huvudvärk framöver :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg