Pöppcörn och akutbajs

15:54 2016-02-07

Bild 2016-02-07 kl. 15.39 #2

Vi äger ju ingen micro.

Det är absolut inget hälsostatement på något sätt (det där är väl en myt btw? Att micros är farliga menar jag), det handlar helt enkelt om att jag tycker många micros är ….fula. Och det funkar rätt ok utan micro förutom det här med att mitt favvosnack är popcorn!!!!!!

Jajaja man kan göra på spisen säger ni men i ärlighetens namn så BLIR ju de popcornen aldrig lika goda som älskade micropopcornen. Har försökt flera gånger och tyckt att de blir så ofluffiga? Kanske gör helt fel.

Pås-popcorn är nästbäst. Har de senaste två veckorna ätit i alla fall… 10 sådana här. Kanske är det dem som är svaret på min rännskita? Då är det ju lika bra att ge upp livet helt. Att aldrig mer få äta popcorn, herregud, skrämmande :-(

Jaja ni vet ju hur jag har det med magen nu för tiden. Akutbajs efter många måltider och ingen ordning alls. Men i början av veckan ska jag rensa tarmen helt och hållet tänkte jag. Måste få bot på det här på något sätt. Ska dricka BARA juicer i 3 dagar för att rensa den helt. Får ärligt se hur jag kommer klara det.

Herregud (igen).

34 kommentarer | “Pöppcörn och akutbajs”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellinor skriver:

    Hej Hanna! Din blogg är så rolig och jag har följt dig länge! Tack för kul och stimulerande läsning.

    Jag har sedan ett par år tillbaks diagnosen IBS, som du pratat om. Jag har haft rännskita heeeela jävlalivet och planerat allt efter tillgången till toalett. Aldrig förstått folk som ba ”Jag bajsar bara hemma” jag ba jaha OK det är ju märkligt. Jag bajsar överallt. (på toaletter.. oftast).

    Började iallafall med LCHF när jag fick min diagnos. Min mage tål inte kolhydrater överhuvudtaget och det märks tydligt när jag nu proppar i mig kolhydrater. Då är det jag och toaletten igen. Om du har stora bekymmer kan det vara värt ett försök. Kan kännas som att ge upp allt för mycket men det jag har vunnit genom att ha en fungerande mage är SÅ JÄVLA VÄRT DET. Jag planerar in fuskdagar ibland där jag väljer att stå ut med det onda.

    Hoppas iallafall att du hittar något som passar dig och att du får ordning på detdär! Stor kram till dig.

    1. Hanapee skriver:

      <3 <3 <3 <3 <3 TACK Ellinor!! Är värt att pröva. Ska se hur magen är efter det. Kram!

      1. Ida skriver:

        Det du ska googla på är FODMAP! En ”diet” som jag fick rekommenderad av min dietist när jag fick diagnosen IBS. ca 80 % av folk med ibs har visats bli hjälpta av att äta enligt FODMAP, så prova!! För mig fungerar det så bra, så länge som jag följer det… Men förstår att LCHF har funkat för vissa här, FODMAP handlar mkt om att utesluta olika typer av sockerarter :)

        1. Ellinor skriver:

          FODMAP är absolut värt ett försök det med! Kom ihåg att det är din egen vilja och disciplin till förändring som är nyckeln. Och att ta det i sin egen takt och inte hata sig själv när en misslyckas ibland (för det är okej, du är bara människa även fast du är cool toppbloggare osv). Pappas tjej har svår IBS men vägrar ändra sin kost (fast hon vet att hon mår bättre utan lök och kolhydrater..) så hon klagar konstant över att må dåligt. Rimligt? Högst oklart.

          Länk till FODMAP; https://ibsfri.se/fodmap-behandling/

          Lycka till!

          1. Jj skriver:

            Fodmaps!!! efter många års ibs-strul testade jag tre månader strikt fodmap för ett år sedan, och sedan dess lite mindre strikt. Har blivit så mycket bättre i magen och mår så sjukt mycket bättre både fysiskt och psykiskt ??? rekommenderar verkligen att testa! Jag köpte boken ”mer lugn mage med god mat” av Sofia antonsson. Förutom recept också bra fakta i!

  2. Linn skriver:

    Vi har vår micro i ett skåp över kylskåpet. Tips om du vill ha goda popcorn utan att slippa se micron hela tiden ?

  3. ida skriver:

    Jag har också problem med magen. Är gasig som fan i perioder, blir akutbajsig ibland och stenhård ibland. Provade lchf en period och magen blev vansinnig. Fes konstant, dygnet runt och bajsade fem gånger om dagen. Men det kanske funkar för dig Hanna, så prova!
    Det som jag har märkt funkar bäst för mig är att äta långsamt och tugga maten länge som fan. Äter jag mat med mycket fibrer är det ett måste. Soppor är också bra för min lilla magis har jag märkt!
    Hoppas det löser sig!

  4. Miranda skriver:

    Ok, nu blire ännu mera tips här, hoppas att du inte tar det som förmaningar. Jag har precis fått en IBS-diagnos och fick rådet att undvika lök, laktos och gluten och det blev lite bättre faktiskt. Grejen är att jag hade liksom inte innan kunnat ana vilken typ av mat som gjorde att mina mage blev dålig, det var liksom inte intuitivt? Det kan ju vara någon enkel ”dold” ingrediens som fuckar upp allt utan att en vet om det.

    Mitt tips är att snacka med en dietist, det kanske t.o.m räcker med ett besök för att få lite leads om vad man kan testa. Jag fick en remiss från vårdcentralen.
    Ta hand om dig!

  5. Malin skriver:

    Tips är att skriva matdagbok i en vecka för att sen köra en egen liten utvärdering.

  6. Elin skriver:

    Precis som Ellinor skrev, LCHF funkar verkligen när man har IBS! Jag upplever att min mage blir en helt annan utan kolhydrater. Sååå guld värt!

  7. m skriver:

    HANNAAAAAAA
    Serial är tillbaks, kommit en ny säsong!
    Visste du detta? Har du inte sagt något????
    Eller är jag världens ängel som berättar detta för dig nu???
    Ballar ur av denna nyhet.

  8. Clara skriver:

    Okej, här kommer hemligheterna med att göra de perfekta popcornen på spis. Godare än micropopcorn, och sjukt mycket billigare. Plus att man kan bestämma hur mycket man vill ha, man behöver liksom inte göra en hel påse varje gång.

    1. Ha bara i så mycket olja att kärnorna precis är inoljade, de ska absolut inte ligga i något oljebad för då blir popcornen sega.

    2. Ha på absolut högsta värmen från början, de ska poppa så fort och explosivt som möjligt. Om det tar längre än 2-3 minuter för dem att poppa färdigt har du haft för låg värme.

    3. Skaka kastrullen fram och tillbaka hela tiden fr o m att poppningarna har börjat, annars bränns popcornen fast. När du skakar kastrullen hamnar dessutom kärnorna som inte poppats längst ner=de hamnar närmst det varma och poppas på sekunden.

    Lycka till och ät popcorn varje dag.

  9. Katerina skriver:

    Inolaxol till IBS-folket!!! För mig var det som fick det att bli normalt, jag mixtrade med kosten hit och dit men det blev inte bra förrän jag började med inolaxol. Det var typ 10 år sen så jag kommer inte ihåg hur länge jag tog det men jag har för mig att det tog max 6 mån för det att stabiliseras. Innan kunde jag inte äta råa grönsaker eller något men nu är det bra :)Och sen stressa ner förstås, men inolaxolen funkade på mig fastän jag var asstressad, så hä ä grymt! :)

  10. Helena skriver:

    Jag har också IBS och äter enligt en vetenskapligt testad kostbehandling som heter FODMAP. Har hjälpt mig otroligt mycket! Den går ut på att utesluta livsmedel som innehåller vissa kolhydrater – lök, vitlök och vetemjöl är det allra viktigaste att utesluta. Du kan äta enligt behandlingen fullt ut eller börja med att testa att utesluta de allra viktigaste livsmedlen. Mer info om behandlingen finns här: https://ibsfri.se/. Om du vill kan du också kolla in min matblogg :) https://ibsmat.wordpress.com/

  11. Clara skriver:

    Och angående magen så fick jag också diagnosen IBS efter typ 5 år av att jämt jämt ha ont. Höll på som tusan med dieternas råd, tills jag kom att det enda som faktiskt kunde få min mage att må bättre var att sätta 100% stressförbud. Fick lägga om mina tankebanor lite, men det var det bästa som hänt.

    Jag började liksom se det som att jag typ var allergisk och undvek stressen som en annan skulle undvika nötter eller laktos. Om jag t ex försov mig så bestämde jag att jag ändå skulle äta en lugn frukost, duscha, etc, acceptera att jag skulle bli sen pga annars skulle jag bli ”sjuk”. Eller om jag insåg att det var någonting jag inte skulle hinna utan att ta ut mig helt, då ställde jag in. Kanske låter störigt och ibland respektlöst mot andra, men livet är så mycket roligare när man inte måste tänka på, och planera kring, sin mage 90% av tiden.

  12. Elin bajskorv skriver:

    Jag var så där i magen för några år sedan. Det visade sig vara förstoppningsdiarré! Alltså hårt bajs som fastnat i tarmen så allt annat måste bli diarré för att kunna kämpa sig förbi. lite medicin och så var jag bra på ett par dar! Kolla upp!

  13. Caroline skriver:

    Skippa juicedetoxen. Det enda sättet att rensa tarmen är krasst nog att skita. Och enda gången det är värt att detoxa kroppen är om du är missbrukare.

    Försök istället att hitta orsaken till att du får problem med magen. Stress kanske?

  14. Emma skriver:

    Kommer ihåg att mitt ex brukade spis-poppa sina popcorn i olja vilket gjorde dom hårda och sega. Jag använder margarin istället, mycket godare!

    Det här med IBS! Det är såklart olika för alla men för mig är kött och laktos värst. Har märkt att ju närmre vegan jag är desto bättre mår jag. Kanske värt att prova i en vecka och se hur du reagerar på det? :)

  15. Charlotte skriver:

    Fellow magperson här som också fick för sig att det hjälpte med att juica. Det gjorde det inte. Bajsade ännu mer och ännu lösare.

    Jag stämmer in i lchf-kören, men vill också säga världens tråkigaste sak: ingen alkohol. På ett tag i alla fall.

  16. Sofie skriver:

    Hanna! För en som testat allt med mage och ibs och det så kan jag säga att inolaxol hjälper bättre än inget. Lchf hyfsat ok. Fodmap – praise the lord!!! Tog tre dagar sen var min mage normal efter tio års akutbajsande. Med tex Möten man svettas i för man tror man ska bajsa på sig och till slut kastar man sig ut från rummet och in på en toalett. Den tiden är ett minne blott!

    Mitt bästa fodmap tips är att gå till en dietist så man kan utesluta vilka grupper man faktiskt inte tål för de flesta tål vissa saker. Jag gick på Sofia antonsssons kurs. Men vet att det finns andra. Såg att nån tipsade om ibsfri och tror hon är bakom den sajten så kör på det!

    Asså such a relief efter jag fick ordning på det där! Hoppas du också får det.

  17. Felicia skriver:

    Känner mig typ stött av människor som tkr bättre om micropop än spispoppisar!? Haha! Som tack för ditt bästa äggkokartips för ngra år sedan kommer här bästa spispoppe. Salta de opoppade popcorna. Stäl på kall platta. Dra på på högsta värme. RÖR EJ. Låt poppa ifred till slutet då får man skaka LITE! Njuuuut!

  18. Belle skriver:

    Mina fisar luktar alltid ägg när jag ätit popcorn…..

  19. klara skriver:

    Hälsningar från ibs:are, lösningen är fodmap!!! Slitit då en måste detoxa totalt i typ 6 veckor, men så värt. Att detoxa med juice kan bara förvärra, i alla fall för mig. Hoppas he löser sig!

  20. Gudrun skriver:

    Med tanke på att micropopcorn är rena rävgiftet pga nonstickkemikalier och ftalater rekommenderar jag dig verkligen att lära dig gilla kastrullpoppade. :)

  21. Sofia skriver:

    De finns ju popcorn maskiner!! Som ser ut som en halv skål du vet som alla coola hade där ett tag? Popcornen blir iaf awesome //från en micropopälskare

  22. Emelie skriver:

    Har provat lchf, funkade bra med fick dåligt järnvärde pga att jag är vegetarian. Äter nu glutenfritt, blev helt av med alla besvär på 2 månader!

  23. Karin skriver:

    Åh jag har inte heller någon micro och därför inte ätit popcorn pga okunskap om hur en egentligen poppar. MEN efter jag hitta den här filmen kan jag njuta av ÄNNU godare popcorn än de jag ätit innan (obs lite amerikanskt hurtigt, men vad gör det)!

    https://www.youtube.com/watch?v=ClNZD5WOmH0

  24. Jeanna skriver:

    Åh, det där med att rensa kroppen/tarmen från olika gifter känns som en vida spridd ”fakta”, men faktum är att kroppen tar hand om det av sig själv – man kan liksom inte framskynda någon ”avgiftning” på egen hand.

  25. Malin skriver:

    Ät inte popcorn för Guds skull om du har känslig tarm finns inget som är sämre för magen än det

  26. Erika skriver:

    Heeej master!

    Fråga om IBS, mina läkare diskuterar om det är IBS jag har meeeen då jag inte bara får krampande smärtor i tarbarna utan även ”knivhuggssmärtor” och brännande smärtor i nedre delen av buken tror jag inte alls på det där med IBS. Vad säger du, har du problem med smärtor förutom när tarmen krampar ihop innan akutbajset?
    Ha det bääääääst!!

    1. Hanapee skriver:

      Ajdå, låter hemskt. Har bara kramp innan akutbajs jag.

  27. Olivia skriver:

    Hej Hanna! Jag läser ikapp lite nu och såg detta om popcorn och din mage, var bara tvungen att berätta att jag också har IBS och har kunnat konstatera att jag inte tål följande: te/varmt vatten, havregryn och POPCORN!! Lycka till med din mage :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG