Det gick inte längre

21:22 2016-02-10

Bild 2016-02-10 kl. 19.11 #3

Tvp dygn och 12 timmar klarade jag med att bara dricka juice från Juica.

Sen gick det inte mer. Efter att ha skällt ut folk på jobbet och varit grinig mot precis alla jag känner det senaste dygnet så var jag tvungen att sätta stopp.

Första kvällen tyckte jag var bäst, mornarna har också känts helt okej. Men runt lunch och sista två kvällarna var i princip outhärdliga. Och min mage har inte heller känts speciellt spektakulär förutom att den varit ….tom.

Så när jag kom hem ikväll åt jag en advokado med salt och creme fraiche och rös över hela kroppen av lycka. Sen blev det morötter, korv, ost mmmmmm

Ja. För hörrni, oavsett IBS eller inte så vill jag aldrig någonsin mer känna hunger på det sätt jag har gjort senaste dagarna. Jag älskar att äta och det här mixtrande med att BYTA UT just mat mot dryck känns så jävla taskig mot ens psyke.

Däremot är det ju, som ni skrivit, en idé att testa andra kosthållningar för att få bukt på rännskitan. Men det är en annan femma.

Visst kan ni testa juicer om ni är typ över 25 och vill utmana er tarm, magsäck och framförallt PSYKE. Men annars ska man låta bli, tror det är lätt att bli manisk och konstig av det här.

Förlåt.

Mmmmmmm ska man kanske ta en bärs nu? Jaharå! Ha! Ha! Ha!!!!!!!!!! Ja jävlar ja vad livet är gött med mat och rus.

26 kommentarer | “Det gick inte längre”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Cornelia skriver:

    Starkt av dig att du klarade så länge i alla fall. Men ja, mat är alldeles för gott för att avstå från :’D

  2. Ellinor skriver:

    Okej kommer låta som värsta lchflobbyisten men det BÄSTA med lchf är att få äta god mat och inte vara hungrig. Har aldrig mått så jävla bra som jag mår nu. Och äter brieost typ hela tiden. MMMMMMM osten kom till mig. Fyll tarmen med god grejer som den pallat arbeta med! Hejja dig.

  3. Alex skriver:

    Jävligt imponerad! Har själv haft mkt problem med maggen de senaste året. Har uteslutit laktos helt och hållet vilket har lett till mycket mindre gaser, inget magont och sällan dålig mage. Testa! Vet att många är laktoskänsliga, som jag. Annars tips att testa utesluta bönor och linser och annat gasframkallande. + testa utesluta gluten! Men jag håller med, jag älskar mat så orkar aldrig följa detta strikt men är glad att jag fått råda bot på min mage iallafall :)

  4. K skriver:

    Har nog missat en del av bakgrunden… men var det alltså pga IBS som du körde juicediet? Med risk för att lägga mig i där jag inte har ngt att göra, så skulle jag föreslå att du testar KBT, snacka med din vc och be om remiss till internetpsykiatri. Men jag menar absolut inte att jag är någon expert… men vad jag fått veta från flera jag känner som har IBS iaf. Än så länge har man inte identifierat exakt vad IBS är och risken är att det blir en slasktratt, men KBT är en sådan grej som för många ger god effekt, även om det tar tid. Är så klart smart att undvika sådant som hör ont, men risken är att det eskalerar och att det blir fler och fler matprodukter man måste undvika. Mrn ja som sagt… finns ju säket många olika sätt. Lycka till!

  5. Ida skriver:

    Läs ”Charmen med tarmen”!!! Förstår min kropp så mycket bättre nu och livet är mycket enklare utan ängsliga tarmar

  6. Sanns skriver:

    Kan det vara något så enkelt som stressmage? :)

  7. millan skriver:

    Äeh fyfan… Ska göra en käkoperation i mars och då är det juicedieten som gäller i typ en månad. FYFAN. Tveksamt om jag fixar det alltså.

  8. Anna skriver:

    Min kompis kör på fodmap-grejen nu, och gör en utredning på sin mage. Just nu kör hon någon slags elimineringsfas men får ändå äta goda grejer om en lite mer krångel! Sen kommer hon successivt att få föra in livsmedel efter livsmedel. Med risk för att låta som en alkis så får hon inte dricka någon form av alkohol under tiden vilken eventuellt är det mest trista som har hänt så… jag håller mig också nykter under tiden, ÄKTA KOMPIS, allt för att vara med och stötta att vi hädanefter förhoppningsvis kommer att slippa bajspanik!

  9. Anna skriver:

    LCHF är det bästa som finns för min mage. Samt för mitt blodsocker och humör (får lätt blodsockerfall och måste äta varannan/var tredje timme på vanlig kost). Luvs LCHF <3 Man måste inte gå all out, man kan bara prova att anamna tankesättet. Dvs bort med bröd, pasta, godis och halvfabrikat, och in med nötter, bär, hembakt lchf-bröd, ägg, fet yoghurt osv. Lycka till med din mage!

  10. Petra skriver:

    Hej!! Jag har haft IBS i tre år och haft precis samma symptom som jag förstår att du har, och alltså jag vill bara varna att juice är INTE det bästa för lille maggen. Jag har ätit FODMAP i tre månader nu och det är heaven. Finns som internetutbildning om du googlar, och massa bra FODMAP-grupper på Facebook där man kan få massa bra receptinspo osv. Tipstips! Det funkar verkligen. Vet att de flesta som börjat med de märker stor skillnad efter bara några dagar :) :) :)

  11. Lena i Umeå skriver:

    Jag har samma erfarenheter som Ellinor och Anna ovan. Min IBS försvanna spårlöst när jag drog ner på kolhydrater. Och hungern försvann (som problem) när jag la till ordentligt med fett. Det är också väldigt skönt att ha ett konstant jämnt blodsocker, jag slipper ojämnt humör och orkeslöshet. Och dessuutom äter jag fantastiskt god mat hela tiden. Har för övrigt blivit av med andra obehag som ledstelhet, början till artros, laktoskänslighet mm. Och utgångsläget var faktiskt att jag var både normalviktig och extremt frisk. Ändå har LCHF gett mig stora välbefinnandevinster.

  12. Agnes skriver:

    Jag har också IBS och försöker envist lära mig vad jag får och inte får äta, men det är ju en hel djungel och framför allt individuellt. Det som har räddat mig från ödesdiger, offentlig skam (i form av akut bajsnödighet och långt ifrån toalett) är imodium. Kanske inte en långsiktig lösning, men jag har alltid en karta med mig i väskan. Jag köper varianten som smälter i munnen, så får jag lite bättre andedräkt på köpet. Kanske blir nedröstad nu om att detta är dåligt för magen, vad vet jag, men hellre det än att bajsa på trottoarkanten i nödfall :)

  13. Pauline skriver:

    Uteslut inte gluten. Om det verkligen skulle vara glutenintolerans måste man äta mat med gluten ända fram tills man gör en biopsi av tunntarmen för att fastställa sjukdomen. Annars ser tunntarmen ut som vanligt, eftersom tarmluddet kommer tillbaka igen. Det vara bara det jag ville säga, hoppas master får bukt med problemen snart.

    1. Emma skriver:

      Pauline: ja det stämmer, om man känner att det är viktigt att få en diagnos! Det är inte på något sett farligt att utesluta gluten även om man inte har celiaki, utan många mår bättre av att inte äta vete. Just nu forskas det på om det kan vara något annat i vete än just gluten som orsakar detta. Så uteslut allt du vill Hanna och se vad du mår bäst av :-)

      1. K skriver:

        Men celiaki är en livshotande sjukdom om den går obehandlad, som absolut MÅSTE diagnosticeras. Har man misstanke om det så är det verkligen prio 1. Utesluter man lite mer som en teori är det ju en annan sak, man kanske bör kolla med en dietist vad det är man borde äta istället. Men just celiaki kan man inte leka med, och en diagnos är nyckeln! Finns ju ökad risk även för andra sjukdomar om man har celiaki.

        1. Emma skriver:

          Ja fast… behandlingen mot celiaki är ju liksom att sluta äta gluten, så det är ju inte som att man förvärrar sin sjukdom genom att sluta utan som sagt försvårar bara diagnosmöjligheterna.

          1. E skriver:

            Jag är på din sida Emma! Mår piss av att äta gluten, men är utan diagnos pga sega läkare som inte tagit mig på allvar. Vill jag äta gluten och chansa för att jag kanske inte har celiaki? Nope. Mår jag bättre utan gluten? Ja! Stör mig liksom inte för att jag lever som att jag har en diagnos då jag utesluter gluten helt. Visst, såhär i efterhand vet jag att jag skulle få pengar om jag fick en diagnos men lever hellre och mår bra just nu än oroar mig kring det! Puss!

  14. Alice skriver:

    Tips tips!!
    (som du kanske redan vet om…)
    PROIBS, finns att köpa på apoteket. Det är ett pulver, man blandar ut en portion i vatten på morgonen och dricker och mår bättre. Tycker det funkar! Kram <3

  15. Johanna skriver:

    Hade också orolig mage förut, men testade att sluta med laktos. Det blev min räddning! Det är värt att testa!!:D

  16. Céline skriver:

    I feel ya sista, hade själv sjukt mycket problem med magen och den lever fortfarande gasbubbelyatzy då och då. MEN det har blivit så mycket bättre när jag slutade mixtra med maten, alltså försökte sluta tänka på vad det var som gjorde mig, gasig, bajsig, ont mm. Hela grejen gjorde mig superstressad vilket ledde till sämre välbefinnande och en sur-fan till mage. Juicer innehåller ju svinmycket fibrer som kan irritera magen din så att den lever loppan ännu mer. IBS är ju ofta relaterat till hur knoppen mår så någon form av balans (?) av allt är det jag kan rekommendera, om du vill ha en rekommendation det vill säga :) Och då tänker jag inte bara på mat utan livet allmänt, tid för att andas och kanske va lite mer snäll mot sig själv, svinsvårt men det har hjälpt mig <3

  17. Dittsson skriver:

    South Beach Gullan!
    Testa det. Blivit 8 cm mindre om magen av denna ”diet” på 10 dagar (förstås luft inte fett). Äter näst intill vad du vill utom kolhydrater och jag väljer bort mycket mejeri (bättre i magen utan) och onödigt fett för jag vill ju även gå ner i vikt.
    Ja googla om intresse finns orkar inte skriva allt ?

  18. Maja skriver:

    Testade också stt bara dricka juice några dagar förra året och det slutade också med att jag åt advokado. Det var det enda jag kunde tänka på under juice-perioden. Sjukt. Äter det inte så ofta annars.

  19. Mjau skriver:

    Ytterligare tips från fellow IBSare kommer här! Har haft supermkt problem, ett tag så att ja knappt kunde göra några planer för ja visste aldrig har min mage skulle vara den dan och jag ville inte va den som alltid, alltid ställde in. Pratade m min sambos syrra som e dietist och hon tipsade om att dricka ett glas proviva varje morgon då det innehåller massa goda bakterier som kan hjälpa rättställa balansen. Började med det, och sen dess är det mycket bättre. Kan nu tex ha ett normalt liv och göra vad jag vill! Kmr såklart små IBSmoments ibland men det tror ja inte går att eliminera helt och hållet. Så testa det, finns ju i tusen smaker osv och blir som att dricka ett glas juice när man vaknar ba?? Och när ja e bortrest har ja ist m mig mjölksyrebakterietabletter som substitut, brukar funka ok också!

  20. Alexandra skriver:

    Nu kanske någon har skrivit detta redan men: min IBS är som värst när jag mixtrar med HUR jag äter, istället för VAD. Så jag hoppar aldrig över måltider, försöker äta mellanmål (zzzzzzzz) och allt det där som låter så tråkigt. Och jag dricker aldrig kolsyrat på tom mage = ballong och fisraket till månen.

    Då har det slutat spela roll om det är gluten, laktos, kolhydrater osv. Kanske inte funkar för alla, vad vet jag, men har funkat jättebra för mig!

  21. Johanna skriver:

    IBS brud här med. Att se gravid ut och inte vara det är skit. Förstoppad i fyra dagar och sen rännskita i ett dygn suger! Jag har genom åren bockat av allt jag inte kan stoppa i mig längre som tex, vanlig juice, massa fett, pasta och rött kött max en gång varannan vecka. Äter nu mest veggo för enekelhetens skull.
    Sen jag börjat dricka PROIBS två ggr om dagen har mina skitstunder blivit mycket bättre samt ett glas proviva om dagen. Dock inte en för sur. Mango och blåbär är toppen! Samt försök att bajsa typ sama tid på dygnet varje dag.
    Hoppas du hittar din matgrej snart och vad som passar dig! För min pojkvän med kroppen från himmelriket har det tagit 2 år att fatta vad min kropp tål och inte tål. Så låt det ta den tid det tar. HEJJA DIG! <3

  22. Anita S skriver:

    Intressant! Jag har haft stora magproblem och även besvär med rygg och luftvägar i många många år och av en slump fick jag tips om böcker för lite mer än 2 år sedan som totalt förändrat min vardag. Sedan 1 år är jag i stort symtomfri och livsglädjen har kommit åter som man saknar när man är sjuk. Här är tipset jag fick där jag hittade både böckerna och många timmars intressant läsning: http://gluten-celiaki.blogspot.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla