LUNARSTORM ÄR TILLBAKA

16:30 2016-01-05

skarmavbild_2016-01-05_kl._16.20.05.png

Alltså. Jag ryser på riktigt av nostalgichock nu.

Innan blogg, Twitter, Snapchat eller ens Facebook fanns sajten Lunarstorm, eller ”Stajlplejs” som den hette till en början. Jag blev medlem som tolvåring och hade nicknamet ”SexyBlondBimbo” – ett namn som var direkt opassande för en allvarlig, plattbystad och brunhårig liten unge som mig. 

Men sajten valde namnet åt mig, och vem var jag att säga emot?

En månad senare började jag hänga på Lunarstorm i timmar varje dag, jag bytte namn till ”JagHanna” och blev även kallad detta på skolan. Alla födda på 80-talet hade Lunarstorm och själv blev jag en expert på stället.

Jag lärde mig enklare HTML-koder, fick göra kompisars ”Kryp in” (presentationer) och skrev en massa dagbok (dåtidens blogg). Det var den dagboken på Lunarstorm som till slut fick mig att börja blogga, den blev nämligen stor och lästes av över hundra personer som jag inte kände (ja, alla personer som läste listades med sina nicknames). 

Dagboken blev t.o.m så populär att jag upptäckte att folk kopierade mina inlägg och skrev dem som sina egna. Detta resulterades i långa lunarstormsmejl-bråk där jag upptäckte hur lätt det var att kaxa sig bakom en skärm.

De sista två åren på Lunarstorm hette jag ”Grelsdottern” och var fullkomligt uppslukad av sajten. Jag skrev dagbok flera gånger i veckan, hade PRO-nivån, tusentals inlägg i gästboken och superkoll på vilka som besökte mitt Kryp in. En av dem var en mystisk ”rwoods” som senare visade sig vara Anton. 

Runt 2006 började Lunarstorm få konkurrens av bloggar, andra sociala medier och ”communitys”. Som 16-årig estet hängde jag mer och mer på Helgon.net och Nightlife (Sundsvallsbaserat tror jag?). 

Men Lunarstorm kommer alltid alltid vara startskottet på min kärlek till INTERNET.

Och nu är den alltså tillbaka.

 

…Vänta! Mina fötter blinkar! Jag verkar ha fått ett inlägg i gästboken!

*Kjamis*

33 kommentarer | “LUNARSTORM ÄR TILLBAKA”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jenny Nordlander skriver:

  OMG OMG OMG!!!!!!!!!!!!!!!! Mitt stalkingkonto hette ”Martinsjacka”.

 2. Kristina skriver:

  Lyckades registera mitt gamla namn – hurrra :D

 3. JOHN skriver:

  BRUTEN LÄNK!!! SÅÅ JÄVLA LEDSEN NU!

 4. JOHN skriver:

  BRUTEN LÄNK!!! SÅÅ JÄVLA LEDSEN NU!

 5. ellen skriver:

  så himla KUL. träffade min kille på Lunarstorm ju, vi firar 10 år tillsammans i år :>

 6. Tove skriver:

  Ellen: Jag träffade MIN kille på lunarstorm! Vi firar tolv :D Hur många fler??

 7. HanaPee skriver:

  JAG TRÄFFADE ANTON DÄR JU!!!!!! till en början

 8. E skriver:

  Omg omg va kul! ”träffade” också min karl där, nu är det 12 år sen :’)
  Jag va så cool på lunar, alltid pro för 10 spänn på morsans telefonräkning. Bästa!

 9. Marina skriver:

  Min mailadress funkar inte, eller jag kommer inte ihåg den pga vilken mail hade man för så länge sen? Minns ej men vill SÅ gärna logga in. Kanske inte ens går???

 10. Jen skriver:

  PANIKEN över att välja smeknamn!

 11. YeahBlaise skriver:

  Japp mitt namn var YeahBlaise och jag har kvar hotmailen med samma adress. Cool sedan 1999

 12. Rebecca skriver:

  Funkar ju inte??? Gaaaaah, vill ju paxa smeknamn!!!

 13. Rebecca skriver:

  Tekniska problem står det nu :'(

 14. Lisa skriver:

  HERREGUD! Detta är det största. Jag är född 92 och vi hängde också 100% på Lunarstorm fram tills tyyp 2006 ja? Det verkar som alla Stockholmare jag känner föredrog playahead, hade man det i Sundsvall? Ingen från mina ‘kretsar’ på Västkusten brydde sig om det.
  Sedan kom Kamrat och JÖSSES vad man nätraggade då va, tills det blev bilddagboken som sista community innan Facebook tog över helt. Kommer ni andra ihåg Kamrat och bilddagboken? (den sistnämna finns kvar, f.ö., heter dayviews nu)
  Tack för detta, hoppas det funkar snart så jag kan gå loss.

 15. Alexandra skriver:

  HAHAHHA omg! detta är hilarious!

 16. E skriver:

  Hahaha, jag klarar verkligen inte av Lunarstorm! Den där konstiga figuren som är orange och ska kramas hela tiden, den töntiga designen, ”lunarmejlen”– listan kan göras hur lång som helst.

  Men kul att höra att du gillar sajten.

 17. Emma skriver:

  Vafalls!!! Är detta på riktigt?!
  Mvh måste paxa bästa lunarnicket

 18. Erika skriver:

  ”Alla födda på 80-talet använde Lunarstorm” jag föddes 91 och alla jag kände upp till t.o.m folk som var födda 93 till 95 använde också lunar.

  HANAPEE SVARAR: ”ok” ;-)

 19. Rikard skriver:

  Det går inte logga in :////

 20. Adolf-Fredriks-Kyrka skriver:

  fyfan går ju för satan inte regga sig.

 21. Adolf-Fredriks-Kyrka skriver:

  fyfan går ju för satan inte regga sig.

 22. Adolf-Fredriks-Kyrka skriver:

  fyfan går ju för satan inte regga sig.

 23. Adolf-Fredriks-Kyrka skriver:

  fyfan går ju för satan inte regga sig.

 24. Claes skriver:

  Haha!! Jag var först i din gästbok, vinner jag något??? Är för nöjd

 25. Anna skriver:

  Inte bara ni 80 talister som använde lunarstorm. Utan även vi äldre gjorde det. Var ju liksom enda comunityn innnan fb och allt det andra. Hoppas faktiskt att dom startar upp lunarstorm igen. Fb gjorde ju att dom fick stänga.

  // Anna

 26. Cissi S skriver:

  Hanna är det sant att Lunar ska komma tillbaka???? Alltså på riktigt??

 27. Sabina skriver:

  Alltså, nostalgi! jag har för mig mitt namn FniZZar, oh my!

 28. Lisa skriver:

  (skickade typ denna kommentaren igår men den blev tom??)
  Var det någon mer som hade Kamrat och bilddagboken? Typ när lunarstorm började dö och innan Facebook tog över allt? ÄLSKAR detta!

 29. ellinor skriver:

  jag hade bilddagboken :D och allt finns kvar på bilddagboken men det heter något annat nu? går in ibland och dör över mina töntiga tonårsbilder… :’)

 30. Jessica skriver:

  Känslan när fötterna blinkade, får den fortfarande! Ett litet pirr i magen!

  Ååh, helgon <3

 31. Sara skriver:

  Lunarstorm finns än idag på internet.
  https://beta.stajlplejs.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp